Şimdi Ara

^^^DH FİAT UNO CLUBU^^^ (23. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8.154
Cevap
99
Favori
1.442.705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Slm arkadaşlar sizlerin unosunu bilemem ama benim unomda sallantının s bile yok
  • arkadaşlar slm,
    forumunuzu dün gördüm ve baştan sona zevkle okudum. Bir sene önce ehliyet aldım ve ehliyeti kimlik olarak kullanıyordum. Bu sene haziran başında
    99 uno 70 s aldım. 153000 km de, alarm, merkezi kilit, teyp, benzinli.
    6.500 ytl araba,200 noter,175 trafik sigortası-muameleci,60 ruhsat,650 kasko... aldıktan bir ay sonra da tamirciye genel bakım ve birkaç tamirat için 100 ytl verdim. son bir hafta içinde iki defa hararet yapıp yolda bıraktı. cumartesi günü tamirciye gittim ve 15 ytl ye o sorunu da hallettik. (dürüst bir tamircim iyi bir sigortacım var, isteyenlere telefonlarını verebilirim.) Uno benim gibi yeni şoförler için ideal bir araba.
    İlk günlerde ş.içinde 28,5 ykr yaktığını tespit etmiştim, ancak haftasonu ş.dışı 100 km git-gelde ( bu kesin) 15 ykr yaktı. Ş.içi-ş.dışı bu kadar farketmemesi lazım diye düşünüyorum. Ş.içini en kısa zamanda bir daha test edeceğim. Otobanda en fazla 130 u gördüm, fazlası yemedi
    Şu anki sorunum son günlerde (birkaç arkadaşın da daha önceden yazdığı gibi) fren sisteminde bir sorun olduğu. Fren geç kavrıyo, araba hemen durmuyo.

• 96 sx 1.4 var bendede.abi ben otobanda 140 vurdum 5 kişi vardı arabada çekmedi daha fazlasını inanıyorumki tek olsam 160a falan çıkarırım hayırlısıyla ehliyetimi bi alim.bu cumartesi ehliyet sınavım var şans dileyin banauno hakikaten yeni başlayanlar için çok doğru bi araba bence.
  • ben 180 yaptım da ne oldu?Bu araçlarda hız yapmak pek güvenli değil.Canımız herşeyden önemli..Ehliyet sınavında bol şanslar.Birşey daha belirteyim,uno ara hızlanmalarda çok iyi,çekişi çok güzel..
  • quote:

Orjinalden alıntı: unocu

FİAT UNOCULAR EĞER YAKITTAN BİRAZ DAHA TASARRUF ETMEK İSTİYORSANIZ HAVA FİLTRESİNİ ÇIKARIP YERİNE BAYAN ÇORAPI GEREREK YERLEŞTİRİN VE ARACINIZDAKİ YAKIT TÜKETİMİNİ ÖNEMLİ ÖLÇÜDE DÜŞÜRÜN AYRICA HARARET SORUNUDA ORTADAN KALKIYOR ARAC DAHA RAHAT HAVA ALDIĞI İÇİN ZORLANMIYOR FARK EDİLEBİLİR Bİ DEĞİŞİKLİK MEYDANA GELİYOR.KAPUTUN ÜZERİNDEKİ KALORİFER HAVA GİRİŞİNİDE SÖKÜP BAYAN ÇORAPI GEREREK İÇERİYE TOZ YAPRAK VB YABANCI MADDELERİN GİRMESİNİ ÖNLEYEBİLİRSİNİZ. BENDE ARKADAŞ TAVSİYESİ İLE YAPTIM VE ÇOK MEMNUNUM. PAYLAŞMAK İSTEDİM. BİŞEY DAHA GÖRDÜM ARKADAŞIN ARABASINDA BENZİNİN MOTORA GİRİŞ YAPTIĞI BENZİN BORUSUNUN ÜZERİNE HOPARLÖRLERİN ARKASINDA BULUNAN MIKNATISLARDAN 5-6 TANE GEÇİRİNCE BENZİN TASARRUFU SAĞLANIYORMUŞ VE ARACIN ÇEKİŞİNDE DEĞİŞİKLİK OLUYORMUŞ BİLEN VARMI VARSA CEVAP YAZSIN

selamlar...
    doğada mikron seviyesinde tozlar vardır...kaldı ki bayan çorabından 1000 mikron seviyesinde tozlar geçer..motorda çok önemli hasarlar oluşturur...

kesinlikle kullanmamalısınız...

saygılarımla...

• Merhaba arkadaslar,2 ay kadar oldu 2000 model 1,4 ie alalı 4 yeni lastik trıger kayısı devir daim degıstı sebepme conta yaktım toplam bana 250 ytl lık masraf actı ama sımdı motor guzel cekıyor araba ılk basta ıcıme sınmedı ama sımdı hosuma gıtmeye basladı.Size sormak ıstedıgım on kapı camları manuel onları otomatık yaptırabılırmıyım,ikincisi sis farı ve yan marspıyel ve lambalı spoyler takmak ıstıyorum nerde bulabılır ve taktırabılırım.Anadolu yakası ına oturuyorum,bana yardımcı olursanız sevınırım.Ayrıca araba 78000 de ve 7000 ytl aldım sızce fıyat nasıl.Şimdiden tesekkur ederim
  • Arkadaslar benunomun yol tutusu hakkında bı seyler yazmak ıstedım;sunu soylıyebılırım ben 2
    hafta kadar once ızıne gıttım malum karadeniz sahıl yolları genelde vıraj ve rampa ve uno ıle ılk defa uzun yola cıktım toplam 2000 km yaptım bunun en az %60 vıraj uno vıraj frenlı gırersenız savurma yapıyor ancak vıteslı gırip viajda gaz basarsanız arab kendını topalıyor ve bı sorun yasatmıyor ama dedıgım gıbı fren yapark ozlleklede sert frense arabanın dengseı bozuluyor ama kasasına ve agırlıgına bakarsanız çok çok memnun kaldım.Sinoptan istanbula 130 ytl benzın yaktı ama gerededen kadıkoye kadar 130 altına dusmedım son gordugun ıbre 185 oldu.Araba hakkını verdi,ben bu kadar ummuyordum cunku herkezın gozunde bu arabalar oyuncak gıbı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ADYGA

Merhaba arkadaslar,2 ay kadar oldu 2000 model 1,4 ie alalı 4 yeni lastik trıger kayısı devir daim degıstı sebepme conta yaktım toplam bana 250 ytl lık masraf actı ama sımdı motor guzel cekıyor araba ılk basta ıcıme sınmedı ama sımdı hosuma gıtmeye basladı.Size sormak ıstedıgım on kapı camları manuel onları otomatık yaptırabılırmıyım,ikincisi sis farı ve yan marspıyel ve lambalı spoyler takmak ıstıyorum nerde bulabılır ve taktırabılırım.Anadolu yakası ına oturuyorum,bana yardımcı olursanız sevınırım.Ayrıca araba 78000 de ve 7000 ytl aldım sızce fıyat nasıl.Şimdiden tesekkur ederim

Hayırlı olsun çok iyi fiyata almışsınız. Nette bakıyorumda o model ve kilometrede olan Uno'ların fiyatları 8.500 YTL'den başlıyor. Tanıdık, eş, dosttan mı aldınız?
  • quote:

lambalı spoyler takmak ıstıyorum

araban hayırlı olsun uno herkes beğenmesede binilmesi gereken arabalardan diye düşünüyorum.

dediğin spoyler orjinali 101 ytl yan maşpiyel de 101 ytl

burası kartal/rahmanlarda.....

• daha önceden yazdığım sorunu büyük ölçüde çözdük hepinize teşekkür ederim eğer sorun kesin çözüme ulaşırsa burda sorunu ve çözümü yazarak detaylı bilgi vereceğim
  • Serser yardımın içn tesekkür ederim,pekı bunların boyasını benmı yaptırıyorum yoksa onlar boyalı halde verıp montajmı edıyorlar.
  • quote:

Serser yardımın içn tesekkür ederim,pekı bunların boyasını benmı yaptırıyorum yoksa onlar boyalı halde verıp montajmı edıyorlar.

sitede de yazdığı gibi 1 hafta süreç içerisinde fabrika orjinal boyalı geliyor sana

Ayrıca arkadaşlar bugün uno'mla hız denemesine çıktım otobana 180 çıktım dahada çıkardıda önüme arabalar çıktı sürü halinde 180 i gördüm yani.ama gerçektende bu arabada tehlikeli bi olay.direksiyonu iyi tutarsanız sorun yok.ne titreme oldu ne başka bişey...zevkliydi yani

• arkadaşlar forumumuzu devamlı takip ediyorum, bazı arkadaşların bu hız merakını anlayamıyorum, sadece unoyla değil bütün marka ve tipteki araçlarla yapılan hıza karşıyım, o yüksek süratlerde kaza yapsanız(ALLAH KAZA BELA VERMESİN) size bi şey olmasa, başka bi insana zarar verseniz o vicdan azabıyla nasıl yaşayacaksınız. bende bir defa hız yaptım ve çok korktum ve bu son oldu, şimdi şehirlerarası yolda inanın 1oo km yi geçmiyorum, hem kendi canımı hemde başkalaının canını tehlikey atmıyorum, lütfen trafik kurallarına uyalım, gerçekten insan hayatı her şeyden değerlidir. mezar taşında çok hızlı bi sürücüydü yazılmasının hiç bir anlamı yok. HERKESE SAYGILAR.
  • Herkese selamlar.
    Öncelikle forumunuz hayırlı olsun.Yapanların ve düşünenlerin ellerine sağlık.

Bundan 4 ay önce 1997 model uno 70 sx i.e. aldım. Aracın motor ve yürüyen aksamı 4-4 lük. Ancak boyasında güneş yanıkları var. Bir de eski sahibi tarafından bir çok çıkartma yapıştırılmış. Sökmeye çalıştığımda boyasına da zarar verebileceğimi görüp vazgeçtim. Bildiğiniz bir çıkarma yöntemi varsa ve benimle paylaşırsanız çok sevinirim. Bir de ön far yıkama çalışmıyor.Galiba boruları kireçlenmiş.Bu konuda da yardımlarınızı bekliyorum.

Pek yakında gece gölgesinin resimlerini de görebileceksiniz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: oggomoggo

Herkese selamlar.
    Öncelikle forumunuz hayırlı olsun.Yapanların ve düşünenlerin ellerine sağlık.

Bundan 4 ay önce 1997 model uno 70 sx i.e. aldım. Aracın motor ve yürüyen aksamı 4-4 lük. Ancak boyasında güneş yanıkları var. Bir de eski sahibi tarafından bir çok çıkartma yapıştırılmış. Sökmeye çalıştığımda boyasına da zarar verebileceğimi görüp vazgeçtim. Bildiğiniz bir çıkarma yöntemi varsa ve benimle paylaşırsanız çok sevinirim. Bir de ön far yıkama çalışmıyor.Galiba boruları kireçlenmiş.Bu konuda da yardımlarınızı bekliyorum.

Pek yakında gece gölgesinin resimlerini de görebileceksiniz.

çıkartmaları tinerle kolay çıkacağını duymuştum.tinerin yapışkanı yumuşatacağını ve kolaycana sökülebileceğini duymuştum.benim arabamdada vardı hakikaten çok zor bela sökmüştüm.ve sökerken biraz boyayı mehfetti hatta bi kısmı aldı götürdü.o yüzden incaltici yumuşatacak bişeyler kullanabilirsin.

• quote:

Orjinalden alıntı: dm2006

arkadaşlar forumumuzu devamlı takip ediyorum, bazı arkadaşların bu hız merakını anlayamıyorum, sadece unoyla değil bütün marka ve tipteki araçlarla yapılan hıza karşıyım, o yüksek süratlerde kaza yapsanız(ALLAH KAZA BELA VERMESİN) size bi şey olmasa, başka bi insana zarar verseniz o vicdan azabıyla nasıl yaşayacaksınız. bende bir defa hız yaptım ve çok korktum ve bu son oldu, şimdi şehirlerarası yolda inanın 1oo km yi geçmiyorum, hem kendi canımı hemde başkalaının canını tehlikey atmıyorum, lütfen trafik kurallarına uyalım, gerçekten insan hayatı her şeyden değerlidir. mezar taşında çok hızlı bi sürücüydü yazılmasının hiç bir anlamı yok. HERKESE SAYGILAR.

selamlar....
    size tamamen katılıyorum.....trafik kurallarına uymak,yaşam sorumluluğunu hem kendimiz hem de diğer tüm canlılar için taşımamız gerektiğini de söylemeden geçemiyorum...

ancak uno ile geçmiş bir anımı da anlatmadan geçemiyeceğim...
    fiat uno 70 s ilk piyasaya sürüldüğünde test ettiğim bir unoyla,güvenli sürebileceğim bir yolda km saati 198 km yi gösteriyor ve altımdaki uno stabilitesini kaybetmeden yoluna devam ediyordu..bu sırada arkamdan bir mercedes'in selektör yaparak beni uyardığını farkettim ve yavaşlayarak sağda durdum.
    mercedesten inen kişi beni dakikalardır takip ettiğini ve mercedesin km saatinin 220 gösterdiğini bu durumda unonun da bu hızda gittiğini ve hayrete kapılarak beni durdurma ,uyarma ve araç hakkında bilgi alma gereği duyduğunu ifade etti..standart karbüratörlü 1.4 72 hp bir araç olduğunu duyunca şaşkınlığı bir kat daha artmıştı...

saygılarımla......

• quote:

Orjinalden alıntı: unocu

sıcak kaynar su çıkartmaları sökmeye yardımcı oluyor sıcak su yumuşattığı için kolay çıkıyor.hiç yapıştırmamak daha iyi bence.

öncelikle unocu ve serser! ilginizden dolayı teşekkür ederim. çıkartmalar arabanın orjinalliğini çok bozuyor. önceki sahibi biraz çocuk ruhluymuş galiba. ben unomun orjinal halini seviyorum. değişik tek parçası çelik cantlar. onları da değiştirmeyi düşünüyorum.üzerlerinde çizikler var.duyduğum kadarıyla cantlara macunlama yapılıp orjinaline döndürülebiliyormuş. bu konuda bilgi sahibi olan varsa paylaşırsa sevinirim.ayrıca aracım klimasız.klimalı çok aradım ama bulamadım.sonradan takma klimalar ne kadar verimli olur bilemiyorum ve fiyatının da uygunluğu önemli bi kriter benim için.bilgisi olan güzel unocu arkadaşlara duyurulur.

saygılar ve sevgiler.

• quote:

Orjinalden alıntı: sonmezhasan

uno 60 s lerin bujileri ince buji dikketinizi çekerim 17 lik buji anahtarı kulanmanız gerekmekte bosh tavsiye ediliyor..

quote:

Orjinalden alıntı: extreme84

FİAT UNO BUJİ MARKA VE MODELLER

---------------------- MARELLİ ----------BOSCH ---------BERU-------- CHAMPİON ----------EM(mm)

UNO 60/70/SX --------CW 7 LPR ---------WR 7 DC ---------14 R7 DU ------RN 9 YC---------- 0,7-0,8

UNO 1,4 İ.E -----------//////////----------FR 6 DTC --------14 R 7 DU------ RN 9 YC--------- 0,7-0,8

bu bilgileri ben kafamdan yazmadım uno nun servis kitapcıgındaki bilgilerin aynısını yazdım
  • uno

^^^DH FİAT UNO CLUBU^^^
  • u

^^^DH FİAT UNO CLUBU^^^
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.