Şimdi Ara

Digiturk, İnternete bağlanma?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
47.399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

DT 9102 hd cihazımı internete bağlamak istiyorum, ancak hiçbir şekilde başarılı olamadım. Ethernet kablosunu takıp Ayarlar>Ethernet kurulumundan DNS ve IP atamalarını elle giriyorum ama test sonuçları başarısız oluyor hep. Sorun şurada sanırım, benim lan ip adresim 192.168.1.1 ancak bunu digiturke girmeye çalıştığımda _ _ _ / _ _ _ / _ _ _ / _ _ _ şeklindeki ekranda, 192 / 168 / 001 / 001 şeklinde girmek zorunda kalıyorum veya 1'i ortaya,başa,sona yerleştirip diğer yerleri boş bırakmak zorunda kalıyorum çünkü orada 3 hane var.

Sormak istediğim; bu 3 haneli olmayan rakamları digiturke nasıl gireceğiz, birde mesela bir önceki kurulumda 0 yazdıysam o 0'ı silemiyorum yani boşluk bırakamıyorum, bunu hangi tuşla yapacağım?

Son olarak girdiğim değerler doğrumu acaba, alta modemimin ve digiturke yazdığım rakamları koyuyorum. Acaba ben nerede yanlış yapıyorum?

Modem ayarları ;

Digiturk ayarları ;

• Günceldir.
  • Modem ip adresinizi cihaza vermeye çalışmışsınız, en baştaki elle olan ayar kısmını değiştirip otomatik yapın cihazı yeniden başlatın düzelir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

Modem ip adresinizi cihaza vermeye çalışmışsınız, en baştaki elle olan ayar kısmını değiştirip otomatik yapın cihazı yeniden başlatın düzelir.

İkisinide otomatiğe alıp denemiştim yine olmamıştı. Birde ip'yi otomatiğe alıp dns'yi elle yazıp deniyim. İlginize teşekkür ederim
  • Şöyle yapın o zaman uydu alıcısını ve modemi kapatın, uydu alıcısını önce açın 2-3 dakika bekleyin ayarlar otomatikte olsun, ardından modemi açın ilk açılışta modem bağlı cihazlara ip dağıtımı yapacaktır, dhcp açıksa zaten otomatik olarak ip alması gerekir cihazın, eğer almıyorsa bilgisayarınızın aldığı ip adresine bakın bir üstünü cihaza verin.
  • Maalesef aynı cihaz bendede var ve aynı sorunu bende yaşıyorum.
  • quote:

Şöyle yapın o zaman uydu alıcısını ve modemi kapatın, uydu alıcısını önce açın 2-3 dakika bekleyin ayarlar otomatikte olsun, ardından modemi açın ilk açılışta modem bağlı cihazlara ip dağıtımı yapacaktır, dhcp açıksa zaten otomatik olarak ip alması gerekir cihazın, eğer almıyorsa bilgisayarınızın aldığı ip adresine bakın bir üstünü cihaza verin.

teşekkürler işe yaradı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Modem ip adresinizi cihaza vermeye çalışmışsınız, en baştaki elle olan ayar kısmını değiştirip otomatik yapın cihazı yeniden başlatın düzelir.

usta benim de modem ayarları bu şekilde wireless adaptör kullanarak nasıl bağlarım acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kral-333 -- 24 Ocak 2014; 11:52:14 >

• donanımcı123 kullanıcısına yanıt
    aynı sorun bendede vardı anlattıklarınızı uyguladım ve sorunum çözüldü.
    teşekkürler usta.
  • Arkdaşlar ben bir kaç yıldır humax cihazı kullanıyorum digiturkte ve beni belirli aralıklarla arıyorlardı cihazı internete bağlamam için. Fakat evimde internet olmadığından şimdiye kadar hiçbir işlem yapmamıştım. Şimdi evimize uydunet bağlattık ve cihazı nete bağlaybilirim. Sadece cihazlar ayrı odalarda olduğu için kablosuz bağlantı benim için daha uygun olacak.

Bana kablosuz bağlantı için yol gösterebilecek bir arkadaşımız varsa gerçekten çok makbule geçecek. TP-link bir cihaz alıp uydu alıcıma mı takmam gerekiyor yoksa nasıl bir yol izlemeliyim hiçbir fikrim yok. Yardımlar için şimdiden teşekkürler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: onuruno99

Arkdaşlar ben bir kaç yıldır humax cihazı kullanıyorum digiturkte ve beni belirli aralıklarla arıyorlardı cihazı internete bağlamam için. Fakat evimde internet olmadığından şimdiye kadar hiçbir işlem yapmamıştım. Şimdi evimize uydunet bağlattık ve cihazı nete bağlaybilirim. Sadece cihazlar ayrı odalarda olduğu için kablosuz bağlantı benim için daha uygun olacak.

Bana kablosuz bağlantı için yol gösterebilecek bir arkadaşımız varsa gerçekten çok makbule geçecek. TP-link bir cihaz alıp uydu alıcıma mı takmam gerekiyor yoksa nasıl bir yol izlemeliyim hiçbir fikrim yok. Yardımlar için şimdiden teşekkürler..

İYi gunler hocam. oturdugunuz bina eskimi yenimi ogrenebilirmiyim ve elektirik tesisati.

eger eski ise powerline adaptor olmaz tp.link wr702n kablosuz erisim cihazi oneririm 12ay biyunca faturaya yansir. 5tl olarak toplam60tl yapiyor. servisten alabilirsiniz. yada servis kursun derseniz.25tl servis ucreti alinir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar biraz hort olacak ama internette bir çözüm bulamadım belki yardım eden biri çıkar diye yazıyorum. Denediğim ayarlar ve ağ bağlantısı ayarlarım aşağıda, neyi yanlış yaptığımı anlayamadım. IP ve DNS'i otomatik yapıp alıcının ve modemin fişini çıkartıp takmayı denedim.  Digiturk, İnternete bağlanma? Digiturk, İnternete bağlanma?

• Merhaba,

belli ki bu ayarlarda bir takım hataları sürekli tekrarlıyoruz.

Bende ne yaptıysam denemeler hep başarısız çıktı. otomatik deniyorum olmuyor.
    Manuel değerler giriyorum yine olmuyor.
    Bir yardımcı olabilirmisiniz?

Modemim ASUS
    Digiturk e bağlı wireless alıcı TP link 901ND Client mod da.

Digiturk ayarlarındaki değerler ne olmalı?
    IP ne vermeliyim? (Modemin IP aralığını mı yoksa TP link IP aralığını mı?)
    Gateway ne vermeliyim? (modem ip si mi TP link IP si mi?)
    DNS ler ne olmalı?

tşkler
  • Arkadaşlar merhaba, Digiturk'ü internete kablosuz bağlamak için elimde yalnızca TP-LINK WN722 kablosuz usb adaptör var. Modem olarak da Huawei HDS255S kullanıyorum.
    Bu router işlerinden çok anlamıyorum, kablosuz internete erişim sağlayabilmek için yeni bir cihaz (KEN) almam gerekir mi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.