Şimdi Ara

____ ::: DH SAAB TAKIMI ::: _____ (64. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
4.465
Cevap
59
Favori
321.580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tadano hocam hayırlı olsun aracınız. Yazınızı bir solukta okudum, güzel bir değerlendirme olmuş. 9-3'lerin biraz dar olduğunu biliyorum ama 9-5'lerin içinin çok geniş, ferah olacağını sanıyordum.
  • MERHABA BENDE 2005 MODEL SAAB 9-5 2.0T ALDIM 65000 BINDE SIYAH RENKTE 35000 BIN TL YE ALDIM. ARACIM 150 BEYGIR AMA MATPUN SIPARIS VERDIM 225 E CIKARTCAM YARIN CIHAZ ELIMDE OLACAK :) INSALLAH PISMAN OLMAMA SAAB ALMAKTAN :) ARACIN ICI COK GENIS HER OZELLIK VAR KOLTUKLAR DERI ISITMA SOGUTMA FULL ARABA :) BEN BU ARACI 5 SENE KULLANICAM NASIP OLURSA TABI :) 9-5 2.0 2005 MODEL HAKKINDA BILGISI YADA ARACI OLAN ARKDASLAR HIC SORUN CIKARTIYORMI BU ARACLAR ARTILARI EKSILER NELERDIR ? .

DAHA ONCE KULADIGIM ARABALAR HEPSI 4X4 DI. BMW 330 XI 2001 MODEL ( SATTIM) SONRA 330 XD 2003 MODEL ( SATIYORUM SMDI ONU SAHIBINDEN ILAN NO : 80374047).
  • Slm arkadaşlar
    Aracım 2007 model 9-3 210 bg , 10 gün önce falan hava sıcaklığı 7 derece iken araç çalışmadı. Kullanım kılavuzuna baktım soğuk havalarda anahtarı ON konumuna getirip gaza sonuna kadar basıp sonra çalıştırınız diye yazıyordu. Yaptım ve çalıştı. Bu akşam hava sıcaklığı 4 derece iken yine çalışmadı. Aynı şeyi denedim yine çalışmadı. Marş basıyor akü sağlam gözüküyor fakat çalışmıyor. Neden olabilir? Normal sıcaklıklarda böyle bir şey olmuyor. Tek seferde çalışıyor. Yardımınızı rica ediyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar uzun zamandır almayı düşündüğüm saabı ilanını verdiğim sitede pert kayıtlı olarak satıyorlar görünürde 5000 tl yi geçmeyeceğini düşündüğüm aracı almayı planlıyorum muadillerinin ve temizinin ortalama 25000 tl ye uzun zamandır satılmadığını görüncede tereddütte kalıyorum bu aracı toplayıp 15000 - 17000 arasına maaletsem mantıklı olurmu satmak istediğimde bu fiyatlara satılırmı yoksa pert kayıtlı diye bu konforda bir araca tutulmuyor diye dönüp bakmazlarmı.

ayrıca prem2 ile aero ve vector aero arasında ne farklar bilgisi ve fikri olan arkadaslardan yardımcı olmalarını rica ediyorum.ayrıca aracı yatırım olarak fazladan almayı düşünüyorum alfa romeo kullanıcısı olarak szor satılacak olması çokta itici gelmiyor.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-hasarli-araclar-otomobil-az-hasarlii-ankara-teslim-2005-saab-9-3-aero-2.0-ts-prem2-sedan-107694746/detay/

• quote:

Orijinalden alıntı: roverhastası

quote:

Orijinalden alıntı: kemal80

quote:

Orijinalden alıntı: roverhastası

quote:

Orijinalden alıntı: dekareme

quote:

Orijinalden alıntı: kemal80

Kıymetli SAAB dostları,
    Emsalsiz temizlikteki SAAB 9-3 aracımın fiyatını kısa bir süre için düşürdüm. 1 Ocaktan sonra fiyatı 38.000 TL olacaktır.
    İlan için:
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-saab-ilk-sahibinden-boya-yok-degisen-yok-fiyati-cok-dustu-108497619/detay/
    Selamlar.

bu aracın satıldığı dün ilanın içeriğinde yazılıydı. anlaşılmış bir durum değil bu

Bende gördüm satıldığını, arkadaşın arabası gerçekten temiz görünüyor. Merak ettim doğrusu

Dilediğiniz zaman aracı gelip görebilirsiniz Sayın RoverHastası.
    Belki sonra isminizi değiştiririz SAABHastası yaparız:)
    Selamlar,
    Sevgiler.

Kemal Bey, ben çoktan saab hayranı oldum ama sahibi olmak için fırsat kolluyorum. Aracınızı ilk ilan verdiğinizden bu yana takip ediyorum. Eşimi saab alma konusunda ikna edebilsem sizin arabayı görmek için aylar önce size uğramış olacaktım. Lakin serde kılıbıklık var miirim :)

Estafiullah Rover Hastası, kılıbıklık denmez ona.
    Aileye ve eşin fikirlerine saygı duymak denir.
    Saabı eşim de kullanıyor bazen ve performansına hayran kalıyor. Çok seviyor SAAB'ı bizim Hanım.
    Zaten arabayı çok seviyorum belki de hiç satmam 1 Ocaktan sonra. Dursun, babam kullanır. Dönünce yine ben kullanmaya devam ederim.
    Ben ilk alırken en az 15 yıl binmek niyetiyle almıştım.
    Yine olsa yine alırım.
    Selamlar.

• 205 / 50 / 16 yazlık lastik için hangisi daha iyidir; ( ekonomik seçenek olarak...)
    bu ölçü lastik çok az üretiliyor. yanak 55 olunca fiyat ucuzluyor, seçenek çoğalıyor. 50 ve 55 yanak arasında 150-200 tl fark var. örneğin 50 yanak michelin sordum 350 küsur dendi. bazı ekonomik seçenekler aşağıda;

KUMHO : http://www.lastikal.com.tr/urun_goster.aspx?uid=2409 - bu lastiği diğer aracım olan fiesta' da (195/45/16) kullanıyorum. genel olarak memnunum. ani frenlemede biraz kızaklama yapabiliyor. daha yumuşak hamurlu olmasını tercih ederdim. bu lastik için çok sağlamdır derler. çok kötü yol şartlarında kullandım, gerçekten sorun çıkarmadı.

GT Radial : http://www.lastikal.com.tr/urun_goster.aspx?uid=3235 - hiç bilmediğim bir marka

PETLAS : http://www.lastikal.com.tr/urun_goster.aspx?uid=4449 - kime sorduysam memnun. yumuşak hamurlu güzel bir lastik deniyor. özellikle merak ediyorum bu lastiği. en çok da bu lastiği almak niyetindeyim. ne dersiniz ?

STARMAXX:http://www.lastikal.com.tr/urun_goster.aspx?uid=5873 - Petlasın yurtdışı satışlarında kullandığı isim. bu markadanda çok olumlu şeyler dinledim. petlasla arasında fiyat farkı var. fakat birebir aynı görünüyor. lastik hamurları farklı olabilir tabii.

• Iste ilk fotograf.

Mazda da satilik dusunen olursa ozel mesaj atsin, super bakimli, cd calarli, 4 lastik, fren balatalari, amortisor kule takozlari yeni.

Slm.

____ ::: DH SAAB TAKIMI ::: _____
  • Ihtiyac fazlasi oldugu icin satilik, fakat acelem yok, yag degistir-benzinin koy bas gaza.

• quote:

Orijinalden alıntı: tadano

Iste ilk fotograf.

Mazda da satilik dusunen olursa ozel mesaj atsin, super bakimli, cd calarli, 4 lastik, fren balatalari, amortisor kule takozlari yeni.

Slm.

saab 9.5 iniz harika görünüyor. ayrıca renk olarak da çok çok güzel bir seçim olmuş. bir de nokian marka lastik taktınız mı tam İsveçli olur aracınız. güle güle kullanın.

• Yikaninca bir seye benzedi.

Bazilari da bunun benziniyle, bakimiyla nasil basa cikacaksin diyor. Hic analitik dusunmuyorlar. Vatandasin kullandigi araba ekonomik,az yakiyor, vergisi dusuk ama alirken verdigi para benim verdigimin iki misli. Ancak gulebiliyorum boyle yorumlara. Fotografta cok belli olmasa bol miktarda tas izi ve rotus var kaportada biraz bakim istiyor. Ic dosemeler de az bakim vetmizlik istiyor. Bu arada PCV check valve'i nereden bulabirim, fikri olan var mi? Bir tane de radyator ust hortumu lazim, radyatore baglanan, akunun yanindan gecen kismi es'li olandan.

• quote:

Orijinalden alıntı: m_keles

Slm arkadaşlar
    Aracım 2007 model 9-3 210 bg , 10 gün önce falan hava sıcaklığı 7 derece iken araç çalışmadı. Kullanım kılavuzuna baktım soğuk havalarda anahtarı ON konumuna getirip gaza sonuna kadar basıp sonra çalıştırınız diye yazıyordu. Yaptım ve çalıştı. Bu akşam hava sıcaklığı 4 derece iken yine çalışmadı. Aynı şeyi denedim yine çalışmadı. Marş basıyor akü sağlam gözüküyor fakat çalışmıyor. Neden olabilir? Normal sıcaklıklarda böyle bir şey olmuyor. Tek seferde çalışıyor. Yardımınızı rica ediyorum.

arkadaşım bu tür bir olay ile karşılaştığın zaman SID ekranına yani info display ekranına bakarsan orada belli yazılar görebilirsin ve onları clear yada end ile silmediğin takdirde araç çalışmaz bunun sebebi ise aracın bazı sistemlerini manuel olarak kapatamayacağının bilgilendirmesini yapmasından dolayıdır.

genelde hava sıcaklıkları 0 dereceye yaklaştığı zamanlarda verir ve ESP ve devir kesici özellikleri devre dışı bırakılamaz bunun bilgilendirmesini yapmaktadır araç. ve otomatik vites winter modunda çalışır manuel olarak kumanda edilmez bunların açıklamaları yazmaktadır. SID ekranında yinede çalışmaz ise kumandanın pili bitmiş olabilir ve bu yüzden de araç çalışmaz aklında olsun pilin bitmesine yakın remote key replace olarak SID ekranında bilgi verir dışarıda don olayı olduğu sabahlarda ise daha önceki yazılarımda yazmıştım yukarıda bulabilirsin. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: tadano

Yikaninca bir seye benzedi.

Bazilari da bunun benziniyle, bakimiyla nasil basa cikacaksin diyor. Hic analitik dusunmuyorlar. Vatandasin kullandigi araba ekonomik,az yakiyor, vergisi dusuk ama alirken verdigi para benim verdigimin iki misli. Ancak gulebiliyorum boyle yorumlara. Fotografta cok belli olmasa bol miktarda tas izi ve rotus var kaportada biraz bakim istiyor. Ic dosemeler de az bakim vetmizlik istiyor. Bu arada PCV check valve'i nereden bulabirim, fikri olan var mi? Bir tane de radyator ust hortumu lazim, radyatore baglanan, akunun yanindan gecen kismi es'li olandan.

saablar ile ilgili olarak en uygun parçayı e-bay ve the saabsite sitesinden bulabilirsiniz belli spesifik parçalar türkiye de pahalı ve fahiş fiyatlarda yine de yukarıda ki yazılarımda telefonları bulunmakta aşağıda yazdığım kişilerin;

Ankara Hakan Salınmış / Engin Otomotiv / Akın Otomotiv
    İstanbul Yakup Çiçek / Ramazan Usta yurtdışından parça getirtiyor.
    İzmir Dirik Ticaret Ahmet Dirik

• www.RusyaYedekParca.com Buradan daha uygun parça bulamazsınız. Garanti veriyorum. Ebay falan hikaye. İster çıkma orjinal ister sıfır.
  • Bilgi olsun diye paylaşatım Hakan Salınmış bakım işini bıraktı artık sadece yedek parça temin ediyor... Ama 13 sene onunla çalışmış Murat ve Rasim 24.sokağa dükkan açtılar... İlgili, genç ve atak arkadaşlar... Saab sabıysanız mutlaka tanışın... Rasim Usta cep:05439471266....
  • selamlar,
    bugün 9.3 ümün kumanda pilini değiştirdim. SID ekranında kumanda pilini değiştirin uyarısı vardı birkaç gündür. klavuzu inceledim. "herhangi bir arızaya sebep vermemek için pili bir an önce değiştirin" yazıyordu. telaşla bir saatçiye gittim,3 tl ye pil aldım. kumandayı söktüm, yeni pili yerleştirdim ( + ve - kutuplara elinizi sürmeyin parmak izi bırakmayın ) kumanda vidasını sıkıp kapadım. Kumandayı yeniden tanıması için aracın yanında 4 kere kumandanın açma tuşuna basıp bıraktım. sorun yok...
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkankaanuygur

www.RusyaYedekParca.com Buradan daha uygun parça bulamazsınız. Garanti veriyorum. Ebay falan hikaye. İster çıkma orjinal ister sıfır.

@serkankaanuygur
    motor, şanzıman takozları almak istiyorum. bu siteden siz alışveriş yaptınız mı ?
  • Merhabalar ;
    Fikrinizi almak istediğim bir kon var;

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-saab-2006-saab-9-3-1.9tid-vector-ilk-sahibinden-full-baris-tan-100835923/detay

ilandaki aracı almayı düşünüyorum ama aracı hiç tanımıyorum parçada beni üzer mi alırken satarken beni rahatlatan tek farkı dizel ve performanslı olması

aynı paraya daha üst model ve düşük kilometrede araçlarda alınabilir ama aynı şey mi bilmiyorum çok kararsızım sizce ne yapmalıyım?

• quote:

Orijinalden alıntı: xxxxlarge

quote:

www.RusyaYedekParca.com Buradan daha uygun parça bulamazsınız. Garanti veriyorum. Ebay falan hikaye. İster çıkma orjinal ister sıfır.

@serkankaanuygur
    motor, şanzıman takozları almak istiyorum. bu siteden siz alışveriş yaptınız mı ?

Motor olmaz. Ama şanzıman takozlarını alabilirsiniz. Rahatlıkla oradan temin edebilirsiniz. Sıfır orjinal, çıkma orjinal, yan sanayi. İlgilenen kişi benim kardeşim oluyor zaten. Tüm marka ve modellerle çalışıyor. 8 günde Türkiye'ye geliyor. Yani elinizde oluyor. SAAB ile ilgili en son dün kontak ve kontak ekipmanları siparişi postalandı. Eğer 8 gün bekleyemem derseniz DHL yada Fedex yada UPS üzerinden gelir ama tabiki bunun maliyeti +35$ falan oluyor ortalama. Hiçbir sorun yaşamazsınız. Örnek vereyim. 9-5 için. Motorun üstünden bakınca motora bağlı sol tarafta büyük bir takoz görürsünüz. O tamamen satılır. Büyük bir kap gibidir ve demirdir. Yaklaşık 1-1,5kg civarında. Doların o zamanki fiyatını bilmiyorum Ama X firma 650 demişti bir yıl önce. Başka bir X firma 450 demişti bir yıl önce. Ben 1 ay önce 250 aldım.

• quote:

quote:

quote:

@serkankaanuygur

Motor olmaz. Ama şanzıman takozlarını alabilirsiniz. Rahatlıkla oradan temin edebilirsiniz. Sıfır orjinal, çıkma orjinal, yan sanayi. İlgilenen kişi benim kardeşim oluyor zaten. Tüm marka ve modellerle çalışıyor. 8 günde Türkiye'ye geliyor. Yani elinizde oluyor. SAAB ile ilgili en son dün kontak ve kontak ekipmanları siparişi postalandı. Eğer 8 gün bekleyemem derseniz DHL yada Fedex yada UPS üzerinden gelir ama tabiki bunun maliyeti +35$ falan oluyor ortalama. Hiçbir sorun yaşamazsınız. Örnek vereyim. 9-5 için. Motorun üstünden bakınca motora bağlı sol tarafta büyük bir takoz görürsünüz. O tamamen satılır. Büyük bir kap gibidir ve demirdir. Yaklaşık 1-1,5kg civarında. Doların o zamanki fiyatını bilmiyorum Ama X firma 650 demişti bir yıl önce. Başka bir X firma 450 demişti bir yıl önce. Ben 1 ay önce 250 aldım.

teşekkür ederim.
    sizinde bir saabınız vardı diye hatırlıyorum. doğru hatırlıyorsam eğer aranız nasıl saabınızla.
    firma Antalyadan çalışıyor zannedersem.
    motor takozunu kastetmiştim, zannedersem komple motor mu anladınız. aracım rölantide çalışırken ve ilk hareketinde vitese koyarken birazcık sarsıntılı gibi. bunun sebebi motor takozları ve şanzıman takozlarının eskimiş olmasıdır diye düşünüyorum.

• quote:

quote:

quote:

quote:

@serkankaanuygur

teşekkür ederim.
    sizinde bir saabınız vardı diye hatırlıyorum. doğru hatırlıyorsam eğer aranız nasıl saabınızla.
    firma Antalyadan çalışıyor zannedersem.
    motor takozunu kastetmiştim, zannedersem komple motor mu anladınız. aracım rölantide çalışırken ve ilk hareketinde vitese koyarken birazcık sarsıntılı gibi. bunun sebebi motor takozları ve şanzıman takozlarının eskimiş olmasıdır diye düşünüyorum.

Aynen öyle. Motor takozundan... Aynı sorun bende de vardı. Ön üstteki motor takozunu değiştirdim sorun halloldu. Şimdi hiçbir sarsıntı gelmiyor içeri. Hatta sen senin öndeki takozun resmini bana yollarsan ben sana söylerim takozun gitmiş gitmemiş diye.
    Ben de turbomu yedim memlekete giderken. boğazlara falan yağ kaçmış. olurmuş zaten öyle. temizlettim ama rolantide problemim var. Araba rolantisini ayarlayamıyor. Boşta ve park halinde iken rolanti normale dönüyor. Vitese alınca yada geri vitese alınca duracak sanki. Bilgisayara girmesi gerekli tahminimce.

• 
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.