Şimdi Ara

Diğer Ülkelerin Müfredatları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
1
Favori
6.331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar müfredat kelime anlamı olarak öğretim veya eğitim için yapılan plan anlamına gelir.Ülkemizde hepimiz sık sık değişen müfredatlar gördük.Peki diğer ülkeler de özellikle gelişmiş ülkeler de hangi müfredatlar uygulanıyor ? Araştırma yapmama rağmen herhangi bir bilgi bulamadım.Bilgisi olan paylaşabilir mi ? Umarım güzel bir tartışma konusu olur.

İlginizi çekebilecek linkler.

http://listelist.com/finlandiya-egitim-sistemi/

http://www.haberdar.com/turkiye-nin-egitimdeki-siralamasi-belli-oldu-3958192-haberi

http://pdrgunlugu.net/matemetikte-avrupada-sonuncuyuz/

http://www.kpsscafe.com/haber-dershanede-1-yiz-egitimde-sonuncuyuz-83479.html

• Kimse görmedi herhalde
  • Bence ulkenin gelecegini egitim belirler ve bizde durum vahim gozukuyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 yıl önce almanlarin kimya müfredatina denk gelmistim. Tüm Konular aynıydı. Yalnız hayatımızda kimya her sene vardi.

• Almanların matematik konuları çok hafif. 9. Sınıf olan kuzenim kareköklü sayıları bile bilmiyordu. Bizim lise eğitimimiz onların üniversite eğitimi.

• Bize göre gelişmiş olan çoğu ülkede lisede türev-integral falan yok. Genelde daha basit bir müfredat ama sonuç ortada. Onlar nerde, biz nerdeyiz...
  • Sanırım genel olarak matematikte daha kolay müfredatları var.Fen dersleri için durum nasıl acaba
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: teo46

Bence ulkenin gelecegini egitim belirler ve bizde durum vahim gozukuyor.

Kesinlikle katılıyorum.Birde sürekli değişir sistem bir türlü doğrusunu bulamazlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dolores O'Riordan

Bize göre gelişmiş olan çoğu ülkede lisede türev-integral falan yok. Genelde daha basit bir müfredat ama sonuç ortada. Onlar nerde, biz nerdeyiz...

Ülkelerin gelişmişliklerini bırakın.Aynı yaşta iki bireyi alsınlar.Biri Türk eğitimi almış biri gelişmiş ülkedeki daha kolay müfredatlı eğitimi alsın.Aralarında dağlar kadar fark olur.Bu farklar konuşabilme,yeteneği, analitik düşünme hatta bu eğitimin doğurduğu fiziksel farklılık bile olabilir.Sonuçta çoğu gelişmiş ülkede spor eğitimin bir parçası.
  • Asyalı ulusların eğitimininde çok ağır olduğu söyleniyor. Genel olarak zeka seviyeleri en yüksek ülkeler, Asya ülkeleridir.
    Ama bunun soyaçekimden dolayı olabileceğini Kuzey Kore ve Güney Kore'nin aynı ya da yakın IQ seviyelerine sahip olmaları düşündürmektedir. Sporda başarılı olanların üniversitelere daha kolay kabulünü Ülkemizde de hayata geçirmeye çalışıyorlar. ''Sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur.'' yanlış bir anlayıştır diyemeyiz. Ama akademik eğitimin bir yana bırakıp, bedenin geliştirilmesi vs milletimizin geleceği açısından olumsuz sonuçlar doğurur. Bu yüzden orta bir yol olmalıdır. Herkesin üniversite okuması şart değil. Herkesin üniversite okuyamayacağıda açıktır. En son yapılan değişikliklerde bu yöndedir. Anadolu, Anadolu Öğretmen, Fen Lisesi'ne gitmeyenlerin akademik eğitim alabilecek yeterlilikleri olmayacaktır. Bu konuda Avrupa'yı örnek aldıklarını sanıyorum. Yeni düzen özellikle Almanya'ya çok benziyor. Ama matematiğin daha ağır olduğunu söyleyebiliriz. Şu da var. Dünyanın başka neresinde okulun çevresine çit örerler? Okula gitmek istemeyen, sokağa gider. Bu kadar basittir. Onları zorla alarak diğer öğrencilerin zarar görmesine neden olmaya kimsenin hakkı yoktur. Sanayi ve hizmet sektörü işçilerinin kalifiyeliştirilmesi lazımdır. Matematik müfredatımızın bu kadar zor olmasını giren kişiye bağlıyorlar. Eğer tasarlandığı gibi meslek liseleri yükselirse, akademik eğitim yapan yerlerde öğrenci azalacağı için ileride müfredat daha kolay olabilir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.