Şimdi Ara

Digiturk hd ye geçtim ses sorunu var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
6.065
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • digiturk hd ye geçtim dt 5102 kutu getirdiler izlerken kanal geçişlerinde ve 1-2 dakikada bir sesin arasında yüksek sesle ÇIT diye bir ses geliyor. İnternette aratınca turkeyforum da bir konu çıkıyor aynı şeyi yazmışlar hdmı girişinden bağlayınca oluyormuş ne yapabilirim? tv modelim lg 42lw4500

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bluepower -- 6 Ağustos 2011; 20:00:23 >

• hemen değiştirin. bende de dcr dt 9101 hd kutu var. eğer üyeliğiniz plus+ (kaydet-izle) değilse bundan isteyin. vestel üretimi olduğu için kanal geçişleri bendede ara sıra yavaşlıyodu. bazende res atar gibi kendini sıfırlıyordu. ancak bu işlem fazla sürmüyordu. bende hd'ye ocak ayında geçmiştim. o günden bu güne kadar sorunla karşılaşmadım. hd kalitesi (lg le 5300) mükemmele yakın diyebilirim. sizin tvnizde daha kusursuz gösteriyor olsa gerek. sd kanallarda kumandanızdan (benim cihazdaki) v.format tuşundan auto şekline ayarlarsanız sd kanallardada tatminkar bir sonuç alırsınız. dediğim gibi hemen değştirin. ve dcr dt 9101 modelinden isteyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dirtynewyorker -- 6 Ağustos 2011; 21:44:23 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bluepower -- 7 Ağustos 2011; 17:16:43 >

Orijinalden alıntı: Bluepower

digiturk hd ye geçtim dt 5102 kutu getirdiler izlerken kanal geçişlerinde ve 1-2 dakikada bir sesin arasında yüksek sesle ÇIT diye bir ses geliyor. İnternette aratınca turke**** da bir konu çıkıyor aynı şeyi yazmışlar hdmı girişinden bağlayınca oluyormuş ne yapabilirim? tv modelim lg 42lw4500

Hocam bende 42lw5500 kullanıyorum aynı sorun bendede var televizyonda mı sorun diye 5.1i bağladım hoparlördende aynı çıt sesi geliyor. Ve bu ses digiturk hd ye geçtikten sonra gelmeye başladı, playstation oynarken veya film izlerken böyle birşey olmuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: vincenzo89

quote:

digiturk hd ye geçtim dt 5102 kutu getirdiler izlerken kanal geçişlerinde ve 1-2 dakikada bir sesin arasında yüksek sesle ÇIT diye bir ses geliyor. İnternette aratınca turke**** da bir konu çıkıyor aynı şeyi yazmışlar hdmı girişinden bağlayınca oluyormuş ne yapabilirim? tv modelim lg 42lw4500

Hocam bende 42lw5500 kullanıyorum aynı sorun bendede var televizyonda mı sorun diye 5.1i bağladım hoparlördende aynı çıt sesi geliyor. Ve bu ses digiturk hd ye geçtikten sonra gelmeye başladı, playstation oynarken veya film izlerken böyle birşey olmuyor.

Aynen aynısı.

• Aynı sorun bende de var.Bir çözüm bulabildiniz mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wedo -- 8 Eylül 2011; 17:32:19 >
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar konuyu başka forumlardada araştırdım birçok kişi bu konudan muzdarip hd boxı değiştirince düzeliyormuş.bende sunny marka hd box var humax marka hd boxlarda böyle bir sorun olmadığını söylüyorlar.

Orijinalden alıntı: blake78

Kendileri istedikleri bir HD box mı getiriyorlar, seçme imkanınız var mı? SD yayın kaliteleri değişiyor deniyor HD boxların da.. çıttan kurtulup yayın kalitesinden kaybetmeyelim ?

sd yayın kalitesi eski hd boxdada düşüktü bundada düşük. dt9102 den sd yayın kalitesi düşük diye şikayetçi olanlar var ama ben kayda değer bir fark göremedim. ben digiturk müşteri hizmetlerini aradığımda 9102 ile değiştirilmesini istediğimi belirtmiştim, dikkate almışlar sanırım.

quote:

Kendileri istedikleri bir HD box mı getiriyorlar, seçme imkanınız var mı? SD yayın kaliteleri değişiyor deniyor HD boxların da.. çıttan kurtulup yayın kalitesinden kaybetmeyelim ?

sd yayın kalitesi eski hd boxdada düşüktü bundada düşük. dt9102 den sd yayın kalitesi düşük diye şikayetçi olanlar var ama ben kayda değer bir fark göremedim. ben digiturk müşteri hizmetlerini aradığımda 9102 ile değiştirilmesini istediğimi belirtmiştim, dikkate almışlar sanırım.

Neden Humax 9502 değil de Vestel 9102 tercih ettiğinizi sorabilir miyim? Forumlardaki genel izlenim onun daha iyi olduğu yönünde gibi, en azından kaydetme, ileri-geri sarma, interaktif kanallar gibi farkları var gibi anlıyorum forumda okuduklarımdan..

• bende de özellikle hd yayınlarda ses kesiliyor sonra yavaşça yükseliyor. özellikle natgeohd de rahatsız edici olabiliyor. ama çıt sesi duymuyorum hiç

quote:

quote:

Aynen aynısı.

Bu akşam 20:00 de gelip kurdular . Bana da DT5102 kutu getirdiler ve çıt çıt ses problemi var. Sorun sadece kutuyu değiştirerek mi çözülüyor arakadaşlar

• Dün akşam kanal geçişlerinde çıt pıtla , sabit bir kanalı izlerken de dakikada bir-iki kere seste kesilmeler oldu. Ancak bu sabah 08:00 den beri televizyon açık ne çıt pıt var ne de ses kesilmesi. Bu böyle kendi kendine geçiyor mu bilgisi olan var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CINAR66 -- 17 Eylül 2011; 9:51:58 >

Orijinalden alıntı: CINAR66

Dün akşam kanal geçişlerinde çıt pıtla , sabit bir kanalı izlerken de dakikada bir-iki kere seste kesilmeler oldu. Ancak bu sabah 08:00 den beri televizyon açık ne çıt pıt var ne de ses kesilmesi. Bu böyle kendi kendine geçiyor mu bilgisi olan var mı?

Belki güncelleme olmuş düzelmiştir diyeceğim ama bende bir değişiklik yok, halen çıt çıt.. Humax 9502 mi istesem Vestel DT 9102 mi karar veremedim, interaktif kanalları kullanamamak da cabası.. Bu cihazları kullanan arkadaşlardan yorum bekliyorum. Tabi istediğimizi getirecekler mi o da ayrı bir konu..

quote:

Orijinalden alıntı: CINAR66

Dün akşam kanal geçişlerinde çıt pıtla , sabit bir kanalı izlerken de dakikada bir-iki kere seste kesilmeler oldu. Ancak bu sabah 08:00 den beri televizyon açık ne çıt pıt var ne de ses kesilmesi. Bu böyle kendi kendine geçiyor mu bilgisi olan var mı?

Belki güncelleme olmuş düzelmiştir diyeceğim ama bende bir değişiklik yok, halen çıt çıt.. Humax 9502 mi istesem Vestel DT 9102 mi karar veremedim, interaktif kanalları kullanamamak da cabası.. Bu cihazları kullanan arkadaşlardan yorum bekliyorum. Tabi istediğimizi getirecekler mi o da ayrı bir konu..

Cuma akşamı kurulum yapıldığı zaman kanallarda da eksik vardı ve kurulumu yapanlar servisi arayıp Cumartesi gelmelerini söyledi. Cumartesi gelen arkadaş zaten Humax 9502 ile geldi ve değiştirdi. Sizde değişim talep edin bence.

• Arkadaşlar merhaba samsung 46 d 7000 tv - lg 5+1 ses sistemi - digiturk hd ve ps3 olmak üzere bir sistem kurdum. 2 aylık bir sistem. Daha önce ses sisteminde bir problem yoktu ancak son biir kac gundur goruntu ıle sesi tutturamıorum. ses gec gelıor. tv de sıkıntı yok yanı tvnin sesi acıkken sorun yok ama sesi ses sistemine verdiğimde ilk 2-3 dakıka sorun yok ama daha sonra ses gecıkıyor. kanalı değiştirip gerı geldıgım zaman sorun kayboluor. ancak 2-3 dakıka sonra yıne gecıkıyor. ses sıstemınde mı yoksa dıgıturkün dandik recevierin dan mı kaynaklanıor bu problem bilgisi olan var mı? yardımlarınız hayat kurtarır derecesınde olacak :)

tesekurlerr

Orijinalden alıntı: mert kaahn

aynisi bende var yalniz butun kanallar silindi nasil tekrar kanallari ayarlaya bilirimm?

tesekurlerr

ayarlardan kuruluma girip hızlı kuruluma bas.Ses sorunu harici hoperlör bağlayınca düzelmişti bende.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.