Şimdi Ara

DH MEiZU KULLANICI TOPLULUĞU -->İnceleme ve Firmware - Firmwareler Güncellendi (55. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.699
Cevap
9
Favori
111.495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: rstm

quote:

Orjinalden alıntı: mors

quote:

Orjinalden alıntı: KayTheRock

arkadaşlar aranızda sony nwz-a72x veya nwz-a82x kullanmış olan var mı , bu aletin ses kalitesinin meizu m6 sl ye oranla nasıl olduğunu çok merak ediyorum ..

Bu sabah sansa clipten sonra birde sony nwz- s638f aldım. Araştırmama göre çok methediliyordu. 3 saat lik şarjdan sonra büyük bir hevesle mp3'ü çalıştırınca çok büyük bir şok yaşadım. Bütün ses ayarlarını yaptığım halde tiz namına bir şey yoktu alette. s638f'in kendi kulaklığını evdeki sansa clip'e takınca müthiş bir ses aldım diyebilirim. Kısacası sony serileri eski sony serileri gibi değil. Daha önce elektro world de e serilerini de denemiştim hiç beğenmemiştim. s ve a serileri aynı ses kalitesine sahip dendiği için radyolu seçeneği olan s serisi aldım. Ama iadeye nasıl gittiğimi bir ben biliyorum bir de Allah. Eşimi de yanımda sürüklemem cabası. (Bu arada ben bu cihazlardan anlamam diyen eşime hem sansa da hem de sony de aynı parçayı aynı sony kulaklıkla denetince onunda yüzü ekşiyiverdi sony de hemen.)

Gelelim sadede sony iade edince büyük bir rahatlamayla yerine darty den meizu aldım 4gb lik. (Darty den uygun fiyata temin edilebiliyor.) Daha önce den media markta meizu test ettiğim için sony den çok daha iyi diyebiliyorum şimdiden her ne kadar meizum halen daha şarjda ve denememiş olmama rağmen. Ama kesin olan bir şey var ki ses kalitesinde sony s638f sansa cliple bile başa çıkamaz hatta yanına bile yaklaşamaz…

sansa clip dinlemedim ama meizunun sonynin ses kalitesine ulaşabileceğini zannetmiyorum. bende a815 ve meizu kullandım tabi ses rengi senin hoşuna gitmemiş olabilir sonynin. çünkü birçok araştırmaya göre piyasadaki en iyi ses kalitesine sahip playerlardan. tabi herkesin müzik zevki farklıdır.

Valla s serisi a serisi ile aynı ses kalitesine sahipse dendiği gibi herhangi bir ses kalitesi yok. Şu anda meizu yuda kullanmaya başladım. Sony a638f ne sansa clip ne de meizu ile ses konusunda boy ölçüşemez. mp3 player geçmişim yeni olabilir ama prof olmamakla birlikte walkman-discman-sound system geçmişim çok eskidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mors -- 21 Haziran 2009; 11:49:11 >

• Bu ürüne oyun yüklenebiliyormu
  • Ben de Sony'nin S638 modelinin ses kalitesini çok merak ediyordum; geçtiğimiz hafta nihayet karaköy ki sony center'da dinleyip, test ettim..
    Sesini pek beğenmedim.. 5 band eq ayarlarıyla istediğim ses tonlamasını bir türlü elde edemedim.. user eq ayarları tam etkili ve hassas değil
    Tiz olarakta; ayrıntısız bir tiz sesi hakim.. mx360 ve ve cx500 kulaklıklarımla ayrı ayrı denememe rağmen;8 gb'lık modeli 380 küsur liralık fiyatı kesinlikle hak etmiyor..
    Sesi ancak E468 serisinden biraz daha iyi diyebilirim.. Yoksa meizu m6 ile ses kalitesi konusunda baş edbilecek bir sony modeli değil..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frux -- 21 Haziran 2009; 14:08:48 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ultimatesoldier

Bu ürüne oyun yüklenebiliyormu

Yüklenmiyor sanırım.. yeni modeli meizu m8'e yükleniyor sadece..
  • ben nwz-a815 kullandım bu serinin ses kalitesi a82x ve s63x serisinden daha iyi olduğu söyleniyo. ama o kadar fark olacağını zannetmiyodum bu yoruma kadar. çünkü ben şu an meizu kullanıyorum eski sony a815ime göre neredeyse tiz yok mp3 playerda. ölü gibi veriyo gibime geliyo. mid olarak pek bir fark göremedim. bass olarakta sony biraz daha ayrıntılı veriyodu ama meizu daha şiddetli verebiliyo.
  • O zaman şu anlaşılıyor ki. a81x serileri s6x serilerinden yorumların aksine ses kalitesi olarak çok önde. Çünkü frux arkadaşımızın da dediği gibi ben de önce den e serisini denedim ve s638f i aldıktan sonra aralarında hiç fark yok diyebildim. İkisi de vasat. Ben radyolu olduğu için s serisini tercih etmiştim. A818 de vardı bilsem onu alırdım. Zaten a818 ile s638f fiyatının aynı olması da kafamı karıştırmıştı. Sonuçta birinde radyo var birinde yok. Eğer ses kaliteleri de aynıysa nasıl oluyor da aynı fiyat oluyor diye. Her neyse şimdilik meizu dan memnunum şu arada bir kilitlenme olayı haricinde tabiî ki. Gerçi 24 saate 1 kere oldu ama resetleyince tüm ayarların sıfırlanması çok can sıkıcı. Özellik özene bezene ayarladığımız eqo ve ses özellikleri ayarlarının sıfırlanması.
  • rstm arkadaşım.. meizu m6 da tizler ölü gibi diyorsun; şaşırdım gerçekten..
    Şimdiye kadar dinlediğim player'lar da bu kadar ayrıntılı ve güzel bir tiz veren cihaz dinlemedim.. iriver clix 2'den bile daha iyi ve tiz seslerde daha üstün diyebilirim.. Hatta tiz sesler bazen fazla bile geldiğinden;tiz ayarını (2)de dinliyorum çoğunlukla..
    Ayrıca meizu m6 kadar ses tonlaması bu kadar geniş fonksiyonlu bir cihaz görmedim.. özellikle kullanıcı ekolayzırı çok hassas ve etkili
    Diğer hazır eq nodları da kendi zevkine göre ayarlayabilme özgürlüğünü başka cihazlarda bulmak imkansız.. Diğer bir çok ses özellik ve ayarlarını yazmıyorum biliyorsun zaten..
    Bir de; daha evvel de yazdığım gibi; meizu m6 sl modeli en iyi audio chip olan ''Wolfson WM8987'' kullanıyor.. Cowon D2, alt modeli olan ''Wolfson WM8985'' audio chip kullanıyor..
    Wolfson audio chipi, sese önem veren iriver - cowon - samsung ve meizu gibi bir çok kaliteli markanın modellerinde de kullanılmaktadır.. Ama meizu m6, yazılımsal olarak sese daha çok önem verdiğinden ses tonlaması gerçekten çok ayrıntılı ve harika diyebilirim..
    Tabi yine zevk senin.. Sony A 815 serisini daha beğeniyor olabilirsin.. Şimdiye kadar A sesisi sony hiç dinleyemedim.. dinlersem izlenimlerimi yazacağım..

• meizuya lafım yok zaten ses kalitesi gayet iyi. meizu tizleri yutmuyo veriyo ona bişe demiyorum ama sonydeki canlılığı bulamadım. Şöyle söyleyim bazı şarkılarda sonyde boğazımı gıdıkladığı oluyodu tizlerin, aynı şarkılarda o kadar ayar yapmama rağmen böyle bişeyle karşılaşmadım sadece tizleri yüzünden cihazı değiştirmeyi düşünüyorum ama tabi herkesin kulak zevki farklıdır ben meizuyu kötülemiyorum yanlış anlaşılmasın. ben sadece deneyimlerimi paylaşmak istedim
  • rstm arkadaşım o zaman seni yine a81x serisi paklar herhalde. Bende 81x dinlemedim. 82x deneyebildim sadece ama dediğim gibi s serisi ile aynıysa ses kalitesi değil tizlerin boğaz gıdıklaması kulağa bile gelmiyor tiz filan. Ciddi ciddi çok ama çok düz bir sesi var s638f'in. Denemek için dinlediğim piranhalarla neredeyse farksızdı sesler. Sadece baslar biraz daha düzgündü sony de.
  • Aslında sizin ne demek istediğinizi şimdi anladım sanırım. O tiz farkı 5 band 10 band eqo farkından kaynaklanıyor. Sansalarda da 5 band tiz olarak daha canlı gibi sanki ama aslında değil. 5 band eqolarda tizler daha yalın ve keskin. Ama 10 bant eqolarda daha az keskin ama daha zengin ve detaylı. Birinde tizler çın çın gelirken birinden tıs tıs diye gelir. O yüzden bende meizu ne kulak ne de boğaz tırmalamamıyor. Ama çok keyif veriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mors -- 21 Haziran 2009; 15:43:51 >
  • valla gelecek ay bir ipod touch macerasına atılacam gibi ses kalitesi hakkında net bir bilgi elde etmekte zorlanıyorum. sence sansa clip ile meizuyu karşılaştırsan hangisi daha kaliteli ses verir çünkü bu konuda çok kafamı kurcalıyoda bir ara sırf bu yüzden sansa clip alacaktım
  • Ben sansaların radyolularını çok ucuza almıştım 52 tl ye tanesini. O fiyata göre çok çok iyiler. Şimdi her ikisini de hediye ediyorum babalar günü münasebetiyle. Ama gönül rahatlıyla hediye ediyorum cidden çok beğenmiştim. Hatta kullanımı inanılmaz pratik ve işlevsel. O askı klipsiyle üzerimdeki tişırt’ın her hangi bir yerine asıyordum ve hiç bakmadan neredeyse her şeyini yapabiliyordum bir yandan bir şeylerle ilgilenirken. Meizu bu konu da beni çok zorladı desem yeri. Şu touchpad denen zımbırtı icat olduğundan beri noteboklar da kullanırım, aslında kullanmak zorunda kalırdım ama hiç sevmezdim. Artık mouse taşıyorum devamlı yanımda.

Ama ses kalitesine gelince kesinlikle meizu diyorum ben hala. Dün ilk aldığım da bende sesi tam oturtamayınca sinir oldum. Tizleri kulağımı yırtıyor hatta çatlama yapıyordu. En sonunda aleti fabrika ayarlarına döndürüp önce tiz ve bas ayarlarını sonuna kadar getirdim. Daha sonra da eqo dan kendimce ayarımı yaptım. Surround’ u tamamen devre dışı bıraktım ve beklediğim tiz basları çok temiz şekilde alabildim. Daha sonra da hem sansanın hem de meizunun kendimce en iyi ses ayarlarında aynı parçayı aynı anda çalmaya başlayıp mx160 kulaklığı sırası ile taktım aletlere. Kesinlikle meizu diyorum sonuç olarak. Daha önce de dediğim gibi sansa nın tizleri çın çın ve keskin gelir. Ama meizu da çok daha detaylı ve net geliyor. Ayrıca midler ve özellikle de baslar çok daha iyi ve derin meizu da. Aslında her iki alette benim için biçilmiş kaftan çünkü ben o rock, pop v.s gibi hazır eqo ayarlarından nefret ederim ezelden beri. Hatta çoğu sıradan soundlardan bas tiz ayarını bile kaldırıp eqo diye de o rock-pop v.s ayarlarını bırakmalarına deli oluyordum. (Zamanında ev sound’una 24’lü eqo alıp tonla para sayan biri olarak…)

Kısacası eğer benim gibi 52 liraya kampanya ürün bulamayacaksan. Her açıdan kesinlike meizu ama sende dersen ki ben de meizunun şu touchpad’ine kıl oluyorum ve kullanamıyorum diye o zaman fiyat-performans olarak sansa clip derim yine ben.

Ama ben inatla meizunun kullanımına alışacağım e azından çaba göstereceğim çünkü bence ses kalitesi sansa dan en az 1 gömlek üstün yine de.

Umarım biraz olsun fikir verebilmişimdir.

• çok teşekkür ederim 3 aydır filan meizu kullanıyorum kullanımına alıştım yani sansa ile karşılaştırmasını bulamamıştım o yüzden merak ettim sayende merağım gitti yani meizu varken sansaya gerek yok
  • Rica ederim,
    Aslında ben radyo da dinliyorum aletten ve açıkçası sansanın radyosu meizudan daha başarılı buda bir gerçek.
    Eğer bütçen uygunsa bir de sansa olsun elimde dersen onu bilemem. Yok bana 1 adet mp3 player yeter gerisi benim için lüks dersen aynen meizu ile devam derim kendimce. Bende sonuçta sansaları hediye ettim ve sadece meizu kullanacağım. Eğer bu kilitlenmeler azıp beni delirtmezse aletin yanına buralardaki yorumlara göre bütçeme uygun bir kulakiçi kulaklıkta alarak az sesle tatminkar ses kalitesi almayı planlıyorum.
  • Sana katılıyorum mors.. Ben de geçen ay yeğenime hediye etmek için carrefour'dan 52 liraya radyolu sansa clip almıştım.. Hediye etmeden 3-4 gün kadar test etmiştim; gerçekten radyosu çok net çekiyor ve radyosunun ses tonlaması çok iyidi.. sadece radyo istasyonlarını isteğine göre sıralanmıyor, frekans sırasına göre hafızaya alınıyordu..
    Sansa clip'in mp3 player olarak ses kalitesi de güzel ama meizu'da ki sahne derinliği ve basların o dinamikliği yok.. Sansa clip daha çok naturel bir ses veren monitor bir player ve ses tonlaması biraz kısıtlı... Meizu'da; müzikte ki detayları daha iyi duyabiliyorum.. özellikle mx360 kulaklıkla çok uyumlu..
    Bende de ilk aldığım da sadece bir kere donmuştu.. play tuşuna 10 saniye kadar basınca kapanıp, açılıp düzelmişti. daha sonra hiç sorunsuz kullanıyorum..
    Ben aldığım da 4gb'lığı 109 liraydı.. piyasa da tutulunca fiyatını arttırdılar..

• Umarım benim de sorunsuz olur meizu. Yoksa sesini cidden beğendim. Aslında kanal tipi bir kulaklık alıp düşük seste yani bangır bangır açmadan sesini nasıl olur diye düşünüyorum. Buradaki kulaklık yorumlarını uzun uzadıya inceledim. mx160 tercihim gayet iyi çıktı yorumlara göre ama o bildiğin gibi kulak içi. Kanal tipin de senin önerin ne olurdu? Bütçe olarak 80-100 tl civarına Türkiye deki bir mağazadan alınacak şekilde.
  • meizu m6'nın ses rengine en uygun yarı kanal içi kulaklık cx200 street II bence.. Orjinalinin fiyatı da uygun.. D&R'lar da web fiyatı 65 lira..
    Mağazadan alırsan 72 tl.. >http://www.dr.com.tr/Product.aspx?pid=0000000274858
    Creative ep630'da kullanabilirsin ama;eq ayarlarından bas sesleri kısıp, mid sesleri biraz yükseltmen gerekiyor..
    Orjinal ep630 da en uzuz hızlıal.com'da satılıyor..
  • Bende cx200-II, cx300-II arasında kaldım aslında. Tabii fiyat farkları neredeyse 2 katı değer mi diye düşünüyorum. Genelde kullandığım cihazlar da titizimdir. Durduk yere arızalanmazlarsa ben bozmam kolay kolay. O yüzden bir kere alıp adam gibi alma derdindeyim. Tabi ki bütçeme göre. Ne dersin cx300-II için ? Buradaki yorumlar cx200-II e göre çok daha iyi ve dengeli diyor ama. Bu gün gidip almak istiyorum aslında. Media mark larda vd d&r larda var her ikiside. Hemen hemen de aynı fiyatları her iki mağazanın da.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mors -- 22 Haziran 2009; 16:09:25 >
  • cx300 kullandım ama cx300 II modelini kullanmadım.. ses olarak; cx200 II, eski versiyon cx300'e göre daha iyi.. Özellikle Baslar daha güzellerşmiş..
    cx200 II'nin kablosunun simetrik olması da iyi olmuş..
  • Meizu yu aracımdaki aux girişinden kullandım.Fakat sesi beğenmedim.CD gibi kaliteli ses alamadım.Aranızda bu şekil kullanan varsa EQ ayarlarını buradan paylaşırsa çok sevinirim.
  • 
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.