Şimdi Ara

DH'ye Bedava ALTIN - DÖVİZ Danışmanlığı (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
88.161
Cevap
903
Favori
3.574.442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • güzel bi konu olmuş yalnız ben pek birşey anlamadım bu işten

örneğin ilk sayfada

-ONS veya TL alış satış arasındaki fark nedir?
    Bu yazı yazıldığında 1 ONS altın (31.10 gram) 1470 dolar idi
    1 gram altın 47.23 dolar idi.
    1 gram altın 71.40 TL idi. diye yazılmış

buna göre aynı linkteki sitelere bugün bakıyorum...

1 gram altın 48.13 dolar
    1 gram altın 76.81 TL olarak gözüküyor...

şimdi bir örnek yapalım,ben yukarıda konu açıldığı tarihte yazan gramı 71.40 tl den 10 gram altın alsaydım eğer:71.40*10= 714 tl ödemiş olacaktım doğrumudur?

ve o gün almış olduğum bu 10 gram altını bugün satmak istesem 76.81*10=768 tl yapar oda 714 -768=54 tl toplam kar olmuş olacaktı 10 gram altında..bu durumda

konunun açılış tarihi 4 nisanda 1 gram, 71.40 tl imiş ve bugünkü tarihe kadar yani 39 günde 10 gramda sadece 54 lira kazanç olmuş,eğer yanlış bir hesap yapmıyorsam,tutar 700 tl gün 39 ama kazanç sadece 54 tl bana çok az geldi bu durumda,hesabı yaparken atladığım kaçırdığım birşeymi var,yoksa yaptığım hesap doğrumu? özellikle konuyu açan arkadaşın yorumunu özellikle rica ediyorum.

yada siz çok daha büyük gramlardamı alım yapıyorsunuz normal şartlarda kaç tl lik oynuyorsunuz ortalama?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi righteous@ -- 13 Mayıs 2011; 19:19:11 >

• 1486 oh oh oh masallah.
    Sayın righteous@ hesabınızda bir yanlışlık yok doğrudur. 700 tl ile 39 günde 54 tl kazanç az değildir.Normaldir.
    10.000 tlyi vadeli hesaba yatırdığınızda 59 tl gibi bir net getirisi olduğunu düşünürseniz 54 tlnin az olmadığını görmektesiniz

700 tl ile borsada çeşitli hisselerde kar veya zarar edebilirsiniz bu miktarda daha kısa sürede.Bugün borsa yüzde 2.kusur düşerklen yüzde 7 yükselen GOODY kağıdı var misal.

Bu başlık ilk açıldığında altın al sat yaparak para kazanmak üzere kuruldu özellikle dolar bazından işlem yapılması tavsiye edildi.Bir süre 6 hafta ONS hiç inmeden yükseldi bu sürede ben 450 dolar kar edemeden ons 1480 lere kadar düştü benim maliyetim 1505 idi
    bu inişler ve cıkışlar artık belirli günlzerde resmen ben geliyorum diyor bugün olduğu gibi

sadece iyi takip ederek az bir yatırımla siz de kazanabilirsiniz. tabi iyi analiz yapmalısınız.
    Daha sonra bolca yazıcam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cosef -- 13 Mayıs 2011; 19:23:08 >

• diyelim ki gece altın almak istedik.kapanış fiyatından mı alıcaz yoksa goldprice sitesindeki fiyattan mı?

mesela şu anki kapanış fiyatı 1494 dolar diyelim..

ama gece fiyat 1450 dolara kadar düştü ve biz altın almak istedik.hangi fiyattan alıcaz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Salih

diyelim ki gece altın almak istedik.kapanış fiyatından mı alıcaz yoksa goldprice sitesindeki fiyattan mı?

mesela şu anki kapanış fiyatı 1494 dolar diyelim..

ama gece fiyat 1450 dolara kadar düştü ve biz altın almak istedik.hangi fiyattan alıcaz?

ONS ile altın işlemleri TR saati ile 09-18 arasında yapılmaktadır.
    TL bazında altın işlemleri her zaman yapılmakta fakat 18 00 dan sonra aradaki komisyon farkı 5 tl gibi bişi olduğundan dolayı şu ana kadar gece işlem yapmadım hiç.yani gece kar edecek rakamları göremedim henüz bence gece altın işlemi yapmak pek mantıklı değil Garanti bankası ile.
  • cosef bilgiler için teşekkürler öncelikle evet dediğiniz gibi borsada çok daha iyi kazançlar var ama borsa çok daha geniş engin bir deniz ve şu 1 Nisan kararlarından sonra borsa sevdam başlamadan bitti diyebilirim

spk ve imkb nin amacı küçük yatırımcıyı resmen yok etmek bence,yok efendim, canlı veriler paralı olur,şu para-bu para herşey para olmuş,yakında kullanıcı kendi hesabınıda para vererek görüntüleyecek böyle giderseamaç yabancıyı kollayıp,ky yı öldürmek bence..

bu arada konuya dönersek, bu altınları gram altınmı şeklindemi alıyorsunuz,külçe altın olarakmı alınıyor hesaba acaba?

iş bankası örneğin netten en az 5 gram ve katları şeklinde gram altın alabilirsiniz demiş,siz garantide en az kaç gram alabiliyorsunuz 1 gram alabiliyormusunuz mesela?

birde ons olarak takip etmenizdeki amaç nedir,totaldeki kar yada zararı daha kolaymı hesaplanıyor bu şekilde yoksa portföyünüzün toplam değeri 1 ons ve üzerinde olduğu içinmi bu şekilde takip ediyorsunuz?

birde garantide komisyondan bahsetmişsiniz,fakat iş bankası sitesinde herhangi bir komisyon yada ücret alınmamaktadır yazıyor,

yanlış hatırlamıyorsam iş bankası vasıtasıyla altın alıp-satan bir arkadaş vardı forumda sanırım,konu hakkında detay verebilirse daha anlaşılmış olur konu..

saygı ve selamlarla

righteous@

• cosef ayrıntılı cevap verir ama ben bildiğimi söyleyeyim..altının küresel değeri ons değeridir..31.10 grama denk geliyo sanırım..ons değeri artar veya azalırsa gerçekten altın değer kazanır veya kaybeder..yurtiçindeki fiyatlar da bununla paralel gerçekleşir...Ons değerinde bir değişiklik olmadan yurtiçi fiyatlar değişirse kurdan dolayı olur.

Garantide altın almanın bir üst limiti var ama alt limiti yok..5.21 gram dahi alabilirsin, küsüratlı alınabiliyor..

Cosefin yazdıklarından sonra akşam üstü 1510 dolar civarındayken bozacaktım altını ama işler yoğundu vakit bulamadım..Kısmet değilmiş..beklemeye devam :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: righteous@

cosef bilgiler için teşekkürler öncelikle evet dediğiniz gibi borsada çok daha iyi kazançlar var ama borsa çok daha geniş engin bir deniz ve şu 1 Nisan kararlarından sonra borsa sevdam başlamadan bitti diyebilirim

spk ve imkb nin amacı küçük yatırımcıyı resmen yok etmek bence,yok efendim, canlı veriler paralı olur,şu para-bu para herşey para olmuş,yakında kullanıcı kendi hesabınıda para vererek görüntüleyecek böyle giderseamaç yabancıyı kollayıp,ky yı öldürmek bence..

bu arada konuya dönersek, bu altınları gram altınmı şeklindemi alıyorsunuz,külçe altın olarakmı alınıyor hesaba acaba?

iş bankası örneğin netten en az 5 gram ve katları şeklinde gram altın alabilirsiniz demiş,siz garantide en az kaç gram alabiliyorsunuz 1 gram alabiliyormusunuz mesela?

birde ons olarak takip etmenizdeki amaç nedir,totaldeki kar yada zararı daha kolaymı hesaplanıyor bu şekilde yoksa portföyünüzün toplam değeri 1 ons ve üzerinde olduğu içinmi bu şekilde takip ediyorsunuz?

birde garantide komisyondan bahsetmişsiniz,fakat iş bankası sitesinde herhangi bir komisyon yada ücret alınmamaktadır yazıyor,

yanlış hatırlamıyorsam iş bankası vasıtasıyla altın alıp-satan bir arkadaş vardı forumda sanırım,konu hakkında detay verebilirse daha anlaşılmış olur konu..

saygı ve selamlarla

righteous@

iş bankası ile çalışıyorum ve min 1 gram olmak üzere, istediğim gram kadar alış yapabiliyorum. Min. 5g ve katları gibi bir şart yok benim ekranımda. Komisyon olayına da cevap vereyim, komisyon aldığın altını satarken geçerlidir, 65 kuruş gibi bir fark oluyor arada. Yoksa altın alırken ek olarak 3-5 kuruş gibi bir komisyon kesilmedi hesabımdan hatırladığım kadarıyla.

• başığın ilk mesajından: Garanti Bankası üzerinden alım satım yapıyorum. TL bazında alım satımda Garanti bankası 75-80 kuruş arasında (toplamda) komisyon kesiyor yani
    altın diyelim bugün 72 tl garanti bankası 72.4 tlye satıyor 71.65 tlye geri alıyor aradaki fark 75 kuruş bazen 80 kuruş oluyor günün erken saatleri alım satım için uygun olmayabilir. Bu yüzden ben USD üzerinden alım satım yapıyorum:Dolar da komisyon 0.20 USD. 0.20x1.55=30 kuruş (0.3 TL) dolar bazında komisyon ödüyoruz.

dediğim komisyon mutlaka her bankada var olmadan banka bu işi yapmaz zaten. Garantiden 0.01 gram altın bile albilirsin. ONS üzerinden bu işi yapmam nedenin belli az komisyon ödemek yukardaki metinde açıklama var.
  • komisyon 1 gr altın alırken bankanın 75 kuruşu kendine alması değil mi? yazınızdan ben alım satım arasındaki farkı komisyon anladım yanlış anladım sanırım? 1gr altın alırken 75 krş alıyorlarsa bu yatırım kısa vadede kar ettirmez ki 1.5 tl geriden başlıyoruz yanlış mı düşündüm acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: mandos23

komisyon 1 gr altın alırken bankanın 75 kuruşu kendine alması değil mi? yazınızdan ben alım satım arasındaki farkı komisyon anladım yanlış anladım sanırım? 1gr altın alırken 75 krş alıyorlarsa bu yatırım kısa vadede kar ettirmez ki 1.5 tl geriden başlıyoruz yanlış mı düşündüm acaba

Komisyon demekle yanlış bir tabir kullandım aslında 75 kuruş alım satım arasındaki anlık fark.75 kuruş az bence çünkü gram altında 75 tlye satış ve 70 tlye alış var.
    5 tl yanında 75 kurusun lafı olmaz. :)

Bu arada arkadaşlar PM'den soru geliyor herkesin öğrenmesi için başlık açtık PM'den soru almıyorum teşekkürler
  • benim amacım her ay 1 gram altın alıp biriktirmek..çeyrek altın alarak başladım bu işe ama her ay 1 çeyrek altın almam mümkün değil gram altın al dedi ailem..bankada hesap açmak istiyorum o yüzden uzun vadede her ay 1gram bazen 5gram altın alıp bankaya koymam mı daha faydalı olur yoksa alıp kendim saklamam mı daha iyi olur ? bide devlet bankadaki altın hesaplarına çok önemli durumlarda(savaş) el koyabiliyormuş doğru mu ?
  • savaş çıktıktan sonra devletin altınızdaki ciplere,otomobillere dahi el koyma yetkiside var sadece altına,paraya değil yani,kaldı ki savaş çıkması herşeyin bitmesi de demektir zaten..

bu arada pm den cevaplansa noluyor anlamadım,sorduğumuz sadece haftasonu alım için uygunmudur sorusuydu?

birde birikimli altın hesabı diye bir hesap var bunun özelliği nedirdi?
  • quote:

savaş çıktıktan sonra devletin altınızdaki ciplere,otomobillere dahi el koyma yetkiside var sadece altına,paraya değil yani,kaldı ki savaş çıkması herşeyin bitmesi de demektir zaten..

bu arada pm den cevaplansa noluyor anlamadım,sorduğumuz sadece haftasonu alım için uygunmudur sorusuydu?

birde birikimli altın hesabı diye bir hesap var bunun özelliği nedirdi?

PM'den sorduğunuz soruyu bir başkası tekrar soruyor ben tekrar cevaplıyorum herkese ayrı cevap yazmaktansa bir başlıktan toplu cevap yazmak için FORUM denen bişi var :) değil ama

haftasonu alım için uygun değil zira hafta içi sabah 9 ve 18 arası garanti bankasından al sat yapılmakta.
    TL için bu saatler arasında al sat uygundur bu saatler harici al sat yapılır ama aradaki fark 75 kuruş değil 5 tl civarındadır Yani altın baya baya bir düşecek ki fırsattan istifade sizde hemen altın alacaksınız pek olmayacak bişi bu( daha önce ben de düşündüm bu fikri ama olmuyor)

birikimli altın hesabı sanırım altın bazında fon alan bir hesap türü :garantide yok böyle bir hesap.
    Birikimli altın hesabında fon falan varsa kesintisi coktur tahminim bence gereksiz en güzeli bildiğimiz altın hesabı açmak.

bu arada savaş çıktıktan sonra bırakın paranızı siz canınızı kurtarmaya bakın. Kurtuluş Savaşı sırasında göç eden Ermeniler'in gömdükleri altınları bir bilseniz ne altınlar bırakıp gitmişler canlarını kurtarmışlar.

• tl için demişsiniz dolar için al-satta haftasonu durum değişiyormu?
  • quote:

tl için demişsiniz dolar için al-satta haftasonu durum değişiyormu?

garanti bankası için konusuyorum cuma aksam 18 den ptesi sabah 9 a kadar garantiden işlem yapılamıyor dolar üzerinden
    sayfasına bakın değerler yok çünkü haftasonundayız.

Keşke 7/24 ons üzerinden işlem yapabileceğimiz bir sistem olsa çok istiyorum ama yok maalesef

• uzun vadede fiziksel altın(çeyrekgram) mı almak mantıklı yoksa bankada altın hesabımı ? aslında iş bankasından açıcaktım ama garantide küsüratlı gram alma olayı çok hoşuma gitti acaba iş bankasında böyle bişey var mı kullanan arkadaşlar yardımcı olabilir mi?
  • Dolar zirve yaptı.
  • garanti bankası dolar ile sattığı altın fiyatları goldprice sitesindeki gibi gün içinde hareketlimi. goldprice sabah akşam fiyatları 20-25 dolar fark ettiği oluyor. yani ons un dolar bazlı yükseliş artışını anında fiyatlarına yansıtıyormu.

cosef garantinin alış satışında 1 onsta 0.20*31.10= 6.20 dolar farkmı oluyor.
  • oncelikle yatırımım uzun vadede aylık yada gunluk birikimle olacak.fakat altın cok yukselirse kısa vadede al satta yapabilirm.sorum şu;
    şuan ONS fiyatı 1.490 larda pazartesi sabah bu fiyatta olursa altın alınması mantıklımıdır?
    2.cisi TL yi once dolar yapıp sora altın alayım diorum cosef sizin gibi ancak dolar 1.600lere dayandı.sizce bu oranlarda ne yapılmalı.
  • 1490lardaysa altın alabilirsin bence çünkü gün içinde yine 1510-1515leri görür..zaten uzun vadeli yatırım düşünüyorsan fiyatına bakmıcaksın alcaksın unutcaksın :) mesela ben haftaiçi iş bankası ya da garantiden hesap açtırcam ve her ay en az 1gram altın koycam hesaba (öğrenciyim küçümsemeyin) bu bazı aylarda 10gramda olucak bayramlarda falan..öğrencilik hayatım boyunca böyle yapmayı düşünüyorum böyle gidersede iş hayatında da devam edicem

günlük 30 tl lik kazançlar için al sat yapmak istemiyorum
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.