Şimdi Ara

##### DH - Fight Club ##3 Kişiyiz xD #####

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Filmi 2 hafta önce izledim gerçekten acayip etkilendim . Sonra büyük bir araştırma sonucu böyle bir konu olmadığını gördüm , büyük eksiklik

Fight Club Sözleri :

Anlatıcı

#Birden herşeyi unutup silahın temizliğini düşündüm.
    #Uykusuzsanız hiç uyuyamıyor ve uyanık da duramıyorsunuz.
    #Bob un göğüslerine bastırılmış uyurken Tanrınınkiler de böyle olmalı diyorsunuz.
    #Dövüş kulübü artık bodrumlardan taştı, şimdi Mayhem[1] Project oldu.
    #Bir tümörüm olsa adını Marla koyardım.
    #Damağındaki küçük çizik dilinle oynamasan hemen geçer ama dayanamıyorsun.
    #Uyuyup olduğunuz yer dışında, bambaşka bir yerde uyanırsanız, farklı biri olarak uyanabilir misiniz?

Tyler Durden

#3 dakika. Hepsi bu. Sıfır noktasındayız. Olayın şerefine bir konuşma yapacak mısın?
    #Bu senin yaşamın ve her geçen dakika sona eriyor.
    #Bana vurabildiğin kadar sert vurmanı istiyorum.
    #Bizler özel değiliz.
    #Yaşamı sevmemize ramak kalmıştı.
    #Sadece felaket sonrası diriltmiş olacak bizi.
    #Omlet yapmak için yumurtaları kırman gerekir.
    #Burada yaşayan en güçlü ve en zeki erkekleri görüyorum. Bu potansiyeli görüyorum ve hepsi heba oluyor. Lanet olsun, bütün bir nesil benzin pompalıyor, garsonluk yapıyor, ya da beyaz yakalı köle olmuş. Reklamlar yüzünden araba ve kıyafet peşinde. Nefret ettiğimiz işlerde çalışıp gereksiz şeyler alıyoruz.
    #Bizler tarihin ortanca çocuklarıyız. Bir amacımız ya da yerimiz yok, ne büyük savaşı yaşadık ne de büyük buhranı. Bizim savaşımız ruhani bir savaş, en büyük buhranımız hayatlarımız.
    #Televizyonla büyürken, milyoner film yıldızı ya da rock yıldızı olacağımıza inandık, ama olmayacağız. Bunu yavaş yavaş öğreniyoruz ve o yüzden çok çok kızgınız.
    #Hayır, değil. Eğer hiç kavga etmemişsen kendini tanıman ne kadar mümkün? Hiç bir yara izim olmadan ölmek istemiyorum.
    #Sahip oldukların,sonunda sana sahip olur.
    #Tüm umudunuzu kaybetmek özgürlüktür.
    #Bırakın evrilelim; her şey düşeceği yere düşsün.
    #Her şeyden önce korkmayı bırakıp bir gün öleceğini kabullenmelisin.
    #Sadece her şeyi kaybettikten sonra özgür kalabiliriz.
    #Tebrikler.. Dibe vurmaya biraz daha yaklaştın.
    #Kıçına tüy takmak seni tavuk yapmaz.
    #Benim dünya görüşümde sen: rockafeller merkezi harabelerinin etrafındaki ormanda av peşindesin... Hayatın boyunca üzerinde olacak deri giysin var. Sears kulesini saran sarmaşıkları tırmanacaksın. Tepeden aşağıya baktığın zaman sadece un yapan ya da asfalt yolda et kurutan minik insanlar göreceksin.
    #Sizler işiniz değilsiniz... Sizler paranız kadar değilsiniz... Bindiğiniz araba değilsiniz... Kredi kartlarınızın limiti değilsiniz... Sizler iç çamaşırı değilsiniz.. Sizler dünyanın şarkı söyleyip dans eden pisliklerisiniz..Hepimiz aynı pisliğin lacivertleriyiz...
    #Kendini geliştirmek mastürbasyondur, kendini yıkmak ise asıl soruların cevabı.
    #İnsanlar bunu her gün yapıyor. Kendileriyle konuşuyor, hayallerindeki gibi olmak istiyorlar. Ama cesaretleri olmadığı için eyleme geçmiyorlar.
    #Tanrının ya düşmanı ya da hiçbir şeyi olacak olsan, hangisini seçerdin?

Marla

#Prezervatif: neslimizin kristal ayakkabısı... Onu takıp bir yabancıyla karşılaşıyorsun. Bütün gece dans edip sonra atıyorsun...
    #Anaokulundan beri böyle sevişmemiştim...
    #...Bilmem öylemi aslında benim daha çok hakkım var senin hala testislerin var öyle değil mi ?

Monolog

#Kafama bir silah daya ve duvarları beynimle boya.
    #Sizler özel değilsiniz,
    Sizler güzel ya da eşi benzeri olmayan
    Kar tanesi de değilsiniz,
    Sizler işiniz değilsiniz,
    Sizler paranız kadar değilsiniz,
    Bindiğiniz araba değilsiniz,
    Kredi kartlarınızın limiti değilsiniz,
    Sizler iç çamaşırı değilsiniz,
    Sizler her şey gibi çürüyen birer organik maddesiniz...
    #Bizler bu dünyanın şarkı söyleyip dans eden yeri geldiğinde dalga geçen yeri geldiğinde gülüp geçen pislikleriyiz.
    #Ben jack'in öd kesesiyim ben olmazsam jack yağlarını sindiremez. Ben jack'in kalın bağırsağıyım, bu adam biraz kaçıkmış ben ( o sırada taylor evde bisikletle gezer) ben jack'in meme ucuyum.....
    #Yarın herkesin bi ödevi var. hepiniz biriyle kavga edeceksiniz. kavga edecek ve kaybedeceksiniz.
    #Edward Norton -Burda yok.
    Marla: -kim burda yok.
    Edward Norton -tyler burda yok. gitti. uzaklara.
    #Ben Jack 'in mahvedilmiş hayatıyım.
    #tyler:o silahı neden kafana dayıyorsun
    kafama değil kafamıza
    #elime bir tüfek alıp, türünü korumak için çiftleşmeyen her pandayı vurmak istiyorum, petrol tankerlerini açıp hiç görmeyeceğim fransız sahillerini kirletmek istiyorum. DUMAN SOLUMAK İSTİYORUM. gerçekten...

#Tyler : Fuck,damnation !

Dövüş Kulübü Kuralları :

Dövüş kulübünün ilk kuralı: kulüpten sözetmemek
    2.kuralı:kimseye kulüpten sözetmemek
    3.kuralı:Ayakkabı t-shirt yasak
    4.kuralı:Dövüşler tek tek yapılır
    5.kuralı:Dövüşte iki kişi vardır
    6.kuralı:Biri pes derse sakatlanır ya da bayılırsa dövüş sona erer
    7.kuralı:Dövüş gerektiği kadar sürer
    8.kuralı:Dövüş kulübündeki ilk gecenizse dövüşmek zorundasınız.

Dövüş Kulübü Üyeleri :
    1-)xSquaLLx
    2-)littlelemon
    3-)GeçhoSubasa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightmaresonta -- 7 Aralık 2009; 19:45:49 >

•  ##### DH - Fight Club ##3 Kişiyiz xD #####

My name is Tyler Durden. I use humansoap
  • böyle bir konu olmadığını gördün he... ilginnç..
  • quote:

Orijinalden alıntı: by.weger

böyle bir konu olmadığını gördün he... ilginnç..

Yani millet açmış ama çok beğendim demiş öyle bi club yok ha var ama o da dövüş sanatları hakkında
  • forumda bununla ilgili 95684856748674865747653 tae konu mevcut ve 5687458764864694568 tanesine zaten üyeyim.Bunada ekliyeceksen ekle :)
  • Ekle
    ama cidden bi gün buluşupdövüşek
  • quote:

Orijinalden alıntı: xSquaLLx

Filmi 2 hafta önce izledim gerçekten acayip etkilendim . Sonra büyük bir araştırma sonucu böyle bir konu olmadığını gördüm , büyük eksiklik

oha
    ne araştırmaymış be her gün mesaj atılan konuyu bulamamış
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Beni ekle.. dövüşler nerelerde yapılcak??
  • Çok büyük bir kayıptır Fight Club izlememiş, izleyipte anlamamış olmak. Ama filmin gazına kapılıpta grup kuralım kavga edelim muhabbetleri saçma ve çocukça bence, herkesin filmden aldığı, gördüğü şeyler farklıdır.

Bir fikir var ortada bir hayat felsefesi var, sayfalarca yazılacak şey var.
    Kitabını okudum, filmini izledim, yetmedi ingilizcesini okudum, yetmedi mesajlarını kendi eşyalarımda kullandım(recycle your animals). Bir dönem Tyler Durden'ın o gözlüğünden taktım, montunu alacaktım param yetmedi, gerillalık ve hayatta kalma rehberleri edindim, kimya bölümünden arkadaşlar edinip sabun yapmayı öğrendim, patlayıcı tarifleri denedim, arkadaşlarımla kavgalar ettim, bu filmi izleyip dükkan camları indirip arabaları sopalayanlar bile gördüm. Kostik soda muhabbetine ihtiyacım zaten yoktu(beni reelden tanıyanlar ellerimi bilir) vs vs vs çok kaptırdım. Birazda o adamda kendimi gördüğüm içindi sanırım, tekdüze ve aptal bir yaşamı olan yalnız bir adam ancak geçmişinde onlarca fiziksel ve manevi yarası olan güçlü bir adamı tanıdım kendimde.Halende severim pişmanda değilim yaptıklarımdan ama film herkesin kaldırabileceği bir film değil.

Ayrıca film bir popüler kültür malzemesi de değil. Fight Club'ın felsefesine aykırı şeyler böyle afişe edilmesi. Fight Club özel bir film ve izleyicileri de bu özelliği bozmamalı.

Bu filmden sonra hayata olan bakış açım değişti. Eskiden yaramın üzerine kolonya damlatmak büyük bir acıydı şimdiyse chemical burn sahnesini aklıma getirip bundan keyif alıyorum. Fiziksel acının ne kadar basit ve üstesinden gelinebilir birşey olduğunu öğrendim. Paranın, maddi eşyaların ve mülkiyetin hiçbir işe yaramadığının farkına vardım. Öleceğimin farkına vardım. Vardımda vardım erdimde erdim. Onlarca yazı yazdım bu düşünce penceresinden hayatında hiç bakmamış insanların benim gibi düşünmelerini sağladım.

Daha önce yaptığım ancak tanımlayamadığım şeylerin neden olduğunu anladım.

Grup mu? Bana gelmez hacı sağol:)

• quote:

Orijinalden alıntı: L.J

Çok büyük bir kayıptır Fight Club izlememiş, izleyipte anlamamış olmak. Ama filmin gazına kapılıpta grup kuralım kavga edelim muhabbetleri saçma ve çocukça bence, herkesin filmden aldığı, gördüğü şeyler farklıdır.

Bir fikir var ortada bir hayat felsefesi var, sayfalarca yazılacak şey var.
    Kitabını okudum, filmini izledim, yetmedi ingilizcesini okudum, yetmedi mesajlarını kendi eşyalarımda kullandım(recycle your animals). Bir dönem Tyler Durden'ın o gözlüğünden taktım, montunu alacaktım param yetmedi, gerillalık ve hayatta kalma rehberleri edindim, kimya bölümünden arkadaşlar edinip sabun yapmayı öğrendim, patlayıcı tarifleri denedim, arkadaşlarımla kavgalar ettim, bu filmi izleyip dükkan camları indirip arabaları sopalayanlar bile gördüm. Kostik soda muhabbetine ihtiyacım zaten yoktu(beni reelden tanıyanlar ellerimi bilir) vs vs vs çok kaptırdım. Birazda o adamda kendimi gördüğüm içindi sanırım, tekdüze ve aptal bir yaşamı olan yalnız bir adam ancak geçmişinde onlarca fiziksel ve manevi yarası olan güçlü bir adamı tanıdım kendimde.Halende severim pişmanda değilim yaptıklarımdan ama film herkesin kaldırabileceği bir film değil.

Ayrıca film bir popüler kültür malzemesi de değil. Fight Club'ın felsefesine aykırı şeyler böyle afişe edilmesi. Fight Club özel bir film ve izleyicileri de bu özelliği bozmamalı.

Bu filmden sonra hayata olan bakış açım değişti. Eskiden yaramın üzerine kolonya damlatmak büyük bir acıydı şimdiyse chemical burn sahnesini aklıma getirip bundan keyif alıyorum. Fiziksel acının ne kadar basit ve üstesinden gelinebilir birşey olduğunu öğrendim. Paranın, maddi eşyaların ve mülkiyetin hiçbir işe yaramadığının farkına vardım. Öleceğimin farkına vardım. Vardımda vardım erdimde erdim. Onlarca yazı yazdım bu düşünce penceresinden hayatında hiç bakmamış insanların benim gibi düşünmelerini sağladım.

Daha önce yaptığım ancak tanımlayamadığım şeylerin neden olduğunu anladım.

Grup mu? Bana gelmez hacı sağol:)

Hocam filmin sende kozmik etki yaptığı kesin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ben Ressam -- 7 Aralık 2009; 19:44:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Nbcheroes

quote:

Orijinalden alıntı: xSquaLLx

Filmi 2 hafta önce izledim gerçekten acayip etkilendim . Sonra büyük bir araştırma sonucu böyle bir konu olmadığını gördüm , büyük eksiklik

oha
    ne araştırmaymış be her gün mesaj atılan konuyu bulamamış

Millet sadece çok beğendim falan diye konu açmış diyorum

• quote:

Hocam filmin sende kozmik etki yaptığı kesin

Bir eser içerisinde kendine yakın şeyler görürsen benimsersin. Eğerki sıradışı bir yaşamın varsa ve anormal olarak anılan bir karakter isen ruhsal sorunların varsa ve seni anlayan bir şeyler bulursan direk yapışır ve asla bırakmazsın.
  • Bu konunun aynısını daha önce başka bir şahıs açmıştı. Onu özgürlüğüne kavuşturduğum için artık uğramıyo konusuna.
  • quote:

Orijinalden alıntı: l2aven

Bu konunun aynısını daha önce başka bir şahıs açmıştı. Onu özgürlüğüne kavuşturduğum için artık uğramıyo konusuna.

Pardon abi Saygılar
  • OKUL ÇIKISINDA GELİN OLUM MİGROSUN ORAYA . EL BOMBALARIYLA GELCEM
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlackNote

OKUL ÇIKISINDA GELİN OLUM MİGROSUN ORAYA . EL BOMBALARIYLA GELCEM

İddacı bakkalın oradayız biz
  • Ben kavga edelimi geyiğine söylemiştim ciddiyetim yoktu

Fİlm zaten kelimelerle anlatılmayacak dersler veriyor.Ha kelimelerle mi anlatcaksın, buyrun sizi tyler durdenin sözlerini okumaya davet ediyoruz
  • Böyle bir konu yok mu ?? Çok üzdün beni.
    Oyununu bile yaptık.
    İmzamdaki linke tıkla.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.