Şimdi Ara

DH RAP Topluluğu (78. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.212
Cevap
5
Favori
118.882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş

Orjinalden alıntı: bykırkan

Dj_Ozzy dostum linkler icin tesekkurler
    Jim Jonesin son albümü var bende pek de güzel olmamıs.Ama daha önceki albümre söz yokCok saglam bir Mc dir.
    The Game Feat Jım Jones,Camron-Certified Gangstas
    http://www.youtube.com/watch?v=YHHPTF_k4ec

Sarkıyı dinleyin

sende çok sağol dostum bu şarkıda çok sağlam

• twista nın eski albümlerinden scott storch un beatini yaptığı süper bi şarkı mutlaka dinleyin,bnde playlisti karştırırken hatırladm şarkıyı..Ses sisteminiz iise zaten kaçırmayın bu şarkıyı

Twista-Get It How You Live
    http://www.youtube.com/watch?v=ja56pO9mrCo

Bazı şeyleri öğreteceğim hepinize ..Göreceksiniz :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: tanerim

ekleyin beni de

topicte faydalı işler yapan ve topice bişiler katanları ekliyoruz..Ekleyin diyeni eklemiyoruz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tanerim -- 29 Ekim 2007; 15:08:38 >

Bazı şeyleri öğreteceğim hepinize ..Göreceksiniz :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: tanerim

iyi siz kaybedersiniz

Kardesim topic adına biseler yap senide aramıza alırız

''Doğuşumdan beri vahşileşmek için beddua okunmuş bana!!!''
    We Always Remember You Tupac Amaru Shakur
    OUTLAWZ,RUFF RYDERS AND PASTOR TROY FAN
  • quote:

iyi siz kaybedersiniz

hiç bu kadar üzülmedim....

jay z nin albümü en sonunda en sonunda çıkacak,umarım bu senenin acısını çıkarttıracak bir albüm olur

50 nin çocuğu var fakat ortalıkta pek gözükmesini istemiyor diye biliyordum fakat film icabı bişeylerde yapmış olabilirler.

p diddy ile snoop bu aralar iyice sinirlerimi bozmaya başladılar.mtv ekranlarında söyledikleri rap adına gerçekten çok üzücü...

bu arada iverson avatarı daha mı güzel olurdu,yoksa böyle daha mı iyi
  • Topluluk : belirli bir bölgede oturan, sınırlı bir siyasal özerkliğe sahip, okul gibi temel kurumları destekleyen ve aralarında belli bir derecede etkileşim olan, bilinçli bir şekilde örgütlenmiş insanlar topluluğu...

Orjinalden alıntı: dmc_dmx_mim

topluluğa üye olmak isteyen arkadaşlar sinan caner hakan ya da diğer topluluk üyelerine pm atarak imzayı alabilir.

jay z nin albümü en sonunda en sonunda çıkacak,umarım bu senenin acısını çıkarttıracak bir albüm olur

50 nin çocuğu var fakat ortalıkta pek gözükmesini istemiyor diye biliyordum fakat film icabı bişeylerde yapmış olabilirler.

p diddy ile snoop bu aralar iyice sinirlerimi bozmaya başladılar.mtv ekranlarında söyledikleri rap adına gerçekten çok üzücü...

bu arada iverson avatarı daha mı güzel olurdu,yoksa böyle daha mı iyi

şimdi ben bu topluluğa üyemiyim bilmiorum ki iverson avatarı daha iyi bence

• quote:

Orjinalden alıntı: Lord Westside

Topluluk : belirli bir bölgede oturan, sınırlı bir siyasal özerkliğe sahip, okul gibi temel kurumları destekleyen ve aralarında belli bir derecede etkileşim olan, bilinçli bir şekilde örgütlenmiş insanlar topluluğu...

ewt lord işte bu..Türkçeyi yawaş yawaş söktüğünü görünce,kelimelerin anlamlarını öğrendiğini görünce ve snde bunu bizimle paylaşınca TOPLULUK olarak çok duygulanıyorz..Hatta içimizdeki sewgi kelebeklerini kırpraştırıyorsun..Yıllar sonra arkadaşlarla oturduğumzda dicez ki;"hatırlar mısınız bi lord vardı,elimizde büyüdü,türkçeyi sökmeye başladığı ilk günlerde yanımızdaydı,nerdeeeen nereye..." DH Rap TOPLULUĞU olarak hayatını geri kalanında başarılar diliyor ve en içten,en sewgi dolu dileklerimizi sana yolluyorz...

@ozzy tanıştırayım,bu lord..Yeni bişiler öğrendiğinde yukarda gördüğün postundaki gbi sürekli gelir,o bilgilerini bizle paylaşır,bizde ona aferin lord sna,bak uyku vaktin geldi hadi yat deriz...Kısacası bu topicin belasıdır arkadaş aylardır bizle uğraşır ama bunu pek dinleyen olmaz...Bu forumda mutlu olmak istiyosan ozzy dostum bu arkadaştan uzak durmanı öneririm..

@tanerim bizi terketme,sen gidersn bu topic yürümez,biz ettik sen etme...

Bu gereksiz postlara verdiğim cvplardan sonra asıl konumuza dönebiliriz..

2007 yılı rap adına nerdeyse boş geçti,düşünün ki bu yıla damga vuran olay kanye-50 atışmasydı..Jay-z yapacağı albümle inş 2007 yılının şerefini birz olsun kurtarabilir ve bn jay-z den umutluyum..İlk single olan blue magic gerçktn güzel olmuş..bşka single çıkardı mı bilmiyorum...Bundan önceki albümleri bu albümünün bi göstergesidir bna göre...

• quote:

Orjinalden alıntı: outlawsinan

quote:

Orjinalden alıntı: Lord Westside

Topluluk : belirli bir bölgede oturan, sınırlı bir siyasal özerkliğe sahip, okul gibi temel kurumları destekleyen ve aralarında belli bir derecede etkileşim olan, bilinçli bir şekilde örgütlenmiş insanlar topluluğu...

ewt lord işte bu..Türkçeyi yawaş yawaş söktüğünü görünce,kelimelerin anlamlarını öğrendiğini görünce ve snde bunu bizimle paylaşınca TOPLULUK olarak çok duygulanıyorz..Hatta içimizdeki sewgi kelebeklerini kırpraştırıyorsun..Yıllar sonra arkadaşlarla oturduğumzda dicez ki;"hatırlar mısınız bi lord vardı,elimizde büyüdü,türkçeyi sökmeye başladığı ilk günlerde yanımızdaydı,nerdeeeen nereye..." DH Rap TOPLULUĞU olarak hayatını geri kalanında başarılar diliyor ve en içten,en sewgi dolu dileklerimizi sana yolluyorz...

@ozzy tanıştırayım,bu lord..Yeni bişiler öğrendiğinde yukarda gördüğün postundaki gbi sürekli gelir,o bilgilerini bizle paylaşır,bizde ona aferin lord sna,bak uyku vaktin geldi hadi yat deriz...Kısacası bu topicin belasıdır arkadaş aylardır bizle uğraşır ama bunu pek dinleyen olmaz...Bu forumda mutlu olmak istiyosan ozzy dostum bu arkadaştan uzak durmanı öneririm..

@tanerim bizi terketme,sen gidersn bu topic yürümez,biz ettik sen etme...

Bu gereksiz postlara verdiğim cvplardan sonra asıl konumuza dönebiliriz..

2007 yılı rap adına nerdeyse boş geçti,düşünün ki bu yıla damga vuran olay kanye-50 atışmasydı..Jay-z yapacağı albümle inş 2007 yılının şerefini birz olsun kurtarabilir ve bn jay-z den umutluyum..İlk single olan blue magic gerçktn güzel olmuş..bşka single çıkardı mı bilmiyorum...Bundan önceki albümleri bu albümünün bi göstergesidir bna göre...

koptum ya

• gerçektende sinan ın lord hakkında söyledileri birebir gerçekleri yansıtıyor.adamın tek yaptığı buraya gelip tartışma çıkartmak ve birilerini kötülemek,alışsan iyi olur yakı bir zamanda yine başlıyacağından eminiz hatta belki bu postumdan sonra başlar uzun uzun yazmaya.

ozzy dostum sana imzayı pm den yollarız en yakın zamanda istersen

bu sene gerçektende kötü bi seneyi zaten rap in rap olmakan çıktığı şu son zamanlarda artık sağlam bir albüm bulmak bizi son derece şaşırtıyor.son albümler içerisnde bone thugs public enemy tech nine eminem
    en etkileyicileriydi fakat bu sanatçılarında aynızamanda en boş albümleriydi diyebiliriz.jay z nin albümü
    sağlam bişey olacağa benziyor şimdiden baya gündem yaptı sayılır.
    umarım bidaha ki sene beklediğimiz albümler gelir sinan ne dersin

bu arada millet t rap dinlemediğimi bilirsiniz fakat tech nine ın ceza ile düetini dinledim gerçekten sağlam bi parça olmuş,ceza hanım evladı gibi söylemiş parçayı,t rap namına yapılan en iyi şeylerden birisi olmuş tebrik etmek lazım elemanı

• quote:

gerçektende sinan ın lord hakkında söyledileri birebir gerçekleri yansıtıyor.adamın tek yaptığı buraya gelip tartışma çıkartmak ve birilerini kötülemek,alışsan iyi olur yakı bir zamanda yine başlıyacağından eminiz hatta belki bu postumdan sonra başlar uzun uzun yazmaya.

bu sene gerçektende kötü bi seneyi zaten rap in rap olmakan çıktığı şu son zamanlarda artık sağlam bir albüm bulmak bizi son derece şaşırtıyor.son albümler içerisnde bone thugs public enemy tech nine eminem
    en etkileyicileriydi fakat bu sanatçılarında aynızamanda en boş albümleriydi diyebiliriz.jay z nin albümü

bu arada millet t rap dinlemediğimi bilirsiniz fakat tech nine ın ceza ile düetini dinledim gerçekten sağlam bi parça olmuş,ceza hanım evladı gibi söylemiş parçayı,t rap namına yapılan en iyi şeylerden birisi olmuş tebrik etmek lazım elemanı

yaw bana imzayı yollamıssınız çok saolun arkadaşlarda ben onu koyamadım

• quote:

gerçektende sinan ın lord hakkında söyledileri birebir gerçekleri yansıtıyor.adamın tek yaptığı buraya gelip tartışma çıkartmak ve birilerini kötülemek,alışsan iyi olur yakı bir zamanda yine başlıyacağından eminiz hatta belki bu postumdan sonra başlar uzun uzun yazmaya.

dostum em in son albümü çıktımı=? çıkmadıysa nezaman çıkıyor?
    Kullandığım Ekipmanlar: AMD Ryzen 5 7500F / Asus B650M-R / 32gb XPG 5200mhz RAM / Asus TUF Gaming rx7800xt / Adata Legend 512gb + Kingston 1tb nvme / FSP 750w / Thermalright Peerless Assassin 120 ARGB

• daha çikmadi tam tarihi belli değil EM basin açiklamasinda yarin bile çikabilir elimde çok malzeme war o yüzden çok çalişiyorum demişti.

uzun süredir yoktum kusura bakmayin Dersler ağirlaşti malüm :)
    In Tyler We Trusted...
    FENERBAHÇE
  • 1969 Brooklyn doğumlu Shawn Corey Carter, daha küçük yaştayken annesinin kendisine almış olduğu ‘boombox’ ile emprovize şekilde besteler yapmaya başladı. Yaşadığı mahallede ‘Jazzy’ olarak çağırılan Shawn, daha sonradan bu lakabını Jay-Z’ye çevirerek diğer bir rapçi Jaz-O ile çalışmaya başladı. Jaz-O’nun 80’lerdeki ve 90’lardaki kayıtlarında yer alan Jay-Z, ilk kez adını LL Cool J gibi rapçilerle, karşılıklı giriştiği emprovize rap savaşlarıyla duyurdu. Bu atışmalar sonrası müzik prodüktörlerinin dikkatini çekmeyi başaran rapçi, 1995 yılında Big L’in “Lifestylez Ov Da Poor & Dangerous” albümündeki “Da Graveyard” ve Mic Geronimo’nun “The Natural” albümündeki “Time To Build” parçasında yer aldı.

Çevredeki diğer rapçilerden farklı bir şekilde değişik bir düzende ilerleme kararı alan Jay-Z, hiçbir plak şirketiyle anlaşmayarak 1995 senesinde Roc-A-Fella Records’u oluşturdu. 1996 senesinde ilk albümü “Reasonable Doubt”ı çıkarttı ve bu albümde Mary J. Blige, Notorious B.I.G., Memphis Bleek, Foxy Brown ve Big Jaz gibi sanatçılarla çalıştı. 1990’ların en önemli rap albümlerinden biri olarak kabul edilen “Reasonable Doubt”, Amerika listelerinde 23 numara olurken, 1 yıl içerisinde de 420,000 kopya sattı.

1997 senesinde Def Jam Recordings ile işbirliğine girişen Roc-A-Fella Records ve Jay-Z, aynı sene “In My Lifetime, Vol. 1” adlı 2. albümünü piyasaya sürerek Amerika listelerinde 3 numara olmayı başardı. Albümün prodüktörlüğünde P. Diddy yer alırken, albüm şu ana kadar 1,2 milyon kopya satarak platin plak kazandı.

1998 senesinin Mayıs ayında “Streets Is Watching” adlı soundtrack albümünü yayınlayan Jay-Z, bu albümle Amerika listelerinde 27 numaradaydı. Albümde DMX, Memphis Bleek ve Ja Rule gibi sanatçılarla birlikte çalışan rapçi, aynı sene “Vol. 2... Hard Knock Life” adlı 4. albümünde de Swizz Beats ve Timbaland gibi prodüktörlerle birlikte çalıştı. Jay-Z, bu albümle Amerika listelerinde 1 numara oldu ve albümden çıkarttığı single “Hard Knock Life (Ghetto Anthem)” ile de dünya çapında tanınan bir sanatçı haline geldi. Amerika’da 5 milyon, tüm dünyada 8 milyon kopya satan ve diğer albümlerden daha sert bir sounda sahip “Vol. 2... Hard Knock Life”, satışlarıyla 5 kez platin plak kazanırken, 1999 Grammy’lerinden de “En İyi Rap Albümü” ödülünü elde etti.

1999 senesinde sokak hip-hop sound’una geri dönen Jay-Z, “Vol. 3... Life And Times Of S. Carter” adlı 5. albümüyle Amerika listelerinde bir kez daha 1 numara olmayı başardı. Albümden çıkan en başarılı single “Big Pimpin” olurken, albüm tüm dünyada 3 milyon kopya satmayı başardı.

2000 senesine gelindiğinde “The Dynasty: Roc La Familia” albümünü piyasaya süren Jay-Z, bu albümde Kanye West, The Neptunes, Just Blaze ve Rick Rock gibi prodüktörlerle birlikte çalıştı. Albüm, Jay-Z’yi yeniden Amerika listelerinde 1 numara yaparken, rapçiye albümde Snoop Dogg, Pharrell Williams ve R. Kelly gibi sanatçılar eşlik etti.

2001 senesinde “The Blueprint” albümünü yayınlayan Jay-Z, müzik tarihindeki en önemli hip-hop albümlerinden birine imza atmış oldu. Amerika listelerinde 1 numara olan “The Blueprint”, ilk haftada 450,000 kopya satarak 2 kez platin plak kazandı. Albümde hip-hop, jungle, samba, hardcore rap gibi temalara rastlanırken, sanatçının bu albümdeki konuk müzisyeni sadece Eminem’di. “The Blueprint” albümünden çıkan single’lardan “Girls, Girls, Girls”, “Izzo (H.O.V.A)” ve “Song Cry”a birer de klip çeken Jay-Z, aynı sene “Unplugged” albümünü yayınladı. Bu canlı konser albümünde hip-hop grubu The Roots ile birlikte çalışan rapçi, albümle Amerika listelerinde 31 numaradaydı.

2002 senesinde “The Best Of Both Worlds” albümünde R. Kelly ile ortaklaşa çalışan Jay-Z, bu albümle Amerika listelerinde 2 numara oldu. Albümdeki hiçbir parçaya video klip çekmedi ve aynı sene “The Blueprint 2: The Gift & The Curse” adlı solo albümünü yayınladı. İki CD olarak piyasaya sürülen albüm, Amerika listelerinde 1 numaraya yerleşti. İlk CD’de daha çok oryantal temalara yer veren Jay-Z, albümünün ikinci bölümünde daha karanlık temaları işledi. Albümün prodüktörlüğünde Timbaland, Kanye West, Dr. Dre ve The Neptunes bulunurken, albüm satışlarıyla sanatçıya 4 kez platin plak kazandırdı.

2003 senesine gelindiğinde “The Blueprint 2: The Gift & The Curse” albümünde yer alan bazı parçaları tek bir albümde toplayarak “The Blueprint 2.1” adlı albümü piyasaya süren Jay-Z, aynı senenin sonuna doğru “The Black Album” adlı albümünü hayranlarına ulaştırdı. Birçok müzik eleştirmeninden olumlu yorumlar alan “The Black Album”, rapçiyi bir kez daha Amerika listelerinde 1 numara yaptı. Albümde hiçbir konuk müzisyenle çalışmayan Jay-Z, bunun aksine albümdeki her parçada ayrı bir prodüktörle işbirliğine girişti. Albüm, 3 milyon kopya sattı ve sanatçıya 4 kez platin plak kazandırdı.

2004 senesinde Jay-Z yeniden R. Kelly ile beraber çalışarak “Unfinished Business” adlı albümü piyasaya sürdü. Albümde, 2002 albümünde yer almayan parçalara yer veren ikili, bu albümle Amerika listelerinde 1 numara olmayı başardı. Albüm sonrası R. Kelly ile beraber turneye katılan Jay-Z, aynı sene nu-metal grubu Linkin Park ile beraber “Collision Course” albümünü hazırladı. Albümde 6 tane Linkin Park parçasıyla, 7 tane Jay-Z parçasının remixlenmiş hali bulunurken, albüm Amerika listelerinde 1 numara oldu ve 3 kez platin plak kazandı. Albümden çıkan ilk single “Numb/Encore”, 2006 Grammy’lerinden “En İyi Rap Şarkısı Ortaklığı” ödülüne, Jay-Z 2004 senesinde sevgilisi Beyonce ile hazırladığı “Crazy In Love” parçasıyla da 2004 Grammy’lerinden “En İyi R&B Şarkısı” ve “En İyi Rap Şarkısı Ortaklığı” ödüllerine sahip oldu.

2004 senesinin sonuna doğru solo albümlerine ara verme kararı alan Jay-Z, 2006 senesine kadar birçok sanatçının albümünde prodüktör ve konuk müzisyen olarak bulundu. Bunun yanı sıra festivallere katılarak perfromslarda bulunan rapçi, 2006 senesinin Kasım ayında “Show Me What You Got” adlı single’ı yayınladı. Single, Amerika listelerine 8 numaradan girerken, parçaya çekilen video kliple sanatçı televizyon ekranlarında yeniden gözükmeye başladı. 27 Kasım tarihinde “Kingdom Come” adlı yeni solo albümünü piyasaya süren Jay-Z, bu albümde Usher, Pharrell Williams, Coldplay’den Chris Martin, Beyonce ve Ne-Yo gibi sanatçılarla düet yaptı ve albüm Amerika listelerinde zirveye yerleşti.

• Alvin Nathaniel Joiner, herkesin bildiği sahne adıyla Xzibit, 8 Ocak 1974'te Detroit, Michigan'da (ABD) dünyaya geldi. 9 yaşında annesi öldükten sonra, bu olayın verdiği üzüntü ile kendini rap müziğe verdi ve bütün kişiliğini rap müziğe adadı. 14 yaşında başı belaya giren Xzibit, babası tarafından evde istenilmedi ve 2 yıllığına başka yerlerde yaşadı. 17 yaşına geldiğinde hükümet tarafından "yetişkin" olarak tanındı ve yetişkin hakları verildi. Sağda solda biraz takıldıktan sonra jipine atlayıp melekler şehri Los Angeles'ın yolunu tuttu.
    1992 yılında Broadway adlı yapımcı grupla tanıştı. Bu grup aracılığı ile de Madcap ile tanıştı. Hemen ardından "Freestyle Ghetto" şarkısını sonra "Coast ][ Coast", onunda arkasından "Hit and Run" adlı parçayı yaptı. Yazdığı şarkıları annesinden gelen bir yetenek ile yaptığını dile getirdi. Annesinin çok güzel bir yazar olduğunu belirtti. Çoğu hiphop sanatçısının aksine Xzibit oturup bayağı söz yazmak yerine tamamen kalbinden konuştuğu için hayran kitlesi de o yönde büyüdü. Tamamen yaşadığı kötü deneyimlerden ve hayatta geçirdiği aksiliklerden yola çıkarak şarkılarını yazdı. 2001 yılında kendini hatırı sayılır rap yıldızları Snoop Dogg ve Dr Dre ile buldu. Dre's 2001 'e yardımcı oldu. Bu yardımıyla Snoop, Dre, Eminem ve ünlü rap yıldızlarıyla arkadaş oldu. Xzibit'in bir de Tremaine adında oğlu var.

Rap Kariyeri :
    1995 yılında ilk olarak Likwit Crew adlı grup ile birlikte çalışmaya başladı. Ardından başka bir West Coast grubu olan Tha Alkoholiks ve King T. ile turneye çıktı. Turneden döndükten sonra Loud Records tarafından ilk albümü At the Speed of Life adıyla 1995'te piyasaya çıktı. Cypress Hill, DJ Muggs ve Diamond D gibi ünlülerin prodüktörlüğünü üstlendiği albüm underground hit oldu. 1998 yılında piyasaya sürdüğü ikinci albümü 40 Dayz & 40 Nightz albümü, Xzibit'i artık West Coast rapçilerinin aranan isimlerinden biri haline getirdi.
    90'lı yılların sonlarına doğru Dr. Dre ile çalışmaya başladı ve başarısı gittikçe arttı. Snoop Dogg'un Bitch Please şarkısında yer aldı. 2000 yılında Dr Dre'nin Up in Smoke turnesine Eminem, Snoop Dogg, Ice Cube gibi rap yıldızlarıyla beraber katıldı. Aynı yılın kış aylarında o zamana kadar en yüksek bütçe ile yapılmış albümünü çıkardı. Dr Dre'nin prodüktörşüğünü yaptığı albümün adı Restless idi. Albüm Xzbiti'in yaptığı en büyük başarı haline geldi ve şarkıları hit listelerinde uzun süre yer edindi. Yerel radyolarda ve MTV'de sürekli parçaları çalındı ve albüm platinyum plak oldu.
    2 yıl sonra Xzibit yine yüksek bütçeli bir albüm olan Man Vs Machine'i piyasaya sürdü. Xzibit artık parmakla gösterilen bir rapper haline geldi ve hiphop dünyasında saygı gören bir kişilik haline geldi. Ras Kass ve Saafir ile beraber The Golden State Project adlı rap şarkıları kolleksiyonu ortaya çıkardı.
    2004 yılında Weapons of Mass Destruction albümü ile piyasalara dönüş yaptı. Ardından Open Bar Entertainment adı altında kendi plak şirketini kurdu.Ayrıca 2005 yılında çıkan Alice Cooper'ın Dirty Diamonds adlı albümünde konuk şarkıcı olarak göründü.

ALBÜMLERİ

At The Speed Of Life
    1 Ekim 1996
    çıkış şarkısı : Paparazzi

40 Dayz & 40 Nightz
    25 Ağustos 1998
    çıkış şarkısı : What You See is What You Get

Restless
    12 Aralık 2000
    çıkış şarkısı : X

Man vs Machine
    1 Ekim 2002
    çıkış şarkısı : Multiply

Weapons Of Mass Destruction
    14 Aralık 2004
    çıkış şarkısı : Hey Now (Mean Muggin)

Full Circle
    17 Ekim 2004
    çıkış şarkısı : Hey Now (Mean Muggin)

• Xzibit i severim Nate Dog la yaptiği Mutiply favorimdir :) Jay-Z nin şarkilarini sewerim ama kendisinden nefret ederim :D
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.