Şimdi Ara

*** DH MERCEDES-BENZ YILDIZ KULÜBÜ ( İMZA EKLENDİ RESİMLERLE 111 ÜYE) ***2017*** (27. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
589
Cevap
9
Favori
149.830
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhabalar ben mercedes hastasıyım ve istiyorumki 1996 - 1999 arası e200 hani şu kedi gözü olanlar ama full olanını avangarde sanırım şöyle siyahından temiz kaça bulabiliriz gerçek piyasası ne durumdadır kompresör ne kadar farkeder nelere dikkat etmeliyiz alırken arabanın hakkında iyi kötü ne varsa bahsedebilir misiniz ? allahım nasip etsin şu merso dan vallahi duruşu bakışı karizma
  • avangarde olması full olacagı anlamına gelmez.
    Avangarde aracın dısındaki ve ıcındeki bazı gorsel ogeleri belirler.
    Orn. Gırtlak dolu elegance araclar varken deri doseme koltuk ısıtma bile olmayan avangarde ler var piyasada.
    Kompresor diyince fiyat ciddi manada yukseliyor.
    Yuksek performans beklentin varsa e320 oneririm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tlgkrn@ Merhaba

    Sabırlı olun acele etmeyiniz

    Umarım en iyi kedi göz mercedes sahibi siz olursunuz.


    Tecrübelerimden yola çıkarak size şu hususlara özellikle önem vermenizi ve dikkat etmenizi tavsiye ediyorum.

    Mercedes -Benz ler Kompresörlü ve Kompresör olmayan türde iki guruba ayrılırlar.


    96 -99 model Mercedes -Benz arka bagaj kapağında kompresör yazabilir.Kompresör yazmasına rağmen otomobilde kompresör yoktur.Kompresör yazanlarda mutlaka kompresörün olup olmadığını kontrol ediniz.
    Kompresörlü Mercedes-Benzler Kompresör olmayanlara kıyasla daha yüksek beygire sahiptirler.170 ile 180 BG ve üzerinde olabilirler.Kompresör olmayanlar 134 BG civarında olurlar.Kompresörlü olması iyi olacaktır.
    Kedi gözler 1500 kg net ağırlığa ve yolcu ve bagaj yüküyle birlikte 1905 kg bir ağırlığa sahiptirler.Kompresör olursa bu ağır kasa daha güçlü olacaktır.Kompresör motora güç takviyesi yapar.

    Bu otomobiller 90 lı yıllarda üretilmesine rağmen günümüz şartları için yeterlidir.Gerek süspansiyon teknolojisi gerekse full paletlerindeki donanımlarla birlikte konforlu yol tutuşu sağlam uzun ömürlü otomobillerdir.
    Full paleti Avantgarde ve sonrasında ELEGANCE olarak isimlendirilmiştir.Uzun araçlardır.İstanbul ve diğer büyük şehirlerde ufak tefek park sorunları yaratabilirler.Onun haricinde benim bildiğim olumsuz bir yanı yoktur.

    Arabayı satın almadan önce şu hususlara dikkat ediniz

    Özellikle bulabilirseniz garaj arabası olsun .Kaportası daha sağlam olur. Arabanın ruhsatında yazan şasi no ile motor üzerinde ki şasi numaralarının birebir aynı olmasına dikkat ediniz.Orjinal boya olmasına dikkat ediniz.Arabanın daha önceden kazaya karışıp karışmadığını çalıntı durumu sorgulatınız. Bulabilirseniz mercedes konusunda deneyimli tecrübeli bir ustayla birlikte satın alınacak olan arabayı inceleyiniz.Usta karşı tarafın değilde sizin tanıdığınız olsun.Her şeyden önce motor önemlidir.Motoruna kesinlikle baktırınız.Usta bulamazsanız ben size avrupa yakasında Mercedes Benz servisini tavsiye edebilirim.Kısacası arabanın motoruna uzman bir kişi tarafından bakılması gerekiyor.Kapora kesinlikle vermeyiz.Evraklar tamamlanmadan kapora bırakmayız. Arabayı satın almadan önce satıcıyla birlikte test sürüşü yapınız.Klimalarına elektronik aksamına da bak kontrol ettiriniz.Arabanın iç mekanını iyice inceleyiniz.Çalışmayan fonksiyonu varsa tespit ediniz.Acele etmeyin.Sizin renk zevkinize saygı duyarım.Fakat siyah renk güneşte uzun süre kalırsa özellikle yaz aylarında biraz daha çabuk solar.Özelliğini yititrir.Garaj gibi kapalı alanınız bahçeli bir ortamınız veya boya yaptıracak durumunuz varsa siyah rengi tercih edim.Fakat ben size siyah haricinde farklı bir renk olmasını kişisel olarak sadece tavsiye ediyorum.Satıcının araba için anlattıklarından çok ustanın ve sizin gözlemledikleriniz daha önemlidir.Bunu değerlendiriniz.

    96 -99 kedi gözlüler alçaktır.Hız kesici tümseklerde bozuk engebeli yol şartlarında otomobiliniz alt kısmı temas edecektir.Çok dikkatli ve yavaş kullanmanız gerekir.Normal gitmeniz gereken yavaşlık seviyesinden dahada yavaş gitmenize yol açar.Otomobilin altını temas ettirirseniz egzos parçaları olmak üzerine diğer önemli parçalara zarar verirsiniz.Buda ekstradan tamir masrafına yol açar.Otomobilin yerden yüksekliği 14 cm kadar yükseltilebilir.Araç eğer normalden alçaksa yükseltmenizi tavsiye ederim.Kolay bir işlemdir.

    İstanbul da ikamet ediyorsanız Anadolu yakasında daha çok 96-99 model Mercedes Benz bulma şansınız var.Benim önerim ise internet üzerinden daha fazla seçeneğe ulaşabilirsiniz.Aracı önce satın almak için değil de incelemek amacıyla giderseniz en doğru otomobili bulabiliceğinizi umut ediyorum.

    99 Model tavsiye ederim modeli yüksek olsun.2000 cc geçiyor ise eğer vergilendirme daha fazla olacaktır.Alacağınız otomobilin kilometresi 100 000 ile 250 000 arasında olursa motor usta tarafında onaylandı ise sorun teşkil etmez.Uzun süre düzenli bakımı yapılmış ise sizde aynı şekilde bunu devam ettirirseniz 900 000 gibi uzun kilometreler kazasız belasız inşallah kullanabilirsiniz.

    Kompresör olmayanlar 25 000- 30 000 TL Kompresörlü olanlar 30 000- 38 000 TL kadar bulabiliyorsunuz.Daha donanımlı temiz kompresörlü bu fiyat ve bu fiyat aralıklarında bulabilmeniz için araştırmanızı incelemenizi tavsiye ediyorum.LPG ruhsata işli olmasına dikkat edersiniz.Kompresör olmayan otomatik şanzımanlı bir modelini tercih etseniz dahi memnun kalırsınız.Otomobille test sürüşü yapmanızı tavsiye ederim.Her iki grubu da sürerek test ediniz.Arada ki farkı anlayacaksınız.

    Sağlam güvenilir iyi otomobillerdir.Memnun kalırsınız.Park sorunu olabiliyor bazen.Onun haricinde değer mi derseniz değer.

    Edit: Bazı terimlerin yanlış yazılmasından dolayı mesaj düzenlenmiştir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi galatasaraylı1989 -- 20 Kasım 2012; 22:51:23 >




  • transformers4@ açıklamalarınız için gerçekten çok teşekkür ederim peki bu arabaların yedek parça fiyatları bakım masrafları durumu nedir çok yüksek gelirli insanlar değiliz ya e 220 ve e 200 arasında yakıt sarfiyatı bakımından çok fark var mı? şimdiden teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: utkanizmit

    avangarde olması full olacagı anlamına gelmez.
    Avangarde aracın dısındaki ve ıcındeki bazı gorsel ogeleri belirler.
    Orn. Gırtlak dolu elegance araclar varken deri doseme koltuk ısıtma bile olmayan avangarde ler var piyasada.
    Kompresor diyince fiyat ciddi manada yukseliyor.
    Yuksek performans beklentin varsa e320 oneririm.


    320 biraz fazla gelir bana :) sanırım 3200 cc oluyor dediğiniz
  • kompresörle uğraşmaktan iyidir 3200 cc.
    kompresörlü motorun ömrü atmosferik motordan her zaman daha kısadır. arıza yapma olasılığı daha yüksektir.

    yakıt olarakda nerdeyse fark yok. hatta uzun yol süratli kullanımda 320 daha az yakar.

    parça olarak herşey uygun fiyatlı bulunuyor. bu araçlarda pahalı olan kaporta aksamı ve ıvır zıvır parçalar.
    onun dışında motor aksamı ve yürüyen aksam parçaları toyotadan ucuzdur eminim.

    bakım masrafları toyotadan çok az daha yüksek çıkar. sebebi toyota 1.6 motor olduğu için daha az yağ alır
    sadece 2 litre kadar fazla yağ alırsın bakımda fark o.

    onun dışında hava filtresi 10 lira
    yağ filtresi 10 lira
    bujinin kıralı 20 lira
    polen filtresi 20 lira

    bakım maliyetleri gayet düşük aracın.
  • tlgkrn @ yüksek performans beklentiniz varsa utkanizmi t@ önerdiği e320 yönebilirsiniz. 27 000- 30 000 TL 98 99 model E2 FULL paket donanımlı olarak piyasa bulabiliyorsunuz. 2001 modelleri ise 40 000- 45 000 TL fiyat aralıklarında piyasada bulunuyor. E320 model Mercedes Benz otomobillerinin atmosferik 3200cc 225 BG civarın da güçlü motorlara sahiptirler.Kompresör motor haricinde bir parça olduğu için problem belki çıkartabilir.Kompresörler turbo beslemeli motorlara nazaran daha dayanıklı ve uzun ömürlü motorlara sahip olabilirler belki fakat bu sorun çıkarmayacağı anlamına da gelmez.Bu otomobilin vergisi bütçeniz için çok yüksek gelmeyecek ise ödeme durumunuz varsa e320 üzerinde yoğunlaşın.Ortalama kesin olmamakla birlikte altı aylık vergisi 918 yıllık ise 1.836 TL dir.2001 cc den altı ise altı aylık vergisi 288 TL bir yıl ise 576 TL olarak vergi uygulanmaktadır.Sigorta bedeli ise yıllık 457 TL dir ve bu fiyatlar kesin olmamakla birlikte değişiklik gösterebilir.

    e220 CDI dizel yakıtlı otomobillerdir.96-97 modelleri piyasada 30 000 - 45 000 TL satılmaktadır.Ödeyeceğiniz vergi e200 modeline göre yüksektir.Dizel araçlar ile LPG göre litre başına daha fazla km katedebilirsiniz.Fakat iki model aracın motor cc leri farklı olduğundan e220 e200 göre yakıt tüketiminde değişikli gösterebilir.Bakım masrafları yüksek değildir.Bakımını yaptırdığınız sürece ekstradan parça masrafı çıkarmaz.Kaza bela olmadığı sürece çok yüksek maliyetli yedek parça masrafı olmaz.Kompresörlü olanların yakıt tüketimi 250 - 300 KRŞ kompresör olmayanlar ise 30 -50 KRŞ yakıt tüketimi olabilir.Otomobil bekleme durumundayken otomatik araç N konumunda olmasını tavsiye ederim. Mercedes Benz otomobillerde S ve W Standart Winter kış modu anahtar bulunur.Mod değişikliğini ise araç P konumunda iken yapılması önerilir.Buda yakıt tüketiminin daha az olması için S standart modda kullanmalısınız.Bu yakıt konusu LPG fiyatlarına otomobilinizdeki yolcu sayısına otomobilin hızına bağlı olarak artış düşüş olabilir.Mümkün mertebe temiz bakımlı hor kullanılmamış masrafsız bir Mercedez -Benz ile başlangıç yaparsanız sadece bakımını yaptırıp uzun seneler sorunsuz kullanabilirsiniz.Fakat satın alınacak olan otomobilin değişmesi gereken yapılması gereken ufak bazlı masrafları olur ise otomobile ödeyeceğiniz para haricinde 2000 TL gözden çıkarmanız gerekebilir.Mümkün mertebe modeli yüksek ve km si düşük olsun.Elimden geldiği müddetçe yardımcı olmaya çalıştım çalışırım.Kesin konuşacak olur isem yanlış olur.Sizi yanıltmak istemem.Daha başka önerileri tavsiyeleri mutlaka dikkate alınız değerlendirin .Mercedes- Benz sahibiyim diye aracı övmek gibi bir niyetle yardımcı olmaya çalışmadım.Bilgilendirmek amaçlı yazılmıştır.Acele etmeyin.Aile için bu fiyatlarda temizi bulduğunuz taktirde iyi otomobillerdir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi galatasaraylı1989 -- 21 Kasım 2012; 23:43:36 >




  • transformers4@ utkanizmit@ dediğinize göre kompresörlü bir arabanın yakıt tüketimi daha az oluyor kompresör olmayana göre doğru mu anladım ?
  • A200 AMG
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yilmazro

    yilmaz aksu romanya w126 300 se 1990 model



    mükemmel bir balina ... güle güle binin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yilmazro

    yilmaz aksu romanya w126 300 se 1990 model



    Çok beğendim GErçekten harika görünüyor araç. Kazasız sürüşler




  • 1968 1. Nesil 230.4 Altın Sarısı-Tavan Beyaz


    yaz benide başkan
  • C Fascination Beyaz 2012
  • farz edelim param var 2013 mercedes cls cl e üst seri bir model alacağım ama manuel vites istiyorum böyle bir opsiyon var mı şahsen mercedes in sitesinde bulamadım sahibinden de ki araçlarda hep otomatik özel sipariş falanmı olacak sevmiyorum arkadaş otomatik araba
  • Bir Mercedes bayisine uğramadan net birşey söylemek zor Siz bir servise sorun kesin cevap alırsınız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tekno_trend

    Bir Mercedes bayisine uğramadan net birşey söylemek zor Siz bir servise sorun kesin cevap alırsınız.

    Haklısınız neyseki para yok
  • MERCEDES VANEO
  • Selam Mercedes Tutkunu arkadaşlar benide aranıza katarsanız sevinirim 2002 Vito L 112Cdı







  • Beni de Ekleyin. 2001 Model C200 Komp. Elegance. Bal Rengi Ankara
  • arkadaşlar internette vin(şase)numarasından aracın özelliklerine bakma olayı var biraz uğraştım ama tam sonuç alamadım yardımcı olabilecek kimse varmı
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.