Şimdi Ara

DHCP server problemi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

şimdi bizim burda bi tane yurdun internet ağına artı olarak bi access point taktım..

yurdun ağ donanımı şu şekilde:
    1 tane ana wireless + 4 portlu airtes modem var.. internet buradan çıkıyor..
    sonra bu modem 2 ayrı switche (2 ayrı binada olan) lan kablosu ile bağlı
    4 katlı olan binalarda da her katta wireless acces point var..
    ve bu access pointler de switchlere bağlı

şimdi benim sorunum;
    zemin kattaki access point yetersiz kalıyor diye onu çıkarıp daha güçlü bir acces point taktık.. ama bu access point sürekli arıza çıkartıyor.. mesela bi laptopla bağlandığımda 2-3 dk kullanılıyor normal bi şekilde, sonra bağlantı kopuyor kendiliğinden sonra üretici firmaya mail attığımda bu yeni taktığım access point in DHCP server özelliğini kapatın dediler.. onu kapattığımda da bu sefer hiç bağlanmıyor o modeme.. "Kimlik Doğrulanıyor" diyor kalıyor..
    modemin ip numarasını da deiştirdim defalarca ama değişen bir şey olmadı..

sizce ne yapmam gerekiyor?? yardımcı olursanız çok sevinirim..

• ayarlarınız şu şekilde olmalı. Ağ geçidi interneti veren modemin ağ geçidi ile aynı olmalı ayrıca ap'in dhcp server'ı kesinlikle kapalı olmalı...
  • ağ geçidini ap ye nasıl atıyıcam ben.. dhcp yi kapattığımda ağ geçidi girme yeri pasifleşio.. yazamıyorum yani..

şurdan yardımcı olursanız sevinirim.. benim router ın arayüzünün simulatorunu yapmışlar burada..
    http://www.tp-link.com/simulator/TL-WR541G/userRpm/index.htm
  • cihazın user manual kitabından cihazın default ip si vardır mesele bende Airties AP-301 Kulanıorum bu cihazın default olarak ip si 192.168.2.254 dir. öncelikle buna ayar yapmak için bilgisayarına network kablosu ile direk bağlayacaksın yani bi ucu pc ye bir ucu AP e sonra bilgisyarına 192.168.2.2 ve default gatewayını yazarak elle ip ver. yani cihazın ip configurasyonuyla pcninki aynı olsun. daha sonra intenret exploreye gelerek 192.168.2.254 yaz cihazın içine gir cihaz ayarlarında cihazın kendi ipsinin yazdığı bir bölüm vardır oraya DHCP serverinin dağıttığ ip yi (kendi subneti ni) yaz. kaydet cihazını networke dahil et. ondan sonra problemsiz yeni verdiğin ip ile bağlana bilrsin.

Not: yukarda yazığım ipler Airties AP-301 için geçerlidir. senin cihazının ayarları farklı olabilir kolay gelsin
  • Internet aginin tam olarak detayini biliyorsunuz degil mi?
    Dediginiz gibi 1 modem 1 ap gibi basit bir kurulum icerisinde? Eger oyle degilde arada Bilgisayar bazli bir dagitim senaryosu varsa
    taktiginiz AP'nin cali$mamasi dogal..
  • quote:

Orijinalden alıntı: wboylord

cihazın user manual kitabından cihazın default ip si vardır mesele bende Airties AP-301 Kulanıorum bu cihazın default olarak ip si 192.168.2.254 dir. öncelikle buna ayar yapmak için bilgisayarına network kablosu ile direk bağlayacaksın yani bi ucu pc ye bir ucu AP e sonra bilgisyarına 192.168.2.2 ve default gatewayını yazarak elle ip ver. yani cihazın ip configurasyonuyla pcninki aynı olsun. daha sonra intenret exploreye gelerek 192.168.2.254 yaz cihazın içine gir cihaz ayarlarında cihazın kendi ipsinin yazdığı bir bölüm vardır oraya DHCP serverinin dağıttığ ip yi (kendi subneti ni) yaz. kaydet cihazını networke dahil et. ondan sonra problemsiz yeni verdiğin ip ile bağlana bilrsin.

Not: yukarda yazığım ipler Airties AP-301 için geçerlidir. senin cihazının ayarları farklı olabilir kolay gelsin

şimdi benim router'ın ip'si 192.168.1.1 buradan yola çıkarsak, bu resimde yaptığım doğrumudur;
     DHCP server problemi?

eğer doğru ise buradaki subnet değerini modemin ip'si ile mi değiştiricem??

anlamadım sanırım tam olarak.. biraz daha açarsan sevinirim hocam..

• quote:

Orijinalden alıntı: sno
    ağ geçidini ap ye nasıl atıyıcam ben.. dhcp yi kapattığımda ağ geçidi girme yeri pasifleşio.. yazamıyorum yani..
    şurdan yardımcı olursanız sevinirim.. benim router ın arayüzünün simulatorunu yapmışlar burada..
    http://www.tp-link.com/simulator/TL-WR541G/userRpm/index.htm

Merhaba,
    Merkezi olarak basti IP dağıtımı yapılıyorsa yani detaylı bir kontrol sistemi yoksa (MAC kontrolu gibi vs. ) elinizdeki bu cihazı (elinizdeki bu cihaz Routerdır) sorunsuz olarak kullanabiliyor olmanız lazım. Olay sadece bağlantı sonrası kesintiler olmasıysa cihazda kablosuz yayını sadece g moduna alın. Şifreleme teknolojisini WPA-PSK olarak değiştirip deneyin.
    Birde bu cihazı AP moduna indirgeyip kullanabilirsiniz. Yani DHCP'yi kapatın. Hatta cihaza gelen ethernet kablosunu WAN portu yerine ethernet portlarından birinden bağlayın, bu şekilde daha az problemle karşılaşırsınız.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Modem Wan Ip Sorunu
    10 yıl önce açıldı
    Proxy kurulum sorunu
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Birde ilave olarak elinizdeki bu routerın IP'sini yurtta kullanılan IP bloğundan farklı bir bloğa taşıyın.
    Mesela yurtta 192.168.1.X kullanılıyorsa Routerın IP'sini 192.168.2.X gurubundan bir IP ile değiştirin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ramazanyalcin

Birde ilave olarak elinizdeki bu routerın IP'sini yurtta kullanılan IP bloğundan farklı bir bloğa taşıyın.
    Mesela yurtta 192.168.1.X kullanılıyorsa Routerın IP'sini 192.168.2.X gurubundan bir IP ile değiştirin.

Aynen Aynen öyle.İşten anlayan adam belli...

İşi koparan nokta bu.AP yine sorun çıkarısa hattaki pointleri resetlemeniz gerekiyor.IP havuzunu boşaltmak için.
  • ip configurastyonu doğru şimdi cihazının ip sinide bilitorsan pcye bağla ve yukarda yazdıklarımı yap sırayla
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.