Şimdi Ara

Dijital Araçlarda Km Düşürme Meselesi!! (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
249
Cevap
7
Favori
173.844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bucakli kullanıcısına yanıt
    Araç yetkili servise girerse kayıtları görür, garantiden sonra adam özel servise veya sanayiye gitse ne olacak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lkc

    herkese iyi aksamlar

    2011 yılının nısan ayında aldıgım 105,980km dekı 2004 model aracımın aralık 2009 da 209,800km muayeneye gırdıgını acıda olsa gecen hafta ogrendım,(elımde tuvturkun muayene belgesıde var) araç dizel (pejo partner) neden km az dıye sordum polıs memurundan aldıgını soyledı arkadas ben ıkıncı sahıbıyım dedı tabı ılk sahıbı olan cıcekcıyı soyleyeyn yok:D aracın kazası yok kasası cok dırı boya dahı yok aracın dıreksıyonu vıtes topuzuda o kadar yıpranmamısdı (dıreksıyona kılıf takmak benım aklıma dusununce gelıyo :D)
    avukata vermeye karar verdım ne kadar surer bılmıyorum ama sızlerlede paylasmak ısterım..

    bu ısı yapanların burunlarında fıtıl fıtıl gelmesı dılegıyle:D

    bende böyle trakamlara çok dikkat etmeye çalışırım. aracım 40.000 olunca bende özel olarak foto çektim. araçımı şimdi satışa çıkardım bende kalırsa 44.444 olduğunda da fotoğrafını çekerim.




  • Dj_Gençkan D kullanıcısına yanıt
    +1
  • Geçen hafta Alfa Romeo servisiyle telefonda görüştüm, araç almayı ve ekspertiz raporu istediğimi belirttim. Orada ki usta demişti 101 nokta kontrolü yapıyoruz, ayırca km ile oynanmışsa onunda bilgisini veriyoruz demişti.
  • Onlara fazla güvenmeyin, en önemlisi tramerdeki muayene ve hasar kayıtları. Bunun ücretsiz sorgulanabilmesi için sizde bir şikayetinizi bimere iletin iyi olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bucakli

    Bunu servislerde öğrenebilirsin.Hemen şase motor numarasından girip bakıyorlar;aracın gerçek km'sini söylüyorlar sana.

    Arac surekli serviste bakima girmisse gosterir yoksa nasıl gostersin.
    Km ile oynanmis araclar genelde direksiyon vites ve koltuktaki deformasyondan anlasiliyir 60-70bindeki aracta cokta drformasyon olmuyor ama yuksek km lerde gayet acik bi dedormasyon var.tabi buda cok saglam bi sonuc almamizi saglamiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aydayd

    Eskiden tramerden muayene km'sini sorgulayabiliyordun. Artık tramer(sbm) herşeyi paralı olmuş. Tramer'i bimer'e şikayet edin. Yaptıkları şeffaflığa aykırı, insanları paralı servis kullanımına zorluyorlar. Ayrıca bilgi edinme hakkına da aykırı insanlar eksik bilgi ile aldatılabilir. Sistemin kuruluşunda insanlar ikinci el araç alımında artık aldatılmayacak diye reklam yapıyorlardı. Ben şikayet ettim çok kişi ederse etkili olur. Adreswww.bimer.gov.tr

    Yazinin bi kopyasi varsa bende yazayim usta. Kopyasini verebilirsen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Herkese hayirli gunler km cekilmesi bende basima dert oldu gecenlerde sattigim aracin sahibi aradi km cekilmis bu aracin servis kayitlarinda oyle gozukuyor dedi bende km cekildigini sattigim arkadastan ogrendim ben alirken performasina falan baktirdim polisten aldim birazda guvendik sattigim arkadas seni avukata verecem mahkeme acacam dedi ben cektirmemisim bende yeni ogrendim sucum yok benden onceki sahipleri cektirmis bunun gunahini benmi cekecem benim bu olayda nasil bir yol izlemem lazim bende benden onceki sahiplerine mahkeme acabiliyormuyum engin bilgilerinize ihtiyacim var simdiden cok tesekkurler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gen026

    Herkese hayirli gunler km cekilmesi bende basima dert oldu gecenlerde sattigim aracin sahibi aradi km cekilmis bu aracin servis kayitlarinda oyle gozukuyor dedi bende km cekildigini sattigim arkadastan ogrendim ben alirken performasina falan baktirdim polisten aldim birazda guvendik sattigim arkadas seni avukata verecem mahkeme acacam dedi ben cektirmemisim bende yeni ogrendim sucum yok benden onceki sahipleri cektirmis bunun gunahini benmi cekecem benim bu olayda nasil bir yol izlemem lazim bende benden onceki sahiplerine mahkeme acabiliyormuyum engin bilgilerinize ihtiyacim var simdiden cok tesekkurler

    Satarken km nin düşürülmüş olduğunu biliyormuydun?
  • Bilmiyordum bende sattigim arkadas aradi bende ondan ogrendim km cekik olsa soylerdim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gen026 G kullanıcısına yanıt
    Araci satarken aracin km si sudur diye bir kagida imza atmamissaniz veya noter onayli km kaydi yoksa bence karsi taraf bir hak iddia edemez.Sattiktan sonra dusurulmedigini nasil ispatlayacaklar? Siz iyi niyetlisiniz ancak alicinin da cani yanmis dogal olarak size tepkili.Halledebiliyorsaniz konusarak halletmeye calisin.Muhtemelen araci muayeneye goturunce onceki muayenedeki km nin daha yuksek oldugunu gorup bunu duzelttir oyle gel demislerdir .Kesin sonuc degildir ama en azindan sase no ile sorgu yapmak lazim, boylece son 2 muayenedeki km ler msj olarak geliyor.Gecmis olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eskiden tramerden şasi no ile sorgulama ücretsizdi.
    Bu sorguda aracın kazası varsa görünüyor hatta kaza tutanakları bile incelenebiliyordu.
    Ben almayı düşündüğüm bir kaç arabadan buradan bakıp vaz geçmiştim.
    Çünkü örneğin birinin plastik olan ön kaputlarının değiştiği görünüyordu.
    Hatasız denilen aracın tamponunun ve arka sinyalinin değiştiği görünüyordu.
    En önemlisi tutanaklarda km bilgisi falanda görünüyordu.
    Parasal açlıklarından ücretsiz olması gereken şeyi ücretli yaptılar.
    Gizlilik uydurmasıyla şasi numarası sorgusunu kaldırdılar.
    Şimdi pert aracın plakası değiştimi tam 1 ay tramerde sorguda görünmüyor.
    O bir ayda hemen aracı birine satıyorlar.
    Trameri BİMER'e şikayet edin.
  • aracı ben 2011 yılında aldım 2 kez muayenesini yaptırdım kimse bana bu aracın öncelerde bu kmde şimdi niye düşük git düzelt demedi noterde ben alırken noter tastikli km yoktu satarkende olmadı ama elimde almadan 1gün önce teste soktuğum kağıt var km falan yazıyor kağıtta benim ispatım olurmu?
  • O belgenin cok bir resmiyeti oldugunu dusunmuyorum ama araci alan arkadasa gosterip benim bir gunahim yok diyebilirsiniz.Aracin km sinin araci aldiginda dusurulmus oldugunu ispat etmesi gereken kisi su an araci kullanan kisidir.Bir iddia varsa iddia sahibi iddiasini kanitlamak zorundadir, siz degil.Alici da sizin gibi computeste araci sokup belge aldi mi? Aldiysa o belgede km yazar mutlaka.Bu sekilde olursa sikinti olabilir belki.Karsi taraf sizden tam olarak ne istiyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sambut

    bak sana bişey söyliyeyim megane 2 vardı tanıdığımın 2004 yada 2005 modeldi sanırım geçen sene gördüm ilk arabayı 210 000 deydi dedim araç baya eski adamın bana dediği şu oldu bu 400 000 de ön konsol değiştiği için sıfırlandı dedi.


    quote:

    Orjinalden alıntı: panisher

    Bi arkadaşa araç arıyoruz.Malum km düşürme artık normal bir durum olmuşBakıyorsun direksiyon kabak olmuş ama km hala 50 binlerde.
    Dijital göstergeli araçlarda daha güvenli gibi geliyor km yönünden.Bilgisayara bağlayınca anlar mı servis?Hangi markaların km sayacıyla oynandığı bilgisayarda anlaşılıyor?Örneğin c4 ün kmsiyle oynanmışsa servis anlayabilir mi teknik olarak?
    Araç uzun yol yapmışsa gözle vs anlamak mümkün olmayabiliyor.Tertemiz duruyo her şey.




    adam sanki şehirler arası otobüs sürmüş, ya da taksi.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Evt km cekilmis oldugunu iapatlayacak alan kisi ama ben km falan cektirmedim alan arkadasta performans testine soktu motor iyi cikti satisi yaptik alan arkadas simdi avukata verdi servis kaydinda benden once ki sahipleri enson 170 binde goturmus ben aldim 1 hafta sonra 140 binde servise sokmusum burdan bisey cikar ama ben cektirmedim cektirmedigim halde bisey olurmu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence siz de kendinize bir avukat bulsaniz iyi olur.En guzeli avukata suna buna para vereceginize eger mumkunse bir sekilde uzlassaniz daha iyi olur.Karsi taraf ne istiyor, para mi, aracin iadesini mi? Isterseniz yeni bir konu acin durumunuzla ilgili, deneyimi olanlar vardir mutlaka.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gen026

    aracı ben 2011 yılında aldım 2 kez muayenesini yaptırdım kimse bana bu aracın öncelerde bu kmde şimdi niye düşük git düzelt demedi noterde ben alırken noter tastikli km yoktu satarkende olmadı ama elimde almadan 1gün önce teste soktuğum kağıt var km falan yazıyor kağıtta benim ispatım olurmu?

    Evet. Başıma geldiği için biliyorum. Araç ekspertiz raporu mahkemede delil olarak kullanılabiliyor.
  • Peki ben de bisey soracam yetkili servislerden mevcut kayıtlarını silme gibi bir durum olabilir mi?

    Ben yazdan abime araba aldım. Notere giderken plakayi msj attim bi baktik km 14
    130.000 cekilmis tarihlere bakinca adam almadan düşürülmüş noter de belirttik km yi de yazalım diye mümkün değildir denildi yazmadılar.

    Arabanın eğer servis kayıtları varsa adamlar bunları sildirebiliyor mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kimden alırsanız alın aracın km sine aldanmayın normal bir araç yılda 20-25 km yapar , diri ve yıpranmamış bir araç kendini belli eder iç görünümü dış görünümü temiz ve diri olur az çok araçtan anlayan biri yıkık bir araç ile diri bir aracı anlar , eğer anlamıyorsanız yanınızda anlayan biriyle araç almaya gidin Plaka sorgulamasını yapın muayene tarih ve km leri mantıklı olmalı .
    Bir memur arkadaşın aracına talip oldum en az 15 bin indirildiğini anladım vazgeçtim.
    2009 model bir araç aldım 152 binde ama araç temiz ve diri yıpranmamış motoru pırıl pırıl , içi dişi temiz , sadece bagaj değişmiş bu yaşlarda tamamen orjinal araç bulmak imkansız gibi bir sey ,nerdeyse 7 yıl kullanılmış bir araç için120-150 km aralığı normal sayılır , 50-60 km olduğu söylenen bir çok araç buldum ama km -
    50-60 bin ama araçlar yıkık durumdaydı ve hepsindede km düşürülmüştü.




  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.