Şimdi Ara

DH HYUNDAI ...ix35... KULÜBÜ (343. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14.913
Cevap
98
Favori
1.384.916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 341342343344345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ix35kayseri

O değilde arac hareket halinde iken start stop düğmesine basmayin arac duruyor test edilmiştir.. ben belki güvenlik önlemi vardır diye denedim çoluk çocuk basar diye 15 km hızda denedim motor durdu

aracın sağlıklı olarak durdurulması yani motorun kapanması ancak hareketin tam anlamıyla bitmiş olmasından sonra olmalı bence. açıkçası ben bunu pek sağlıklı bulmadım bence bir servise sorun bu normal mi diye

• quote:

Orijinalden alıntı: aybars233

Arkadaslar yardim edin bir problemim var......aracimi gecen gun akrabama verdim istanbul kirsehir arasi yol yapip geldiler..daha once hic dikkat etmedim boyle birsey yapmiyordu cunku arac...simdi aracimi calistiriyorum park halindeyken vites bos konumda gaza basiyorum aracin deviri duserken 2000 ile 1000 arasindaki cizgide arac titreyerek devir dusmeye basliyor bu benim cok sinirlerimi bozdu lutfen cevap yazin sizin aracinizdada boyle birsey oluyormu :( ? Arac daha 5.000km de.Birde aracimi verdigim akrabam dediki 90 la giderken surekli 5 vitesle kullandim 6 vitese gecirmedim bu hizlarda arabayi.benim bildigim 6 vites araci rahatlatmak icin koyulmustur bu benim aracima zarar vermis olabilir mi ? LUTFEN SADECE BILGILI ARKADASLAR MESAJ ATSIN.ona gore bir servise goturuyim bu arac niye titriyor arkadas diyim....

Aracın 90'la giderken 5. Viteste kullanılması motora zarar vermez idealinden yüksek devirle kullanıldığından yakıt tüketimi biraz fazla olur. Titreme ise alınan yakıt kirli ise ondan olabilir diye düşünüyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar geçen kış üstündeki lastiklerle erciyese çıkıyordum ama bu sene değiştireyim dedim. 225/60/17 Dunlop marka kışlık lastik için tanesine 495tl'ye pazarlık ettim. Ne diyorsunuz arkadaşlar, biraz pahalı mı? Yorumlar için şimdiden teşekkür ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kilicturan

quote:

Arkadaslar yardim edin bir problemim var......aracimi gecen gun akrabama verdim istanbul kirsehir arasi yol yapip geldiler..daha once hic dikkat etmedim boyle birsey yapmiyordu cunku arac...simdi aracimi calistiriyorum park halindeyken vites bos konumda gaza basiyorum aracin deviri duserken 2000 ile 1000 arasindaki cizgide arac titreyerek devir dusmeye basliyor bu benim cok sinirlerimi bozdu lutfen cevap yazin sizin aracinizdada boyle birsey oluyormu :( ? Arac daha 5.000km de.Birde aracimi verdigim akrabam dediki 90 la giderken surekli 5 vitesle kullandim 6 vitese gecirmedim bu hizlarda arabayi.benim bildigim 6 vites araci rahatlatmak icin koyulmustur bu benim aracima zarar vermis olabilir mi ? LUTFEN SADECE BILGILI ARKADASLAR MESAJ ATSIN.ona gore bir servise goturuyim bu arac niye titriyor arkadas diyim....

Aracın 90'la giderken 5. Viteste kullanılması motora zarar vermez idealinden yüksek devirle kullanıldığından yakıt tüketimi biraz fazla olur. Titreme ise alınan yakıt kirli ise ondan olabilir diye düşünüyorum.

SHELL 97 oktan dışında yakıt almamasını söylemiştim kendisine oda shellden almış..Eger boyle bir rezillik varsa Titrememenin sebebi bu ise opet dışında almam Peki bu titremeyi nasıl kesebilirim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aybars233 -- 2 Kasım 2012; 23:14:06 >

• quote:

quote:

quote:

SHELL 97 oktan dışında yakıt almamasını söylemiştim kendisine oda shellden almış..Eger boyle bir rezillik varsa Titrememenin sebebi bu ise opet dışında almam Peki bu titremeyi nasıl kesebilirim ?

yakıttan olacağını sanmıyorum pis yakıt motor arıza lambasını yakar ve enjektörlerini kullanılmaz hale getirir... bu aracın rolantisinde bir problem var gibi görünüyor.serviste bir kaç ayarla düzeltilebilir...nasıl bir titreme onuda anlamadım belirli belirsiz birşeyde kuruntumu yapıyorsunuz acaba yoksa araç ciddi ciddi sallanıyormu acaba ??

• quote:

Orijinalden alıntı: dermeister01

quote:

quote:

quote:

yakıttan olacağını sanmıyorum pis yakıt motor arıza lambasını yakar ve enjektörlerini kullanılmaz hale getirir... bu aracın rolantisinde bir problem var gibi görünüyor.serviste bir kaç ayarla düzeltilebilir...nasıl bir titreme onuda anlamadım belirli belirsiz birşeyde kuruntumu yapıyorsunuz acaba yoksa araç ciddi ciddi sallanıyormu acaba ??

RESİMDEKİ GİBİ ARAÇ PARK HALİNDE İKEN BOŞ VİTES KONUMUNDA GAZA BASIYORUM 2000 DEVİRDEN DÜŞERKEN TİTREYEREK YAVAŞ YAVAŞ DÜŞÜYOR.....GAZA BASMADIĞIM ZAMANDA PARK HALİNDE ÇALIŞIR POZİSYONDA HAFİF HAFİF TİTRİYOR ARAÇ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aybars233 -- 2 Kasım 2012; 23:36:36 >

• 1. yarın servise gösterin içiniz rahat etsin belki de hiçbişey yoktur ama tahmin yerine bilenin görmesi daha iyi olur hem önemli bi durumsa erkenden farkedilmesi de faydanıza olur..

2. 97 niye kullanıyosunuzki bence 95 kullanın.. ben de shell ve opetten alıyorum ama sadece 95 kullanıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: éxclusiv

1. yarın servise gösterin içiniz rahat etsin belki de hiçbişey yoktur ama tahmin yerine bilenin görmesi daha iyi olur hem önemli bi durumsa erkenden farkedilmesi de faydanıza olur..

2. 97 niye kullanıyosunuzki bence 95 kullanın.. ben de shell ve opetten alıyorum ama sadece 95 kullanıyorum.

Doğru diyorsunuz pazartesi günü servise göstereyim aracı...97 Oktan almamın sebebi performans olarak araca daha fazla güç katıyor ve enjektörleri temiz tutar diyorlar..Aldıgımdan beri birkere bile 95 oktan koymadım araca
  • quote:

quote:

1. yarın servise gösterin içiniz rahat etsin belki de hiçbişey yoktur ama tahmin yerine bilenin görmesi daha iyi olur hem önemli bi durumsa erkenden farkedilmesi de faydanıza olur..

Doğru diyorsunuz pazartesi günü servise göstereyim aracı...97 Oktan almamın sebebi performans olarak araca daha fazla güç katıyor ve enjektörleri temiz tutar diyorlar..Aldıgımdan beri birkere bile 95 oktan koymadım araca

Benim bildiğim kadarıyla motor 95 oktana uygun iken 97 oktan benzin almanın bir anlamı yok. 97 oktan 95'ten iyidir olayı reklam yanıltması diye düşünüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: dr.tolgaaa

Arkadaşlar geçen kış üstündeki lastiklerle erciyese çıkıyordum ama bu sene değiştireyim dedim. 225/60/17 Dunlop marka kışlık lastik için tanesine 495tl'ye pazarlık ettim. Ne diyorsunuz arkadaşlar, biraz pahalı mı? Yorumlar için şimdiden teşekkür ederim

Ben 55 yanak kullandim hiç bir sıkıntısi olmadı vede uygun fiyata aldım .

• quote:

+1

Katiliyorum, 95 oktan kullanilmasi gerekirken neden hem cebinize hemde araca zarar veriyorsunuz? Sorunun kaynagi bu olabilir buyuk ihtimal.

2006 yilindan 2.0 FSİ Passat almistim. Alirken Dogus Oto bana 97 oktan kullan dedi ama bir sure sonra ifak tefek ariza kayitlari verdi. Servise gittim. Ustanin biri bana ne yakit kullaniyorsun dedi. Bende tavsiyeniz uzerine 97 oktan deyince usta tamam arizanin sebebi bu dedi. Sonra 95 oktan kullanmaya baslayinca arac duzeldi.

97 oktan daha iyi olsa 97 oktan kullanin diye kitabinda yazardi. 97 oktan benzin ile 95 oktanin yanma suresi farkli olacagindan yanma odasinda erken patlama yapabilir. Bu da hem guc kaybina hemde fazla tuketime sebep olur.

Siz bir kac depo 95 oktan benzin kullanin sonra aracin normale dondugunu goreceksiniz.

Daha once yazmistim; benzin alirken marka takintisina gerek yok. Bilinen buyuk firmalarin icinden bulundugunuz yerdeki en cok ragbet gorenden yakit alin. Shell, Opet, PO, BP, Total gibi firmalarin icinden en cok siraya girilene gidin vardir elbet bir sebebi. Adini andigim bu markalar alengirli is yapmaz yaparsa da tiyniyetsiz bayi yapar. İlla ki Shell iyidir diye bir sey yok ya da illa ki Opet kotudur yok oldugu gibi. Selamlar

Not: Bu arada hatirlatayim LPG 100 oktandir :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celebic -- 3 Kasım 2012; 8:45:50 >

• Araç teslimattaki yetkili bana aracımı verirken özellikle 95 oktan al sakın 97 kullanma araca zarar verirsin demişti ben de hiç 97 almadım. 97 Kullanan arkadaşlar mutlaka servise danışsınlar.
  • Arkadaşlar 97 oktan diye bir benzin yoktur yani 97 oktan benzin üretilmez bu tamamen benzincilerin uydurduğu bir pazarlama yöntemidir 97 oktan dedikleri benzin 95 oktanın deterjan, temizlik maddeleri yada kimyasallar katılmış halidir ve her araç için uygun değildir kesinlikle 97 oktan dedikleri ürünü kullanmayın...Aşağıda'ki listeye bakın, hiç bir pompa fiyatı listesinde 97'nin yanında oktan yazmaz

http://gm.poas.com.tr/pompafiyat/pompafiyatgrid.aspx

K.Benzin 95 Oktan - V/Max Kurşunsuz 95 (TL/lt) K.Benzin 95 Oktan - V/Max Kurşunsuz 97 (TL/lt) Katkılı K.Benzin 95 Oktan - SüperExtra (TL/lt) Motorin - V/Max EuroDizel 10 (TL/lt) Motorin-Yeni Prodizel 10 (TL/lt)

http://www.opet.com.tr/tr/PompaFiyatlariGuncel.aspx?cat=4&id=33&city=64&sehir=%C4%B0STANBUL%20(AVRUPA)

Kurşunsuz Benzin 95 (Ultra Force 95) TL/LT Kurşunsuz Benzin 95 (97) (Ultra Force 97) TL/LT Motorin (Eco Force Eurodiesel) TL/LT Motorin (Ultra Force Eurodiesel) TL/LT Gazyağı TL/LT Fuel Oil Yuksek Kukurtlu Fuel Oil Kalorifer Yakıtı

• Coskun hocamin dedigi gibi 97 oktan diye satilan benzin 95 oktan benzine yapilan ilavelerle olusmustur. Ozellikle ilave edilen kursun miktari fazladir. Sonradan eklenen katkilar nedeniyle iki yakitin yanma oranlari cikar.

Onerilenden farkli bir yakit koydugunuzda zamanindan once patlama gerceklesir ve silindir tam hareketini bitirme firsati bulamaz. Eksik randiman alirsiniz ve motorunuz duzensiz calisir. Arizalar bas gosterir.

Cok istiyorsaniz arada bir deponuza yakit koyarken enjektor temizleyici vb katki maddeleri kullanabilirsiniz ama kesinkes kitapta onerilen yakiti kullanin. Aksini yapmak hem cebinize hem araciniza zarar verir.

Sizin aracinizdaki duzensiz calismanin sebebi yanlis yakit kullanmanizdandir. Bence servise goturmeyin sonra ileriki donemlerde cikabilecek olasi arizalar icin bunu one surebilirler. Bir kac depo 95 oktan yakit kullanin zaten durum duzelecektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: celebic

Coskun hocamin dedigi gibi 97 oktan diye satilan benzin 95 oktan benzine yapilan ilavelerle olusmustur. Ozellikle ilave edilen kursun miktari fazladir. Sonradan eklenen katkilar nedeniyle iki yakitin yanma oranlari cikar.

Onerilenden farkli bir yakit koydugunuzda zamanindan once patlama gerceklesir ve silindir tam hareketini bitirme firsati bulamaz. Eksik randiman alirsiniz ve motorunuz duzensiz calisir. Arizalar bas gosterir.

Cok istiyorsaniz arada bir deponuza yakit koyarken enjektor temizleyici vb katki maddeleri kullanabilirsiniz ama kesinkes kitapta onerilen yakiti kullanin. Aksini yapmak hem cebinize hem araciniza zarar verir.

Sizin aracinizdaki duzensiz calismanin sebebi yanlis yakit kullanmanizdandir. Bence servise goturmeyin sonra ileriki donemlerde cikabilecek olasi arizalar icin bunu one surebilirler. Bir kac depo 95 oktan yakit kullanin zaten durum duzelecektir.

+1 tüm söylediklerine katılıyorum hocam...

• quote:

Orijinalden alıntı: Coşkun Uçar

Arkadaşlar 97 oktan diye bir benzin yoktur yani 97 oktan benzin üretilmez bu tamamen benzincilerin uydurduğu bir pazarlama yöntemidir 97 oktan dedikleri benzin 95 oktanın deterjan, temizlik maddeleri yada kimyasallar katılmış halidir ve her araç için uygun değildir kesinlikle 97 oktan dedikleri ürünü kullanmayın...Aşağıda'ki listeye bakın, hiç bir pompa fiyatı listesinde 97'nin yanında oktan yazmaz

K.Benzin 95 Oktan - V/Max Kurşunsuz 95 (TL/lt) K.Benzin 95 Oktan - V/Max Kurşunsuz 97 (TL/lt) Katkılı K.Benzin 95 Oktan - SüperExtra (TL/lt) Motorin - V/Max EuroDizel 10 (TL/lt) Motorin-Yeni Prodizel 10 (TL/lt)

http://www.opet.com.tr/tr/PompaFiyatlariGuncel.aspx?cat=4&id=33&city=64&sehir=%C4%B0STANBUL%20(AVRUPA)

Kurşunsuz Benzin 95 (Ultra Force 95) TL/LT Kurşunsuz Benzin 95 (97) (Ultra Force 97) TL/LT Motorin (Eco Force Eurodiesel) TL/LT Motorin (Ultra Force Eurodiesel) TL/LT Gazyağı TL/LT Fuel Oil Yuksek Kukurtlu Fuel Oil Kalorifer Yakıtı

Aslında bu detayı farketmemiştim, benzinin kendisi 97 oktan değil 95 oktan ama adında 97 ifadesi geçtiğinden ben de dahil olmak üzere insanları 97 oktanmış gibi düşündürüyorlar. Yöntem adını değiştirmek olunca "Turan Super Force 1500" de olurmuş yani :) o zaman da 1500 oktana gerek yok diye konuşuyor olacaktım. Ben kitapçığında 95 oktan kullanın dediği için 95 oktan almaya devam ediyorum.
    Bilgi için teşekkürler...

• O zaman 97 oktan kulanan araçların hepsi mi bu arızayı yapar ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Coşkun Uçar

Arkadaşlar 97 oktan diye bir benzin yoktur yani 97 oktan benzin üretilmez bu tamamen benzincilerin uydurduğu bir pazarlama yöntemidir 97 oktan dedikleri benzin 95 oktanın deterjan, temizlik maddeleri yada kimyasallar katılmış halidir ve her araç için uygun değildir kesinlikle 97 oktan dedikleri ürünü kullanmayın...Aşağıda'ki listeye bakın, hiç bir pompa fiyatı listesinde 97'nin yanında oktan yazmaz

evet coşkun abi sen daha önceden söylemiştin bunları ben yazacaktım ama sen yazarsın diye bekledim 97 oktan işi biraz kandırmaca...

insanlar özellikle yeni araç almışsa aracına özendiğinden dolayı 97 alıyor ama gereksiz birşey zararlı olma ihtimalide yok değil...

bu arada benzin satan firmaların markalarına değilde istasyonların güvenirliğine bakın yoksa opet,shell mell hikaye...istasyon sahibinin sahtekar olmaması lazım

• quote:

Orijinalden alıntı: burakgibiyim

O zaman 97 oktan kulanan araçların hepsi mi bu arızayı yapar ?

Uretici firma hangi yakiti kullanacagini zaten musterisine belirtir.

Dogus Oto saticilarida benim basimi yakiyordu. Abi sen 97 kullan deyince bizde oyle yaptik ama servisteki usta uyarmasa belki basimiza daha buyuk dertler acilabilirdi.

• ben 97 oktan kullanıyorum, yoksa 95 alıyorum. opet ve sehell dışından almıyorum. arada yol bilgisayarı kendi kendine sıfırlayınca serviste ustaya sorduğumda 97 oktan önermişti.

97 oktan ferformansta fark ediyor. hatta motorun ömrünü uzattığı vb bir sürü bıdı bıdı yazıyor.

97 oktanın bir yararı hatta zararı olacağını söyleyen arkadaşlarlar kaynak gösterebilir mi ? eğer zararlı ise 95 e devam edelim.

dizel, euro dizel gibi bir şey galiba. dizel alırken hep euro dizel alırdım hiç bir zararını görmedim.
  • 
Sayfa: önceki 341342343344345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.