Şimdi Ara

Digitürk Eutelsat’tan Türksat’a taşınıyor.! (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.002
Cevap
13
Favori
157.422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

daha oncede sordum cvp alamadim. bu kutuyla (Sagemcom DT-61440UHD 4K) turksata gecis yapan biri turksata nasil gecildi anlatabilirmi?? menude sadece eutelsat secenegi var yazilim gelecek dendi son surum var ama hala ayni. gecis yapan biri menunun fotosunu ekleyebilirmi. bizim gibi yurtdisinda olup kutu degisim sansi olmayanlar icin onemli bi konu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartalkolik -- 25 Ekim 2022; 20:14:47 >
  • alpcas A kullanıcısına yanıt
    Yanılmaktasınız, daha önce yazdıkları gibi kanal kalitesi ile birlikte sinyal kalitesi de çok düşük. Önü açık uydu ve yeni LNB ile sadece 1 frekans güç ve kalite olarak % 100 değerlerle kutuya ulaşıyor, geri kalanları çok düşük ve Eutelsat'a göre çok ciddiyetsiz ve gülünç...

GSM operatörleri tasarruf önlemleri adına sinyal azaltmıştı, sanırım Turksat da aynı şeyi yapıyor, değerler çok kötü olduğu gibi beIN firmasının veri yükünü kaldırabileceklerini sanmıyorum. Yayında ara sıra kırılmalar oluyor, sanırım arka plandaki işlemler ağır aksak ilkel ilkel gerçekleşiyor

Son güne kadar direndik, eski uyduda kendilerine özel kanallar için bir - iki frekans bıraksalardı bilinçli müşteri kombine ederek kullanırdı. Bu arada evimize gelen Teknofix çalışanı hem teknik konulara hakim hem de çok kibar bir beyefendi, ellerine emeğine sağlık...

Kim bilir neleri entegre ettiler Ankara'da Gölbaşı'nda 🤮🤮🤮

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tubytube -- 26 Ekim 2022; 17:47:40 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• ukaftan U kullanıcısına yanıt
    Belki geçiş sürecinde problem yaşanabilir ama bana teknik kapasite yoksunluğu tadı verdi...

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/154248739

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tubytube -- 26 Ekim 2022; 17:46:31 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Digiturk'u Turksat'a geçerek kullanan arkadaşlar sizde tv8, tv8.5 falan var mı? Bende gitmiş de :)

Not: modül kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ydn06 -- 26 Ekim 2022; 12:51:32 >
  • Sabah sms geldi şimdi baktım bütün kanallarda 18_4 diyor kanal var ama yayın alamıyorum ne saçma iş üstelik plus kutu türksat ta yok diyorlar bana durdurma kaydetme özelliği çok lazım oluyor o işi nasıl çözcem bilemiyorum

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Güneş enerjisi ile çalışan bir uydu için tasarruf yapmak amaçlı sinyali kısmak cok zekice bir uygulama olmalı, tedas az fatura çıkarır uzaya, Allah akıl fikir versin

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Show tv bi gidiyor bi geliyor sacma sapan iş yaw

• Türksat a geçn arkadaşlar farklı kutular var mı? hangisini öneririsiniz ? lunu sakın alma dediğiniz kutu var mı_

• fbbr10 F kullanıcısına yanıt

Türksatta plus kutu yok diye biliyordum

• Var

• jagatai J kullanıcısına yanıt

1 ay önce geçiş yapıldı sadece çanak yönü ve lnb mdu2 ille değişti kutu Sagemcom Plus IQ. Size onu hangi ahmak diyorsa dünyadan haberi yok veya elinde lnb yok. Tüm özelllkler çalışıyor. Tek sorun kanal logoları gitti bir de ulusal kanallarda EPG kafayı yedi. Sıfırlama vs çözüm değil. Yani zamana bağlı ulusal kanalllarda kayıt yapacakaanız zor iş. İçine ettiler tüm konforun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gps.navigation kullanıcısına yanıt
    Iq değildi benimki dediğiniz durumda varlığı çokta bişey ifade etmez gibi

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Kesinlikle hocam Eutelsat’tayken çok konforluydu Türksat’a geçince cihaz özelliklerinden feragat etti güncelleme vs. Çözümlerle bu sorunların giderilmesini ümit ediyoruz

• GencebayErol G kullanıcısına yanıt

Hatta mesela Fox Tv arada özellikle gece saatleri Turksat’ın band daraltmasıl nedeni ile takılıyor bu cihazlarda. Tamameb siyasi baskı ile saçma sapan iş yapıldı.

Dogru söylüyorsun bendede show tv arada geliyor bunla alakalı olabilirmi acaba sacma sapan bi geliyor bi gidiyor.

• SxDark kullanıcısına yanıt

Evet bazı cihazlarda da show tv oluyor. Asıl büyük sıkıntı Digiturk eski servisleri yerine mahalle elektrikçilerine vs servislik verdi. Çoğu ukala ve işi bilmiyor. Adam gelip offset anteni sanki parabol anten gibi olduğu yerde W3’ten Turksat’a çeviriyor ve anten yatıyor sinyaller allak bullak. Halbuki offset anteni bağlantıyı komple duvardan söküp çevirmeli.

Maalesef hocam malum Euro kuru filan derken Digiturk’te Eutelsat’a kiraları ödemekte zorlandı ve çıkma kararı aldı herhalde

• Maçlar olmasa 1dk durmam rezil bir hal aldı.

• Normal turksat uydulu cihazlarda kanallarda herhangi bir sorun yokken digiturk turksatta kanallar gidip geliyor ne alaka ben anlamadım arkadaş..

• Ben Digiturk'ün tamamen Türksat'a geçmesinin kendileri için bir dezavantaj olduğunu zira çoğu kullanıcının sırf çanakla falan uğraşmamak adına Digiturk üyeliğini devam ettirdiğini düşünüyordum. Şimdi kendi elleriyle herkesin çanağını Türksat'a çevirecekler, eh taahhüt bitince millet hiç uğraşmadan LNB kablosunu Smart TV'ye takıp doğrudan Türksat'tan ücretsiz olarak yayınları alır diyordum. Ancak Digiturk'ün "MDU 1&2" LNB'lerle Türksat'a geçmesi planları suya düşürdü. Zira MDU LNB'de her ne kadar Türksat'tan yayın alınsa da "Türksat Frekans Listesindeki" frekans değerleriyle yayın alınamamaktadır. Frekanslar MDU frekans aralığına göre düzenlenmiş durumda. Yayın aynı olsa da siz MDU kullanıyorsanız frekans değerleriniz farklı. Dolayısıyla çanak Türksat da olsa Digiturk'e mahkumsunuz. Ben kabloyu çıkarayım başka bir cihaza takıp Türksat kurulumu yapayım diyemiyorsunuz. Çünkü frekanslar aynı değil ve çoğu kanal bulunmuyor. Hatta Digiturk'ün kendi cihazlarında dahil Türksat Kolay Kurulumu yaptığınızda kanal bulmuyor. (Eutelsat Kurulumu yapılınca kanallar çıkıyor.) İleriye dönük bu düşüncelerle geçiş yapacaklar varsa ne yapıp edip Universal LNB taktırsınlar derim. MDU şu an için kapalı kutu, son derece kısıtlı. Bilginize.

• 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.