Şimdi Ara

DIGITAL AMFİLERDE GÜÇ TÜKETİMİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
47
Cevap
0
Favori
1.608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ayrıca Google'dan çeviri yaptığımda linkteki forumda da aynı şeyin tartışıldığını gördüm.

www.hifi-wiki.de
    Kenwood KA-3300 D | Hifi-Wiki
    http://www.hifi-wiki.de/index.php/Kenwood_KA-3300_D

Çevirisi;

"Biz. Anlamadı
    çıkış güç trafosu gerçekçi değildir hesaplamak için söyledi, ancak yalnızca bir sınırlayıcı faktördür. Can daha küçük, daha yapmayacağım.
    İkinci hikaye, ne arka yazılır. hayatımda ilgisi olduğunu Benim Kenwood satıldı, ama onunla yanlış bir şey kesinlikle var "o yazar," pazar bağlıdır olmasıdır. KA-990 Bazı modellerde 700W "tüketim" ilan etti ve KA-1100D daha zayıf oldu. Kenwood'un en büyük trafo yarım KVA üzerinde kesinlikle.Ben 700VA daha söylemek istiyorum. Ben Onkyo dinliyorum başka örnek, aynı zamanda bazı komik deklarasyon, ne yazılır en az iki trafo istasyonu ile tip 250W vardır. sac EI güç trafosu çekirdek yüzeyinin karesine eşittir, VA (volt-amper ifade ) - beklenen kayıplarının sadece% 10 ve Kenwood ve Onkyo azından beyan gücü daha büyük trafo dup0lo var. . Yüzden, bu başka bir hikaye nasıl EDIT: Ve cestitka JBLU, Esprit JBLom bazı duymak için sabırsızlanıyorum. Pek çok harika bir kombinasyon olduğunu söylüyorlar. EDIT2: terminoloji bahsediyorum sanmıyorum, "saygı" ohm olarak ifade direniş olacak ve hoparlörler komleksan sayı olan empedans var. Sinüzoidal kuvvet bu transformatör tepe noktasının büyüklüğüne bağlıdır. geçici elektrolit inanmayarak ile elde edilebilir, ama onlar çok kısa bakliyat, onlar bir noktada büyük güç için ihtiyaç halinde belirtilen tüketimini geçemez.düşük dirençlerde yüksek bir güç de amplifikatör kalitesini yansıtan, mükemmel durumda olmalıdır 8oma 100W, 180W 4 ohm bar, değilse bütün 200W varsa. Örneğin,. ACCUPHASE. Bu da diyor ki onların transformatörler büyük, yeterince iyi büyüklüğünde elektrolitler, çok. Eğer 4 8 ohms 100W ve 110 ile amplifikatör gördüğünüzde, ondan olsun elektrik yok"

• Elektrox kullanıcısına yanıt
    merhaba hocam öncelikle detaylı cevapların için teşekkür ederim tahmin ettiğim gibi çıktı zaten bana 30 watt yetiyor ve artıyor daha sona açamadım
  • Bir yanlışlık sonucu the_cantan hocanın daha önce verdiği cevaplar farklı bir konu gibi oldu.

Fakat soruma cevap gelmedi

http://forum.donanimhaber.com/m_88370773/tm.htm
  • Örneğin; Efsane kabul edilen Onkyo Grand Integra M 510 amfi de 4 ohm da 500+500 güç vermesine karşın, enerji tüketimi sadece 720 watt

http://audio-database.com/ONKYO/amp/m-510-e.html
  • Buzdağı kullanıcısına yanıt
    merhaba hocam amfinin maşallahı var 63 kg açıkçası ben amatörüm öyle fazla bir bilgim yok senin sorunun cevabını veremem mecbur üstadları bekleyeceğiz
    Hocam attığın linkteki anfi baba bir anfi. Markada belli. Değerlerde şişirme yapacak bir firma değil ihtiyacı da yok. Şuan mobilim fazla arastıramadım ama attığınız linkte yazan verilerde rms diye birşey belirtmemiş peak değer olabilirmi acaba o belirtilen değer. Çünkü kondansatörler deki enerji ile 2 kanala o değeri anlık olarak verebilir. Ama uzun süreli o değeri vermesi için prizden daha yuksek güç çekmesi gerekir. Almadığı gücü veremez. Kendi yaptığım bjt transistörlü anfi için 150watt güç verebileceğinden bahsediliyordu. 150 wattlık trafo ile sabit 50hz frekansta 4 ohmluk hoparlore 1 dakika boyunca avometre ile olçtugum kadarıyla 3 amper 30volt civarı çıkış sagladı buradanda 90watt civarı güç vermiş oluyor. Tabi benim amatör deneyimlerim ve ölçümlerin ne kadar geçerli olur bilemem ama almadığı gücü vermesi bir anfinin nasıl olur anlamıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elektrox

Hocam attığın linkteki anfi baba bir anfi. Markada belli. Değerlerde şişirme yapacak bir firma değil ihtiyacı da yok.

Yazdıklarınızın çoğuna katılmakla birlikte, bu cümlenizi anlayamadım. Kenwood da nitelikli ve kaliteli bir firma. Zamanında L serisini ve Basic amfileri üreten üretici ve bugün Accuphase olarak bildiğimiz marka, zamanında Kenwood'un Kensonic adlı firmasıdır. Kenwood Kensonic'i sattı o yüzden bugün Accuphase Accuphase
    Kenwoodada birşey dediğim yok oda iyi bir firmadır. Ama benim onkyo guvenim daha çoktur. Daha önce yazdigim yazidada kenwood icin değerlerde bir eksik veya yanlislik olmuş olabileceğini yazdim. Birde kenwoodun saka yapmis olacagini bu isin espirisiydi zaten. Ama kenwoodun anfileri için de rms değerleri diye bbelirtmemiş olabilir. Buda peak değeri olabilir. Ayni ürünün farklı giriş değerleri olması yapilan revizyonlar. Kullanilan malzemeler ve giriş gerilimine gore farklilik olabilir. Mesela USA da 110 volt trde 220 volt bundan dolayı verim farkliliklari olabilir cihazda watt farliliklari olabilir çektiği güçte ama nerdeyse 2 kat fark varsa o biraz soru işareti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Elbette haklısınız zira Onkyo Hi-Fi'a daha çok ağırlık vermiştir. Ayrıca gerek Onkyo, gerekse Kenwood için bu değerler kafa karıştırıcı. 4 ohm da bu güce çıkmaları için dediğiniz gibi daha güçlü trafoları olması gerek. Bunun sebebi; ohm düştükçe amfinin zorlanıp voltaj kusmaları yapması.
  • Umarım bugün birisi çözer bunu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Buzdağı -- 27 Şubat 2014; 9:51:27 >
    Çözülmeyecek bir konu değil.

Verilen "Power Consumption" değeri maksimum elektrik tüketimi değil. Ev kullanımında ortalama elektrik tüketimi... Teknik verilerde hiç bir yerde maksimum elektrik tüketimi olduğu yazmıyor. Amaç kullanıcıya priz, grup priz, master/slave grup priz gibi elemanların kullanımında yol gösterici olmak.

Verilen tüketim değeri daha açık şekilde yazılabilirdi elbette... Ancak pratikte pek de önemi olmayan bir teknik özellik.

Mesela şu linkte Yamaha ProAudio amplifikatörlerin elektrik tüketim değeri "Music source equivalent" olarak daha spesifik yazılmış:
    http://www.yamahaproaudio.com/global/en/products/poweramps/ps_series/specifications.jsp

Açıkcası bu değer dinamiktir ve beni pek ilgilendirmiyor. Beni ilgilendiren daha ziyade rölantideki güç tüketimi...

• quote:

Orijinalden alıntı: Kursun_

Verilen "Power Consumption" değeri maksimum elektrik tüketimi değil. Ev kullanımında ortalama elektrik tüketimi... Teknik verilerde hiç bir yerde maksimum elektrik tüketimi olduğu yazmıyor. Amaç kullanıcıya priz, grup priz, master/slave grup priz gibi elemanların kullanımında yol gösterici olmak.

Verilen tüketim değeri daha açık şekilde yazılabilirdi elbette... Ancak pratikte pek de önemi olmayan bir teknik özellik.

Mesela şu linkte Yamaha ProAudio amplifikatörlerin elektrik tüketim değeri "Music source equivalent" olarak daha spesifik yazılmış:
    http://www.yamahaproaudio.com/global/en/products/poweramps/ps_series/specifications.jsp

Açıkcası bu değer dinamiktir ve beni pek ilgilendirmiyor. Beni ilgilendiren daha ziyade rölantideki güç tüketimi...

Yani 220+220 yazarken herhangi bir sallama söz konusu değil doğru mu?

Zaten verdiğim Japonca linkte çeviri yaptığımda şöyle bir ibare var "Nominal güç tüketimi (Elektrikli Aletler ve Malzeme Kontrol Kanunu)"

• quote:

Orijinalden alıntı: Buzdağı

quote:

Zaten verdiğim Japonca linkte çeviri yaptığımda şöyle bir ibare var "Nominal güç tüketimi (Elektrikli Aletler ve Malzeme Kontrol Kanunu)"

220+220W çıkış gücü tamamen “sallama” değil.
    http://www.intl.onkyo.com/downloads/product_info/pdf/a-9555_leaflet.pdf

1 kHz’de 3-4 ohm yükte dinamik güç olarak belirtilmiş.
    Ancak, diğer taraftan Stereophile testinin yorum kısmında,
    http://www.stereophile.com/content/onkyo-9555-integrated-amplifier-measurements
    Düşük empedanslı hoparlörle pek rahat olmadığı ifade edilmiş.

Onkyo’nun Amerika’daki sitesinde, orada FTC kuralları geçerli olduğu için 85+85W güç belirtilmiş (Specs sayfasında).
    http://www.onkyousa.com/Products/model.php?m=A-9555&class=Amplifier

Bir amplifikatörün gücü belirtilirken ölçülen RMS sürekli gücün hangi empedansa (8 ohm), hangi frekanslar arasında (20 Hz-20000 Hz), ve kaç değerinde distorsiyon durumunda alındığının ve ölçümün bir kanal mı yoksa iki kanal birlikte çalışırken mi alındığı açıkça belirtilmeli. Dinamik güç deyip geçiştirilmemeli.

Netice olarak Onkyo A9555 verilen paraya göre çok iyi bir amplifikatör. Dinamik gücü de iyi...
    Ama bu saatten sonra iyi bir stereo iki kanal amplifikatör almak isteseydim, elektrik sarfiyatına, soba gibi ısınmasına falan bakmaz bir Class A amplifikatör alırdım.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Buzdağı

quote:

220+220W çıkış gücü tamamen “sallama” değil.
    http://www.intl.onkyo.com/downloads/product_info/pdf/a-9555_leaflet.pdf

1 kHz’de 3-4 ohm yükte dinamik güç olarak belirtilmiş.
    Ancak, diğer taraftan Stereophile testinin yorum kısmında,
    http://www.stereophile.com/content/onkyo-9555-integrated-amplifier-measurements
    Düşük empedanslı hoparlörle pek rahat olmadığı ifade edilmiş.

Onkyo’nun Amerika’daki sitesinde, orada FTC kuralları geçerli olduğu için 85+85W güç belirtilmiş (Specs sayfasında).
    http://www.onkyousa.com/Products/model.php?m=A-9555&class=Amplifier

Bir amplifikatörün gücü belirtilirken ölçülen RMS sürekli gücün hangi empedansa (8 ohm), hangi frekanslar arasında (20 Hz-20000 Hz), ve kaç değerinde distorsiyon durumunda alındığının ve ölçümün bir kanal mı yoksa iki kanal birlikte çalışırken mi alındığı açıkça belirtilmeli. Dinamik güç deyip geçiştirilmemeli.

Netice olarak Onkyo A9555 verilen paraya göre çok iyi bir amplifikatör. Dinamik gücü de iyi...
    Ama bu saatten sonra iyi bir stereo iki kanal amplifikatör almak isteseydim, elektrik sarfiyatına, soba gibi ısınmasına falan bakmaz bir Class A amplifikatör alırdım.

Aslında bu konularda bilgim var, 20 yılım geçti ses sistemleriyle. Fakat bazı firmaların değerleri şişirmesi, gerçeklere bile şüpheyle bakmamıza sebep oluyor ve belirtirken bazı firmaların (max) (min) gibi ibareleri belirtmemesi karmaşaya sebep oluyor. Tabii ben de dikkatli bakmadım.

Onkyo için değil aslında, Kenwood KA 1100D için konuşmuştum. Kenwood'u severim nedense. Marka fanlığı falan değil ama Kenwood'a konduramamıştım abartılı yazmayı. Haklıymışım.

• Kursun_ kullanıcısına yanıt
    eline sağlık hocam güzel açıklamışsın. yani biz kullanıcıların bakması gerekli olan şey. stereo bir anfi ise 2 kanalda bizim hoparlöre uygun empedansta 20-20k hz arasında düşük distorsiyonda kaç watt verebildiğidir. diğer değerler pek alakadar etmemeli ama her firma bu değeri açık olarak yazmıyor genelde tek kanaldan maksimum anlık belirli bir hz deki değeri veriyor. kullanıcıyıda bu yanıltıyor hep. yine görüyoruz ki giriş gücü denilen değeri geçmiyor hatta epey daha altta kalıyor rms değeri.
    Güç amplifikatörü tasarımcısının seçmesi gereken iki yol var:
    (1) Amplifikatörün besleme devresini ve çıkış transistörlerini tabir caiz ise “ taş gibi” yapmak, bunları gerekenin iki kat kapasitelisini koymak… Bu durumda amplifikatör 8 ohm’a 50W veriyorsa, 4 ohm’a 100W, 2 ohm’a 200W verir. Avantajı: ampli “taş” gibidir, hiç zorlanmaz. Bass’ları çok iyi verir. Dezavantajı ticari üretim açısından çok pahalıya mal olur, sizin kullandığınız hoparlör 8 ohm ise hiçbir zaman bu 100-200W güç kapasitesinden yararlanamazsınız.
    (2) Amplifikatörün besleme trafosunun voltajı bir miktar yüksek tutulur, ama kapasite olarak fazla arttırılmaz. Besleme devresinden fazla yüksek çıkış istendiği zaman besleme voltajı düşer amplinin çıkış katları otomatikman korunmuş olur, kısa süreli pik çekimlerde besleme voltajını korur. Böyle bir ampli 8 ohm’a 50W sürekli güç verir, ama gerektiğinde 75W’lık kreşendoları da kısa süreli olmak üzere verebilir. Avantajı ticari olarak üretmesi daha ucuz ve tüketicinin kullandığı hoparlöre kısa süreli daha fazla güç verebilir. Dezavantajı düşük empedanslı hoparlörlere pek tahammülü yoktur.

2. Yöntemin de pek fena bir yöntem olduğu söylenemez, özellikle üretimin ekonomik olması isteniyorsa…

• Kursun_ kullanıcısına yanıt
    Açıklamalar için teşekkürler. Oldukça faydalı bir yazı. Sizin tahmininizce Kenwood KA 1100D veya 3300D nasıl?
    Onları incelemedim. Bir ara inceleyip görüşümü yazarım.
  • quote:

Onları incelemedim. Bir ara inceleyip görüşümü yazarım.

1988 model Japon üretimi bir Kenwood'un yanıltıcı değerler vereceğine inanmam. Hele ki testlerde Pioneer Reference A-91 den iyi olduğu yazılıyorsa.
  • güzel açıklamalar olmuş, gerçi hep stereo amfiler için yazmışsınız ama kullandığım avr ile ilgili bulduğum testler vardı onları yazmak isterim. bu testlerde sn. kursun un belirttiği gibi 20hz - 20000 khz de ölçülen değerler ve distorsion dikkate alınmış.

yamahanın sitesinde belirtilen değerler :

5-channel 575W = 115W x 5 (6 ohms, 1 kHz, 0.9 % THD, 1 ch driven)
    400W = 80W x 5 (6 ohms, 20 Hz-20 kHz, 0.09 % THD, 2 ch driven)
    675W = 135W x 5 (6 ohms, 1 kHz, 10 % THD, 1 ch driven, JEITA)

* başka sitelerde de bu değerler 8 ohm için veriliyor enteresan.

yapılan testlerde :

This graph shows that the RX-V473’s left channel, from Audio input to speaker output with two channels driving 8-ohm loads, reaches 0.1 percent distortion at 81.3 watts and 1 percent distortion at 96.5 watts. Into 4 ohms, the amplifier reaches 0.1 percent distortion at 126.5 watts and 1 percent distortion at 143.2 watts.

ayrıca testin yapıldığı sitede başka avr lerde 5 kanal sürüldüğünde kanal başına 25 - 35 watt değerler elde ediliyor, yani avrlerdeki 5x80 w veya 7x100 w gibi değerlerin ne kadar şişirme olduğu ortaya çıkıyor ,trafo güçlerine bakınca olamayacağı belli zaten ama en azından bu tip değerlerin dikkate alınmaması gerektiği araştırma yapan arkadaşlar açısından bilgilendirici olur diye düşünüyorum.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.