Şimdi Ara

DH MiNiNG [ANA KONU] | [CRYPTO-BTC-ETH-ALL COINS] (395. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10.578
Cevap
174
Favori
562.872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
63 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 393394395396397
Sayfaya Git
Git
sonraki

DH MiNiNG [ANA KONU] | [CRYPTO-BTC-ETH-ALL COINS]

(En Son Oy Tarihi: 2.2.2025)
Giriş
  • Arkadaslar selam, binance poolda tek 6600xt ile kazim yapiyoru. 32 mh civari.eth gunluk aktariliyor yaklasik 1.3 1.4 dolar civari ediyor. Bunu gunluk haftalik cekmeli mi yoksa 1 ay beklemeli miyim, donusturme asamasinsa kesintiler cok oluyorsa en azindan haftalik aylik falan tr ya da busd ye cevireyim diyorum. Siz nasil yapiyorsunuz binance da kazanlar?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni 3090ti sipariş verdim mevcut 1200w psu yetmeyecektir. 1500-2000w arası gold platinium yada titanium psu ne önerirsiniz. Güncel modellerden uzak kaldım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ekrem54 E kullanıcısına yanıt
    geizhals.at
    EVGA SuperNOVA G+ 2000 2000W ATX ab € 383,18 (2022) | Preisvergleich Geizhals Österreich
    https://geizhals.at/evga-supernova-g-2000-2000w-atx-220-gp-2000-x2-a2673146.html
  • Arranger. kullanıcısına yanıt

Hocam bir daha evgadan birsey almaya tövbe ettim bugün. Bir işlem 4-5 defada onaylanmaz mi yaa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekrem54 -- 25 Nisan 2022; 19:31:30 >
  • StamP0fRadiation kullanıcısına yanıt

Hocam karttaki bütün pad leri değiştirdim , 1-1,5-2-2,5-3 mm lik pad ler kullandım

• boifromasgard kullanıcısına yanıt

Pek çok sebepten olabilir görmeden kesin bir şey demek zor. İlk olarak bellek zamanlamalarını kontrol edin Radeon üzerinden, hızlı zamanlamadan varsayılana dönmüş olabilir bir ihtimal.

• CaptainTsubasa483 kullanıcısına yanıt
    Youtube polygon matic yazın orda komisyonsuz çekimi anlatıyorlar. Polygon hesabına kazım yaptırıp matic alıp binance atıp orda dilediğinize dönüştürbilirsiniz

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Üstadlar.. Bu dereceler için ne söylersiniz?
    Bu alüminyum bloklar var bunlardan bağlamam gerekir mi?
    Başka bir çaresi olan var mı?
    Yardımlariniz işin şimiden tskler

• deathrider13 kullanıcısına yanıt
    Alüminyum blok bellek sıcaklıklarını 10 derece kadar düşürür. Ama asıl fark termal pedleri değiştirdikten sonra bir de üzerine alüminyum blok takınca oluşuyor.
    Son sıcak havalarda 110 dereceyi gören Aorus 3090 şu an öğlen güneşinde balkonda max 80 derece oluyor. Şu an da akşam serinliğinde 74 derece

Ve de bellekler daha serin olduğu için Gpu sıcaklığı da 55’in üstüne çıkmıyor

Bu arada evga ped değişimine izin veriyor ama Asus izin vermiyor. Aklınızda olsun
    Asus’a mail ile sormuştum

• boifromasgard kullanıcısına yanıt

İlk olarak 2300 çok fazla o modellerde bellek için. 2150'nin yukarısına çıkmayın. More Power Tool üzerinden mevcut Bios'un yedeğini alıp, yeni güç ayarlarını yapılandırın ve mpt olarak kaydedip yeniden başlatın. Yani çekeceği maksimum gücü 62 veya 63 olarak belirleyin, bellek zamanlamasını 2'ye getirin, tdc limiti 110/15 olsun, minimum saat hızını 950'ye getirin, mutlak saat ise 1050/1100 olsun. Fan stop özelliği varsa da kaldırın. Bu ayarlarda normal zamanlama ile 32.5, hızlı zamanlama ile 33 alırsınız. İlla 2150'nin üzerine çıkacaksanız da hızlı zamanlamayı kesinlikle kullanmayın.

• turuncu55 kullanıcısına yanıt

hocam daha kartlar 4 aylık, ve büyük yaz sıcaklıkları görmedi.. Garantileri daha mevcut..

Ped değiştirmek de çok anladığım birsey değil..

Ne marka ped almalıyım? İzmirde ped değiştirebileceğim bir yer var mı?

Aşırı ısınan 2 kartım var sanırım 6800 ile idare ederim gibi geldi?

Cevaplarınız icin tskler

• turuncu55 kullanıcısına yanıt

Ben de sormuştum evga avrupa karta zarar vermediğiniz sürece termal ped ve macun değiştirebilirsiniz garanti dışı kalmaz diye yanıt vermişti  

Rica ederim

Kendimce bildiklerimi paylaşıyorum işte.

Ped için alttaki linkten sizin kartlara ait bir bilgi var mı kontrol edin derim. Bu site nette paylaşım yapan kişilerden aldıkları verileri paylaşıyor.

https://thermalpad.eu/database/

Yalnız kartı açtığınızda tüm pedler dağılabiliyor. Ben iki kartın pedini değiştirdim ve bir tanesinde tüm pedler dağıldı. Hepsini değiştirmek zorunda kaldım.
    Diğerinde sadece belleklerin pedlerini değiştirdim. Bu sebeple ped değişimi işine girecekseniz kartta kullanılan farklı kalınlıktaki tüm pedlerden sipariş etmenizi tavsiye ederim.

Ben ped olarak AliExpress’teki 17 w/mk değerindeki pedlerden kullandım. AliExpress ile uğraşmayayım derseniz buradaki arkadaşlar ice dragon marka pedlerden memnun kalmışlardı. Onu düşünebilirsiniz.

Bu arada 3080 ve 3090’nın bellek sıcaklıkları tam sınırda. O yüzden bir an evvel alüminyum blok eklemenizi tavsiye ederim.

Bir de blok ile arka plaka arasına da 0,5 mm yada 1mm kalınlıkta bir ped koymanız iyi olur
    Ben araya 6 w/mk’lık Arctic marka ped kullandım. Nispeten sert olduğu için açıp tekrar yerleştirseniz bile formunu kaybetmiyor be tekrar kullanılabiliyor

• videocardz.com
    Biostar announces it will use eight Radeon RX 6600 graphics cards for its new crypto-mining system - VideoCardz.com
    https://videocardz.com/newz/biostar-announces-it-will-use-eight-radeon-rx-6600-graphics-cards-for-its-new-crypto-mining-system

• rambetiko R kullanıcısına yanıt
    Evet, As264 daha mantıklı görünüyor.

Bunun yanı sıra arka plaka ile blok arasına pedi komple yerleştirmeniz lazım. Bu da 10x20 cm gibi bir ped kullanacağınız anlamına geliyor. Bu sebeple 2mm ped kullanırsanız tahminen 200 TL daha fazla para vermiş olursunuz. Orası sizin kararınız.

Bu arada klipsleri iyi sıkmanız lazım ve kartın devre plakasına ve sli bağlantı yerlerine zarar vermeyecek şekilde geçirmelisiniz.

Misal ben klipsleri, ön taraftaki soğutucu bloğun kapasitörlere temas ettiği kısımların üzerinden geçirmeye gayret ettim.
    Doğrudan plakanın üzerindeki ince parçaların üzerinden geçirmedim ki sıkarken onlara zarar vermeyeyim.

Hocam diğer kartlar neyse XFX RX 6700 XT MERC modeli mi ? Ortam çok mu sıcak acaba ? Fan ayarına bağlı ama XFX 6700 XT dual kazımda bile o dereceleri görmemeli.

Kartları sobaya mı koydunuz hocam ne söyleyeceğiz bu derecelere. Miningciden kart alınmaz diyorlar ya tablo tamamen onu gösteriyor  

alüminyum blok falan o kartları kurtarmaz evga can çekişiyor tepe noktaya gelmiş MH düşürmüş 3090 desen allaha emanet. Rig nasıl bilmiyorum ama fırın falan işletmiyorsanız dereceler çok yüksek kartların arasındaki boşlukları açın, fan dereceleri kaç bilmiyorum yüksek tutun ve 3000 serisi kartların termal padlerini kesinlikle değiştirin.

• Verdiğiniz detaylı bilgilere istinaden kartı (3080 Ti Gamerock) açıp açmamakta oldukça kararsız kaldım ancak sonunda gözümü karartıp açmaya karar verdim. İlk kez yapanlar için bir hayli uğraştırıcıymış gerçekten.

Tüm termal pedleri değiştirdikten sonra ilk olarak bilgisayarı açıp test etmek istediğimde VRAM sıcaklıkları oldukça iyi olmasına karşın çekirdek sıcaklığı bir hayli yüksekti. 80 dereceyi gördüğünde bilgisayarı kapattım ve Reddit'te okuduğum yöntemi denemeye karar verdim. Kart ısındığı için biraz daha esneme payı olduğundan dolayı vidalar bir miktar daha sıkılabiliyordu. Biraz daha sıkıp tekrar test ettim ve değişen bir şey olmadığını gördüm. Aynı şekilde kartı tekrar çıkartıp bir kez daha sıkmak istedim ve az bi şey daha dönebildiğini farkettim ve biraz daha sıktım. Adım adım oldu yani. Neyseki son sıkmamda pedler yeterince ezilmiş olacak ki çekirdekler de VRAM'ler de istediğim sıcaklıklara ulaştı sonunda.

90'ı gören VRAM sıcaklıkları 75-80 arasında gezinmeye başladı. Çekirdek sıcaklığı da yaklaşık 5 derece kadar düşüş gösterdi. 5 sene boyunca dokunamayacağım harika bir kartım oldu. Tüm işlemler yaklaşık 2 saatimi aldı. Testlerle birlikte 3 saati buldu.

Verdiğiniz bütün bilgiler için teşekkür ederim.

@JeaLeusy

@StamP0fRadiation

@Hicks

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DemirKipi -- 26 Nisan 2022; 3:4:18 >

Diğer arkadaşlarin dediğin gibi 3080 ve 3090 fazla ısınıyor. 3080 hatta fazla isidan hizini dusurmus de olabilir (110 derece sınıri var). O kart evga olduğu için diğer arkadaslarin dediği gibi garanti sorun olmaz ve pad'lerini değiştirin derim.

3090 asus olduğu için konu karışık, pad değişiminde garantiyi dıger arkadaslarin dediği gibi geçersiz sayıyorlar. Eğer garanti çok önemli ise bu sayfalarda verilen alüminyum Blok ve fan gibi çözümler ise yarar. Bende hatta o da işe yaramadı ve şu anda kendisinin arkasına tower tipi işlemci fani koyarak anca sogutuyorum.

Bu iki kartın ram sıcaklıklari 95-105 arasında çalışabilir ama şahsen ben 98 altıni görünce rahat ediyorum.

• 
Sayfa: önceki 393394395396397
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.