Bildirim
Digitürk yayın kalitesindeki düşüklük
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
16.9 yayına geçtiler -
yayın 16:9 değil normal geniş yayın felaket görüntü var diigitürkten soğudum -
Emin misin şuan yayını izliyorum ve 16.9 olmuş bu maçla beraber. 4.3 değil yani -
sorun bence ne 16:9 ne 4:3 ..anadolu takımlarının maçlarını düşük çözünürlüklü naklen yayı tırı destekli+düşük çözünürlüklü kameralarla çekiyorlar..
şöyle ki;
4-5 sene önce HD maç yayını izleyen arkadaşların sayısı çok azdı..o açıdan 3 büyüklerin maçları bize çoook netmiş gibi gelirdi..şimdi 3 büyüklerin maçları saniyede hemen hemen 1000 kare çeken kameralar ile çekiyorlar ve ayrıntı artıyor..netlik artıyor..falan filan...eski 3 büyük mamçlarının yayınlanmasında rol oynayan kameralar ise şu an anadolu takımlarının maçlarında kullanılıyor..bence olay bu..
77'den 1 DIGI adlı kanala geçince bariz bir netlik kaybı söz konusu..
bu da tamamen kameralar ile alakalı..yayın aynı yayın ama kamera kalitesi berbat...ki eskiden wooow dediğimiz kameralar bunlar..
yanlışım varsa söyleyin:)
-
televizyonla bi alakası yok olay tamamen digiturkun kullandığı eski kameralardan kaynaklanıyor. spormax de 16:9 yayın yapıyor ve premier lig maçlarının nerdeyse eskiye oranla kat kat net kalitede izliyoruz. -
vimeo.com ' u açabilenler "phantom" yazsınlar arasınlar..bakın ne güzel görüntüler göreceksiniz..
phantom kameralar çoook pahalı ama detay müthiş..
düşünsenize saniyede 1000 kare..ne demek yav.. -
nası ya ne digi ne lig tv nede spormax bende 16:9 değil. Lig tv'yi açtığımda yine eskiye dönmüşler dedim fakat galiba sadece bende Türksat kullanıcısıyım lig tv'de dahil görüntü felaket logonun yanındaki pixelleri sayabiliyorum resmen -
dostum saatler önce ne yazacağımı bilemedim ancak bari yatmadan şunu yazayım,
ben yıllar önce gene digiturk üyesiydim emin ol hiç sorun yaşamadım..sonra d-smart'ta da yıllar boyu sorunsuz hizmet aldım..ne olduysa bu sezon oldu...hep sorun sorun sorun..burama geldi yani..1-2 aylık fatura parası kadar digiturk müşteri hizmetlerine telefon açarak para harcadım...bıktım yani..
ha,şu an sorun var mı ? yok..ama tv'den soğudum..
eğer senin de kutunda sorun varsa değişim talep et..
yok eğer kutudan değilse TV'nin parlaklık değerleri düşüyor olmasın ? bildiğim kadarıyla led,lcd,plazma ve oledlerin saati var ve kullanıldıkça yıpranıyorlar..parlaklıklarını kaybedebiliyorlar...ki düşük bi ihtimal...
geçmiş olsun..
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X