Şimdi Ara

DH MiNiNG [ANA KONU] | [CRYPTO-BTC-ETH-ALL COINS] (157. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
10.581
Cevap
168
Favori
584.189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
63 oy

DH MiNiNG [ANA KONU] | [CRYPTO-BTC-ETH-ALL COINS]

(En Son Oy Tarihi: 15.09.2025)
Giriş
  • m2 link gen3 yapınca kartı gördü ama diğer kartlarda hash düşmesi yaşıyorum şuanda. denemeye devam ediyorum. bir gelişme olursa yazacağım tekrar.

• Telegram gruplarında görüyorum, PC hakkında hiçbir bilgisi olmayan kişiler mining işine girmiş, bilgi seviyeleri "yeni kart aldım rige takacağım, rigi kapatmam lazım mı?" diye ciddi ciddi soruyor. Hiçbir bilgleri yok, hiveosu başkasına parayla filan kurdurmuşlar ne miner değiştirmeyi ne flight sheet hazırlamak gibi en temel şeyleri bile bilmiyorlar, birde bunlardan rig kurma parası %10 filan alıyorlar. Bir youtuber var 8000mh sistemi var adam hayatında ekran kartını eline ilk 2016 yılında almış, pasif soğutucuyla gelen HX170'i fansız mining yaptırabileceğini filan sanıyor... Yaz yaz bitmez miner'ların %90'ı böyle. Hepsi "bu işte para var girek aga" kafasında dalmışlar.

Neyse asıl mesele piyasa fiyatlarını asıl yükselten bu kişiler fiyatlar hakkında hiçbir bilgileri olmadığı içnide hangi fiyattan kart görürse alıyorlar, hem sıfır hem 2. el piyasası artıyor, satanda kaça koysam alıcı çıkıyor zaten diyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 12 Kasım 2021; 17:22:53 >

• #3th3Answ3r kullanıcısına yanıt

kartların oc ayarlarını değiştirince eski değerlere geldiler tekrar ama eski stabil ayarları neden değiştirmek gerekti hiç anlamadım. neyse şimdi de m2 slotuyla alakası bir kartta watt ve hash dalgalanması var. normalde sabit 140w 44.5 mhs aldığım kart 40w ile 150w arası gidip geliyor. 3-5 dakika normal değerlerde sonra kısa süreliğine 40w civarına iniyor.

Uzun bir süredir özellikle PC dünyasına (zaman zaman içim içimi yese de) duygusal anlamda teknik açıdan bakmayı bıraktım. 4-5 yıl önceki mining furyasının günümüzde tekrar katlanarak artması da bunda önemli bir etken oldu.

Arz-talep olduktan sonra talep eden kişiler olaylara nasıl bakıyor hiç ilgilenmiyorum (sonuçta ortada çift taraflı bir kazanç var mı var). Tabii bu durumlarda; akıllı telefon + sosyal medya platformlarının bu kadar gelişmesi, PC dünyasının tırnak içerisinde değersizleşmesi ve buna ek olarak GPU'ların rahat bulunamadığından dolayı PC gaming sektörünün oldukça sekteye uğraması gibi birçok ayrı case var.

Olaylara geniş pencerelerden bakıldığı zaman aslında birçok şey yerli yerine oturuyor. Hep diyorum ve demeye de devam edeceğim, DX9 + internet cafeler (hadi PS cafeleri de ekleyelim) zamanlarındaki PC hazzının büyük bir bölümünü artık alamıyorum. Tabii yaş almak da bunda büyük bir etken ama benim gibi düşünenler az çok ne demek istediğimi anlıyorlardır.

*Atari + Atari Salonları meselelerini de unutacak değiliz tabii ama olaylara PC + GPU bazlı baktığımız zaman süreçler bu şekilde. DH MiNiNG [ANA KONU] | [CRYPTO-BTC-ETH-ALL COINS] 

|♦|7/24/365 STABLE|♦|
    |♦|RS incelemeleri ve paylaşımları|♦|
    |♦|ROG STRIX RTX 3090 O24G GUNDAM|♦|

• daha serın calıstıgını bılıyorum. kalıtelı kartlar %30 40 fanla guzel degerler alıyormus. o konuda kafama takılan bır sorun yok.

cok kafanızı agrıttım ama bırsey daha sorayım.

elımde 780ti mevcut.

bununla bırlıkte kasaya 6700xt yı taksam 6700xt mınıngte calıssa bende 780ti yi kullansam(kullanabılırmıyım?) sorun olurmu?

rmx 650w psu mevcut.

asus rog 3080
    corsair rm850
    benQ zowie xl2566k 360 Hz
  • #3th3Answ3r kullanıcısına yanıt

arkadaşlar şu anda rigdeki tüm kartlar stabil çalışıyor. m.2 slotuna takılı olan ile riserla x1'e bağlı olan kartı yer değiştirdim. watt dalgalanması olan kartta (x16 slotuna takılı-riser yok) 1-2 saattir stabil gözüküyor, yani stabil dediğim 140-145w arası oynuyor. anakart rog b450f gaming2. biosda m2 link gen3. x16da 3 adet risersız, 1 adet x1 riser ile bir adet de m2 slotuna bağlı 5 kart şimdilik sorunsuz çalışıyor. herkese iyi akşamlar.

Estağfurullah;

Şimdi normal de yapılabiliyor hocam. Rahatlıkla ama sizin psu 2 sini birden aynı anda kaldırabilir mi ondan emin değilim.

Teorikte kaldırması lazım. Ortalam 6700xt mining de taş çatlasa 140W lara anca çıkar. Geri kalanda sisteme yeter diye düşünüyorum. Yine denemek lazım tabi sisteme PSU yetecek mi diye.

Kart modeli fark etmeksizin Termal Bakım ve Ekran Kartı bakımı yapılır. Sorunlu kartların kontrolü yapılır ve çözüm önerisi sunulabilir. Gerekli durumlar için PM atabilirsiniz.

Kullandığım ürünler için soruları PM üzerinden sorabilirsiniz.

CPU: Ryzen 9 5900x | PCB: X570 Tomahawk Wifi | GPU: EVGA FTW3 ULTRA RTX 3090 | RAM: Patriot Viper Steel 4x8GB 3200 MHz (OC 3600 CL16 ) | SSD: SanDisk Ultra M.2 1TB NVMe 3D | HDD: Henüz karar verilemedi | CPU Cooler: Arctic LIQUID FREEZER II 420 mm A-RGB | Case: Phanteks P500A D-RGB Mesh | PSU: Corsair HX1500i 80+Platinum | Monitor: MSI Optix G27CQ4 (2K 165Hz)+ Asus VG248QE (144HZ) | Keyboard: A4 TECH X7-G800V | Mouse: Asus GX810/ Msi Clutch GM11 | Headset: SteelSeries Artics 3 | Sound: Lenovo DS 103 Soundbar | Notebook: MSİ GE 60 413XTR/HP Victus 16-D1042NT
  • Sisteme max 400 450 gider diye tahmin ediyorum.

Oynanan oyunlar volarant cs yani 780ti tam yüke giremiyor. O tarafta sıkıntı olmaz sanırım.

Ekstra bir kablo almam gerekirmi yoksa 2.gpu slotuna taksam sorunsuz hallolurmu?

Z490 tomahawk var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    asus rog 3080
    corsair rm850
  • R-10 kullanıcısına yanıt
    Sonuçları merak ediyorum hocam nbminer dan iyiyse geçmeyi düşünüyorum

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

çok teşekkür ediyorum hocam işimi gördü. dediğim gibi kartlara falan acımıyorum, biraz vuracam kırbacı demiştim biraz da deney amaçlı diyelim limitlerini zorluyorum geçen ayarını kaybettiğim 48mh ın üstüne çıkmaya çalışıyordum . gpu z den silip morepowertools ile undervoltage vs yapıyordum baya da iyi gittim ama bir yerden sonra stabilite kayboldu bir ayar geri döneyim yok 2-3 önceki ayar falan derken bir anda karışıyor hangisi hangisiydi diye.

• O yansıtmama durumu nbminerda belki oluyordu. O da her sürümde değil. Trexin böyle vukuatları yok. Şu anda %74 net bir şekilde kırılmış durumda. Dalgalanma var evet ama dalgalanmış halinin ortalaması bile diğer minerlardan yüksek gibi.
    Şu an
    1. Trex
    2. Lol
    3 ve 4 gminer nbminer kapışır

İşin içerisinde GTX 780 Ti var farkındayız değil mi? DH MiNiNG [ANA KONU] | [CRYPTO-BTC-ETH-ALL COINS] 

Sağlam bir UV yapılmayacaksa GTX 780 Ti gaming + RX 6700 XT mining olsa ve PSU da RMX 650W olsa bile orta-uzun vadeyi riskli olarak görüyorum hatta hemen bile sorun çıkarabilir belli olmaz.

Bahsedilen oyunların GPU load durumları malum olduğundan dolayı + tekrar yazacağım üzere sağlam bir UV ile ancak ilerlemek mümkün olabilir. Zira GTX 780 Ti vb.nin %99 GPU load anındaki power consumption değerleri malum. Recommended PSU kafadan 600-650W zaten.

Hangi model bu arada? Severim 700 Serisi'ni. DH MiNiNG [ANA KONU] | [CRYPTO-BTC-ETH-ALL COINS] Garantisinin 34. ayında zorlama OC'den emekliye ayırıp, para iadesini aldığım ASUS GTX 780'im vardı be... DH MiNiNG [ANA KONU] | [CRYPTO-BTC-ETH-ALL COINS] 

DH MiNiNG [ANA KONU] | [CRYPTO-BTC-ETH-ALL COINS]

|♦|7/24/365 STABLE|♦|

• sukrullex kullanıcısına yanıt

biraz daha açabilir misiniz şükrü hocam tam anlamadım. o kadar aşina değilim bu işlere.

Bende de rx 5700 vardı oradan biliyorum hocam. Kartın memory timingleri, voltajı vs derken hayvan gibi abanırdım. O zaman dikkatimi çekti. Minerın içinde baktığımda share bulma konusunda biraz kararsız oluyordu kart :) sonra hiveos adminine sormuştum o da daha güvenli değerler girmişti sağolsun :) ondan sonra daha stabil şekilde share buldu kart.

Yani demek istediğim 1-2 mh için kartları yormaya değmez. Uzun vadede sadece zarar getirir bize.

Referans zotac ...

Psu fan açmıyor program doğru gösteriyor ise 350w civarında bir wat kullanimi mevcut volarantta.

Recommendde verimsiz boş psular için. Ona takılmadım hecDH MiNiNG [ANA KONU] | [CRYPTO-BTC-ETH-ALL COINS] 

Deneyelim olmazsa başka yollara bakarız.

Elimde 2230lu boş sistem var.

Sharkoon psu alip 300 tlye rig kurarız olmadı DH MiNiNG [ANA KONU] | [CRYPTO-BTC-ETH-ALL COINS] 

asus rog 3080
    corsair rm850
  • acura07 kullanıcısına yanıt

Referans iyidir. DH MiNiNG [ANA KONU] | [CRYPTO-BTC-ETH-ALL COINS] 

Orası öyle de işin içerisinde baba GPU'lar olunca paşaların sağı solu belli olmuyor.

Bi' denersin, nabza göre şerbet verirsin artık.

|♦|7/24/365 STABLE|♦|
  • REDSTONE kullanıcısına yanıt

Ups kargo keyfe gelirse kartımı getirirse deneyeceğim artık.

Sonuçları yazarım belki benim gibi bi deli cikar faydasını görür DH MiNiNG [ANA KONU] | [CRYPTO-BTC-ETH-ALL COINS] 

asus rog 3080
    corsair rm850
  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.