Şimdi Ara

Cumhurbaşkanlığı sistemi kanun ve halkoylaması (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.622
Cevap
20
Favori
139.615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
278 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet diyenler kısık seslerdir. Buradaki sayı 10 da olsa 1000 de olsa değişmez. İşte bu kısık sesler 15 senedir sandıkta konuşuyorlar. Bazen 40 desibel bazen 50. Şimdi de sırada 15 senenin desibel rekoru 55 var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • askerimiz yakılıyor, amma hükümet bunu çok iyi kapattıyor,, bombalar patlıyor, tavuk kümesinde telef olan tavuklar bile daha çok haber oluyor..

    Bu yüzden özgür seffaf demokratik türkiye için EVET BASIYORUM



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hexedemical -- 29 Ocak 2017; 0:17:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rica ediyorum EVET atacaklar su konuyu da okusun. Bu anayasa ulkenin gelecegi icin oylanacak, karşıt görüşleri de dinlemeniz lazım. Lütfen okuyun



    https://forum.donanimhaber.com/cumhurbaskani-tek-basina-ozerk-bolge-ilan-edebilir-mhp-li-umit-ozdag-acikladi--123610513#123621505

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu da şurada kalsın.

    Parçaları birleştirmek isteyenlere yardımcı olabilir.

    Selman hocanın bu konuşması 2010 yılına aittir. İlgili videoda bahsettiği bina tanıdık geldi mi? Bu bina ne zaman yapıldı?Yaklaşık 1000 odası olan bu binanın odalarının işlevleri neler olabilir?
    https://youtu.be/i7UFNhsrap4?t=3925



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aerosoldreams -- 29 Ocak 2017; 0:27:53 >
  • ::YAZI UZUN AMA EVET DİYECEK VATANDAŞLARIMIZA AYRINTISIYLA NIYE HAYIR DİYECEĞİMİ YAZIYORUM. OKUYUN LÜTFEN:

    hocam başkanım müdürüm bakanım elbette siz evet diyeceksiniz.Sizlerin çıkarlarınız var..önemli olan halkın ne dediği evet demeyi düşünen yurttaşlarımıza neden hayır dediğimi sakıncalı bulduğum maddelerin orjinal metinlerini yazayım parantez içinde olanlar ise benim neden hayır dediğim ile ilgili düşüncem..sizde evet diyeceğiniz yasaları başkanlara müdürlere bakanlara hacılara hocalara ve eli kolu bağlı vekillere değil evet diyeceğiniz yasalara niye evet diyeceksiniz bir düşünmenizi isterim..

    MADDE 2 ; milletvekili sayısının 550'den 600'e çıkarılmasını öngörüyor((550 milletvekili sayısı evet derseniz 600 olucak..Neden fazladan 50 milletvekili bunun altında yatan düşünceler nelerdir.ülke 50 milletvekilini için niye daha çok para ödesin ?))

    MADDE 3 ; seçilme yaşını 25'ten 18'e indirilmesini ve askerlikle ilişiği olanların milletvekili adaylığına başvuramamasını öngörüyor((MV olma yaşı 18 e inecek..18 yaşında birinin halk adına halkın sorunlarını idrak edecek ve halkı temsil edecek yaşta
    olduğunu kabul ediyormusun..şahsen ben etmiyorum..bu işin altında başka birşeyler var artık kimin oğlu varsa ))

    MADDE 4 ; TBMM seçimleri 4 yılda değil, 5 yılda bir yapılacak. Cumhurbaşkanı seçimleri de TBMM seçimleri gibi 5 yılda bir olacak ve seçmenler, iki seçim için aynı gün sandığa gidecek((seçimler 4 yıldan 5 yıla çıkartılacak yani herhangibir hükümet 2 defa seçilirse 10 yıl boyunca kalıcak bu bence demokrasinin kötüye kullanımı seçimler 3 yıla indirilmelidir.))

    MADDE 5 ; kanun koymak, değiştirmek ve kaldırmak, bütçe ve kesin hesap kanun tekliflerini görüşmek ve kabul etmek, para basılmasına ve savaş ilanına karar vermek, milletlerarası antlaşmaların onaylanmasını uygun bulmak, TBMM üye tam sayısının 5'te 3 çoğunluğunun kararı ile genel ve özel af ilanına karar vermek, anayasanın diğer maddelerinde öngörülen yetkileri kullanmak ve görevleri yerine getirmek((TBMM'nin görevleri yazıyor zira bu görevde CB hakkında hiç bir yetkileri yok.))

    MADDE 6 ; TBMM, Meclis Araştırması, Genel Görüşme, Meclis Soruşturması ve Yazılı Soru yollarıyla bilgi edinme ve denetleme yetkisini kullanacak. Gensoru, denetleme yetkisinden çıkarılacak.((TBMM nin işsevsizleştiren bir madde daha soru sorma hakkı elinden alınıyor))

    MADDE 7 ; cumhurbaşkanı seçilen kişinin partisiyle ilişiğinin kesilmesine yönelik düzenleme kaldırılıyor.((CB tüm ülkeyi temsil etmeli aksi takdirde yeterince ayrışmış olan halk sonunda CB ye oy verenler birinci sınıf ve CB ye oy vermeyenler ikinci sınıf diye ikiye bölünecek))

    MADDE 9 ; CB hakkında suç duyurusu için tbmm salt çoğunluğu ile istenecek ve bu önerge 5 te 3 çoğunlukla kabul edilebilecek ((Bu madde bir hayalden ibaret neden partili bir CB nin partisi çoğunluğu oluşturacağından hiç bir zaman CB hakkında işlem yapılamıyacak))

    MADDE 10 ; CB yardımcılığı CB 1 ve daha fazla yardımcı seçebilir((Devlet bahçeliyi ilgilendiren bir madde..Alenen ortada zaten))

    MADDE 11 ; üye tam sayısının 5'te 3 çoğunluğu ile seçimlerin yenilenmesine karar verilebilecek((Yine İktidar partisinin lehine olan bir madde yani demokratik değil darbeci yasandan bile daha beter))

    MADDE 12 ; maddesine göre, cumhurbaşkanı; tabii afet, tehlikeli salgın hastalıklar veya ağır ekonomik bunalım hallerinin yanı sıra savaş, savaşı gerektirecek bir durumun baş göstermesi, seferberlik, ayaklanma, vatan veya cumhuriyete karşı kuvvetli ve eylemli bir kalkışmanın, ülkenin ve milletin bölünmezliğini içten veya dıştan tehlikeye düşüren şiddet hareketlerinin yaygınlaşması; anayasal düzeni veya temel hak ve hürriyetleri ortadan kaldırmaya yönelik yaygın şiddet hareketlerinin ortaya çıkması; şiddet olayları nedeniyle kamu düzeninin ciddi şekilde bozulması hallerinde yurdun tamamında veya bir bölgesinde olağanüstü hal (OHAL) ilan edebilecek. ((Demokrasiyi yok eden 18 madde içinde en kötüsü.neden mi bana göre Kötü niyetli bir başkan kendi alehine olan bir gezi prostetosunu bile ohal ile direk durdurabilir bu madde BM insan haklarıyla tamamiyle zıt bir madde))

    MADDE 14 ; Maddeye göre, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun adı, Hakimler ve Savcılar Kurulu şeklinde değişecek. Kurulun üye sayısı 13, daire sayısı 2 olacak. Kurula Adalet Bakanı başkanlık edecek ve Adalet Bakanlığı Müsteşarı da kurulun tabii üyesi olarak görev yapacak.((Bana göre bu yargıya ve kuvvetler ayrılığına müdahaledir.belirli yerlere gelmek isteyen yargı mensubu partili olmak zorunda olucak dolaysıyla yargının bağımsızlığı diye birşey kalmayacaktır))

    MADDE 16 ; önerilen hükümet sistemine uyum için anayasanın farklı maddelerinde bulunan bazı ibareler değiştiriliyor ya da metinden çıkarılıyor.((Bu madde tamamiyle muamma millet daha 18 maddeyi idrak edememişken bilinmeyen ve değiştirilmesi istenen bu maddeler nelerdir? ))

    MADDELER BUNLAR EVET DİYEN YURTTAŞLARIMA DİYECEĞİM ŞU Kİ ; EVET SEVDİĞİNİZ BİRİNİ BAŞKAN YAPMAK İSTİYORSUNUZ..AMA İLERİDE BELKİ ÇOK İLERİDE ÇOÇUKLARINIZ VE SİZDEN NEFRET EDEN BİRİ YA BAŞKAN OLURSA OZMAN TÜM YETKİ ELİNDE TUTAN O BAŞKAN HAKKINDA NELER YAPABİLİRSİNİZ.HİÇBİRŞEY NEDE OLSA SİZİN EVETLERİNİZ İLE SEÇTİNİZ..BEN SADECE ŞUANKİ CB İÇİN SÖYLEMİYORUM ŞUANKİ BELKİ KÖTÜ NİYETLİ DAVRANMAZ..GELECEK İÇİN BU YASALARIN GARANTİSİ NEDİR ???




  • evet diyorum

    Sandıktan ne çıkacağı da belli zaten içimden sonuna kadar hayır demek gelse yine demem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EVET
  • digital_version kullanıcısına yanıt
    üşenmeden yazdım çünkü ben vatanımı seviyorum..boş boş yazacağına oku oku allahın emriyle oku...sorularına da cevap yazayım

    yürütmenin tek erk te olacağının nekadar vahim olacağını söylüyorum zaten 18 maddenin tek faydası tek adam senin tabirinle tek erk'te ama okumadığın için cehaletinle hemen saldırmışsın bana bense sana birkez daha oku lütfen diyorum

    CB'nin siyaset üstü biri olduğunu niye yazayım ya ? ne sebeble ? neden ? siyaset üstü tek bir insan vardı oda bu ülkenin kurucusu MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

    Bakanlar dışarıdan atanacak okey ama kim atanacak 18 yaşında bir vekil mi yoksa amca oğlumu yoksa ikinci damat mı ?

    evet mevcut durumda yargılanmıyor darbe yasası diyorsunuz o yüzden diyorsunuz ozaman yeni yasanızda niye darbe yasasının aynısını koyuyorsunuz neden durum aynı şekilde ?

    Allah asıl sana akıl fikir versin..
  • Mhp li umit ozdag acikladi 123 ve 126 . Maddeler cbaskanina dogrudan ozerklik ilan etme yetkisi veriyor bu isin bir de erdogan sonrasi donemi var onu da dusunun. Daha yeni feto badiresi atlattik ulketi bolmek isteyen bi cumhurbaakani bi sekilde basa gelirse bi kararnameye bakar. Kimse agzini acamaz. Maddenin detaylari asagida okumak isteyene..



    https://forum.donanimhaber.com/cumhurbaskani-tek-basina-ozerk-bolge-ilan-edebilir-mhp-li-umit-ozdag-acikladi--123610513

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EKLE karşimm façamızz yansınnnn İVET
  • Ekle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neden evet diyorsunuz?
    Gerçekten merak ediyorum ve sizi dinlemek istiyorum. Dalga geçmek için yazmıyorum, önyargılı da değilim. Hayır diyenler birçok neden sunuyor ama evet konusunda mantıklı bir neden hala görebilmiş değilim. Siz neden bu değişikliği beğendiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi to let myself go -- 29 Ocak 2017; 2:40:13 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KayhanKaan


    quote:

    Orijinalden alıntı: digital_version







    Forumda HAYIR kampanyası yapan konu sahibi ne olduğu belirsiz bu üyenin POH[polis özel harekat] aslanlarımız için silinen konuda attığı mesaj!



    Bu üyenin sınırsız banlanmasını bekliyor burdan adminlere sesleniyorum; bu aslanlarımız zor şartlarda bölücü terör örgütüne en ağır cevabı verirken siyasi görüşleri ne olursa olsun bu kahramanlar hakkında böyle adice bu kadar ağır ifade kullanan,daha açık ifadeyle bölücü terör örgüt mensuplarının ve sempatizanlarının kullandığı dille içindeki kin ve nefreti kusan bu elemana sınırsız ban verilmesse bu forumun tarafsızlığı kesinlikle tartışmalıdır! bu konuyu gerekli mercilere de iletip takipçisi olacağım.



    sağ duyulu arkadaşlardan ricam sizlerde takipçisi olunuz..


    AKP ilçe başkanlığına git onlar gerekeni yapar böyle vatan hainleri cezasız kalmasın.

    Adalet ve güvenlik için kolluğa gideceksin yargıya gideceksin. siyasi parti nereden çıltı...




  • EVET çilere yaz bizi de
    safımız belli olsun
  • Altyazar kullanıcısına yanıt
    ben sana vatanını sevmiyormusun dedim vatanını seviyorsan niye 100 yıldır uniter-laik-demokrat devletimizin yasalarını değiştirmek için kendini yırtıyorsun hiç inandırıcı değilsin

    hz muhammed sav efendimiz ne alaka onu hiç anlamadım.o asırlar çoktan kapandı hemde gericilikten monarşi tüm dünyada sona erdi kimse kimseye boyun eğmez 2017 de neyse




    ahkam kesmiyorum kardeşim sadece sana soruyorum bu olağanüstü yetkilerle seni büyüleyen adamı lider yaptın eyvallah ileride sana istediğini yapacak biri gelirse ne yapacan ? çünkü evet dediğin

    değişmesini istediğin 18 madde tümüyle tek yetkili oluyor ve bu kişi istediğini yapabilir. son olarak 18 yaşında seçilecek diyor görev verilmeyecek diyormu ?

    Ben maddeleri tek tek yazdım kendi düşüncemi yazdım belki sen henüz okumamışsındır diye işkillendiğim maddeleri tek tek yazıp parantez içinde neden hayır dediğimi yazdım..bana çamur atacağına madde madde sende neden evet diyorsun onu yaz..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: LeSRiSeL

    ben sana vatanını sevmiyormusun dedim vatanını seviyorsan niye 100 yıldır uniter-laik-demokrat devletimizin yasalarını değiştirmek için kendini yırtıyorsun hiç inandırıcı değilsin

    hz muhammed sav efendimiz ne alaka onu hiç anlamadım.o asırlar çoktan kapandı hemde gericilikten monarşi tüm dünyada sona erdi kimse kimseye boyun eğmez 2017 de neyse




    ahkam kesmiyorum kardeşim sadece sana soruyorum bu olağanüstü yetkilerle seni büyüleyen adamı lider yaptın eyvallah ileride sana istediğini yapacak biri gelirse ne yapacan ? çünkü evet dediğin

    değişmesini istediğin 18 madde tümüyle tek yetkili oluyor ve bu kişi istediğini yapabilir. son olarak 18 yaşında seçilecek diyor görev verilmeyecek diyormu ?

    Ben maddeleri tek tek yazdım kendi düşüncemi yazdım belki sen henüz okumamışsındır diye işkillendiğim maddeleri tek tek yazıp parantez içinde neden hayır dediğimi yazdım..bana çamur atacağına madde madde sende neden evet diyorsun onu yaz..

    ne demek istedin o devirler çoktan kapandı gericilikten fln.



    bi anlat bakalım dinleyelim hele!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • majestece kullanıcısına yanıt
    Neden kısık sessisiz?

    Bu kadar haklı ve doğru iseniz, neden sesinizi yükseltip diğer insanlara anlatmıyorsunuz ya da ikna etmiyorsunuz?

    Diğerleri bas bas bağırır iken sizin davanız haklı değil mi ki susuyorsunuz, savunma yapmadan?
  • Yaz benide bu forumun görüşü zaten belli ama yerimiz safimiz belli olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: digital_version


    quote:

    Orijinalden alıntı: high speed dirt


    quote:

    Orijinalden alıntı: digital_version


    quote:

    Orijinalden alıntı: high speed dirt


    quote:

    Orijinalden alıntı: LeSRiSeL

    üşenmeden yazdım çünkü ben vatanımı seviyorum..boş boş yazacağına oku oku allahın emriyle oku...sorularına da cevap yazayım

    yürütmenin tek erk te olacağının nekadar vahim olacağını söylüyorum zaten 18 maddenin tek faydası tek adam senin tabirinle tek erk'te ama okumadığın için cehaletinle hemen saldırmışsın bana bense sana birkez daha oku lütfen diyorum

    CB'nin siyaset üstü biri olduğunu niye yazayım ya ? ne sebeble ? neden ? siyaset üstü tek bir insan vardı oda bu ülkenin kurucusu MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

    Bakanlar dışarıdan atanacak okey ama kim atanacak 18 yaşında bir vekil mi yoksa amca oğlumu yoksa ikinci damat mı ?

    evet mevcut durumda yargılanmıyor darbe yasası diyorsunuz o yüzden diyorsunuz ozaman yeni yasanızda niye darbe yasasının aynısını koyuyorsunuz neden durum aynı şekilde ?

    Allah asıl sana akıl fikir versin..

    Adama bak sana üşenmeden yazmışsın diyor

    Kendisi okumaz araştırmaz neye evet diyor onu bile bilmez ama araştıran kişilere de çemkirmekten de çekinmez. İşte böyle adamların oy hakkı var hocam, bu adamlarla bizim oylarımız bir, düşün kabus gibi ama yapacak birşey yok. Adamlar o yüzden halka gidelim diyor halk cahil çünkü, cahil olmaları işine geliyor o yüzden referandum istiyorlar.

    Neyse zaten hallerine bak hayırcılar 600'ü aşmış bunlar 10'u geçmişti galiba en son baktığımda. Allah bu referandumun geçmesine izin vermeyecek inşallah.

    başımıza yeni bir aysun kayacı kesilme birader. bu yaptığınız ayıptır! "bende varım" diyenlerle sizin oyunuz bir değil yani öylemi? artık mide bulandırıyosunuz! biraz saygınlığınız vardı onuda yitirdiniz. gerçekten çok küstahça bi tavır bu yaptığınız.

    Adam araştırmış, neden hayır dediğini madde madde yazmış, açıklamış. Sende adama çemkirip "üşenmeden yazmışsın ne boş adamsın" demişsin. Neye hayır dediğini araştıran adam sana göre boş oluyor. Normal. Senin gibi kafaya da bu yakışır zaten.

    Birde laf çarpıtmış "bende varım diyenlerle oyum bir değil" demişim. Hayır ben bende varım diyenleri eleştirmiyorum, senin gibi anayasayı okumadan bilmeden, neye evet dediğini bile bilmeyen kafaları eleştiriyorum kör müsün. Sen bana saygı duysan kaç yazaaar saygı duymasan kaç yazar. Tavrını kişiliğini göstermişsin, anayasayı bile okumadığın belli, neye evet dediğini bile bilmiyorsun, kafanın dikine partizanlık yapmaktan başka bi halta yaradığın yok. Senin gibi tiplerin midesini bulandırmak bana gurur verir. Şu halinize bak 10 kişi var yok rezil kepaze olmuşsun, insan utanır şu konuyu kapatır gider.

    adam araştırmışmış! birader kafa buluyosun heralde bizimle? saydığı maddelerin hangisi günlerdir hem yazılı hem görsel medyada tartışılmıyor? yenimi ortaya çıktı bunlar adam araştırmışmış diyosun!



    vekil sayısı 600e çıkacakmış [araştırmış]



    seçilme yaşı 18e iniyormuş[araştırmış] komik olma:D



    sen bana şunun cevabını ver? mevcut sistemde C.başkanı siyaset üstümü degilmi? yeni sistemde yetkileri kısıtlanıyormu artıyormu?



    şu anki parlamenter sistemde yürütmenin başı başbakanlık yapma sınırı ne kadar?



    c.başkanı her türlü atamaları yapar& onaylar! sorumluluğu varmı?



    yeni sistem 2002de hayata geçseydi farzedelim, Erdoğan şu an hala yürütmenin başında olacak mıydı? vb. uzayıp gider! cevap vermen de gerekmiyor, herkes herşeyi biliyor sen kafanı yorma..



    neye evet dedigimi bilmiyomusum:D asıl siz niye hayır dediginizi bilmiyosunuz! tek adamlık diyosunuz. mevcut sistem hem çift başlı hale geldi hem mevcut anayasada c.başkanı siyaset üstü biri.bunu hala görememek heralde at gözlüklü olmayı gerektirir.



    rezil kepaze derken zafer kazanmış gibi bir havan var hayırdır! neden utanıp neyi kapatıp gideyim anlamadım.son cümlelerinden hiçbişey anlaşılmıyor!







    Forumda kim o şekilde maddeleri ayrıntılı yazıp da cevap vermiş, adam araştırmış, sen gelip "boş adamsın" yazmışsın. Çıldırdın tabi, nedenleri suratlarına çarpılması hoşuna gitmedi tabi. Evet diyen 10 kişi var yok diyorum yarabbi şükür diyorsun. Hayır diyen 600 kişi, evet diyen 10 kişi. "hayürdür nödön güdüyüm" diyorsun. Gitmezsin tabi suratınız keçe olmuş, işlemiyor. Yapılan anketler de aynen burdaki gibi kafanı yorma, o yüzden alelecele çıkartılan teklif 1 haftadır Sn.RTE'ye iletilmiyor. Dolar yarın 4 TL, referanduma kadar en az 4.50TL, ekonomik kriz patlayacak, tv'ye çıkacak haliniz kalmayacak. Son cümlemi anlamamışsın, normal, anlasan şaşardım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi high speed dirt -- 29 Ocak 2017; 10:39:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: wehrmacht


    quote:

    Orijinalden alıntı: KayhanKaan


    quote:

    Orijinalden alıntı: digital_version







    Forumda HAYIR kampanyası yapan konu sahibi ne olduğu belirsiz bu üyenin POH[polis özel harekat] aslanlarımız için silinen konuda attığı mesaj!



    Bu üyenin sınırsız banlanmasını bekliyor burdan adminlere sesleniyorum; bu aslanlarımız zor şartlarda bölücü terör örgütüne en ağır cevabı verirken siyasi görüşleri ne olursa olsun bu kahramanlar hakkında böyle adice bu kadar ağır ifade kullanan,daha açık ifadeyle bölücü terör örgüt mensuplarının ve sempatizanlarının kullandığı dille içindeki kin ve nefreti kusan bu elemana sınırsız ban verilmesse bu forumun tarafsızlığı kesinlikle tartışmalıdır! bu konuyu gerekli mercilere de iletip takipçisi olacağım.



    sağ duyulu arkadaşlardan ricam sizlerde takipçisi olunuz..


    AKP ilçe başkanlığına git onlar gerekeni yapar böyle vatan hainleri cezasız kalmasın.

    Adalet ve güvenlik için kolluğa gideceksin yargıya gideceksin. siyasi parti nereden çıltı...

    Savcının savsaklamaması için ilçe başkanıyla gitmesi kesin çözüm sağlar.




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.