Şimdi Ara

diana 4+1 gerçekten 4kanal mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Benim Diana 4+1 sistemim var bilgisyarda kullanıyorum. Ama bir türlü 4 kanaldan ayrı ses alamadım. subwooferın arkasında ön sağ-sol, arka sağ-sol çıkış var.
    Giriş olaraksa iki grup ses girişi var CD ve AUX yazıyor. Her ikisindede sağ-sol olarak kırmızı ve beyaz iki giriş var. CD ve AUX giriş ne anlama geliyor tam bilmiyorum. CD girişe taktığımda daha güçlü ses veriyor.

Bu ses sistemi gerçekten 4 kanal ses veriyor mu? Ben her türlü denememe rağmen ön sağ ve arka sağ, ön sol ve arka sol aynı anda ses veriyor. Yani 4 hoparlörden ikişer ikişer stereo ses almış oluyorum.
    Birde ses kartım onboard. Ana kartın özelliklerinde 6kanal ses desteklediği yazıyor ve yazılımsal olarak böyle bir ayarı var. Ama ne yaptıysam başarılı olamadım. Acaba sorun ses sisteminde mi yoksa ses kartının codec desteği filan mı yok?

• Evet 4 kanal
    "Subwooferın arkasında ön sağ-sol, arka sağ-sol çıkış var. " demişsin
    subwoofer arkasındaki ön sağ sol,arka sağ sol girişlerini onboard ses kartına doğru bağlarsan 4 kanal ses alabilirsin.Onboard ses kartının yazılımından 4 kanal ayarlaman gerekir.Test için oyunları kullan
  • abi diana nın hangi sistemini bahsediyorsun. kac 4+1 var bilmiyorm ama bende de bir 4+1diana vardı. yok4+1 diye aldım ama yok abi yok. 4+1 faan cıkmıyor yalan o yalan. bende birine taktım cok cıktı ses. diğeri daha makul bir ses ti. ama yine 4+1 surround elde edemedım. he 4+1 calııyor ama sorround değil.

• ya beyler benim bildiğim kadarıyla diananın 4+1 diye tabir edilen modeli gerçekten 4+1 çevresel ses vermiyor. yani yıllar önce level dergisinin bir sayısında okumuştum sesi stereo olarak veriyormuş.. ama caadas arkadaşın bahsettiği gibi çkışlar varsa uygun bağlantı şekliyle çevresel ses alınabilir ben sanırım c1gman arkadaşın bahsettiği sistemden bahsediyorum yani o model 4+1 diye adlandırılmasına rağmen çevresel ses vermiyo ama c1gman arkadaşın seti sanırım ses kartının onboard olmasından dolayı çevresel sesi veremiyo.. yani o ses kartında uygun ses çıkışları bulunmayabilir birde creative live value 4+1 veya benzeri bir kartla deneme imkanın varsa dene derim ancak ozman anlarsın

• Onlar ön arka çıkşlar değil.Yanlışın var.Tüm Dianaları inceledim diyebilirim.Sadece ve sadece stereo girişi vardır.Çıkış 4 tanedir.O da stereonun 4 kanala yayılmasını sağlar.Yani 4 kanallı ses alman imkansız.
  • evet arkadaşlar birbirini tutmayan o kadar çok yorum okudumki sizler için hoparlör çöplüğümden dianamı çıkardım. benim diananın modeli KA-2000 3D. bu set kesinlikle 4.1 değildir. subwooferın arkasındaki speaker girişinde rear left rigt ve front left right gibi bir ifade vardır ama her nasılsa ses kartına sadece 1 jak ile bağlanıyor . dolayısı ile 4 tane cevresel ses verebilme ihtimali yoktur . ben kullandım veriyor gibi ifadeler ( verecek olanlar varsa ) külliyen yalandır. zaten audio input sadece left ve right dır. yani 2 kanal yani stereo yani 4.1 değil . hepinize iyi günler.. dianasız günler geçirmeniz dileğiyle

bu arada diana isteyen varsa satabilirim. ( temizdir hiçbir sorunu yoktur. )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tibi -- 31 Mart 2006; 13:06:10 >

• hepinize teşekkürler ama hala aklıma takılan bişey var. Tibi arkadaşın dediği gibi bendede stereo jak girişleri var ama bunların her ikiside aynımı onu anlayamadım bir girişin üstünde CD sağ-sol diğerinde AUX sağ-sol yazıyor. (Anlamlarını bilmiyorum.) Bunlar toplamda 4 giriş yaptığına göre 4 hoparlörden ses almak mümkün değilmidir? hiç olmadı içini açıp gerekli eklemelerle uygun fiyata yaptırılamazmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caadas -- 31 Mart 2006; 19:20:59 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ONU BİR ARABA TEYBİ GİBİ DÜŞÜN.STEREO YU 4KANALA YAYIYOR.DIANA GERÇEK 4+1 DEĞİL.(LOGITECH VE CREATIVE DEKI GIBI DEĞİL)
  • yok yaaaavv! cidden diyorum venom800. o sistemden 4+1 ses çıkışı alamazsınız eger yıne soyluyorum senınde anladıın aynı sıstemden bahsedıyorsak. bu sıstemı aldıımda bende live5.1 vardı.herşey ok!! artı 4 çıkışı da var ama bu onun surround oldugunu kanıtlamıyor cunku girişleri 2si aux 2si cd gibi bıseydı yanlıs hatırlamıosam satalı 2 sene oldu. bu girişler ayrı ayrı 2 cihazı baglayabılmek ıcındı. hepsı bı kandırmaca. yok 4 gırıs yok 4+1. tamm hepsı var ama bu sıstem stereoooooo
  • evet beyler haklısınız bende eski dergileri karıştırıken incelemesini buldum sistemin ve 4.1 değil de stereo olduğunu gördüm
  • Vay düzenbazlar, demek ki kuyruklu 2+1 leri 4+1 diye satıyorlar...Peki kutusunda ya da klavuzunda 4+1 çevresel ses verir yazıyor mu? O zaman gerçekten tüketiciyi kandırmaya girer ve cezalandırmak lazım.
  • Valla kutusunda çevresel ses yazıyor muydu bilmiyorum ama galiba 4+1 yazıyordu.Tam hatırlamıyorum, şimdi kutusuna bakmak da zor geliyo, kilere kaldırmıştım da Sevgili DIANA'cığım al sana Her ne kadar sana hâla muhtaç olsamda
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.