Şimdi Ara

Digitürk yayın kalitesindeki düşüklük

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba şuan digi tv'deki eskişehir - ibb maçında pixelleri sadece ben mi sayabiliyorum yoksa genel görüntü kalitesizliği sorunu mu? İnternetten izlesem bu kadar kötü görüntü olmaz herhalde. TV samsung 32c530

• 16.9 yayına geçtiler
  • yayın 16:9 değil normal geniş yayın felaket görüntü var diigitürkten soğudum
  • Emin misin şuan yayını izliyorum ve 16.9 olmuş bu maçla beraber. 4.3 değil yani
  • sorun bence ne 16:9 ne 4:3 ..anadolu takımlarının maçlarını düşük çözünürlüklü naklen yayı tırı destekli+düşük çözünürlüklü kameralarla çekiyorlar..

şöyle ki;

4-5 sene önce HD maç yayını izleyen arkadaşların sayısı çok azdı..o açıdan 3 büyüklerin maçları bize çoook netmiş gibi gelirdi..şimdi 3 büyüklerin maçları saniyede hemen hemen 1000 kare çeken kameralar ile çekiyorlar ve ayrıntı artıyor..netlik artıyor..falan filan...eski 3 büyük mamçlarının yayınlanmasında rol oynayan kameralar ise şu an anadolu takımlarının maçlarında kullanılıyor..bence olay bu..

77'den 1 DIGI adlı kanala geçince bariz bir netlik kaybı söz konusu..

bu da tamamen kameralar ile alakalı..yayın aynı yayın ama kamera kalitesi berbat...ki eskiden wooow dediğimiz kameralar bunlar..

yanlışım varsa söyleyin:)

• televizyonla bi alakası yok olay tamamen digiturkun kullandığı eski kameralardan kaynaklanıyor. spormax de 16:9 yayın yapıyor ve premier lig maçlarının nerdeyse eskiye oranla kat kat net kalitede izliyoruz.
  • vimeo.com ' u açabilenler "phantom" yazsınlar arasınlar..bakın ne güzel görüntüler göreceksiniz..

phantom kameralar çoook pahalı ama detay müthiş..

düşünsenize saniyede 1000 kare..ne demek yav..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tivibu uydu görüntü kalitesi
    7 yıl önce açıldı
    Tivibu Go Kalitesiz Yayın
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • nası ya ne digi ne lig tv nede spormax bende 16:9 değil. Lig tv'yi açtığımda yine eskiye dönmüşler dedim fakat galiba sadece bende Türksat kullanıcısıyım lig tv'de dahil görüntü felaket logonun yanındaki pixelleri sayabiliyorum resmen
  • dostum saatler önce ne yazacağımı bilemedim ancak bari yatmadan şunu yazayım,

ben yıllar önce gene digiturk üyesiydim emin ol hiç sorun yaşamadım..sonra d-smart'ta da yıllar boyu sorunsuz hizmet aldım..ne olduysa bu sezon oldu...hep sorun sorun sorun..burama geldi yani..1-2 aylık fatura parası kadar digiturk müşteri hizmetlerine telefon açarak para harcadım...bıktım yani..

ha,şu an sorun var mı ? yok..ama tv'den soğudum..
    eğer senin de kutunda sorun varsa değişim talep et..

yok eğer kutudan değilse TV'nin parlaklık değerleri düşüyor olmasın ? bildiğim kadarıyla led,lcd,plazma ve oledlerin saati var ve kullanıldıkça yıpranıyorlar..parlaklıklarını kaybedebiliyorlar...ki düşük bi ihtimal...

geçmiş olsun..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.