Şimdi Ara

DH THRASH METAL TURNUVASI (1983-1992) Kazanan: Kill 'em All (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.245
Cevap
11
Favori
25.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
5 oy
Giriş
  •  DH THRASH METAL TURNUVASI (1983-1992) Kazanan: Kill 'em All

EXHORDER – Slaughter In The Vatican (1990)
    VS
    WHIPLASH - Ticket To Mayhem (1987)

DH THRASH METAL TURNUVASI (1983-1992) Kazanan: Kill 'em All

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bobafett -- 4 Şubat 2014; 20:27:19 >

• Yoruma gerek yok.Oyum Slaughter In The Vatican'a

Exhorder -1
    Whiplash -0

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Exhorder: Girişteki o gitarın sesi ne güzeldir öyle, amanda aman Ve bütün güzel giden şey vokalin sesinin ergenliğiyle bölündü. Yani şu sesi arkada kalmaması için biraz daha açmak aletten çok mu zordu Neredeyse bütün vokalleri çok da üstün bulmamamdan kendimde bir saçmalık aramaya başladım, yalan değil. Onun dışında enstrümanlar gerçekten çok güzel gidiyorlar, fazla da söze gerek bırakmıyorlar. Bir de özellikle enstrüman efektlerini çok güzel kullandıklarını belirtmeden geçmeyim.

Whiplash: O albümün vokalinin çiğliğini bu albümün gitar başlangıcı yaptı. Hayır o kadar savaş atmosferi arkasına bir bass solo daha güzel olmaz mıydı? Neyse, şimdilik onun dışında gayet iyi girdi şarkı ama başı ile çok alakasız olmuş. Ve ikinci şarkıları ile güzel de gidiyorlar. Ve iki aldüm de kalite açısından çok güzeller, açıkçası bunun cleanlerde gezen gitarına davulun eşliği yok mu. Yani neredeyse diğer bazı ufak beğenmediğim şeyleri kapatacak güçte.

Ama yine de oyum (opsiyonlu olarak, eğer çok ezilirse whiplash ona kayacak şekilde) Exhorder'a:

Exhorder: 2
    Whiplash: 0

O değil de albümlerin biri roadrunner'dan öteki roadracer'dan çıkma

• Yorumum burada dursun, iki albümün de yaklaşık yarısını dinledim. Bu gidişle oyum Whisplash'e olacak. Haydi bakalım.

Exhorder sertliğiyle bilinen 'Slaughter In The Vatican' albümüyle kapılarımızı death metalin iyice yaygınlaştığı ve altın dönemini koruduğu 1990 yılında kırmayı başardı, her ne kadar bazı besteler 88 demosunda oluşturulmuş olsalar da. Gitar sound'u bulldozer gibi bir başladı mı sonuna kadar aynı ezicilikte tavizsiz devam etmekte bu kimine göre iyi kimine göre daha farklı gelebilir. Sound dediğim gibi çok güçlü ve tuğlayla kafanıza geçiriyorlar gibi hissettiriyor ama albümü birçok kez dinlesem de aklımda bir riff yer etmiş olmuyor. Ve vokallerine de ısınamamışımdır, bir sonraki albümlerinin habercisi modunda olduğu belli oluyor yer yer Parça yapılarına gelirsek daha zekice kompozisyonlar yazabilirlermiş dedirtmekten beni alıkoyamıyor maalesef. Yani hemen hemen tüm parçalar aynı tempo ve sertlikte başlayıp bitiyorlar hal böyle olunca da önünüze monoton bir ses duvarı örülüyor.

Whiplash'in ikinci ve bana göre son iyi albümü ilki kadar fırlama bir albüm olmasa da burda da gürül gürül akan thrash parçaları mevcut. Ve vokalin çiğliği albüme çok yakışıyor tıpkı ilk albümdeki gibi. Favori parçalar: 'Last Nail in the Coffin' 'Drowning in Torment' ve akustik girişli olarak da 'The Burning of Atlanta' ve 'Spiral of Violence'. Aslında tesadüfen bu 2 albüm birbirlerine ters kutuptalar, parça yapıları tempo geçiş çeşitliliği vs olarak düşünüldüğünde, umarım söylemek istediğimi söyleyebilmişimdir.

Whiplash - 1
    Exhorder - 2

• geç olmadan yapayım yorumumu

whiplash cok iyidi abi yane dota oynarken su gibi geçti hele o last nail in night coffe introsu harikaydı , sonracıma snake pitte kudurdum :D cok güzeldi sidmi exhordera bakcam ama oyum whiplashe gibi

whiplash +1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yanmısbozuka -- 6 Şubat 2014; 22:13:06 >
  • berabere şuan yanmısbozuka'nın oyunu değiştirmediğini varsayarsak, son oy belirleyici olacak, merakla bekleniyor!

Edit : Whiplash riffleriyle beni bitirdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rummy -- 6 Şubat 2014; 21:26:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

@pelerinli

Adını degistirince roadrunner oldu roadracer. Oyle biliyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar iki albümü de uzun uzun dinledim. Sırf Exhorder'in 3. şarkısında davullar kötü olduğu için Whiplash'e oy vereceğim. İki grup da çok güzel cidden. Exhorder sözleriyle , Whiplash riffleriyle Thrash'i anlattılar bana. Fakat bir seçim zorunluluğu yüzünden Whiplash'e vereceğim oyumu.

Whiplash: +1 (kaç olduğunu sayamadım)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sage29 -- 6 Şubat 2014; 21:41:16 >

Whiplash aldı.

Yeni maç sırada..

ATTOMICA - Disturbing The Noise (1991)
    VS
    ENTROPY – Ashen Existence (1992)

DH THRASH METAL TURNUVASI (1983-1992) Kazanan: Kill 'em All

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bobafett -- 7 Şubat 2014; 0:02:59 >

• Album eslesmelerini rastgele mi yapiyorsun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Ses verin beyler koca gün geçti ses seda yok hayırdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bobafett -- 7 Şubat 2014; 19:40:05 >

Entropy-1
    Attomica-0

Not:1-2 gün sonra çok daha rahat olacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sage29 -- 8 Şubat 2014; 2:55:45 >

attomica ya da baktım , acıkcası iki grup ta vokakl acısından tatmin etmedi beni o yüzden gitarlara baktgımızda entropy önde geliyor , vokale bakınca bi gıdım attomica daha iyi ,

nse sonuc olarak

attomica 1
    entropy 1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yanmısbozuka -- 8 Şubat 2014; 16:31:07 >
  • Yorgunluğumdan ve sıkışıklığımdan dolayı uzun uzun yorum yapamayacağım (açıkçası çok da haketmiyorlar), sadece oyumu sunayım:

Attomica: 1
    Enthropy: 2

Hala her ikisini de tam dinliyemedim, eğer değişiklik yaparsam belirtirim. Yoksa yukarıdaki geçerli.

Edit: oylama değişmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pelerinli -- 8 Şubat 2014; 16:32:39 >
  • Enthropy - 3
    Attomica - 1

Ben de hazzetmem bu albümlerden ama sırf maç uzamasın diye Entropy'ye oyum. Entropy vokalisti çok değişken vokaller icra ediyor ama ince yaptıklarını sevmiyorum. Müzikal olarak uzun ve baymadan besteler yapabilmiş olmaları iyi birşey. Attomica'da ilginç birşey yok enerjitik thrash icraası...

Yeni maç sırada.
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.