Şimdi Ara

Digiturk ve ses sistemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
15.294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Samsung plazma ve samsung d555 ses sistemi kullaniyorum. Tv izlemek icin digiturk plus var hd ozelligi olan (kayit yapan degil).
    Tv, digiturk, ses sistemi hdmi ile bagli. Dvd müzik falan sorun yok.

Ses sisteminden (5.1 olmasi şart degil stereo da olur) digiturk izlerken ses almak istiyorum. Daha onceki ses sisteminden optik baglantiyla baglamis sonuc alamamistim. Beyaz kirmizi kablolarl aux baglanti yaptim tv den ses sistemine ama yine ses yok. Bu baglantinin bir cozumu var midir. Şimdiden yardim edecek arkadaslara tesekkurler.

• Digiturk HD kutu bende de var, diğerleri (samsung TV ve ses sistemi) yok ama mantık aynı.

Digiturk kutusundan 3 şekilde ses çıkışı alabilirsiniz,

1- Digiturk HD kutu -> arkadaki HDMI çıkış -> HDMI kablo -> TV (veya HDMI girişi olan AV receiver, sizin ses sistemi cihazı böyle değil webden baktığım kadarı ile)

Ben genelde bu modu kullanıyorum, Digiturk->HDMI->TV->analog stereo out->eski ses sistemi ... gayet güzel çalışıyor.

2- Digiturk HD kutu-> analog ses çıkışı (kutunun arkasında yazıyor) -> ses sistemi

TV'yi kapatacağım zaman eski ses sistemine böyle bağlıyorum. Kullandığım kablo bir tarafı beyaz/kırmızı kablo diğer tarafı küçük kulaklık girişi gibi olan (3.5 mm jack) kablo.. walkman ipad ipod vb. bu tür bir bağlantı kullanıyor çıkış için.

3- Digiturk HD kutu-> digital optical out çıkışı-> optik kablo-> optik girişi olan bir ses sistemi... Bende bu tür bir sistem olmadığı için deneyemedim, digiturk hd kutu ayarlar ses bölümünde bunun ayarları var... Sese gecikme verme, stereo veya çok kanal ses gönderme gibi...

Bu da sizin cihazın kitabı:

http://downloadcenter.samsung.com/content/UM/201202/20120207220933681/AH68-02333K_REV04_HT-D550WK_XM_0201.pdf

Bağlantı çeşitleri 24. sayfada var, kablo bağlantısını yaptıktan sonra function tuşu ile bir işlem daha yapıyor, onu atlamayın. Benim yaptığım gibi TV'den de sesi alabilirsiniz ama TV'nin kitabına bakmak lazım, belki ayar yapmadan ses çıkışı vermiyordur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dustdevil -- 31 Mart 2012; 18:51:50 >

• arkadaşım sagol varol yazmıssın ama ben baktım digiturk hd kutunun arkasında analog çıkış göremedim
  • Farklı cihaz mı veriyorlar acaba, bendeki plus özelliği olmayan normal digitürk HD receiver. Ön kısımda DT 9102 HD yazıyor, 2 ay önce abone oldum.

Fotoğrafını çektim:

Digiturk ve ses sistemi
  • Cok cok tesekkurler. Vallahi senin sayende hallettim. Peki digiturkun 5.1 ses veren kanali var mi biliyor musunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muhtemelen film kanalları veriyordur, varsa onu dinleyebilmek için de optik dijital çıkışı kullanmanız gerek. 5.1 kanalı iletmesi için de dijiturk kutudan menü>ayarlar>kullanıcı ayarları>ses ayarları menüsünu kurcalamak lazım, burada downmix seçili ise 5.1 değil 2 kanal gidiyor olmalı... Bende bu tür bir sistem olmadığı için deneyemedim, bilgim yok.
  • Benim bağlantım şu

Digitürk plus > optik bağlantı > Ses sistemi > Hdmi > lcd tv

Denedim en iyi sesi böyle alıyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DIGITURK'e Ses Sistemi Bağlamak
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadasin anlattigi bicimde cozdum. Aux baglanti ile analog olarak. Sizin dediginiz gibi de deneyecegim. Optik kablo ile.

Samsungtan once baska bir sistemle optik baglamistim olmamisti. Optik baglanti sonrasi digiturkten bir secim yapiyor musunuz sesayarlari menusunden. Ayni secim ses sistemi icinde gecerli.

Analog baglanti kullanirken aux seciyorsunuz ses sisteminden. Digiturkten secmenize gerek yok. Olay bitiyor. Stereo veya tum kanallardan ses gibi cozumlerle ses alabiliyorsunuz.

Optik denemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Font_Drakula -- 1 Nisan 2012; 11:52:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: elcompany

Cok cok tesekkurler. Vallahi senin sayende hallettim. Peki digiturkun 5.1 ses veren kanali var mi biliyor musunuz.

National Geographic HD , Sinema kanalları (hd) Lig tv benimde bildiğim 5.1 verenler bunlar. Hatta samsung smart 3d reklamı yapılırken National Geographic de orda çok net belli oluyor 5.1 ses özelliği.
  • arkadaşlar selam;

DT 9503 ve Pioneer 921 Av amfim var.
    HDMI kablo ile bağlıyorum 5.1 ses aktif olmuyor yine 2.0 alıyorum.
    9503'ten optik çıkış ile amfiye girdim ama bu sefer hiç ses alamıyorum.

DT'ün menülerinden butun kombinasyonları denedim ve malesef sonuç alamadım.
    Bana nasıl yardımcı olabilirsiniz. Daraldım çünkü yapamıyorum :-)
  • Siz siz olun HDMI çıkışınızı direkt amfiye bağlamayın, benim başıma geldi Harman Kardon amfinin bir kanalını kaybettim. Servis digiturk hdmı çıkışını direkt televizyona bağlayın optik kablo ilede sesi amfi üzerinden geçirin idyor. Böylece digiturkun amfi kanalınızı yakamaz.
  • Merhaba,
    Bendeki digiturk kutuda ses çıkışı icin sadece optik out vardı. Tv kapalıyken radyo dinlemek için scart soketin içinden 4-1-3 numaralı uçladan stereo ses çıkışı aldım. Aynı anda hem hdmi hem de scart çıkış veriyor.
    Selamlar.
  • selam arkadslar onkyo tx sr500e amfinin optik cıkısından ses alamıyorum ses artının ayarları dogru sesi veriyor amfiden bir ayar yapmak ferekiyor ama bir türlü beceremedm analog 5+1 ses alıyorum dijitala ses alamıyorum teşkrler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.