Şimdi Ara

Diablo 3 ekran kararması sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
2.065
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar birkaç aydır Diablo 3 oynarken rastgele bi zamanda ekran kararıp bilgisayar kilitleniyor. Kapatıp tekrar açmak zorunda kalıyorum, reset atmak da işe yaramıyor.
    Son zamanlarda her seferinde aynı sorunu yaşıyorum. Artık oynayamaz hale geldim.
    Ayrıca normalde ekran kartı sıcaklığım 46 derece iken Diablo'da oyuna girer girmez 80 lere çıkıyor.

Windows 7 64 bit
    Zotac GTX295 ekran kartı

Full ayarlarda oynuyorum.
    Başka bir oyunda böyle bir sorun yaşamıyorum. Ne aşırı ısınma ne de kararma veya kilitlenme.

Sorun ne olabilir? Yardımlarınızı bekliyorum.

• Bendede ati 6770m ekran kartı var bende aynı sıkıntıyı çekiyorum sadece d3 oynarken oluyor...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O ekran kartına o ayarlar fazla değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: shruikan

O ekran kartına o ayarlar fazla değil mi?

ne alaka? gayet rahat oynuyorum bi kasma yaşamıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MessiahTr

Full ayarlarda oynama ayarları düşür. High yapma ayarları biraz rahatlar en azından.. Baktın hala devam ediyor ekran kartını değiştireceksin mecbur.

en güncel sürücüleri yükledim bişey değişmedi.
    ayarları da minimuma düşürdüm yine bişey değişmedi.
    başka bi ayrıntı da; sıcaklık 80 leri bulmadan da yapıyo. son denemelerimin hepsinde oyuna girdikten bikaç dakika sonra yaptı.
  • O kart için 80 derece sıcaklık normaldir bunda dert edecek bişey yok
  • arkadaşın elindeki kart günümüzdeki bir çok yeni model karta taş çıkartır, lakin diablo3'ün çok kötü bir optimizasyonu var yeni model kartlarda dahi 70-80 dereceye çıkıyor aynı şekilde bendede 65-70 derece arasında gidip geliyor elindeki katı bir gtx 460 ile takaslarsan ucuz yoldan sorundan kurtulmuş olursun
  • quote:

Orijinalden alıntı: BuRDeN

Arkadaşlar birkaç aydır Diablo 3 oynarken rastgele bi zamanda ekran kararıp bilgisayar kilitleniyor. Kapatıp tekrar açmak zorunda kalıyorum, reset atmak da işe yaramıyor.
    Son zamanlarda her seferinde aynı sorunu yaşıyorum. Artık oynayamaz hale geldim.
    Ayrıca normalde ekran kartı sıcaklığım 46 derece iken Diablo'da oyuna girer girmez 80 lere çıkıyor.

Windows 7 64 bit
    Zotac GTX295 ekran kartı

Full ayarlarda oynuyorum.
    Başka bir oyunda böyle bir sorun yaşamıyorum. Ne aşırı ısınma ne de kararma veya kilitlenme.

Sorun ne olabilir? Yardımlarınızı bekliyorum.

Bu diablo 3 anlaşılan her ekran kartında farklı performans gösteriyor. Bende gt 540m var full grafikte oynayabiliyorum , ısı problemi hiç yaşamadım , hiç resetlemedi herşey çok güzel tek bir şey dışında oda : oyuna ilk girdiğimde haritaya girer girmez ekran donduğundan kesin ölüyorum ve bu 1-2 dakika sürdükten sonra normale dönüyor. Son driverleri yükledim , minimum ayarlara çektim ve hatta 64 bit işletim sistemimi 32 ye çevirdim yok olmadı. Nvidianın yada atinin yada Blizzin bu işi çözecek patchlar yapmasından başka yapacak bişi yok...

Senin sorunun benimkinden betermiş ama...

• Gtx 260 ile kasmadan high.da oynayabiliyorum. Sıcaklık 100 e kadar çıkıyor. Ama hiç öyle bir sorunla karşılaşmadım. Ekran kartın bence yeterli

• https://us.battle.net/d3/en/forum/topic/5149006813

d3 forumda aynı sorunla ilgili bi başlık açılmış.
    konuyu açan eleman, sorunun diablo 3'ün henüz SLI desteklemediğinden kaynaklandığını belirtmiş ve 2 adımlı çözüm yolu yazmış:

1-nvidia denetim masası - 3d ayarları - 3d ayarlarının yönetilmesi - program ayarlarına gelip diablo 3 ekleyin ve eklediğiniz diablo 3 ün "Birden çok ekran/karma GPU hızlandırma" ayarını "Tek ekran performans Modu"na alın demiş.

http://www.imagebam.com/image/a42067190716082

2-nvidia denetim masası - birden çok GPU,surround,physx yapılandırması - "birden çok GPU modunu devre dışı bırak" ı seçin demiş. Kendisi böyle halletmiş.

http://www.imagebam.com/image/933bf2190716089

Sonuç: Hiçbi işe yaramadı

Belki başkasının işine yarar.

• quote:

Orijinalden alıntı: member1234

Gtx 260 ile kasmadan high.da oynayabiliyorum. Sıcaklık 100 e kadar çıkıyor. Ama hiç öyle bir sorunla karşılaşmadım. Ekran kartın bence yeterli

katılıyorum. ekran kartım tabiki de yeterli. bu kadar zaman oynadım bişey olmadı da şimdi mi yetersiz gelmeye başladı.
    ayrıca şunu da belirtiyim; sıcaklığın 80 lere gelmesi gerekmiyo ekranın kararıp kilitlenmesi için, 60-70 arası yapıyo. oyuna girdikten 1-2 dakika sonra yapmaya başladı çünkü şu son denemelerimde.
    oynayamaz hale geldim resmen ya
  • hocam ayarların high olmasından olabilir bir de win 7 64 bit olmasından kaynaklanabilir çünkü düşük ayarlarda oynuyordum fakat bende de bazen yapıyordu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yurki

hocam ayarların high olmasından olabilir bir de win 7 64 bit olmasından kaynaklanabilir çünkü düşük ayarlarda oynuyordum fakat bende de bazen yapıyordu

yukarıda belirtmiştim ama yine yazayım; minimum ayarlara da getirdim değişen bişey olmadı. win7 64 bitle ilgili niye problemi olsun ki yeni çıkan bir oyunun?
  • quote:

quote:

hocam ayarların high olmasından olabilir bir de win 7 64 bit olmasından kaynaklanabilir çünkü düşük ayarlarda oynuyordum fakat bende de bazen yapıyordu

yukarıda belirtmiştim ama yine yazayım; minimum ayarlara da getirdim değişen bişey olmadı. win7 64 bitle ilgili niye problemi olsun ki yeni çıkan bir oyunun?

okumadım tam kusura bakmayın almışınız yeni de çalışsa her an stabil diyemeyiz ki bence win7 güzel bir sistem de olsa bazı uyumluluk sorunları yaşatıyor en azından ben yaşıyorum diyeyim onu kast ettim ben :)
  • quote:

quote:

quote:

okumadım tam kusura bakmayın almışınız yeni de çalışsa her an stabil diyemeyiz ki bence win7 güzel bir sistem de olsa bazı uyumluluk sorunları yaşatıyor en azından ben yaşıyorum diyeyim onu kast ettim ben :)

evet bende misal usblere taktığım flash diskler 500mb dan daha büyük şeyleri atarken yada açarken usb kilitleniyordu, çok saçma sapan sorunlar vadı 64de 32 ye geçtim rahatladım, ne yapayım ram ımıda 2gb görsün. Arkadaş bu ne ya windows böle yapmazdı...

• quote:

quote:

quote:

sorunun win7 64 bit kaynaklı olduğunu düşünmüyorum.
    bu kadar zaman sorunsuz çalışan oyun bi anda uyumsuzluk sorunu verir mi? hiç mantıklı gelmedi bana.

• Bende karama haricinde bazen ah deyken donuyor laptopa res. Atmak zorunda kalıyorum.ve sadece d3 oynarken oluyor başka hiç bir oyunda böyle bir sorun yaşamıyorum.işletim sistemi win 7 64 bit. Ekran kartı ati 6770m. Bukartı kullann varmı?hangi driver yüklü acaba

• 295 çok rahat oynatır bu oyunu.. ben 275 ile çok rahat oynuyorum.. win 7 64 bit te işletim sistemim..
  • yabancı forumlara da baktım aynı dertten muzdarip bir sürü insan var. sadece gtx 295 le alakalı da değil sorun, başka kartlarda da yapıyormuş.
    okuduklarım kadarıyla da kesin bir çözüm göremedim maalesef. farklı farklı çözümler anlatılmış ama denediklerim benim işime yaramadı.
  • quote:

yabancı forumlara da baktım aynı dertten muzdarip bir sürü insan var. sadece gtx 295 le alakalı da değil sorun, başka kartlarda da yapıyormuş.
    okuduklarım kadarıyla da kesin bir çözüm göremedim maalesef. farklı farklı çözümler anlatılmış ama denediklerim benim işime yaramadı.

şimdi içime kurt düşürdünüz hocam, ben de ekran kartını yenilemeyi düşünüyordum...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.