Şimdi Ara

*** DH SUZUKİ SX4 KULLANICILARI KULÜBÜ *** (168. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18.776
Cevap
87
Favori
705.794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 166167168169170
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: volkann86

quote:

Orijinalden alıntı: tedirgin011

quote:

Orijinalden alıntı: nihilist76

quote:

Orijinalden alıntı: adepex

quote:

Orijinalden alıntı: nihilist76

Saçma bir soru olabilir ama :)
    Hocam bu cihazın kablosu, teyp çıkartıldıktan sonra arkasında bir yere takılıyor.. OK.
    Fakat sonrasında o kablonun dışarı çıkabilmesi için hiçbir boşluk yok konsolda ve teybin üzerinde?
    Kafamda canlandıramadım :(

Sen torpidoya koydum demişsin, araya özel bir delik vs mi açtırdın?

Cihaz öyle komplike bir cihaz değil, basit ama çok faydalı bir cihaz.

Cihazın kablosu, bir ucu teybin arkasında Cd Changer girişi gibi bir sokete takılıyor. Sonra torpido kapağını çıkartıp (ki kolayca çıkartılıp takılabiliyor) kabloyu içerden uzatıp, torpido bölmesinin arkasından çekiyoruz. Torpido bölmesine almak için biraz boşluk var zaten. Torpido kapağını tekrar takınca onun içinde kalıyor. Bir yeri delmeye gerek kalmadan en doğru çözüm oluyor. Torpido içine aldığımız kısımda Usb, sd kart vs takılabilen cihaz kalıyor. Kablonun boşluğunu da geriye de doğru iterek bırakıyoruz. Teybin arka kısmına gelen boşluk bir yerde kalıyor. Hatta, ben teybi hiç sikmeden torpido kapağını çıkartıp içine elimi sokup, uzatıp takabilir miyim diye bakmıştım ama olacak gibi değildi, elim sığmadı.

Cihazı taktıktan sonra ucunu göğüste bir yerden, teyp yanından, misal alttaki bozuk para gözü gibi olan bölümden ya da göğüs üzerindeki kapaklı bölümden çıkartayım derseniz o zaman kablo geçecek kadar delmek gerekir. Ben elmeyi istedemedim, torpidoya aldım. Orası da tam yeri oldu bence.

Harika. Umarım SX4 için de bu şekildedir torpido gözü.

Çok teşekkürler açıklama için.

Ben cihazı almadan önce teybi söktüm baktım.Teypçiye boşuna para vermeye gerek yok.Yan çıtaları plastik levye ile kolayca çıkarabilirsiniz.Ben tavla pulunun bi kenarını zımpara ile inceltip levye gibi kullanarak onunla söktüm.Tornavida ile falan denemeyin plastiğe iz yapabilirsiniz.Çitaları söktükten sonra 4 tane vida var çitanın altında onları sökünce teyp elinize geliyor.Arkadaki boşluk çok fazla.Sağ boşluktan torpido gözü görünüyor zaten.Ürün daha elime geçmedi kargo bekliyom.Kablosu yeterse torpido gözünün alt tarafından vites önündeki kapaksız cebe getirmeyi düşünüyorum.Montajı yapınca daha detaylı bilgi verebilirim.

teybin arkasında cd changer yeri olduğunu nasıl bildiniz? yazıyor mu?

Beyaz olan soket cd changer soketi.Usb-aux cihazının fişini teybin arkasındaki beyaz fişe takınca iş bitiyor zannedersem.Montajı yarın yapacağım.

*** DH SUZUKİ SX4 KULLANICILARI KULÜBÜ ***

• aynen katılıyorum.Torpido gözü benimde hiç hoşuma gitmedi çok basit duruyor ki bi çok b klasmanındaki araçta bile torpido gözü kilitlenebiliyo artı buzdolabı özelliği var.Teybi hoparlosu ufak tefek şeyleri ucuza kaçmış suzuki ama Genel manada araca bakınca bu ufak dezavantajlar göze görünmüyor.Artısı çok fazla mutlaka eksisi de olacaktır.En basiti geçen bi misafirim geldi 2013 accent blue almış beyaz renkte.Araçlar yanyana duruyor bizim beyazlar sedefli beyaz ışıl ışıl ,accent blue nun beyazı ise bizim mutfaktaki buzdolabı gibi duruyor.Benim aracın boyasına hayran kaldı mesela.Sedefli beyaz bi çok marka araçta yok.beyaz araçlar standart opak olarak çıkıyor.
    Her güzelin bi kusuru vardır.Şimdi alacak olsam yine sx4 clasik alırdım.
  • quote:

Bu ön motor kaputu ucundaki parça mikaya benziyor.Bu aksesuarı gören yada alan varmı acaba oldukça hoş duruyor.
    Bu ön motor kaputu ucundaki parça mikaya benziyor.Bu aksesuarı gören yada alan varmı acaba oldukça hoş duruyor.

ön taraftaki parça zannedersem , yolda taş fırlamalarının kaput a zarar vermesini önlemek amacı ile kulanılan deri gibi bir kaplama...sökülüp takılabiliyor.. kaputa giydiriliyor..özellikle uzun yol yapan araçlarda kullanılıyor.. orijinal bulursam böyle almak isterim..

• quote:

Orijinalden alıntı: vedat07

Mesajınız ve bilgilendirmeniz için teşekkürler.Yeni SX4'leri ben de Ankara Tecimeroğlunda inceledim...Sadece test sürüşü yapmadım..Onu da gereksiz bulduğum için istemedim...Elimdeki mal bence en iyisidir...Yani cepteki 1 kuş daldaki 3 kuştan iyidir hesabı...Bizim arabalarımızdan daha iyi donanıma sahip oldukları kesin..Ama bu donanım farkı zaten böyle bir araba yapıp 1600 motor koyan, 120 beygir gücü veren Suzuki'nin zaten yapması gereken şeylerdi...Bence bizim arabaları donanımı zayıf olduğu için ucuza sattılar..Baktılar tuttu, donanımını geliştirip aynı aracın iskeleti üzerinde daha pahalıya piyasaya sürdüler..Düşünün benim bu arabayı almadan sattığım 2008 Daihatsu Sirion arabamda olan iç konfor ne yazık ki SX4'ümde yok...Arka camları bile otomatik değil...Sirion'umda dünya kadar ıvır zıvır koyacak cep vardı..bunda yok...son derece kötü bir yere kötü bir dizayn ile torpido yerleştirmişler...Bunu dizayn edenler ergonomi yani insan bedenine uyumluluk dersi almalılar bence...Yeni arabalardaki en önemli tek fark bence açılır tavan olması...diğerleri ufak tefek masraflarla bizim de yaptırabileceğimiz şeyler...ama dediğim gibi bizim arabalardan esirgedikleri iç konforu yeni tipte esirgememişler...ama bence hiç önemli değil..biz hepimiz en iyi tank gibi arabayı bu iç dizayn eksiklikleri sayesinde ucuza aldık..aynı segmentteki başka markalara baktığınız zaman aradaki fiyat farkını görürsünüz..ayrıca ben 25 yıl falan önce Suzuki FX kullandım..Suzuki Alto ve Suzuki Maruti'nin babası yani...İnanın üzerine kaç araba aldım ama o ufacık arabayı satmaya kıyamadım..Bir çok araba geldi geçti ama Suzuki 2. araç olarak hep durdu.En son evlenince eşim Ankara trafiğinde araba kullanmak istemediği için içim kan ağlayarak sattım. bir o Suzuki'mi bir de geçen ay sattığım Daihutsu Sirion'umu içim acıyarak sattım...İnanıyorum ki Allah kısmet eder de bir süre binersem, artık ne zaman olur bilemem ama SX4'ümü de aynı üzüntüyle satacağım....bir kere parça dayanıklılığı, az benzin tüketmesi başta olmak üzere Suzuki'nin bir çok avantajı var...Arabalarımızın kıymetini bilelim.:Bir daha bu fiyatlarla böyle bir araba almak artık hayal....Bütün dostlara kazasız belasız keyifli sürüşler ve ağız tadı diliyorum....

Vedat bey bilgilendirmeleriniz çok güzel.. bilgi dağarcığımızı geliştiriyoruz.. sağolun..

Daihatsu çok beğenerek takip ettiğim bir marka.. benim niyetim Daihatsu Terrios Gold almaktı.. fakat Daihatsu nun Türkiye pazarından çekildiğini okumuştum o sebep ile çok heveslenmiş olduğum terrios gold 4*4 den vazgeçmiştim.. fakat her gördüğümde içim pır pır eder..

• maestro35 kullanıcısına yanıt
    sağolun....bu arada yukarıdaki resimde görülen ön kaput koruma sütyeni almak istemişsiniz..tavsiye etmem..çünkü birincisi çoluk çocuk rahat bırakmaz..ikincisi içi yağışlı havalarda sürekli ıslak kalır ve paslanmaya neden olur...onun yerine benim yaptırdığım slikon kaput koruma öneririm...yukarıda arabamın resimleri var ve dikkat ederseniz hiç belli bile değil....hem kaputun neredeyse yarısını kaplıyor hem de görsel olarak manzarayı bozmuyor diyebilirim..ama onu da 1,5-2 senede bir yenilemeniz gerekli..çünkü sökülmezse boyaya zarar verebilir....
  • quote:

sağolun....bu arada yukarıdaki resimde görülen ön kaput koruma sütyeni almak istemişsiniz..tavsiye etmem..çünkü birincisi çoluk çocuk rahat bırakmaz..ikincisi içi yağışlı havalarda sürekli ıslak kalır ve paslanmaya neden olur...onun yerine benim yaptırdığım slikon kaput koruma öneririm...yukarıda arabamın resimleri var ve dikkat ederseniz hiç belli bile değil....hem kaputun neredeyse yarısını kaplıyor hem de görsel olarak manzarayı bozmuyor diyebilirim..ama onu da 1,5-2 senede bir yenilemeniz gerekli..çünkü sökülmezse boyaya zarar verebilir....

tedirgin rumuzlu arkadaş merak etmiş.. onu yanıtlamıştım... ben arabalara o kadar zaman ayıramıyorum.. ama dediğiniz gibi ön koruma ıslak kalır vs.. zararlı olur.. sizin resimleri inceleyeceğim.. daha uygun.. akşamları iş çıkışı radyo yu bile açmıyorum... zaten bir vardiya en az 95 desibel ses .... araba kullanırken lastik sesi dinlemeyi tercih ediyorum... :))

• evet dediğiniz gibi kaput koruma daha mantıklı.Resimdeki parça mika-plastik gibi bişey zaten çor çocuk durdurmaz onu.
  • usb-sd-aux çevirici aparatın montajını yaptım.
    Sonuç:Teybi sökünce aparatın kablosunu torpido gözünün yanından alttan çıkartıp resimdeki yere getirdim.Resimdede görürsünüz çakmaklığın altında zaten birleşme yeri oluklu gibi,kablo tam oraya oturdu kablo bile görünmüyor.usb-sd aux üç fonksiyonda çalışıyor.cd karttaki şarkıları yine cd deki gibi direksiyondan değiştirebiliyorum.
    Güzel oldu memnunum.

• vedat07 kullanıcısına yanıt
    Tam Japoncuymuşsunuz. :) Tespitleriniz çok doğru. SX4 donanımdaki bazı eksikliklerini GLX modelinde giderdi. Ancak GLX bile yeterli değil. Ön konsülün dizaynı hakikaten kötü. Düz bir alan yok. Yine de ben arabamın orginal haline çok dokunmak istemiyorum. 5 yıl kadar kullanıp satmayı düşündüğümden eklemeler yapmayacağım. Belki bir kolçak koydurabilirim. Uzun yolda ihtiyaç duydum. Aslında yılda bir iki kez uzun yola çıkıyorum. O da çok lazım değil yani. Dediğim gibi aracımı ikinci elden alacak meraklısına, istediği eklentileri zevkine göre yapma şansını ona bırakmak için arabanın orginalliğini bozmak istemiyorum. GLX teki donanımlar benim için fazlası ile yeterli. Ne de olsa Şahin kullanmış nesiliz. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fourseason -- 3 Ekim 2013; 10:42:35 >
  • quote:

evet dediğiniz gibi kaput koruma daha mantıklı.Resimdeki parça mika-plastik gibi bişey zaten çor çocuk durdurmaz onu.

O tür bir kaput koruma filmini ben de kesinlikle tavsiye etmem. Zaten buralarda bulamazsınız da.
    Bulup montajını yatırsanız dahi muhtemelen rüzgarın etkisi, yıkamada tanzikli suyun etkisiyle bir süre sonra çıkar.

Kaput koruma filmi durumunu Sıfır Araba Alırken nelere Dikkat Etmeli diye vaktiyle yazdığım yazıda açıklamıştım.
    Uzun yolda gelen taş, toprak vs zamanla ön kısımda aşınma yapıyor. Boyaya zarar veriyor.
    Yapılabilecek en doğru yöntem (tercihen araba ilk alındığında) ön kaputun yarısını ya da tamamını kaplayacak şekilde,
    şeffaf film çektirmek. En iyisi 3M marka, zamanla sararmıyor.

Çok faydalı, onu kesinlikle tavsiye ederim.

• saatim geldi... hoşuma gitti.. eşim sitem ediyor '' sana o kadar saat aldık takmadın bunu takarsın inşallah '' ya tamam.. eşim hediye etti.. kaynatam değişik saatler hediye etti.. ama böyle bir saat alan hiç olmamıştı ki.. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: maestro35

saatim geldi... hoşuma gitti.. eşim sitem ediyor '' sana o kadar saat aldık takmadın bunu takarsın inşallah '' ya tamam.. eşim hediye etti.. kaynatam değişik saatler hediye etti.. ama böyle bir saat alan hiç olmamıştı ki.. :)

Güle güle kullanın. DMİ nin alttaki sitesinde şu an İzmir basınç değeri saatinizdeki değerle aynı mı?
    Alçak basınç batıyı terk ediyor. Yüksek basınç hakim olmaya başlamış. Eee artık başınıza yeni bir iş aldınız. :)) Tekrar hayırlı uğurlu olsun...

• quote:

saatim geldi... hoşuma gitti.. eşim sitem ediyor '' sana o kadar saat aldık takmadın bunu takarsın inşallah '' ya tamam.. eşim hediye etti.. kaynatam değişik saatler hediye etti.. ama böyle bir saat alan hiç olmamıştı ki.. :)

Hayırlı olsun, güle güle kullanın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fourseason

quote:

Güle güle kullanın. DMİ nin alttaki sitesinde şu an İzmir basınç değeri saatinizdeki değerle aynı mı?
    Alçak basınç batıyı terk ediyor. Yüksek basınç hakim olmaya başlamış. Eee artık başınıza yeni bir iş aldınız. :)) Tekrar hayırlı uğurlu olsun...
    http://www.mgm.gov.tr/sondurum/turkiye.aspx#sfU

şu an işyerindeyim.. saat dolapta.. ama basınç a son baktıgımda 1010 gibi bir şeydi sanırım.. sitedeki ile aynı .. akşama anlık bakarım...

• adepex kullanıcısına yanıt
    haklısınız ben de zaten aynı şeffaf kaput koruma filmi yaptırdım ve dostlarıma da tavsiye ediyorum...bu arada aşağıda linkini de vereceğim ve resmini de ekleyeceğim güzel bir şey buldum...araç koltuk başlıklarının arkasına takıyorsunuz..kapalı olduğu zaman yer kaplamıyor...açıldığı zaman da arkada oturanlara tepsi ve bardak tutacağı oluyor..harika ve çok ucuz..renk seçenekleri de var..resimlerden bakın ve kesin sipariş vereceksini eminim

*** DH SUZUKİ SX4 KULLANICILARI KULÜBÜ *** *** DH SUZUKİ SX4 KULLANICILARI KULÜBÜ ***

• fourseason F kullanıcısına yanıt
    hem şahin hem de anadol..babamın ilk arabası 70'de anadoldu..antalyada trafiğe çıkan 69'uncu arabaydı...07 az 069 plakalı...onu bile kaçırırdım sık sık...o arabalardan bugünlere geldik haklısınız....ama o zamanlar bırakın apartmanı sokakta bile özel araba sayısı çok azdı...o arabaların gazete reklamlarında ısıtmalı kaloriferli ve ön camında yağmur suyu temizlemek için otomatik silecekli diye yazıyordu...aşağıdaki link o zamanlardan kalma anadolun tv reklamı..tam bir nostalji...
    wheniwaschildyoutube
    Anadol Reklamı
    http://www.youtube.com/watch?v=8L_VM5lUt4w

• quote:

Orijinalden alıntı: adepex

quote:

Hayırlı olsun, güle güle kullanın.

Sağolun....
  • quote:

hem şahin hem de anadol..babamın ilk arabası 70'de anadoldu..antalyada trafiğe çıkan 69'uncu arabaydı...07 az 069 plakalı...onu bile kaçırırdım sık sık...o arabalardan bugünlere geldik haklısınız....ama o zamanlar bırakın apartmanı sokakta bile özel araba sayısı çok azdı...o arabaların gazete reklamlarında ısıtmalı kaloriferli ve ön camında yağmur suyu temizlemek için otomatik silecekli diye yazıyordu...aşağıdaki link o zamanlardan kalma anadolun tv reklamı..tam bir nostalji...
    http://www.youtube.com/watch?v=8L_VM5lUt4w

Hayal meyal hatırlıyorum.. sene 1976 - 77 gibi.. memleketimde Rahmetlik Anneannemlerin bahçesindeki dut agacına tırmanıp etrafı seyrederdim.. Dumanefe lakaplı birisi vardı , bir tek onun arabası vardı.. yol toprak , asfalt nerede o zamanlar.. :) bazen arabası ile geçerdi... eski bir ford sanırım.. markası aklımda kalmamış.. ne bilsin çocuk .. arkasında belki 100 metre toz bulutu çıkarırdı... vaaayyyyy beeee ne zengin adam derdim...!!

Dayımlar Almanyadan gelirlerdi.. arabaları meşhur Opel kadet... sonraları parayı buldukça ( Allah versin ) her sene farklı arabalar ile gelirlerdi.. otobüs e bile binmenin lüks oldugu zamanlar... arabaya binmek hayal bile olamazdı...

yaş 16-17 delikanlı çağlarım.. hani İnsan hep kendinde olmayanı istermiş ya.. bisikletim hiç olmadı .. ( bir an kendimmi....amca size baba diyebilirmiyim diyen Emrah a benzettim ) kendimi bisiklete biner gibi hayal eder hayali olarak bisikletin gittigi yerden giderdim.. hey gidi parasız günler heyyyy.....

'' bir arabam olsun '' derdim.. yanıma çukulata gofret alıp hem gezecegim hem yiyecegim derdim.. hayal ederdim..

bir gün arabam oldu... aklıma hemen bu hayalim geldi.. aldım bir torba çukulata gofret.. hem gezdim hem yedim.. mahalledeki çocuklara dağıttım..

hayat su misali... kendine bir yol bulup akıyor..

• maestro35 kullanıcısına yanıt
    aynen oyle hayat akıp gidiyor...1960-70 hatta 80'li yıllar yokluk yıllarıydı...Zenginin de fakirin de yaşam standardı birbirine çok yakındı....Ne bugunku gıbı ne bileyim özel okullar, arazi araçları vb şeyler yoktu...70'lerin sonu 80'lerin başında basketbol oynardım ama ne topum vardı ve converse ayakkabım...iki çeşit basket topu vardı..yabancısı Woit yerlisi ise Kupa marka...ama değil ben, çok az kişinin basket toplu vardı.benim de hiç olmadı...en iyi ayakkabı ya Erdal ya da Mekap'tı...Biraz durumu iyi olanda ise Çinkes ayakkabı olurdu...Levis, Converse,Adidas gibi markaları değil bulup giymek sadece adını duyardık...ama aradan geçen zamanda insanların hem imkanları genişledi hem yaşam standartları arttı...hepimiz cebimizde olmayanı kredi kartı aracılığı ile harcamaya alıştık...borçsuz kimse yok gibi..zengin ile orta kesim ve fakirin arasındaki uçurum genişledi....bu arabalara sahipiz çok şükür ve hepimiz orta halliyiz....zengin ise BMW serisine, ya da AUDİ serilerine biniyor ve bu tür fan clüplerinde hiç işi olmaz..ama ben eminim ki biz arabamıza aldığımız 50-100 liralık ufacık bir aksesuarı bile burada paylaşıyor, sevinç ve kederimizi paylaşıp mutlu oluyoruz....ben de memur çocuğuyum...şundan eminim ki hiç bir zengin çocuğu bir torba çukulata gofret alıp hem yiyip hem de mahallesindeki çocuklara dağıtmamıştır....inanın biz daha mutluyuz...çok şükür... çok şükür....

• Arkadaşlar

Aracımda halı paspaslar var. Kauçuk paspaslar için bir öneriniz var ise paylaşabilirmisiniz. Nereden ve hangi marka alabilirim. Uygun fiyata..
    Denizlideyim... İnternet yolu ilede alabilrim
  • 
Sayfa: önceki 166167168169170
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.