Şimdi Ara

DH RAP Topluluğu (39. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.212
Cevap
5
Favori
118.888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş
  • ludacris dedinde ciaranın ludacris ile oh şarkısı war güsel şarkı klip ide güsel outlawsinan sen nie banlandın aga :S rtp tartişmaya bile gerek yok yazana hea de geç :S

WuYang
  • quote:

Orjinalden alıntı: rtp
    edit:bu bol giyinme tarzı nba formalarının bol olması ve rapperların bassketbol a ilgileriile bol giyinmeleri arasında bir ilişki varbence beyler .. dimi

bu bol giyinme tarzı amerikada zenciler cok fakir oldukları icin babalarının abilerinin falan esyalarını giyerlermis bu bol giyinme tarzı burdan geliyor :))))

ee bu arada bone thug n harmony demişken

1989 senesinde Easy-E tarafından B.O.N.E. Enterpri$e ismi altında oluşturulan Amerikalı hip hop grubu Bone Thugs-N-Harmony, ilk kadrosunda Krayzie Bone, Layzie Bone, Wish Bone ve Bizzy Bone’u bulunduruyordu. İlk albüm “Faces Of Death”i B.O.N.E. Enterpri$e ismi altında 1993 senesinde yayınlayan grup, albümle gangsta rap’in özelliklerine yer vererek müzikseverlerden beğeni topladı.

İlk albüm sonrasında kadroya Layzie Bone’un kardeşi Flesh-n-Bone’u ekleyen Bone Thugs-N-Harmony, kısa zaman içerisinde Ruthless Records ile anlaşmaya vardı. 1994 senesinde “Creepin On Ah Come Up” adlı 2. albümünü piyasaya süren grup, albümle zamanın en önemli gangsta rap albümlerinden birine imza atmış oldu. Albümde basit ve çiğ bir sounda bürünen topluluk, albümün sözlerinde ise sert ve agrasif davrandı. Albümde ekonomik problemlerden kaynaklanan sorunlara değinen grup, albümden “Thuggish Ruggish Bone” ve “Foe Tha Love Of $” adlı parçaları single olarak yayınladı. Parçalara çekilen video kliplerle kendisini hip hop arenasında kendisini gösteren topluluk, albümün Amerika’daki satışlarıyla 4 kez platin plak aldı.

1995 senesinde “E 1999 Eternal” adlı 3. stüdyo albümünü yayınlayan Bone Thugs-N-Harmony, albümün soundunda bir önceki albüme göre daha melodik bir tarza büründü. Amerika listelerinde 1 numara olan albüm, grubun birçok hayranına göre Bone Thugs-N-Harmony’nin en iyi albümü olarak kabul ediliyor. Albümden “1st Of Tha Month”, “East 1999” ve “Tha Crossroads” parçalarını single olarak yayınlayan topluluk, “Tha Crossroads” ile Amerika listelerinde zirveye yerleşti. Albümde mistik konulara değinen grup, 1995 senesindeki “The Show” adlı derleme albüme “Everyday Thang” adlı parçayla katıldı.

1997 senesindeki Grammy’lerden “Tha Crossroads” adlı parçasıyla “En İyi Rap Performansı” ödülüne layık görülen Bone Thugs-N-Harmony, aynı sene “The Art Of War” adlı 2 CD’lik albümünü hayranlarına sundu. Albümün sözlerinde Tanrı ve aile konusunu işleyen grup, albümün soundunda ise önceki albümlere göre daha olgun bir tarza büründü. Albümle Amerika listelerinde 1 numara olan topluluk, albümdeki bir parçada 2Pac ile biraraya geldi. Albümden “Look Into My Eyes” ve “If I Could Teach The World” parçalarını single olarak yayınlayan grup, “Look Into My Eyes” ile Amerika listelerinde 4 numaradaydı. Albümün satışlarıyla Amerika’da 13 kez platin plak alan topluluk, albüm sonrasında çıktığı turneyle hayran kitlesini daha da genişletti.

1998 senesinde “The Collection: Volume One” adlı derleme albümü piyasaya süren Bone Thugs-N-Harmony, 2000 senesinde “BTNHResurrection” adlı 5. albümünü yayınladı. Amerika listelerinde 2 numara olan albümün ilk yarısında karanlık atmosferli parçalara yer veren grup, albümün ikinci kısmında ise daha yumuşak bir sounda büründü. Albümden “Resurrection (Paper, Paper)”, “Can’t Give It Up” ve “Change The World” parçalarını single olarak yayınlayan topluluk, “Resurrection (Paper, Paper)” ile müzikseverlerden beğeni topladı. Albüm sonrasında Flesh-n-Bone yasadışı silah taşımak sebebiyle tutuklanırken, Bizzy Bone da grupla sorunlar yaşamaya başladı.

2000 senesinde “The Collection: Volume Two” adlı 2. derleme albümünü yayınlayan Bone Thugs-N-Harmony, 2002 senesinde “Thug Over World” adlı 6. albümünü piyasaya sürdü. Önceki albümlere göre daha sakin bir yapıya sahip olan albüm Amerika listelerinde 12 numara olurken, albümden “Money, Money”, “Get Up & Get It” ve “Home” parçaları single olarak yayınlandı. “Home” adlı parçada Phil Collins ile çalışan topluluk, bu parçayla İngiltere’deki müzikseverlerden beğeni toplamayı başardı.

“Thug Over World” albümü sonrasında Bizzy Bone ile yollarını ayıran Bone Thugs-N-Harmony, aynı zamanda Ruthless Records ile olan ilişkisini de sonlandırdı. Koch Entertainment ile anlaşan grup, 2006 senesinde “Thug Stories” adlı 7. stüdyo albümünü hayranlarına ulaştırdı. İlk kez üç kişi olarak performe ettikleri bu albümle Amerika listelerinde 25 numarada kalan topluluk, albümden “Don’t Stop” ve “Fire” parçalarını single olarak piyasaya sürdü. Gruptan Krayzie Bone, aynı sene yayınlanan Chamillionaire’in albümü “The Sound Of Revenge”de yer alan “Ridin’” parçasında sanatçıya eşlik ederken, bu parça Amerika listelerinde zirveye yerleşti ve video klibiyle 2006 senesindeki MTV Video Müzik Ödülleri’nden “En İyi Rap Videosu” ödülüne layık görüldü.

2007 senesindeki Grammy’lerden “Ridin’” parçasıyla “En İyi Rap Performansı” ödülünü evine götüren Krayzie Bone, yakın zamanda grubuyla birlikte “Strenght And Loyalty” adlı 8. Bone Thugs-N-Harmony albümüne imza attı. 8 Mayıs tarihinde yayınlanan albümün prodüksiyonunda Akon, Swizz Beatz, will.i.am ve Jermaine Dupri gibi isimlerle çalışan grup, albümü Interscope Records etiketiyle piyasaya sürdü. Albümde The Game, Bow Wow, Mariah Carey, Akon, Twista, will.i.am ve Felecia gibi isimler konuk müzisyen olarak bulunurken, albümden ilk single “I Tried” adlı parçaya seçildi. Parçada Akon ile biraraya gelen topluluk, single ile Amerika listelerinde 7 numaraya yerleşti.

2Pac, Big Pun, Notorious B.I.G. ve Easy-E gibi hip hop müziğinin en önemli isimlerinden biri olarak kabul edilen Bone Thugs-N-Harmony, müziğinde kullandığı tekniğiyle ve sözlerinde işlediği farklı konularla günümüzde bir çok hip hop grubuna öncülük etmiş bir grup olarak nitelendiriliyor. Gruptaki Wish Bone dışında her üyenin kendisine ait bir solo albümü bulunurken, topluluk ayrıca şu ana kadar “The Collection: Volume One”, “The Collection: Volume Two”, “Live & Uncut”, “Greatest Video Hits”, “Behind The Harmony”, “Live In Concert”, “Start From Scratch”, “Pioneers Of Gangsta Rap with Easy-E”, “Beef”, “Beef 3” ve “What If” adlı videoları hayranlarına ulaştırdı.

not alıntıdır

@freak kardeşim filmi sabırsızlıkla bekliyorum soundtracklar belirlendi mi

• slm millet bn outlaw..fake aldım yakında kapanır ama olsn cezam çok deil..Ya rütbe artırmk için dün gece baya yazı yazdm o yüzden ceza aldık ama olsn..Nese beyler böle adamları bundn sora direk şikayet edicez,takmicz onları...

size ludacris in en sewdiğim şarkılarındn birini söyleyim...

Get Back
    http://www.youtube.com/watch?v=wJeZe50ut5A

WuYang
  • bu t.i. da bu kadar ne var anlamıyorm..Tamam bundn önceki albümünden süper 3-4 şarkı vardı ama abartıldığı kadar ii bi rapper deil bnce..the game,jay-z,nas,ludacris gbi rapperların son albümleri yanında t.i. ın 2 albümünün adının geçmemesi lazm..Game the documentary ile anck bu kadar saygı görmştü..O albümüde dinleyen bilir,gerçktn klasikti..Çok sağlam şarkılara yer vermşti ve piyasa rapi die adlandırdığımz türden nerdyse hç şarkı barındırmıyrdu albüm..ödül almk içinde piyasa rapi yapmk lazm birz ama bna göre bu dğru deil..

Orjinalden alıntı: rtp

@lyricalist bak kardeşim...
    pislickten giyiniyorum demişsin benim merak ettiğim neden kadıköyde bütün zengin .. lerinin üzerinde pislick var nie çünkü özenti hepsi..sorsan daa west coast ı bilmezler..
    hah..
    arkadaşım da poet in arkadaşı..sagopa ile muhabbeti var.istesem ben da poete beat attırıp rap yapabilirm zor değil..ama sevmiyorum..söz yazarım ama bu sadece çaba başka bişey deil..
    zaten bende iş yerinde eski yada sevmediim şeylerimi giyiyorum..bende sokakta gezmeye çıkarken bol giyniyorum hatta dizlerime vuruyo budabenim zevkim senin zevkine tabiki saygım var..ama sırf ceza time is money giydi gta lı tişört giydi diye bütün özentiler çıkıo piyasaya..sonuna kadar istediğini giyebilirsin eleştiren yok!zaten sevmem öyle tipleri ama demek istediğimi anladın umarım?

ege çubukçu özenti mi??
    sen ludacris'in - move bitch ini dinle bakalım hangi t-rapin melodisi kulağına tanıdık gelmeli ben bile biliyorum.
    ayrıca bilmeden yorum yapmyın demişsin en yakın arkadaşlarım t-rap manyaa .. sayelerinde biliyorum bi sürü şarkı ve ŞARKICI..
    ama önemli olan rapperları tanımak bence bu benim kişisel fikrim..enin sevdiğin insanlar benim gözümde t-rapçi..punkçıları da sevmem ama şu sıralar sustular..converse den de nefret ederim..nie herkes giyyo çünkü hepsi özenti...sırf green day korn slipknot üyelri giyiyo die..
    ben de dc falan giyoyrum bol..adı daa uzun ama üzerinde dc işaretivar ne bilmiom ama pislick yada time is money değil buna seviniyorum..
    sonsuz saygım ve sevgimle kardeşim kal sağlıcakla..

edit:bu bol giyinme tarzı nba formalarının bol olması ve rapperların bassketbol a ilgileriile bol giyinmeleri arasında bir ilişki varbence beyler .. dimi

Sana sonuna kadar hak veriyorum.

Bir iki kişi ise bazı rapçilere gene özenti demiş!!! Yahu bırakın bu işleri!!! O zaman Hiphop tarihinde RAPi yazan ilk kişi kimse, diğerleri tamamiyle özentidir!!!! Eğerki bu gözle bakacaksanız olay budur...

Ve emin olun sizler burada 5 - 6 kişisiniz ve bildiğiniz tek şey türkçe rap severlerine afedersiniz bok atmak ( sakın banada kızmayın ben doğruları söylemeye çalışıyorum ) size küfreden o densizde zaten kim bilir 0 - 3 yaş grubudur :D

her neyse bir daha bizim rapçilerimize; killa hakana, cash flowa, ya da ne bileyim herhangi birine özenti demeyin!!! Bu bir uyarıdır!!!!!

Haa derseniz ne yapacağım? Ne yapabilirim? Hiç bir şey yapmayacağım yapamamda zaten. Sadece şunu söyleyeyim; ARİF OLAN ANLAR!...

Ve gene bu arada, Türkçe Rap dünyada 4. ya da 5. büyük rap yapan ülkeler arasında. Ve şunu söyleyeyim, türk rapten çıkan ve yabancı rape bin basan çok mükemmel parçalarımızda vardır!!!!!

Sizlerin dinlediği bir tek ceza ya da bir tek sago olunca, bu tarz parçalarıda görememeniz pek tabidir.

Her neyse ben sizlerin zevkine karışmıyorum karışamam banane ki.. Sizler yabancı rap seviyorsunuz bizler türkçe. Aramızdaki tek fark bu. Ama hepimizin birleştiği nokta ise şu: Bizler Rap seviyoruz!!!

• sen hala konuuyu uzatıyorsun :S anlamadım tmm sen haklısın.

WuYang
  • çok gereksiz tartışmalar var....hiç yazasım gelmiyo...dmc_dmx_mim kardeşimin otoriteyi eline alması gerekiyo...
  • dmx sağol yazı için. Yazan kişi "Thug World Order"dan "Thug Over World"ü nasıl türetmiş bilemiyorum ama yine güzel ve güncel bir yazı olmuş. Buraya eklemek gerekirse Bone Thugs bugüne kadar en çok albüm satmış rap grubudur. Yaklaşık 35 milyon sattığı söyleniyor. Yani bugünlerde fazla bilinmeyen bir grup olsa da Bone Thugs rap efsanesidir. Albüm arşivi, klip arşivi, bonus dvd ler ıvır zıvır derken harddiskimin 11-12 gb'ını Bone Thugs kaplıyor (daha indirmediğim bir çok dvd var). Hala bütün şarkılarını bilmiyorum.

Son albümlerinde I Tried'dan sonra 2. klibi Lil L.O.V.E. parçasına çektiler. Klibi youtubeda bulabilirsiniz. Mariah Carey, Bow Wow ve Jermaine Dupri olduğu için biraz popa kaçıyor fakat bu bir albüm satış stratejisi. Çünkü I Tried tvlerde çok az yayınlandı. Lil Love daha ilk haftadan müzik kanallarında yayınlanmaya başladı ve listelere girdi. Bu da albüm satışlarına büyük katkı sağlayacak. Singleın mantığı da bu zaten. Ayrıca yazının sonundaki videolardan "Live In Concert DVD"yi izlemenizi tavsiye ediyorum. Çekimi en iyi olan Bone Thugs konser videosu. İsteyene link verebilirim.

Film için de ayrı bir soundtrack albümü yapılmayacak diye okumuştum. Strength & Loyalty'deki parçaları kullanacaklar sadece sanırım. Bir de filmde baya eğlenmiş gözüküyorlar, trailerda bile vur babam vur nereye kadar. Baya aksiyonlu bir film olacak sanırım

• kanye west in son klibini gördünüz mü?...ben gördüm ama keşke görmez olaydım...adam pop mu desem elektronik mi desem acaip bişi yapmış...bakın bi...

kanye west-stronger http://www.youtube.com/watch?v=MvTAt20eedU

nerde o 90 lardaki gangstalar...

• tam hap çılar için yapmış şarkıyı :)

WuYang
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rtp -- 16 Ocak 2013; 2:04:45 >

Orjinalden alıntı: FrEaK35

dmx sağol yazı için. Yazan kişi "Thug World Order"dan "Thug Over World"ü nasıl türetmiş bilemiyorum ama yine güzel ve güncel bir yazı olmuş. Buraya eklemek gerekirse Bone Thugs bugüne kadar en çok albüm satmış rap grubudur. Yaklaşık 35 milyon sattığı söyleniyor. Yani bugünlerde fazla bilinmeyen bir grup olsa da Bone Thugs rap efsanesidir. Albüm arşivi, klip arşivi, bonus dvd ler ıvır zıvır derken harddiskimin 11-12 gb'ını Bone Thugs kaplıyor (daha indirmediğim bir çok dvd var). Hala bütün şarkılarını bilmiyorum.

Son albümlerinde I Tried'dan sonra 2. klibi Lil L.O.V.E. parçasına çektiler. Klibi youtubeda bulabilirsiniz. Mariah Carey, Bow Wow ve Jermaine Dupri olduğu için biraz popa kaçıyor fakat bu bir albüm satış stratejisi. Çünkü I Tried tvlerde çok az yayınlandı. Lil Love daha ilk haftadan müzik kanallarında yayınlanmaya başladı ve listelere girdi. Bu da albüm satışlarına büyük katkı sağlayacak. Singleın mantığı da bu zaten. Ayrıca yazının sonundaki videolardan "Live In Concert DVD"yi izlemenizi tavsiye ediyorum. Çekimi en iyi olan Bone Thugs konser videosu. İsteyene link verebilirim.

Film için de ayrı bir soundtrack albümü yapılmayacak diye okumuştum. Strength & Loyalty'deki parçaları kullanacaklar sadece sanırım. Bir de filmde baya eğlenmiş gözüküyorlar, trailerda bile vur babam vur nereye kadar. Baya aksiyonlu bir film olacak sanırım

aynen dostum sende saol bone thug bu piyasada kavgaları ve hayat hikayesiyle değilde yaptığı işlerle biryerlere gelmiş nadir rapperlardır diye düşünüyorum.son albümlerinin reklamını çok iyi yaptılar,albüm çıkmadan aylar önce haberleri kulağımıza gelmişti.zaten akonla düetleride albümden çok önce geldi yanılmıyorsam. sağlam bi bone thug arşivim var,fakat remixleri bakımından biraz kısır bir arşiv.zaten şuanda gangsta rap e örnek verebileceğim nadir gruplardandır(underground harici)

@freak dostum zaten bu kadar kısa bir sürede bir albüm gelseydide pek sağlam olmazdı heralde Strength & Loyalty den sonra bilmem yanılıyormuyum.

bu arada beyler kanye west in klibi son zamanlarda baya meşhur nedeni ise blood diamond filmi.filmi izlemenizi öneririm müziklerini nas yaptı yanılmıyorsam.soundtrack ondan geldi,shine in gerçekten filme yakışmış bir parça anlam bakımından diğer yandan filmde 2pac ın bi parçası var şimdi ismini unuttum.neyse filmi öneririm.

DH RAP Topluluğu

• İlk cümlende çok haklısın. Twista ve Three 6 Mafia ile ufak sürtüşmeler yaşasalar da bunlar fazla göz önünde olmamış ve kısa sürmüştür. Söylediğin gibi yaşamları, kavgaları ya da kliplere koydukları bikinili kızlar ile gündeme gelenlerin aksine her zaman yaptıkları müzik ile vitrine çıkmışlardır.

Bone Thugs remixleri genelde sağda solda dolaşıyor. Remix albümü olarak "War Is On" ve "Warriors" albümleri var. Bunun yanında "The Collection Vol 1" ve "The Collection Vol 2" de önemli parçalarının remixleri var. Özellikle collection'lardakiler cuk diye oturmuş remixler. Bunları dinlemenizi tavsiye ederim.

Filmle ilgili bir şey koymayı unutmuşum
     DH RAP Topluluğu

Bu arada Tech N9ne'ın tayfasıyla birlikte yaptığı "Tech N9ne Collabos - Misery Loves Company" albümü çıktı. Çok bomba bir albüm değil fakat yine de Tech N9ne sevenlerin kaçırmaması gerekir. Midwest Choppers, Gangsta Shap, Fan Or Foe özellikle beğendiğim parçalar.
     DH RAP Topluluğu

• Twista - Overnight Celebrity
    http://www.youtube.com/watch?v=zSYDbpOuYUE

DH RAP Topluluğu

WuYang
  • bu siteye yeni üye oldum ve bu kadar geç kaldığım iin baya üzüldüm.Herkes hangi rapçileri dinlediğini söylüyo. Ben ençok 2pac Dre Dre Snoop kısacası tüm deathrow ailesi dinlerim son zamanlarda The Game nin G unit e yaptığı dissler süper olmuş bu 50 ye bence bi darbe oldu siz ne düşünüyorsunuz bu arada 50 cent in Curtis albümünün Straight to the Bank şarkısı fena değil.

DH RAP Topluluğu
  • ya arkadaşlar dediğim gibi yeniyim ve topicin hepsini okuyamadım eğer bi konu açtığımda ''biz bu konuyu çoktan geçtik '' gibisinden bi durum olursa lütfen uyarın ama ben yine de topice katkım olcağını düşünüyorum. bu arada Lloyd Banks in ''mo maney in the bank''albümü nü nasıl buldunuz
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.