Şimdi Ara

[DH]-------------Megane I Kulübü-------------[98-04] (338. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7.148
Cevap
26
Favori
749.713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 336337338339340
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • el emeği göz nuru deri direksiyon kılıfı uygulaması tavsiye ederim sadece 10 tl tabi direksiyon başında dikmenin maliyeti paha biçilemez

• Ben sonradan yaptırdım, orjinal kolda hem arka hem önler beraber yanıyordu. Önce arka sis için sigorta kutusunun altına çekmeli bir düğme yaptırdım. Yani sisleri açsamda düğmeyi çekmeyince arka yanmıyor.
    Arka sisi ayrı bağlattırın çünkü öndekilerden daha fazla rahatsız ediyor.
    Sonra korna mevzusunu da düşündüm biliyorsunuz direksiyon simidindeki konnektörler zamanla kirleniyor basmıyor vs.
    Kango çıkması hem ön arka sis anahtarı hem de kol ucunda korna düğmesi olan bir kol taktım. Orjinalinden çok daha fonksiyonel oldu.

Yalnız iki problemim var:
    -Göstergedeki sis lambası arkayı açmayınca yanmıyor, ön sislerin açık olduğu panelden anlaşılmıyor.
    -Sinyal kollarının mekanizması çok sert. Kangolarda böyle mi yoksa kol problemli mi bilmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alphace

Ben sonradan yaptırdım, orjinal kolda hem arka hem önler beraber yanıyordu. Önce arka sis için sigorta kutusunun altına çekmeli bir düğme yaptırdım. Yani sisleri açsamda düğmeyi çekmeyince arka yanmıyor.
    Arka sisi ayrı bağlattırın çünkü öndekilerden daha fazla rahatsız ediyor.
    Sonra korna mevzusunu da düşündüm biliyorsunuz direksiyon simidindeki konnektörler zamanla kirleniyor basmıyor vs.
    Kango çıkması hem ön arka sis anahtarı hem de kol ucunda korna düğmesi olan bir kol taktım. Orjinalinden çok daha fonksiyonel oldu.

Yalnız iki problemim var:
    -Göstergedeki sis lambası arkayı açmayınca yanmıyor, ön sislerin açık olduğu panelden anlaşılmıyor.
    -Sinyal kollarının mekanizması çok sert. Kangolarda böyle mi yoksa kol problemli mi bilmiyorum.

Öncelikle yardım eden arkadaşlarımıza teşekkür ederim.
    Hocam ben sorunu bu gün çözdüm Akşamdan valeo sitesine girip orijinal parça kodunu buldum pdf dosyası halinde indirmek gerek. Sizde bakıp onaylaya bilirsiniz, benim araç için parça kodu, ( 251439 ) sanayiye gidip bu kod numarasına uygun parça kol aldım 75 tl. Usta bağlantısını yaptı, şimdi parklar da bile ön sisler yanıyor ve göstergede ön sis lambası yanıyor, aynı şekilde farları açınca da ön sisler yanıyor arka sis konumuna getirince hem arka hem ön sis yanıyor ve göstergede arka sis lambası da yanıyor, muhteşem oldu. Valeo parça almadan önce vereceğim linki tıklayın ve aracınıza uygun olan parça kodunu alın parçacıya gösterin yanlış parça vermesin.
    NOT: Parçanın resim bağlantı soket şekline kadar detaylı, parça işlev fonksiyon dahil resimli, tüm marka ve model araçlar için.

VALEO LİNK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baranel -- 10 Şubat 2015; 1:00:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: blackdıamond

el emeği göz nuru deri direksiyon kılıfı uygulaması tavsiye ederim sadece 10 tl tabi direksiyon başında dikmenin maliyeti paha biçilemez

Hocam güzel olmuş, elinize sağlık.

• teşekkür ederim geçmeli direksiyon kılıfları çok kaba duruyordu ve bi süre sonra ilk alındığındaki renginden eser kalmıyordu bir de böyle deneyelim bakalım
  • Arkadaşlar hurdacıları dolaştım bakmadığım yer kalmadı o çerçeveden hiçbir yerde yok.
    Sadece ay far kutudan çıkıyormuş, ya da orijinal, sis farı kırılan olursa resimdeki o kısım ı söksün,
    İşine yaramıyorsa ben alabilirim. Renault 19 da da o bölüm var kırık sis farı olan bana ulaşsın.

• Arkadaşlar Megane 1 Sedan aracım var 2000 model. Bizim araçların üstlerinde 2 tane siyah plastik çıta olur tavanında. Geçen arabaya binerken fark ettim 1 tanesi çıkmış gitmiş. Herhalde fırtına vardı İzmir'de o zaman gitti. İkisi de zaten oynuyordu yerinden biri uçtu gitti. 2 tane yeni alıp taktırma vakti geldi sanırım

Nereden ucuza alabilirim bunları bilen var mı aramızda?

Saygılar, iyi forumlar..
  • benim başıma da aynı olay geldi çok şükür dönüş yolunda buldum parcaları. Sıfır almanızı tavsiye etmem zzaten yaklasık 200 tl civarında. Biraz sanayide dolaşıp çıkma bulmaya çalışın. Üstteki yorumlarda arkadaşımızın silikon tavsiyesi vardı en onu uygulayıp çıtaların sabit kalmasını sağlayabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • blackdıamond kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam ben farkında olmadığım için hiç etrafa bakmadım malesef:( Umarım ucuz yollu bulurum. Silikon normal bildiğimiz silikon değil mi hocam özel bir silikondan bahsetmiyoruz değil mi?

200 tl 2000 model bir araç için çok fazla bir miktar malesef..
  • siyah silikon (dyson) forumdaki üyelerimizden birisinin tavsiyesi, köşelere uygularsanız daha faydalı olur. Tavan çıtalarının bu kadar dayanıksız olmasına anlam veremiyorum sonuçta bu arabaların sağlamlığıyla övünüyoruz bir yerde

Hocam Renault'un CEO'su bir açıklama yapmıştı bundan 6-7 yıl önce bende canlı izliyordum ntv yada cnn'den yayını. Adam diyordu ki biz araba satarken para kazanmıyoruz biz asıl parayı sizlerin de bildiği üzere yedek parça ve aksesuarlardan kazanıyoruz diye:)

Bence maliyeti 5 tl etmeyecek plastik çıtaları 200 tl'den satmak çok karlı bir iş değil mi sizce de?:))
  • karlı bi iş olduğu kadar da prestij kaybıdır aslında.bu araçta olan çoğu kronik sorun başıma geldi, elektrikli cam, tavan çıtası ve kondüktör sorunu.. Bunlar can sıkıyo tabi ama bu kronik sorunların motorda yürüyen aksamda olmaması diğer sorunların görmezden gelinmesini sağlıyor aslında.

• Merhabalar,

Bu başlığı uzun zamandır takip etmekteydim sonunda ben de 2001 Model Megane 1 RXT Otomatik ile aranıza katıldım. Aracı yeni aldığımdan mütevellit yakıt harcamasını hesaplamak istiyorum. Bunun için de bu model araçlarda yol bilgisayarı var mıdır? Var ise nasıl kullanılır? Konu ile ilgili yardımlarınızı bekliyorum,

saygılarımla.
  • Blackdıamond: Evet hocam bende de 2000 model var baya bir masraf çıkardı bana ama arabamı seviyorum:) Koltuklar baya eskidi aslında komple koltukları değiştirip yeni taktırsak kaç para tutar acaba hocam? Aslında çok eskimedi ama aynı orjinali ucuzmudur bilemedim:)

ConroeMAC: Hocam aynı araç en yakın arkadaşımda var güzel bir araç güle güle kullanın:) Yol bilgisayarı silgeçleri çalıştırdığınız kolun en dış kısmında basılan bir yer var oraya basın kilometrenin göründüğü yerde ekranın değiştini göreceksiniz. Orada anlık sarfiyattı, ortalama yakıt tüketimi vs. gibi şeyleri göreceksiniz.

Ama aracın kaç para yaktığını öğrenmenin en güzel yolu depoyu tamamen doldurmak ve sonrasında ortalama 200km yol gittikten sonra "aynı pompadan" tekrar tamamen doldurmaktır

• Equris kullanıcısına yanıt
    Hocam Çok teşekkür ederim sizlerden öğrenecek çok şeyim var. :)

Aracımın da ufak tefek eksik ve sorunları var. Bunları da zaman içerisinde sizlerin bilgisine sunmak niyetindeyim. Yakıt tüketimi konusundaki tavsiyenize katılıyorum. İşlerimin yoğunluğundan dolayı daha araçtan hevesimi alamadım :)) mümkün olan en kısa zamanda forum arkadaşlarının bilgisine sunmak üzere bu konfigürasyondaki ortalama yakıt tüketimini de sizlerle paylaşırım. Teşekkür ederim :)
  • ConroeMAC kullanıcısına yanıt
    Ne demek hocam bende çok bildiğimden değil 15 yıldır araba bizde ilk sahibiyiz ondan zorlada olsa öğrendik:)

Arabaya alışana kadar lütfen hızlı kullanmayın hatta gerekmedikçe hızlı kullanmayın ki ne siz ne de başkası zarar görsün. Sosyal mesajı da verdim:D

Tekrardan güle güle kullanın hocam hayırlı olsun:)
  • koltuklar benim de canımı sıkıyor özellikle şöför koltuğu fiyatını hiç araştırmadım pahalı olduğunu düşünüyorum. Aracım 2002 model haliyle bazı parçalar eskiyecek. Bu tür parçaları değiştirmek külfetli olur haliyle aracı satarken de bu maliyeti ekliyoruz ister istemez ve çok büyük paralar çıkıyo. Mesela bizim araçta michelin kış lastiği ve piyasa değeri 230 tl olan kar paleti var yükseklik ayarlı ön kol dayama varkendi uygulamam olan aracın içimdeki sıcaklığı gösteren küçük bir dijital ekranım var üstteki lambanın altında fotoğrafını çekip eklerim güzel de oldu sizlere de tavsiye ederim. Konuyu gereksiz yere uzattım farkındayım demem şu ki 12-15 yaşlarında olan bi aracı fabrikadan çıktığı hale getirirsek binerken zevk alırız ama satarken kimse yaptığınız değişikliklere bakmaz malesef. sonuçta renkler ve zevkler meselesi ben iki taraflı düşünme taraftarıyım ama insan aracına herseyin en iyisini yapmaya çalışıyo işte :)

Hocam eskiyen şeyleri ufak ufak değiştirmek lazım ve bazı parçalar ekleyerek modern teknolojilere ayak uydurmak lazım tabi:) Ben mesela park sensörü taktırmak istiyorum ama hangi marka model iyidir hiç bir fikrim yok açıkçası ama izmirde binbir oto diye bir yer var oradan bilgi alacağım eğer sizin bir bilginiz varsa yazarmısınz:)
  • Merhabalar,

Yaklaşık 1 hafta önce ufak bir kaza atlattım. Otomatik vites arabaya alışık olmadığım için önümdeki amcaya hafiften tıklattım.. :) ama amcanın tampon koruması olduğu için olan benim araca oldu. Şükür ki kayda değer bir hasar değil...

Asıl kafama takılan soru ise şu; bunu kazadan sonra tamponun altında kırılan ızgaraya bakınca anladım. Sanıyorum ki benden önce sahibi bu aracın tamponunu değiştirmiş ama satın almadan önce yaptırdığım expertiz raporunda kaporta kısmında bir sorun olmadığı için tamponu önemsemedim. Resimlerden de görüleceği üzere alt kısımdaki ızgara çubuklarından biri kırıldı. Benim kafama takılan normalde bu aracın tampon kısmında yani o ızgara kısmının arkasında radyatörü koruyucu daha sık yapıya sahip bir bir koruyucu ızgara olması gerekmiyor mu? Çünkü tampon değişimi sonrası alt-ön kısımdaki tamponla bağlantılı plastik kapaklar da takılmamış.

Uzun yol yaparken ızgaraya gelecek ufak ve hızlı bir cisim, bu açık alandan geçerek arka planda görülen radyatörün alt kısmı ve beraberindeki ekipmanlara zarar verir mi? Tamponun bu kısmının sizdeki durumu nedir? Ben başka bir araçla karşılaştırmak istedim lakin almadan önce sağda, solda, yolda gördüğüm bütün Megane'lar kayboldu :)) İşimden dolayı da çok çarşı pazar yapamadığım için karşılaştırma şansım da olmadı.

Akşam gelirken bakayım desen karanlık fener yakıp baksan adamın arabasına, hırsız sanırlar :D vs. vs.

Bu konudaki fikir ve tavsiyelerinize ihtiyacım var saygıdeğer arkadaşlar :)

• hocam çoğu konuda aynı fikirdeyiz diyebilirim yaklaşık 2 ay önce park sensörü aldım ben de gittigidiyor sitesinden kargo dahil 30 tl. Buzzer li dedikleri türden sadece bip bip sesi var ben mesafe gösteren ekranı istemedim. Onu ön tarafa almak için kablosunu bir çok parcayı sökerek tasımak gerekiyo aynı zamanda da geriye giderken dönüp de o ekrana bakmak dikkat dağıtır düşüncesindeyim.bip bip sesinden anlayabilirsiniz evde 12v luk adaptörle denedim gayet güzel anlaşılıyor. Yağmur kar bitsin en yakın zamanda montajını kendim yapıcam aldığım zaman denedim biraz uğraştırcak arka tampondaki darbe emiciler sebebiyle. Bu ürünün 250 tl ye kadar olanı da var geri görüş kameralı olanı vs. Sonuçta bazı şeyler ihtiyaç ve cüzdan meselesi ü

• 
Sayfa: önceki 336337338339340
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.