Şimdi Ara

|DH KİTAP TUTKUNLARI|-Günde ne kadar kitap okuyorsunuz? (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.853
Cevap
140
Favori
130.035
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki

|DH KİTAP TUTKUNLARI|-Günde ne kadar kitap okuyorsunuz?

(En Son Oy Tarihi: 13.10.2023)
Giriş

Orijinalden alıntı: jacob108

listeyi güncelledim.100 üyeye ulaştık sayılır bu kadar kitap sever olması beni mutlu etti.Daha çok olması lazım tabi ayrıca kitap severlerimiz okudukları kitap hakkında bilgi verip yorum yaparsa bizi bilgilendirmiş olurlar hemde birbirimize kitap önerisinde bulunmuş oluruz.

kitap bittimi?
  • Önceki gün saat 4 de bu konudaydım, uçurtma avcısını gördüm apar topar giyindim ve şehir kütüphanesine gidip aradım tarafım buldum 120. sayfadayım boğazım düğümlendi devam edemiyorum..
    ------------------------------------
    -Kitap okumaya Jules Verne ile başladım."Hayal Gücü..."
    -Bir eve misafirliğe gittiğimde, sahilde değerli taş arar gibi bir heyecanla kitaplığı karıştırırım.

1) Andre Gide-Dar Kapı
    2) John Fante-Toza Sor(çeviri : avi pardo)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musty81 -- 6 Nisan 2012; 14:32:54 >
  • En Son Olasılıksız başladım tam sarmadı yarım beni bekliyor. Daha sonra Açlık oyunları serisi var sırada
  • yakın zamanda bitirdiğim kitapların ana hatlarıyla ve bende bıraktığı izlenimleri paylaşmak isterim.

"Sarı Odanın Esrarı - Gaston Leroux / Şenlikli Bir Cinayet - Gilbert Adair" iki kitaptan bir arada bahsedeyim. "Locked Room" türüne giren - bu türün ilk kitabı olan "Sarı Odanın Esrarı"dır- anlatım bakımından akıcı, ortalama 200 sayfalık , sona yaklaştıkça heyecanın arttığı kitaplardır. İlk sayfalarda katilin kilitli odadan nasıl kaçtığını anlamaya kafa yorarken daha sonra katili bulmaya çalışıyorsunuz. Gerek yazılış gerekse konunun geçtiği tarihler günümüzden epey öncesine dayanmakta. Sarı Odanın Esrarı'nda 1890'larda geçen hikaye ; Şenlikli Bir Cinayet'te ise 1940'larda geçiyordu sanırsam. Okuyacak arkadaşların sonunu bilip heyecanları gitmesin diye ayrıntıya girmiyorum ama şunu söyleyebilirim Şenlikli Bir Cinayet daha zekice kurgulanmış ve sonucu daha tatminkar. Sarı Odanın Esrarı'nda konu ilginç olsa da biraz zorlama geldi bana. Şu an Carter Dickson - Üç Tabut kitabını okumaktayım. "Locked Room" tarzı romanları okumanızı tavsiye ederim. Başlangıç olarak da Şenlikli Bir Cinayet'i öneririm. Agatha Christie ve C. Doyle'dan çok farklı polisiyeler sizi bekliyor...

"Bir Adım Geriden - Henning Mankell" yazarla tanışma kitabımda İsveç'te meydana gelen cinayetler ve Dedektif Wallander'ın özel hayatının yansımaları doğrultusunda katili giden uzun ve şaşırtıcı yolu takip ediyorsunuz. Çeviri gayet başarılı olmuş. Kitabı en kısa sürede bitirmek istiyorsunuz çünkü anlatım çok akıcı ve Wallander'ı tanıdıkça kitabı bırakmak zorlaşıyor. Wallander kahramanımızın bundan önceki maceraları da var fakat ben ilk bu kitapla onu tanıdım, yazarın diğer kitaplarını da okuma listeme ekledim.

"Çavdar Tarlasında Çocuklar - J. D. Salinger " 2-3 yıl içinde başlayıp da bitirmediğim tek kitap olmayı başardı. Tavsiye üzerine okudum ama 198 sayfalık kitabın 110. sayfasından sonra dayanamadım son sayfayı okudum ve kitabı hiç okumasaydım dedim. Konusu sıradan olmaktan bile uzak, birinin önemsiz günlüklerinin veya önemsiz anılarının derlemesi gibiydi. Her sayfada "lanet" kelimesiyle karşılaşmanız işten değil.

Herkese zevkli okuma saatleri...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iztuzu -- 7 Nisan 2012; 11:44:57 >

• dante alighieri / ilahi komedya nasıldır arkadaşlar, başlama konsunda karasız kaldım açıkcası. ayrıca hangi yayın evi???
  • Beni de ekle dostum Tess Gerritsen Cerrah
  • quote:

Orijinalden alıntı: EudaimoniA

dante alighieri / ilahi komedya nasıldır arkadaşlar, başlama konsunda karasız kaldım açıkcası. ayrıca hangi yayın evi???

İlahi Komedya manzume yani dizelerden meydana gelmiş olan bir eser.Eserde Dante'nin aşkını bulmak için Cennet,cehennem ve Araf'a yapmış olduğu ziyaret anlatılıyor.Oğlak yayınlarının çevirisi idare eder alabilirsin.
  • Benide kitap tutkunlarına ekleyin kitapsız yaşayamam
  • Sherlock Holmes - Kızıl Soruşturma'nın boyutu küçükmüş. Yoksa cep boy mu yolladılar bana 153 sayfa kitap ve 11 x 17 cm boyunda. Sizin de öyle mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MeYo

Sherlock Holmes - Kızıl Soruşturma'nın boyutu küçükmüş. Yoksa cep boy mu yolladılar bana 153 sayfa kitap ve 11 x 17 cm boyunda. Sizin de öyle mi ?

Hocam ben okumadım ama benim bildiğim yada gördüklerim değdiğin gibi muhtemelen orjinali öyle kitabın 11X17.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler şimdi Bakırköy Capacity D&R a gideceğim. Taht Oyunları mı? Sherlock Holmes mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: YapışkanKağıt

Beyler şimdi Bakırköy Capacity D&R a gideceğim. Taht Oyunları mı? Sherlock Holmes mı?

Taht Oyunları'nı okumadım ama Sherlock Holmes'u mutlaka okumalısınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ««T®AVI§»»

quote:

Orijinalden alıntı: YapışkanKağıt

Beyler şimdi Bakırköy Capacity D&R a gideceğim. Taht Oyunları mı? Sherlock Holmes mı?

Taht Oyunları'nı okumadım ama Sherlock Holmes'u mutlaka okumalısınız.

Bence de kişiden kişiye değişsede sherlock holmes bende en yakın zamanda başlayacağım o seriye.
  • Arkadaşlar forumda anket yapmak istiyorum nasıl olacağını açıklayabilir misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: jacob108

quote:

Sherlock Holmes - Kızıl Soruşturma'nın boyutu küçükmüş. Yoksa cep boy mu yolladılar bana 153 sayfa kitap ve 11 x 17 cm boyunda. Sizin de öyle mi ?

Hocam ben okumadım ama benim bildiğim yada gördüklerim değdiğin gibi muhtemelen orjinali öyle kitabın 11X17.

İyi, içim rahatladı. Paketi açtıktan sonra kitabı görünce "bu ne la" diye 2-3 saniye bakmıştım.

• Beni de listeye eklersen sevinirim hocam. Harry Potter serisiyle kitap okumaya bağlandım ben de.
  • 100.üyeyim
  • Benide eklermisiniz şu sıralar kayıp sembol okuyorum...
  • quote:

ben de okudum küçüktü kitap.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dolumay

En Son Olasılıksız başladım tam sarmadı yarım beni bekliyor. Daha sonra Açlık oyunları serisi var sırada

dostum olasılıksız kitabı yarıdan sonrası harika sabırla devam etmeni tavsiye ediyorum, ilk başta bende bırakmıştım arkadaş tavsiyesiyle devam ettim harikaydı.
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.