Şimdi Ara

DIGITÜRK PLUS HD Kullanıcıları Bilgi Paylaşımı (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.140
Cevap
7
Favori
127.359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: bigmaster077

şu anda ilk hd maçımı izliyorum. muhteşemmm.

Tam ben de aynı şeyi yazacaktım. Ağzımdan almışsın. Gerçekten süper.

Ağzım açık seyrediyorum ama maçın skorundan bile haberim yok..

HD resimleri Pioneer topiğinde yayınladım. Arzu eden bakabilir.

Selamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akseaus -- 9 Ocak 2008; 0:58:32 >
  • Arkadaşlar merhaba

Benim DT Plus Pazar günü 1.5 saatlik bir uğraştan sonra bağlandı. Bağlayan ekip ilk bana kurulum yaptığından beraberce çaba sarfettik. Çatıdaki LNB değişikliğinden sonra sinyal zayıflığından dolayı ekstra güçlendirici takıldı. Arkadaşlara tavsiyem sinyal seviyelerini kontrol ettirtmeleri. ,

Bağlantıdan sonra aktivasyon için merkezi aradılar ve 5dk ile 4saat arasında aktivasyonun tamamlanacağını söylediler. 4 saat geçmesine rağmen HD yayınlar hala gelmediğinden merkezi aradım ve müşteri hizmetlerinden arkadaş her an açılacabileceğini söyledi ve tek kapandıktan 5dk sonra kanallar açıldı.

İlk izlenimlerim güzel. Şu ana kadar 3 Moviemax HD filmi ve NG HD izledim. Özellikle moviemax'e hayran kaldım. Hatta 11 ile 311 no'lu kanal arasında devamlı test yaptım sonuç bir harikaydı. NG HD'de gayet kaliteli görüntü gayet güzel ama bazı çekimler sanki SD gibi. Bu gece Beşiktaş'ın kupa maçını HD olarak izledim gerçekten muhteşemdi sanki tribünde gibi hissediyor insan kendini. Fox TV aldığımdan beri hep kapalı onun için birşey diyemeyeceğim.

Kayıt etme özelliği çok güzel yanlız NG HD'de kayıtı oynatırken başta takılmalar oluyor sonra normalleşiyor. Moviemax'da kayıt ettiğim HD filmin ayni kalitede ve takılmadan çalıştı. Tek problemim önceden programladığım kaytıların tam olarak bitmemesi. 30dk'lık kayıt 27dk'da bitmiş. Bir keresinde de önceden ayarladığım kayıdı hiç yapmamış. Tahminim bende arada bir yaşanan sinayal seviyesi azalması problemi. Sinyal gidince kayıt gidiyor olabilir.

DT Receiver'ı AV reciver'a optik olarak bağladım. NG HD'deki ses kalitesi inanılmaz ama diğer kanallarda AC3 sinyal yol sanırım o yüzden 5+1 ses alamadım ama moviemax'de olması gerek diye düşünüyorum herhalde yakında yaparlar.

Birde işin eksi tarafları var tabi. Birincisi kanal geçişi yavaş ve alet standby'da bile az da olsa ses çıkartıyor belki de bu durum kayıt yaptığı için olabilir emin değilim. Bazı arkadaşların dediği gibi SD yayınlar kötü değil hatta daha bile iyi bence TV ve ayarlarıda önemli.

Bence DT Plus kanal sayısı arttıkça zamanla daha güzel olacak. Böyle bir hizmeti bize sunan DT'e tebrikler.
    Tüm arkadaşlarında iyi kötü yorumlarını bekliyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: buraktcm

quote:

Orjinalden alıntı: haylaz74

simdi digiturkle gorustum belkı yenıden uye olabılıırm dıye ama hd yayınların tamamı yanı dordunu bırden ızlıyebılmek ıcın ayda 77,80 ytl paket ucretı buna ılave 9,90 ytl hd yayın ızleyebılmek ıcın hızmet bedelı (her ay) ve 899/12 ay cıhaz parası ıstıyorlar bu nasıl bır mantıktır kı bunlar 4 hd kanal ıcın 9,90 ekstra hızmet bedelı ıstıyorsa kanal sayısı artınca kac para ısterler allah bılır :)ama kımsede yok bız ılk yaptık dıyede bu kadarda somurulmezkı halk kardesım tabı alan alır almayan almaz ama genede yazık bu kadar paraya 4 kanal ıcın.

eko spor paket şu anda ne kadar ? ya da hd yayınla eko spor pakete üye olamıyor muyuz.. 77.80 neyin ücreti yani kısaca ? :)

başka biri de cevap verebilir, cevaplara açığım.

ben de merak ediyorum bu sorunun cevabını ,

ayrıca euro 2008 ligtv'den hd verilecek değil mi? peki ya olimpiyatlar?
    bu sezon sadece istanbuldaki maçlar hd,önümüzdeki sezon tüm maçları hd yapabilirler mi sizce?böyle bir bilgi var mı?

• blade1

hangi marka TV kullanıyorsun bundan hiç bahsetmedin?
    PLASMA diye düşünüyorum gerçi...

Ligtv HD Euro2008 yayınlarını veriyor arkadaşım!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi badtrip -- 9 Ocak 2008; 0:14:56 >
  • salonda samsung 42q plasma
    odada samsung 37r lcd var ama şu an lcd'ye bağlı çok memnunum
  • arkadaşlar, 117 ekran sony lcd tv'mle superlige klasik yılbaşı esprisi kondurayım dedim.

güle güle sd görüntü
     DIGITÜRK PLUS HD Kullanıcıları Bilgi Paylaşımı

hoş geldin hd görüntü

• Beşiktaşlılar'a HD Nobre pozu

•  DIGITÜRK PLUS HD Kullanıcıları Bilgi Paylaşımı
  • Bigmaster ellerine sağlık.

tatmin edici netlikte fotoraflar ancak senin tv ayarlarındanmı biraz renklerde saturasyon derecesi düşük soluk gibi belkide BJK maçı olduğundandır

quote:

• fotoğrafları ekrana yakın çektiğimden olsa gerek, ekran ışığı doğru renklerin elde edilmesine imkan tanımıyor. orjinal görüntüdeki renkler genellikle böyle değil. zaten dikkat ederseniz her fotoğraf da yeşilin tonları biraz farklılık gösteriyor. sanırım mesafe ve tv nin bir ışık kaynağı olmasıyla alakalı. ortamın ışık kaynağı da arttırsak sonuç değişebilir.
    diğer taraftan aşırı renklerden hoşlanmadığım da doğrudur. mesela tv renk ayarları soğuk ve orjinal ayarların hafif gerisinde kullanıyorum. fotoğraf makinam da canlı renklerde ayarlı değil, naturel yani doğal mod da kullanıyorum. ayrıca tv nin ışık sensörü açık. yani karanlık ortamda ekran kendi ışığını da kısıyor ve böylece göz yorulmalarını azaltıyor. Bu durum da çektiğimiz fotoların parlaklığını olumlu-olumusuz biraz etkliyor olabilir.
    sözün özü fotoğraf çekimine etki eden çok faktör var ve deneyerek daha iyi çekimler yapılabilir. Mesela Pioneer topiğinde sevgili Akseaus'un çektiği fotoları da gördüm, onların da renkleri biraz aşırı düşmüş geldi bana. ancak dediğim gibi fotolar özellikle renk ve kontrast konusunda ekranda tam gördüğümüzü veremiyor ve yanıltıcı olabilir. bu konuda kendi topiğimde de 2-3 ay benzer bir yazı yazmıştım.

quote:

Orjinalden alıntı: Hi-def-man

Bigmaster ellerine sağlık.

tatmin edici netlikte fotoraflar ancak senin tv ayarlarındanmı biraz renklerde saturasyon derecesi düşük soluk gibi belkide BJK maçı olduğundandır

quote:

• quote:

Mesela Pioneer topiğinde sevgili Akseaus'un çektiği fotoları da gördüm, onların da renkleri biraz aşırı düşmüş geldi bana.

Nedense bu durum hemen hemen bütün plazmalarda var. Özellikle ten renkleri neredeyse kırmızı çıkıyor. Hadi showroomlarda dikkat çeksin diye özellikle öyle ayarlanıyor diyeceğim ama, forumlara yansıyan resimlerde de aynı durum var. Acaba plazma sahipleri evde de showroom ayarlarıyla mı seyretmeyi tercih ediyorlar bilemiyorum. Bu arada Pioneer plazma resimleri ile sizin Sony LCD çekimleriniz arasında detay netliği açısından LCD lehine bariz fark var. Mesela plazmada sırt numaraları LCD deki kadar net okunmuyor, çimler tek tek sayılmıyor gibi geldi bana. Çözünürlük farkından olsa gerek diye düşündüm.

• quote:

Orjinalden alıntı: umit34
    Time Shift özelliğide çok başarılı buldum. canlı seyrettiğiniz bir kanalı dondurup geri alıp seyredebilirsiniz,isterseniz daha sonra tekrar ileriyede sarabilirsiniz. bu özellikte çok hoş.özellikle oan için kaçırdığınız sahneleri yakalamak adına gayet güzel.

Bu yazdığınızın doğru olduğuna eminsiniz değil mi? Yani herhangi bir anda kanalı dondurup geri alıp izleme.
    Bence bu bir sorun.

Daha önce de söylediğim gibi, bir dvd recorder yazılım projesinde çalışmıştım. 2 tane yaklaşım vardı.
    1) default olarak izlenen her şeyi dairesel bir buffera yaz, böylece sizin dediğiniz gibi istediğin an dondur ve geriye git

2) sadece istenirse kayıt et, yani bur tuşa basınca timeshift'e başla. Dolayısı ile o basma anından itibaren sadece ileriye git, tabii ki ileri gittikten sonra basma anına kadar geriye gidebilirsin ama tuşa basma anından geriye gidemezsin.

Eğer sizin dediğiniz doğruysa, 1.yol seçilmiş demektir, bunun iyi yanı, herhangi bir tuşa basmadan her yayını geri alabilmektir. Ya da maç izliyorsunuz, önemli bir pozisyon oldu ama önceden bu önemli pozisyon olacağı bilinmeyeceğinden 2.şıkda bunu izleyemezken 1.yolda izleyebilirsiniz.

Ama 1.şıkkın sorunlu yanı, hdd'nin belli bir bölgesine sürekli yazma olacak, ve bu da hdd ömrünü çok kısaltacak. Dediğim gibi, ben kesinlikle tercih etmezdim bu yolu, her izlediğinizde hdd'nin bir bölgesine belki 100 kez yazılıp silinecek ( dairesel buffer için ayırdıkları alana bağlı olarak)

• Aksam bende BJK-Ankara macini izledim HD olarak, boyle mac izlemek adami spor manyagi yapar diyecegim size.
    Goruntu icinde soyle bir benzetme yapabilirim; sanki EA sportsun FIFA oyununu oynuyormus gibiydim, eger mac izlerken zemine odaklanirsaniz goruntunu 3 boyutlu oldugunu bile iddia edebilirsiniz ;)

Bu arada HDMI baglantiya gecince azalan sesin, ses ayarlarinda "7.1 ses" kismini "indirgenmis" seceneginden "aynen aktar" sekline cekerseniz ses birden artiyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: drag

quote:

Mesela Pioneer topiğinde sevgili Akseaus'un çektiği fotoları da gördüm, onların da renkleri biraz aşırı düşmüş geldi bana.

Nedense bu durum hemen hemen bütün plazmalarda var. Özellikle ten renkleri neredeyse kırmızı çıkıyor. Hadi showroomlarda dikkat çeksin diye özellikle öyle ayarlanıyor diyeceğim ama, forumlara yansıyan resimlerde de aynı durum var. Acaba plazma sahipleri evde de showroom ayarlarıyla mı seyretmeyi tercih ediyorlar bilemiyorum. Bu arada Pioneer plazma resimleri ile sizin Sony LCD çekimleriniz arasında detay netliği açısından LCD lehine bariz fark var. Mesela plazmada sırt numaraları LCD deki kadar net okunmuyor, çimler tek tek sayılmıyor gibi geldi bana. Çözünürlük farkından olsa gerek diye düşündüm.

İki cihazın çekilen statik resimlerine bakarak iki cihazı karşılaştırmak kadar yanlış bir değerlendirme olamaz. Fotoğraflar tvlerin performansını kıyısından köşesinden gösteremez. Kullanılan fotoğraf makinası, ayarlar, kişisel beceriler, ışık koşulları, her şey etkiler. Tamamen eşit koşullarda ve bu iş için yapılmış profesyonel fotoğraf makinaları ile çekilse bile (ki bu teorik olarak çok çok zor) o zaman da sadece statik görüntü performansını karşılaştırabilirsiniz.

Resimlerden yola çıkarak yaptığınız yanlış değerlendirmeyi bir yana koyup, showroomlardaki izlenimlerinizle söylediğinizi sandığım pazmalarda suratların kırmızı çıkması gibi bir değerlendirmeyi de hayatımda ilk kez sizden duyuyorum. Bu da külliyen yanlış. Renklerdeki aşırılık, doğallıktan uzaklık LCD'lerde plazmalara nazaran daha yaygın bir olumsuzluktur. Kaliteli plazmalar daha doğal renk verirler. Renk doğruluğu ölçümleri labaratuarlarda bilimsel yöntemlerle yapılır. Resmini kötü bulduğunuz plazma en doğru renk verme yönüyle de ünlüdür.

Bu işe acemi olan arkadaşlar okuyup da kafaları bulanmasın diye cevap verme gereği hissettim. Renk doğruluğu bir yana hareketli resim performansını resimlerde asla göremezsiniz. Örneğin Pio'daki hareketli görüntüdeki ipeksi akıcılık başka hiç bir LCD'de yoktur. Tekrar hatırlatayım teknolojilerin üstünlüklerine resimlerine bakarak karar vermek büyük hata olur.

Selamlar.

• quote:

Orjinalden alıntı: Akseaus
    Bu işe acemi olan arkadaşlar okuyup da kafaları bulanmasın diye cevap verme gereği hissettim. Renk doğruluğu bir yana hareketli resim performansını resimlerde asla göremezsiniz. Örneğin Pio'daki hareketli görüntüdeki ipeksi akıcılık başka hiç bir LCD'de yoktur. Tekrar hatırlatayım teknolojilerin üstünlüklerine resimlerine bakarak karar vermek büyük hata olur.

Selamlar.

Alınganlık göstermenize gerek yok sayın Akseaus, ben özel olarak sizin resimlerinizi kastederek yapmadım o yorumları, öncelikle genel izlenimimi yazdım. Plasmanın renk hassasiyeti konusunda teoride daha avantajlı olduğunu biliyorum, ama showroomlarda sergilenen tv'lerin nasıl ayarlandığını siz de gayet iyi bilirsiniz. Öne çıkarılmak istenen, bir an önce satılmak istenen modellerde başvurulan ilk numara renkleri ve parlaklığı arttırarak ayarlamak olur genelde. Bu günlerde de galiba geçmiştekinin aksine plazmalar daha önce satılmak isteniyor, peşpeşe fiyat indirimleri de bunun göstergesi zaten.

Fotoğrafların bir ölçü olup olamayacağına gelince.. Elbetteki kameranın kalitesi, fotoğrafı çekenin tecrübesi vb kıyas yapmayı güçleştiren faktörler. Ama ben zaten gönderilen fotoğraflara bakarak hareketli görüntü kalitesi, akıcılık vb hakkında bir yorum yapmış değilim, renkten ve detaydan bahsettim sadece. Sizin gönderdiğiniz görüntüde çimlerin rengi oversature bir yeşildi, LCD de ise tam tersi undersaturated bir durum vardı. Sayın bigmaster soğuk renkleri tercih ettiğini belirtti zaten, siz de canlı renkleri tercih ediyor olabilirsiniz veya çektiğiniz foto böyle göstermiş olabilir, bu bir sorun veya kusur değil, sadece bir ayar meselesi. Ama her iki fotoğraf kıyaslandığında göze çarpan asıl belirgin fark LCD de daha fazla detay zenginliği olmasıydı. Belki bu da fotoğrafların çözünürlükleri veya kamera farkı vb ile açıklanabilir bilemiyorum.

Son olarak affınıza sığınarak bir sözüm daha olacak; bu forumda öteden beri dikkatimi çeken bir husus şu: İki grup insan var bu forumda, tv almayı düşünenler ve almış olanlar. İkinci grup içinde ise bazılarında dikkat çeken bir özellik meta fetişizmi diyebileceğimiz düzeyde bir kendi tercih ettiği modeli övme, aksi görüşlere sinirlenme eğilimi.. Bu gruptakilerin çoğunluğu kendi kullandığı tv'nin olumlu özelliklerini hep ön plana çıkarmak, kusurlarını ise bir şekilde gözardı etmek eğiliminde. Halbuki biliyoruzki bugünün şartlarında hiçbir tv modeli (en pahalısı, en olumlu review alanı bile) eksiksiz, kusursuz değil. Bunları yukarıda "Bu işe acemi olan arkadaşlar okuyup da kafaları bulanmasın diye cevap verme gereği hissettim" dediniz diye yazıyorum kusura bakmayın. Bugünün şartlarında piyasadaki her modelde kafaları bulandıracak zayıf noktalar bulmak ve bunları eleştirmek mümkündür ve olağandır. Bunun aksini savunmayı, belli bir marka veya modeli eleştiriden muaf ve dokunulmaz görüp ona laf söyletmeme yaklaşımını sağlıklı bulmuyorum doğrusu. Yazdıklarımda yalan, yanlış, gerçeğe aykırı, uydurma bir durum yoktu, sadece fotoğraflardan edindiğim izlenimi yazmıştım. Bunu sakıncalı bulmanızı yadırgadım açıkçası.

• "Nedense bu durum hemen hemen bütün plazmalarda var. Özellikle ten renkleri neredeyse kırmızı çıkıyor. Hadi showroomlarda dikkat çeksin diye özellikle öyle ayarlanıyor diyeceğim ama, ..................."

Yukarıda sizin mesajınızı alıntıladım. Tekrar okuyun ve bunu okuyanın değerlendirmeyi iki resim arasındaki kalite farkı ile ilgili mi yoksa plazma/lcd karşılaştırması olarak mı yorumlayacağını elinizi vicdanınıza koyarak söyleyin. Siz aleni olarak 2 teknolojiyi karşılaştırmışsınız, resimleri değil.

Alınganlık yapmak huyum değildir. Niyetim sadece sizin yazdığınız gibi yanlış bilgilendirmelerde düzeltme yapma ihtiyacı duymamdır. Çünkü insanlar bu forumu bilgi edinmek için de okuyorlar. Bu kadar bariz yanlış bir bilgi gördüğüm zaman da siz kusura bakmayın doğrusunu söyleme hakkına sahibim. Bu alınganlık değil. Ama bir sayfa yazarak galiba siz alınganlık göstermişsiniz.

Son söylediğiniz şey ise bana hiç uyan bir durum değil. Ben kullandığım ürün en iyisidir diye tutturan biri değilim. Kullandığım ürünü eğrisi ile doğrusu ile objektif değerlendiririm. TV'nun hatasız kusursuz vs olduğunu hiç bir zaman ifade etmem. Haklı olarak belirtilen kusurlara lafım olmaz. Zaten bunu ben de belirtirim. Ama yukarıdaki gibi temelsiz ve haksız eleştirilere karşı çıkarım. Dikkat edin arada bir nüans var. Meta fetişizm tanımı bana uymaz, kime uyuyorsa alsın o kullansın.

Size iyi araştırmalar.

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.