Şimdi Ara

:::DH TEMPRA TeAm::: (34. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.262
Cevap
24
Favori
611.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: robotica

quote:

Orijinalden alıntı: fath745

Slm...1993 model lpgli SXAK var bir tanıdıkta, almayı düşündüğüm.95 SXİE Uno kullanıcısıyım şuanda, ancak ailemize ufak kalıyor artık...Yakıt değerleri beni düşündürüyor tempranın. Bu konuda yorumlarınızı rica ediyorum.Özellikle şehiriçi...

Benzin:
    Şehiriçi sıkışık trafik: 10.5 litre
    Şehiriçi sakin trafik: 8.5 litre
    Şehirler arası 88 km sabit hız: 5.5-6 litre

LPG:
    Kışın şehiriçi sıkışık trafik: 13 litre
    Kışın şehiriçi sakin trafik: 11 litre
    Yazın şehiriçi sakin trafik: 9.5-10 litre civarı
    Şehirler arası 88 km sabit hız: 7.5 litre

Teşekkür ederim

• ustaya yağ damlatma ile ilgili aracı 2 kez götürdüm,yine iyi yapamamış.park ettiğim yere bir kaç saat sonra döndüğümde altında bir kaç damla yağ lekesi olmuş olarak görüyorum.Ankara içi 2000 motor tempra ustası lazım bana.hem şu klima fanı ile ilgili sorunumu cevaplayan olmamış daha :))
  • Beyler merhaba, son günlerde arabamın çok yaktığını düşünüyordum. Ben de aracımı denemek için lpg deposunu sonuna kadar boşalttım. Sonra araca 2.78 tl'den 3.60 litre lpg aldım. 10 liralık. 28.5 km sonra lpg bitti, bu da 100 km'de 12.6 litre yani kilometrede yaklaşık 35 kuruş yapar.

Şimdi aracım 1.6 lt karbüratör, sabahları aracı çalıştırıp pek ısıtmadan düşük devirle yola çıkıyorum, 10 km yol gidip kapatıyorum, akşam üzeri geri dönerken gene çalıştırıyorum, 10 km daha geri gidiyorum. Motor genelde hava aşırı soğuk değilse 5 km içerisinde ısınıyor.

Bu koşullarda aracımın çok yaktığını söyleyebilir miyiz?
  • quote:

Beyler merhaba, son günlerde arabamın çok yaktığını düşünüyordum. Ben de aracımı denemek için lpg deposunu sonuna kadar boşalttım. Sonra araca 2.78 tl'den 3.60 litre lpg aldım. 10 liralık. 28.5 km sonra lpg bitti, bu da 100 km'de 12.6 litre yani kilometrede yaklaşık 35 kuruş yapar.

Şimdi aracım 1.6 lt karbüratör, sabahları aracı çalıştırıp pek ısıtmadan düşük devirle yola çıkıyorum, 10 km yol gidip kapatıyorum, akşam üzeri geri dönerken gene çalıştırıyorum, 10 km daha geri gidiyorum. Motor genelde hava aşırı soğuk değilse 5 km içerisinde ısınıyor.

aslında normal e yakın az km oldugu için hesap çok çıkar , gaz vanasını bir tur kapatıp deneyin çok da kafa takmayın

laptop arası köfte

klima fanı için torpido arkasındaki fan a elektrik geliyormu bakılacak sonrası duruma göre

• quote:

Orijinalden alıntı: Tmaister

laptop arası köfte

klima fanı için torpido arkasındaki fan a elektrik geliyormu bakılacak sonrası duruma göre

klima fanını tesadüfen hallettim,torpido gözünün altındaki soketlerden birini başka yere taktım,çalışmaya başladı,kim kurcalamış olabilir,anlayamadım gitti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tmaister

quote:

Beyler merhaba, son günlerde arabamın çok yaktığını düşünüyordum. Ben de aracımı denemek için lpg deposunu sonuna kadar boşalttım. Sonra araca 2.78 tl'den 3.60 litre lpg aldım. 10 liralık. 28.5 km sonra lpg bitti, bu da 100 km'de 12.6 litre yani kilometrede yaklaşık 35 kuruş yapar.

aslında normal e yakın az km oldugu için hesap çok çıkar , gaz vanasını bir tur kapatıp deneyin çok da kafa takmayın

Hocam uzun yolda zaten sıkıntım yok araba ile, 7.5 litre civarı lpg ortalamam var, bir seferinde 7 litreye kadar düşürdüm.

Amacım şehir içi 10 civarı yakabilmek kış aylarında

Edit: Unutmuşum arabamın katalogta şehir içi benzin değeri 9.4 litre, şehirler arası 90 km hızla 5.6 litre

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robotica -- 4 Şubat 2013; 23:27:12 >

• Öncelikle S.a arkadaşlar. Umarım en kısa zamanda sorularıma cevap alabilirim.
    2.0 16V tempra almayı düşünüyorum ve işin gerçeği gerçekten çok istiyorum. Çünkü donanım performans ve fiyat olarak daha iyisini bulamadım.
    Şimdi sorularıma geçelim.
    1. Düşüncelerimde haklı mıyım yani performans donanım olarak bu fiyatlara en iyisi midir ?
    2. Yakıt durumu nedir güncel olarak ne kadar yakmaktadır (İstanbul için)
    3. Kaç model alınmalıdır ne kadar para verilmelidir (ilk arabam olacak 8000 ancak çıkarabiliyorum)
    4. Çok arıza çıkartır mı en pahalı parçası nedir ve maliyeti ne kadardır.
    5. Performansı ne kadardır genç bi adamı tatmin eder mi ?
    6. Parça sıkıntısı var mıdır ve pahalı mıdır ?
    Satılık olan varsa ilgilenirim.
    Sorularıma cevap verirseniz çok memnun olurum.
    Düşünceleriniz gerçekten önemli benim için.Şimdiden cevap veren herkese teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cileli_sofor -- 8 Şubat 2013; 16:36:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cileli_sofor

Öncelikle S.a arkadaşlar. Umarım en kısa zamanda sorularıma cevap alabilirim.
    2.0 16V tempra almayı düşünüyorum ve işin gerçeği gerçekten çok istiyorum. Çünkü donanım performans ve fiyat olarak daha iyisini bulamadım.
    Şimdi sorularıma geçelim.
    1. Düşüncelerimde haklı mıyım yani performans donanım olarak bu fiyatlara en iyisi midir ?
    2. Yakıt durumu nedir güncel olarak ne kadar yakmaktadır (İstanbul için)
    3. Kaç model alınmalıdır ne kadar para verilmelidir (ilk arabam olacak 8000 ancak çıkarabiliyorum)
    4. Çok arıza çıkartır mı en pahalı parçası nedir ve maliyeti ne kadardır.
    5. Performansı ne kadardır genç bi adamı tatmin eder mi ?
    6. Parça sıkıntısı var mıdır ve pahalı mıdır ?
    Satılık olan varsa ilgilenirim.
    Sorularıma cevap verirseniz çok memnun olurum.
    Düşünceleriniz gerçekten önemli benim için.Şimdiden cevap veren herkese teşekkür ederim

1- Performans donanım olarak 3 litrelik araçlar 2 litrelik araçlardan her zaman daha iyidir. Mesela opel omega 2.5 modeli çok daha iyidir. 10000 civarına bulmanız mümkündür. Kendi klasmanında bu araç çok iyidir orası ayrı.
    2- LPG ile 15 litreyi çok rahat görürsünüz şehir içinde. Benzine hiç girmiyorum olmuş 4.95
    3- 8000 liraya maalesef ki temiz bulamazsınız. Üzgünüm. Eski araçlara istenen yüksek bedelleri hiç haketmiyorlar ama ülkemizin 2. el piyasası rezil durumda.
    4- Çok arıza çıkartmaz. Benim aracımın çıkarttığı en büyük arıza şarj dinamosu oldu ki 90 liraya hallettim.
    5- 148 beygirlik bir araçtır, benzinde kullanırsanız kesinlikle tatmin eder.
    6- İstanbulda parça sıkıntısı yaşamazsınız, parçalar da pahalı değildir.

• SELAM ARKADAŞLAR 1994 TEMPRA ALDIM TAVAN ANTENİNİ DEGİŞTİRMEK İSTİYORUM AMA SÖKEMEDİM BİLEN VARSA Bİ YARDIMCI OLURSANIZ .
  • SELAM ARKADAŞLAR BENDEDE 94 MODEL SXA VAR TAVAN ANTENİNİ DEGİŞTİRMEK İSTİYORUM BİR TÜRLÜ SÖKEMEDİM Bİ YARDIMCI OLURSANIZ.ÇOK SEVİNİRİM
  • Öncelikle iyi akşamlar herkese.Daha önce Saab,Rover,Safrane başlıklarında bulundum.Bu araçları tanıdığım içindi,Peugeot 307 marka bir araç kullanıyorum.Yaz gibi satıp,yaz sonu bir Tempra almayı düşünüyorum.Daha önce 131,Şahin,Doğan baktım ama en azından kliması falan olsun istiyorum.Piyasayı biraz araştırdım,en mantıklısı Tempra gibi geldi.Ben 21 yaşındayım,üniversite okuyorum.Araba bu zamanda şart,zaten acemi bir genç değilim kesinlikle.Direk tamirat yapamasamda donanım ve araç güçlendirme üzerine bilgim var.Çok sık kullanmam aracı yani 3-4 ayda 250-300 kilometre ya yapıyorum ya yapmıyorum.
    Sadede geleyim uzatmadan.Tempra almak istiyorum demiştim.Bahsettiğim gibi piyasayı araştırdım ve en mantıklısı Tempra göründü.SW bir Tempra almak istiyorum,1.6 litre hacim tercihimdir.Biraz da kendime göre düzenleyeceğim motoruydu,donanımıydı,içiydi falan.Almalı mıyım sizce? Yada bir öğrenci için doğru tercih midir ?
    Araçla çok ilgilenirim,yolda giderken aracın nesi var nesi yok anlarım hemen.Kısacası titiz ve dikkatli bir kullanıcıyım.
    Ayrıca öğrenmek istediğim şeyler var.Mesela;
    -Şu klima kontrol panelinin dijital hale çevirebiliyor muyuz ?
    -Dijital göstergeler,bahsedildiği kadar kullanması zor/zahmetli bir donanım mı ?

Cevap verecek olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.İlerleyen zamanda yine sorularım olacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: oguzhany35

Öncelikle iyi akşamlar herkese.Daha önce Saab,Rover,Safrane başlıklarında bulundum.Bu araçları tanıdığım içindi,Peugeot 307 marka bir araç kullanıyorum.Yaz gibi satıp,yaz sonu bir Tempra almayı düşünüyorum.Daha önce 131,Şahin,Doğan baktım ama en azından kliması falan olsun istiyorum.Piyasayı biraz araştırdım,en mantıklısı Tempra gibi geldi.Ben 21 yaşındayım,üniversite okuyorum.Araba bu zamanda şart,zaten acemi bir genç değilim kesinlikle.Direk tamirat yapamasamda donanım ve araç güçlendirme üzerine bilgim var.Çok sık kullanmam aracı yani 3-4 ayda 250-300 kilometre ya yapıyorum ya yapmıyorum.
    Sadede geleyim uzatmadan.Tempra almak istiyorum demiştim.Bahsettiğim gibi piyasayı araştırdım ve en mantıklısı Tempra göründü.SW bir Tempra almak istiyorum,1.6 litre hacim tercihimdir.Biraz da kendime göre düzenleyeceğim motoruydu,donanımıydı,içiydi falan.Almalı mıyım sizce? Yada bir öğrenci için doğru tercih midir ?
    Araçla çok ilgilenirim,yolda giderken aracın nesi var nesi yok anlarım hemen.Kısacası titiz ve dikkatli bir kullanıcıyım.
    -Dijital göstergeler,bahsedildiği kadar kullanması zor/zahmetli bir donanım mı ?

Cevap verecek olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.İlerleyen zamanda yine sorularım olacak.

Eğer o kadar az km yapacaksanız bence 2.0 litre olanını alın. 148 beygirlik harika bir araçtır. Klima paneli kendinden dijitaldir.

Aracım 1 seneye yaklaştı, Maşallah bir sıkıntı yok elektronik panelde. Gözünüz korkmasın, kolay kolay bozulan bir parça değildir. 99 model station wagon 2.0 ie 16 valf bakınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robotica -- 18 Şubat 2013; 19:22:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: muratycl06

SELAM ARKADAŞLAR BENDEDE 94 MODEL SXA VAR TAVAN ANTENİNİ DEGİŞTİRMEK İSTİYORUM BİR TÜRLÜ SÖKEMEDİM Bİ YARDIMCI OLURSANIZ.ÇOK SEVİNİRİM

Bence zorlamayın
  • az önce göstergeleri tamir ettirdim,arka plakalık lambası yanmıyormuş,yeni farkettim :)

:::DH TEMPRA TeAm:::

• quote:

quote:

Öncelikle iyi akşamlar herkese.Daha önce Saab,Rover,Safrane başlıklarında bulundum.Bu araçları tanıdığım içindi,Peugeot 307 marka bir araç kullanıyorum.Yaz gibi satıp,yaz sonu bir Tempra almayı düşünüyorum.Daha önce 131,Şahin,Doğan baktım ama en azından kliması falan olsun istiyorum.Piyasayı biraz araştırdım,en mantıklısı Tempra gibi geldi.Ben 21 yaşındayım,üniversite okuyorum.Araba bu zamanda şart,zaten acemi bir genç değilim kesinlikle.Direk tamirat yapamasamda donanım ve araç güçlendirme üzerine bilgim var.Çok sık kullanmam aracı yani 3-4 ayda 250-300 kilometre ya yapıyorum ya yapmıyorum.

Eğer o kadar az km yapacaksanız bence 2.0 litre olanını alın. 148 beygirlik harika bir araçtır. Klima paneli kendinden dijitaldir.

Aracım 1 seneye yaklaştı, Maşallah bir sıkıntı yok elektronik panelde. Gözünüz korkmasın, kolay kolay bozulan bir parça değildir. 99 model station wagon 2.0 ie 16 valf bakınız.

2.0 litre almak gerçekten çok isterim ancak,6500 lira gibi bir üst sınırım var gibi görünüyor.Ona göre bir araç alacağım.Bu üst sınırı ne kadar artırabilirim onu da bilmiyorum ama daha uzun bir zaman var.SW ve 2.0 litre olan bir tanesini uygunda bir fiyata denk getirebilirsem tabi ki kaçırmam.
    Ayrıca da sormak istediğim başka bir soru var;
    -Honda'nın R modeli,Tipo için Sedicivalvole veya Fiat'ın diğer araçları için Abarth'ın olduğu gibi çok özel donanım ve modifiye kulvarları var.Tempra için böyle bir seçenek var mı ?
    Tempra'nın ülkemize gönderdiği en güçlü motor 148 beygir ve 16 sübap olan 2.0 litre hacimli bir motoru var.Araştırdım ama aralarında böyle farklı bir seçenek bulamadım.
    -Ayrıca Tempra'ların EFİ motor serisi,kaç yılından itibaren başlıyor ?

• quote:

quote:

quote:

2.0 litre almak gerçekten çok isterim ancak,6500 lira gibi bir üst sınırım var gibi görünüyor.Ona göre bir araç alacağım.Bu üst sınırı ne kadar artırabilirim onu da bilmiyorum ama daha uzun bir zaman var.SW ve 2.0 litre olan bir tanesini uygunda bir fiyata denk getirebilirsem tabi ki kaçırmam.
    Ayrıca da sormak istediğim başka bir soru var;
    -Honda'nın R modeli,Tipo için Sedicivalvole veya Fiat'ın diğer araçları için Abarth'ın olduğu gibi çok özel donanım ve modifiye kulvarları var.Tempra için böyle bir seçenek var mı ?
    Tempra'nın ülkemize gönderdiği en güçlü motor 148 beygir ve 16 sübap olan 2.0 litre hacimli bir motoru var.Araştırdım ama aralarında böyle farklı bir seçenek bulamadım.
    -Ayrıca Tempra'ların EFİ motor serisi,kaç yılından itibaren başlıyor ?

Üzgünüm ama 6500 liraya temiz Tempra bulmanız cidden zor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: muratycl06

SELAM ARKADAŞLAR 1994 TEMPRA ALDIM TAVAN ANTENİNİ DEGİŞTİRMEK İSTİYORUM AMA SÖKEMEDİM BİLEN VARSA Bİ YARDIMCI OLURSANIZ .

merhaba murat bende tempra 97 sx var. radyo iyi çekmediğinden dolayı tavan antenini geçen ay kendim değiştirdim. biraz zahmetli iş. öncelikle anten çubuğunu çıkartman gerekiyor. çubuğun bağlı olduğu bölümün altında plastik kapak var onu tornavidayla çıkarırsan altında vida var. daha sonra arabanın içindeki tepe lambasını söküp anten telinin bağlantısını yapman gerekiyor. ortalama 15 dakikada değiştirdim. ben elektrik/elektronikçiyim. arabamı alalı 1,5 yıl oldu. edindiğim tecrubelerımı her zaman paylaşmaya hazırım saygılar....
  • quote:

Orijinalden alıntı: laptop arası köfte

az önce göstergeleri tamir ettirdim,arka plakalık lambası yanmıyormuş,yeni farkettim :)

olm yaptırdın bari rengide değiştirseydin ben mavi yapdım süper duruyo

• Geçen gece abinin biriyle muhabbet arasında geçti. Yıl olmuş 2013 hala göstergeler arızalanır diye tempraya yanaşmayanlar var. Neymiş bir arkadaşının arabasının elektronik panosu arızalanmış da, araba parası kadar tamir parası vermiş de.. Ben 1 senedir kullanıyorum arabayı, göstergelerin kolay kolay arıza vermeyeceğini verse de çıkmasının bulunacağını da biliyorum ama hiç bu arabayı kullanmamış olan abimiz benden fazla biliyor, vay canına.

Bu ülkede ön yargıya kurban gitmeyeceksin arkadaş, bunu söylerim. Zira bilen de bilmeyen de, deneyen de denemeyen de hakkında konuşur. Burası Türkiye, herkesin bir fikri vardır her konuda.

EK:

Araba parası kadar olan tamir masrafı: http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-tempra-tipo-dijital-gosterge-renkli-isiklandirma-113442230/detay
    Araba parası kadar olan dijital panel: http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-tempra-tipo-dijital-ekran-gucmanlar-oto-05422518049-114057610/detay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robotica -- 22 Şubat 2013; 19:45:36 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kasimkirboga

Kasım bey ne yaptınız aracınıza, benzin değerleri aynı mı, LPG takıldı mı?

sattım kurtuldum 1 tur 10tl olurmu böyle dedim sattım kurttuldum şimdi motor aldım 10 kuruş yakıyor 10tl benzinle 1 hafta biniyom bin babam bin biraz havalar soguk ama idare eder

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kasimkirboga -- 22 Şubat 2013; 19:54:29 >
  • 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.