Şimdi Ara

DH MiNiNG [ANA KONU] | [CRYPTO-BTC-ETH-ALL COINS] (517. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
10.567
Cevap
189
Favori
555.316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
63 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 515516517518519
Sayfaya Git
Git
sonraki

DH MiNiNG [ANA KONU] | [CRYPTO-BTC-ETH-ALL COINS]


(En Son Oy Tarihi: 26.4.2024)
Giriş
Mesaj
  • Birçok kişi, inkar aşamasında. Hayır, uzun bir süre coin piyasası artmayacak. Abd ekonomisi bu şekildeyken kimseye gün yüzü yok.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • gambling fallacy denen bir olgu var aslında bu yaptığınız o. Mining kesinlikle geri gelmez demiyorum şu an gelmeyecek gibi dursa da kimse size kesin gelmez diyemez. Lakin gerçekten geri gelmezse ne yapacaksınız? 10 tane ekran kartı domates gibi çürüyor olacak. Zarardan dönmek denen bir kavram vardır.

  • https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/154152431


    Alıntı

    metni:
    14.10.22 itibariyle RTX 4080 12G iptal edildi. RTX 4080 16G (artık sadece RTX 4080) ise 16.11.22'de raflardaki yerini alacak.




    NV dahi bu şekilde hamle yapmış (geri adım), üstüne lansmanda RTX 30 Serisi'nin (halen) satışta olacağına özellikle değinmiş durumdayken; fiyatların nereye kadar düşebileceğine dair iyi öngörüler yapılması lazım. Örneğin; döviz kurları bu seviyede kaldı ve RTX 3090'nın sıfır fiyatı da 15K civarlarına düştü diyelim, altta kalan modellerin fiyatlandırması nasıl olacak tahayyül edebiliyor musunuz? Hadi diyelim (iyice öldürelim) 10-12K'lara düştü, ne olacak RTX 3070'ler 4-5K'lardan GTX 1660 Ti'lar da 2K'lardan mı satılacak? Üstelik buradaki öncülümüz döviz kurunun sabit kalmasına bağlıdır, sabit kalmadığında zaten böyle ''oldukça iyi niyetli'' öngörüler yapılması da mümkün değildir. Tabii vurgulayacağım üzere bunlar ''sıfır'' fiyatlarını bağlayan durumlardır, 2. el pazarında maalesef ki gereksiz ölçüde panik satışları mevcut.


    Buradan ''mining hızlıca tekrar dirilecek veyahut kimse mallarını satmasın, etmesin'' gibi öngörüler çıkarılması da şartsız koşulsuz doğru değildir. En nihayetinde bu süreçlere göğüs gererken; sadece duygusal açıdan ve manipülasyonlara maruz kalarak değil ticari açıdan yaklaşılması gerekliliği de unutulmadan adımlar atılmalıdır.


    DH MiNiNG [ANA KONU] | [CRYPTO-BTC-ETH-ALL COINS] 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 15 Ekim 2022; 15:39:51 >




  • Whitebeard. kullanıcısına yanıt

    türkiyede kaçak elektrik kullananlar tam gaz devam. hatta ucuz kart alıp işi büyütüyorlar. yabancılarda güneş enerjisi kullananlar çalıştırıyor gerisi kapattı. tl olarak hiç bir şey ucuzlamaz beklemeyin boşa. son girenler de küreğin sapını sıvazlıyor şimdi. adam 50 binden kart almış beklemekten başka ne yapsın ? 10bine vereceğine dursun bodrumda. benzer şeyler iev ve araba fiyatları için de söylediler o zaman da dedim adam 500bine ev almış 300bine satar mı yakar yine satmaz dedim . şimdi de aynı muhabbet işte. tl ile olan hiç bişeyin değeri düşmez.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crow in cornfield -- 15 Ekim 2022; 17:25:40 >
  • Elimde rx5700 var acaba ne kadar eder fiyati tek fan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Whitebeard. kullanıcısına yanıt

    Ekim 2021 de girilmez bekleyin yazın bitebilir diyince beni linç ediyorlardı, eth merge sürekli ertelenecek diyorlardı, subatda kredi çekip rig dizenler var


    Yine bitiş tarihi kesinleşince bu seferde başka coin kazacağız zarar etmeyeğiz diyorlardı yine tutmadı


    Şimdide ekran kartları satmayın, para kazandıracak coinler geri gelecek diyorlar DH MiNiNG [ANA KONU] | [CRYPTO-BTC-ETH-ALL COINS] 


    Bu böyle gider, konunun %90 objektif olamıyor çok az kişi duygusal değil mantıkli yazıyor konuya.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Patren kullanıcısına yanıt

    Merhabalar hocam ben o tam mesajınızda bahsettiğiniz şubat ayında girenlerdenim 12 kart aldım belki haklısınız bitecek mining belki de yeni bir coinle daha iyi kazançlar çıkacak buna kimse kesin bitecek yada kesin bitmeyecej diyemez bence hocam.Büyük bir pazar var.Ekran kartı firmaları nvidia olsun amd olsun bunu biliyorlar mining olmasa kaç kart satılacağını ve kar marjlarını hesaplıyorlar bu firmalardan bir tanesi çıksa örnek veriyorum ergoya 10 milyar dolarlık bir yatırım yapsa coin sezonu ayıdan, boğaya dönse yine kazançlı olucak yine başlıyacak mining .Bu sürede ben ne yapıyorum sistemimin üstünü kapattım bekliyorum ama 6 aydan başlar ama 1 seneden yine başlar diye köşede bekletiyorum.Ha farzedelim başlamadı mining işi bitti aceleci olup kartlarımı yok parasına satmam.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kağnıcıoğluteknoloji38 -- 16 Ekim 2022; 9:48:20 >
  • Panel kullananlar 3 kuruş için kartlarını riske ediyorlar. (GDDR6x 105 derecede çalışıyor çoğu kartta arka plakada kalanlar.) 10 tane karttan 1 tanesi bile fail etse 1 yıllık getiri çöp olacak. Zaten 10 yıl içinde o 10 kartın kaç tanesi hayatta kalacak? Biraz probability/random process bilselerdi demek istediğimi anlarlardı.



    Üstüne güneş paneli kullananlarda bu panellerin rezerve li-ion/li-Po bataryalarının eskimesi maintenance masrafları .... da cabası.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HighDynamicRange -- 18 Ekim 2022; 1:18:55 >
  • rambetiko R kullanıcısına yanıt

    İleriye dönük mining? Şu anda tüm ekran kartları zarar döndürüyor. Bu durumda böyle bir şey yok. Böyle bir şey bilimsel mantıksal olarak yok.


    Zararına mining yapılacağına coin'e güveniliyorsa coin alınır, üstüne kartlar boşuna riske girmez, çevre kirlenmez.

  • HighDynamicRange kullanıcısına yanıt

    Yani şu var, bir coinin ileride kar edeceğine eminseniz ekran kartını satıp o coini almak sabahtan akşama kadar kazmaya bin basar.


    Düşünsenize şu an bir 3090 ti parasına zamanında btc almış olsanız dünyanın en zengin adamıydınız. O günden bu güne kadar bitcoin kazmak mümkün olsa bile bir 3090ti'nin o kadar kazım yapmasının imkan ihtimali yok.


    Ya coin para getirmezse diyenler için diğer durum daha da kötü. Beş para etmez bir coin için hem fatura masrafına girmiş olacaksınız hemde ekran kartı hem maddi hem fiziken eskimiş hemde dolar bazında fiyatı gerilemiş olacak.

  • crow in cornfield C kullanıcısına yanıt

    Bıktık usandık artık adamların işi gücü yok buraya eğlenmeye geliyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rambetiko R kullanıcısına yanıt

    ben girdiğimde 1200 wat psu lar 750 watt psu dan ucuza satılıyordu. riser falan yine öyle bedavdan bi tık pahalıydı . yani ölü zamanda girdim . amorti etmez ,coin al yat şu bu cart curt sallıyordu herkes . sonrasını hepimiz gördük. elinde varsa bekle yoksa fiyatlar 6 ay yataya sardığında başla . başka da kimseyi dinleme . adamın işi gücü çok avel avel yazıyor burda . dün hırponun biri ne güzel battılar gibi bişey yazmıştı. moderasyon bugün silmiş ama adam arsız gelmiş yine yazmış . tam işsiz .

  • crow in cornfield C kullanıcısına yanıt

    hocam desteğiniz için teşekkür ederim. 2017 den beri bu piyasadayım. çok güzel kazandım ama akıllı davranmadığım için voleyi auta attım :) miningi bozmuştum geçen sene ocak ayında. sonra geçen sene yıl sonuna doğru 2 tane rtx 3090 aldım. şimdi ne kar ne zarar durumu olması lazım. bu piyasa döngüden ibaret. az çok tecrübem olduğu için 3-5 bebenin lafıyla hareket etmem. onlar varsın egolarını tatmin etsin. ben işime ve kazancıma bakarım

  • Beyler, mining tarafında bir ışık var mı? Beklenen bir coin? AMD rx7000 serisini Aralık ayına ertelemiş diye söylentiler var. 2023 Ocak'a kadar bir şeyler olur mu sizin tarafta? 2. elde iyi fiyatlar yakalıyorum ama bir taraftan da beklemek istiyorum.

  • Gpu madencisinin şu an için yapacağı şeyler şu şekilde:


    1. Enerji gideri olmadan yani güneş enerjisi sistemi kullanarak madencilik yapmak.
    2. Günlük elektrik giderini hesaplayıp, ilgilendiğin proje coinlerinde wtm gibi hazır şablon sitelerde yapabileceğin üretim kapasitesi ve giderini hesaplamak.
    3. 2. maddede eğer elektriğin üreteceğin coinden daha fazla masraf veriyorsa kazım yapmamak, bunun yerine illa ki ben coin işine güveniyorum diyorsan donanım yormadan elektrik giderine vereceğin o masraf ile coin almak.
    4. Spekülatif madencilik dediğimiz, hali hazırda varolup ya da piyasaya yeni çıkmakta olan pow coinlerinden cex ya da dex marketlerde al satı olmadığı için zorluklarını gözlemleyip madencilik yapmak.


    Bu döngüyü sonuçta kriptoya olan inancınız ve dayanağınız kadar yapabileceğiniz için tercih tamamen size kalmış. şu an ben günlük kazayım hemen satayım gelir elde edeyim şeklinde düşünen bu iş için hammallık yapmaktan başka birşey zaten yapmaz. Dolayısıyla özellikle spekülatif madencilik yapacak olan belirlediği coin portföyünden oranlı şekilde kazıp kenarda ilerisi için bekleme yolunu seçebilir. Unutmayın BTC' de ilk çıktığında bu varsayımla çıkış yapmıştı, zamanla yerine alternatif gelmek isteyen coinlerde bu şekilde varolmaya çalıştılar. Bugün belki scam diye nitelendireceğimiz 10 projeden 1 tanesi yarın siz milyon tane kazdığınızda varsayımsal olarak 1 usd şeklinde değer gömrüş olsa bu uğraşlarınıza sonuç alacağınız ancak böyle bir beklenti şeklinde gerçekleşirse bu işi yapmaya değer.


    Böyle bir varsayımın altına siz kendinizi koyamıyorsanız zaten bu madencilik işleriyle boşu boşuna zaman ayırmamalısınız.





  • Mumi35 kullanıcısına yanıt
    1. madde pek akıl karı değil özellikle sıfırdan başlıyorsanız. Nedenlerini sıralıyorum.


    Güneş enerjisi sisteminin kendini kurtarması yaklaşık 8-10 sene sürüyor. Bu daha batarya kullanmadığınız versiyonları için geçerli. Buna birde ekran kartlarının fiyatlarını eklerseniz gidip o sermayeye avm'de mısır satın daha çok kazanırsınız.


    Bu 8-10 senede asla dolu yağmaması, fırtına olmaması gibi koşullar var. Özellikle dolu çok sıkıntılı. Aynı şekilde ekran kartlarının bozulmaması da gerek ama o standart risk zaten madencilik için.



    Ha yazlıkta zaten boşta duran güneş enerji sistemim var. Rigimde hazır. Hırsızlık gibi bir riskte yok ben oraya sistemi kurarım o kendi kendine kazar diyorsanız evet yapmaya değer bulurum lakin böyle bir ortamda da en fazla öğlenleri 3 saatliğine orta seviye 2 ekran kartı çalıştırabilirsiniz diye düşünüyorum çünkü o tarz bir sistem %99 küçük olacaktır.





  • Gerekçeleri hazırlarken hali hazırda bu işi yapmış olup elindekileri değerlendirmek isteyenler için yazdım. Bunun haricinde zaten şu an gpu madenciliği diye bir iş kalmadı sıfırdan gireyim diye düşünene sonuçta donanım olarak gpulara para yatırması gerektiği için ve kârlılık olmayacağı için amortisman süresi diye birşeyde mevzubahis olamayacak :)

  • @Mumi35 'in ifade ettiği üzere zaten mesaja başlangıç ifadesi ''Gpu madencisinin şu an için yapacağı şeyler şu şekilde'' olarak görülmektedir.


    Alıntı

    metni:
    özellikle sıfırdan başlıyorsanız


    İfadesinin yazılanlarla uzaktan yakından alakası var mı? Ortaya bir şeyler yazılmış, siz de ''sıfırdan girecek olanlar varsa onları bi' uyarayım, ellerinde GPU olanları da manipüle edip kart fiyatlarını indireyim'' mantığıyla bu paylaşımı gerçekleştirmişsiniz. Ayan beyan yazılanlar herkes tarafından anlaşılabiliyor.


    Ayriyeten en son ne zaman mining'le uğraştınız? Hangi GPU'ları, rig çözümlerini, (olası ama olmayan) farm çözümlerini kurdunuz/yönettiniz? Bunlara alakalı bizatihi kendinizden gerçek örnekleri paylaşırsanız daha fazla katkı sağlayabilirsiniz.


    Son zamanlarda sizinle beraber konuda paylaşım sağlayan birkaç üyelik maalesef ki aylardır hatta senelerdir konuda paylaşım sağlamayan fakat ETH kazımı bitiş süreci sonrası bi' anda ortaya çıkanlardan oluşuyor.





  • REDSTONE kullanıcısına yanıt

    Benim lafımla kart fiyatları iniyor olsa kimse 50.000 tl(yaklaşık 3000 dolar) verip 4090 almazdı.


    Dediklerimde yanlış varsa gösterin. Mesela güneş enerjisi sistemi kurup 2 yılda verdiğini alan var mı enerji olarak? Varsa örneklendirebilirsiniz.


    Burada tam tersine hala mining geri gelecekmiş gibi yazıp insanları manipule ediyorlar. Hatta daha bir kaç hafta önce bütün olumsuz yazılar siliniyordu.


    Son olarak özellikle sıfırdan başlıyorsanız kısmını işin maddi olarak saçmalığını göstermek için yazdım. Zaten mevcut sisteminiz bile olsa 2 karttan fazla çalıştırabileceğin şüpheliyim. Bildiğin tarla yapıp devlete geri satıyor olmanız lazım işinizi görecek bir güneş enerji sistemine sahip olmak için ona da devlet en son belirli limitler getirdi.

  • xentios kullanıcısına yanıt

    Sizin lafınız zaten RTX 4090 alacak olanlara değil ve ilgilendirmiyor ki?


    Alıntı

    metni:
    sıfırdan girecek olanlar varsa onları bi' uyarayım, ellerinde GPU olanları da manipüle edip kart fiyatlarını indireyim


    Alıntıda belirttiğim üzere; bu konuda yazıyorsanız anlaşılan da o yönde oluyor. ETH kazımı bitmişken ve diğer coin'lerin kazanç durumu da ortadayken neden bir miner RTX 4090 almak istesin? Artı olarak RTX 4090'nın fiyatının inmesi miner'a herhangi bir ne türde kazanç sağlasın? Bu durumun sağlayacağı kazanç ancak ve ancak ''aylardır kıyıda köşede kart alamamış, yeterince bütçesi olmayan, şu an kart alacak olsa dahi en fazla yeni seriden RTX 4060 gibi GPU'ları alabilecek olan ve sürekli olarak mining'i baştan aşağı hilkat garibesi olarak nitelendiren vb.'' şahıslar özelindedir. Ha kaldı ki bu şahıslar için ''RTX 4060'' dahi üst seviye olarak nitelendirilebilir zira asıl amaç RTX 30 Serisi vb. GPU'ların iyice fiyatlarının düşmesinin beklenmesidir (eller ovuşturulur biçimde).


    Alıntı

    metni:
    Dediklerimde yanlış varsa gösterin. Mesela güneş enerjisi sistemi kurup 2 yılda verdiğini alan var mı enerji olarak? Varsa örneklendirebilirsiniz.


    Sıfırdan sistem kurulumu önerisi verilmediğinden dolayı bu dediklerinizin pek bir manası bulunmuyor. Zira belli sürelerdir mining yapanlar ROI tarafını halletmiş üzerine belli kar seviyelerine ulaşmış durumdalar. ''Gidin bunu kesinlikle yapın'' şeklinde bi' öneri de verilmemiş, sadece maddeler içerisinde belirtilmiş.


    Alıntı

    metni:
    Ayriyeten en son ne zaman mining'le uğraştınız? Hangi GPU'ları, rig çözümlerini, (olası ama olmayan) farm çözümlerini kurdunuz/yönettiniz? Bunlara alakalı bizatihi kendinizden gerçek örnekleri paylaşırsanız daha fazla katkı sağlayabilirsiniz.


    Bu soruma herhangi bir cevap verildiğini göremedim. Emin olun ihtimaller yerine gerçek verilerle daha fazla katkı sağlarsınız. ''Dolu yağacak, fırtına kopacak, mining'in dirilmesi zor vb.'' ifadeler eşliğinde sürekli olarak ''olumsuz'' konuşulması ister istemez manipülasyon tabirinin içerisine girmiş oluyor.


    İşin özü; anlık olarak bu konuyu takip edenlerin çoğu miner yani sürekli olarak olumsuz yorumlar yapılmasının miner'lara ne gibi bi' faydası var? Bunun faydası olacağı durumların büyük bir kısmını yukarıda sıraladım. Siz şayet ''böyle bi' durum var ama şu da olabilir veya kesin bir şey diyemem vb.'' tarzda ifadeler kullansanız belki kabul edilebilir olurdu fakat en nihayetinde baştan beri böyle bir niyetiniz var mı, maalesef ki yok.


    Sürekli olarak olumlu-olumsuz yorum yapılmasının karşılığı birkaç kez belirtildiği üzere bellidir ''manipülasyon''.


    DH MiNiNG [ANA KONU] | [CRYPTO-BTC-ETH-ALL COINS] 





  • 
Sayfa: önceki 515516517518519
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.