Şimdi Ara

.::DH FİAT MAREA KULÜBÜ::.(266 üye)::. (1973. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46.961
Cevap
181
Favori
3.041.538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 19711972197319741975
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    hocam Keşke dediğin gibi olsa da o zımbırtılar bir depoda 80-100 km fark yaratsa ama inan hiç zannetmiyorum koca koca firmalar 100 kmde yarım litre dahi yakıtı düşürebilmek için dünyalar kadar para döküyolar Arge birimlerine kaldı ki %30 fark sadece bir mıknatısla biraz fazla iyimser bir ihtimal bana göre
  • quote:

Orijinalden alıntı: helyhansen

quote:

Orijinalden alıntı: dmddervis

quote:

Orijinalden alıntı: hezarfenahmetçelebi

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

güle güle basın ozaman aracınıza hocam

tşk ederim, sizde basmaktan hiç korkmayın ama emniyet kemeri takılı ve 100'ü geçmeden :) marea aslında 96-2000 arasında biraz karışık üretilmiş. Araştırma yapıyorum biraz çok farklı motor ve beygir güçleri çıkıyor. 1.4 motor 90hp. 1.8 motor 113 hp. 1.9 td motor 115 hp. 1.6 motor 113 hp. Gibi gibi gidiyor. Ben işin içinden çıkamadım valla, neyse ne artık. Biniyorum uçuyorum, milletin arkamdan beni seyretmesini izliyorum tamam işte. Demekki hp gücü bize yetiyor. Ister 10 olsun ister 200 :)

bi lpg falan taktırıyım da ozaman korkmadan basarım Allahın izniyle

lpg yok mu daha? Nıcks nıcks nıcks günah günah :p :) lpg taktır rahat edersin. 11 litre lpg'yle şehir içi sürekli dur kalk sıkışık trafikte kısa mesafe kullanımda 90-95 km kullanıyorum. Rahatsa fazla sıkışmazsam 100 km'yi rahat görüyorum. Şehir içi max 12.5 lt yakarsın. Istediğin gibi bas gez

bugun benzınlıgın ordan geçerken tek kademe vardı gaz dedım bı fullıyım vee supriz ile karsılastım 320 km yol yapmısım o an ve depo 22 lt gaz aldı bı an afalladım cunku aracı son zamanlarda 110 120 den asagı kullanmıyorum desem yerı var
    benzınlıkte sıkıntı olabılır dıye aksam ustu 60 km sonra bı daha fulledım 6 lt falan aldı her sey normaldı

yanı aracım bu hafta çok ıyı gaz konusunda umarım hep böyle olur bilginiz olsun dıye paylaşıyorum

@peugeot-406 kadır ayrıca bu gun sanayıde arkadas ıle arka amortısorlerı alttan vıdalarını cıkarıp arkadas elıyle saga dogru döndurdu tekrar yerıne taktı ve arka tarafın sesı kesıldı ınanamadım . pul mul bı seyler bahsettı bır kaç gun gezeyım bakalım yapıcakmı aynı ses haber ederım yıne burdan

abi 22 lt re gzla 320 km yol yaptım demişsin 220 olmasın o yanlışlık var sanki

bende bişey anlamadım :)

valla bende anlamadım ama gercek 320 km ama dur bakayım ben bırıne vermıstım aracı acaba o gaz mı aldı neyse sorulmaz bu
    ama gecen arkadastan aldıgım lpg borusuna mıknatıslı bı parca taktık tasarruf ettırıyormus araca onun bı faydası olabılır mı acaba

abi öyle bişey olsaydı gaz aldığında 60 km de 6 lt yakmazdı daha az yakardı. senin emanetçi arabaya yakıt almış belli yoksa ne mümkün okadar yakması uzunyolda bile görmez o değerleri

• hogokce kullanıcısına yanıt
    aynen katılıyorum güzel bi tespit. kanmamak lazım öyle şarlatanlara boşa para tuzağı
  • quote:

Orijinalden alıntı: hogokce

benim de ortalamam 9,60lt/100km lpg 2,55 bu da kmde 24 kuruş yapıyo ki böyle giden bir araba için şahane

şehir içi trafikte mi bu değerleri yakıyor, yoksa uzun yolda mı ? Şehir içi bizim araçlar için trafikte, yoğun ışıklarda düşük hızda vs gibi durumlarda 11 litrenin altına inmesi biraz zor gibi. Düz rahat yolda atıyorum şehir içi diye sabit hızla 20-30 km boyunca durmadan gidersin pek yakmaz ama dediğim gibi kısa mesafede yoğun trafikte vs max 13 lt, min 11 lt yakar. Arkadaşın dediği gibi mıknatıs falan da düşüremez yani :) kısacası kullanım şartları ve şehrin trafiğine göre farklılık gösterebiliyor. Uzun yolda sabit 90-120 arası kullanımda 100 km'de 8 lt yakıyorum mesela.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• gunaydın mareacı arkadaslar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helyhansen -- 21 Nisan 2014; 8:32:25 >

• quote:

quote:

Orijinalden alinti: kameray37

Hayret bu gün Eser forumda yok sastim dogrusu

yaw izin verdym kendyme allah allah

koca gun arabalar hakkynda laklak yapmaktan arabayla gezmeye fyrsat olmuyor gezyn azcyk aracynyzla
    aracy ocak ayynda aldym su ana kadar sadece hafta sonlary c.tesi pazar gunlery tatylym 7500 km yol yapmysym ey ma?allah

murat benym lip 5 cm evet önden güzel duruyor ama acykcasy yandan azcyk syrytyyor cunku kyvrym yerlery byzym araca uymuyor ama o lipe kendym by i?çilik yapycam by ara

muayeneden gecenlerede hayyrlysy olsun

Bende araci ocakta almistim 6binde ben yapmisim lipin muayene ile alakasi var mi
    m

• quote:

Orijinalden alıntı: DESPE85

quote:

quote:

Orijinalden alinti: kameray37

Hayret bu gün Eser forumda yok sastim dogrusu

yaw izin verdym kendyme allah allah

koca gun arabalar hakkynda laklak yapmaktan arabayla gezmeye fyrsat olmuyor gezyn azcyk aracynyzla
    aracy ocak ayynda aldym su ana kadar sadece hafta sonlary c.tesi pazar gunlery tatylym 7500 km yol yapmysym ey ma?allah

murat benym lip 5 cm evet önden güzel duruyor ama acykcasy yandan azcyk syrytyyor cunku kyvrym yerlery byzym araca uymuyor ama o lipe kendym by i?çilik yapycam by ara

muayeneden gecenlerede hayyrlysy olsun

Bende araci ocakta almistim 6binde ben yapmisim lipin muayene ile alakasi var mi
    m

bilgim yok ama süs niyetıne takılıyor ve 6 tane vıda sıktım sorun ederlerse sökeriz vidaları alırız lipi ama tatlı dil ile çözülür çözülmüycek bir sey değil ..

• Merhaba.
    Bu kulübe nasıl üye olunuyor?
  • Bir de bir kaç sorum vardı?
    Aracım Marea 1.6 Liberty 2004 model. Aracı alalı 2 sene oluyor; ama şuna yeni dikkat ettim.
    Debriyaj balatasını yeni değiştirmeme rağmen debriyaj hala üstten kavrıyor. Hatta Düz yolda ben gaza basmadan ayağımı debriyajdan yavaş yavaş çektiğimde araba stop etmiyor ve kalkıyor. Bu normal mi? Yani hiç gaza basmadan sırf debriyajdan ayağımı çekince hareket etmesi, stop etmemesi normal mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: peugeot-406

quote:

Orijinalden alıntı: 16trali

Becerebilsem ben bide abs beynini sökcem ama kendime güvenemiyorum. Habire arıza veriyor. Vagkkl kabloyla arıza kodlarını siliyorum ama gene arıza vermeye devam ediyor.
    .::DH FİAT MAREA KULÜBÜ::.(266 üye)::.

Bir tamirciye söktürebilirsin sen bence uğraşma motor boğaz kısmındaki büyük hortumu falan çıkartman gerekiyor, ancak söktürürsen uzun süre açık kalmasın beynin girişi gibi 6 yada 8 tane parlak çıkıntı var onların kirlenmemesi - ıslanmaması lazım.

Hata kodunu silmen pek fayda etmez, ha sorun var mı yok sadece araç ABS siz oluyor o kadar, insanlar ABS beyni arızalı deyince aracın frenlerinin hiç tutmayacağını falan düşünüyor, gayette iyi tutuyor :) Ben bir müdde HLX imde böyle kullandım, abs beynini tamire göndermiştim..

Hocam daha önceden başıma gelen olayı anlatayım.... Aracım 2005 model Liberty araca ses tesisatı koydurdum anfi bas indash mid takım vs. Neticesinde birgün uzun süre dinledikten sonra sıkışık trafikte 1-2 kez abs ışığı yandı. Kontaş aç kapat düzeldi.. Bi kaç araştırmamdan sonra abs ışığının akü deki voltaj ve amper düşüklüğünden kaynaklandığını öğrendi. Seninde hataları gördüğümde akünün zayıf olduğunun hatası gösteriyor. Sanırım akü ile alakalı olabilir. İstersen önce bi tam şarj ettir derim

• quote:

Orijinalden alıntı: bilexsamet

Bir de bir kaç sorum vardı?
    Aracım Marea 1.6 Liberty 2004 model. Aracı alalı 2 sene oluyor; ama şuna yeni dikkat ettim.
    Debriyaj balatasını yeni değiştirmeme rağmen debriyaj hala üstten kavrıyor. Hatta Düz yolda ben gaza basmadan ayağımı debriyajdan yavaş yavaş çektiğimde araba stop etmiyor ve kalkıyor. Bu normal mi? Yani hiç gaza basmadan sırf debriyajdan ayağımı çekince hareket etmesi, stop etmemesi normal mi?

Aracın devirli çalışıyorsa ondan stop etmiyor olabilir.
  • Arkadaşlar aracı bilgisayara bağlattım.Vuruntu sensörü arızası bulduk.Araç 20 liralık gaz ile 40 km gidiyordu. Usta vuruntu sensöründen olabileceğini söyledi.Aracın çekişi düşer yakıtı artar dedi.Bu vuruntu sensörü bu kadar yaktırırr mı?. ARacın neresindedir.?
  • quote:

quote:

Hocam bilmiyorum ama benimde yeni değişmişti ve aynen dediğin gibi yavaşça çekince stop etmeden kalkıyor. Devir de 900 civarında.. Yani araç devirli çalıştığından dolayı değil gibi görünüyor....

• quote:

Orijinalden alıntı: Ergin.

Arkadaşlar aracı bilgisayara bağlattım.Vuruntu sensörü arızası bulduk.Araç 20 liralık gaz ile 40 km gidiyordu. Usta vuruntu sensöründen olabileceğini söyledi.Aracın çekişi düşer yakıtı artar dedi.Bu vuruntu sensörü bu kadar yaktırırr mı?. ARacın neresindedir.?

motorda bir çok parça birbirine bağlantılı olduğu için yaktırır. Açıklaması uzun sürer ama kısaca arıza veriyorsa hemen yaptır. Vuruntu sensörü kayışların altında kalır. Yani motoru önüne al, solda triger kayışının muhafaza kabı vardır plastik, onun altında. Sen yapamazsın zaten kolay yerde de olsa. Onun belli bir sıkma torku vardır, serviste yaptırmanı tavsiye ederim. Rastgele takılan sadece soketten ibaret bi parça değil. Yanlış sıkılması durumunda daha çok iş açar. Bence önemli bi parça, direk servisin yolunu tut derim

• quote:

Orijinalden alıntı: basturk_mesut

quote:

quote:

Hocam bilmiyorum ama benimde yeni değişmişti ve aynen dediğin gibi yavaşça çekince stop etmeden kalkıyor. Devir de 900 civarında.. Yani araç devirli çalıştığından dolayı değil gibi görünüyor....

debriyaj ayarı var. Değişen yere gidip yukardan kavrıyor biraz aşağı düşmesini istiyorum derseniz usta ayarlar onu.

• quote:

quote:

Arkadaşlar aracı bilgisayara bağlattım.Vuruntu sensörü arızası bulduk.Araç 20 liralık gaz ile 40 km gidiyordu. Usta vuruntu sensöründen olabileceğini söyledi.Aracın çekişi düşer yakıtı artar dedi.Bu vuruntu sensörü bu kadar yaktırırr mı?. ARacın neresindedir.?

motorda bir çok parça birbirine bağlantılı olduğu için yaktırır. Açıklaması uzun sürer ama kısaca arıza veriyorsa hemen yaptır. Vuruntu sensörü kayışların altında kalır. Yani motoru önüne al, solda triger kayışının muhafaza kabı vardır plastik, onun altında. Sen yapamazsın zaten kolay yerde de olsa. Onun belli bir sıkma torku vardır, serviste yaptırmanı tavsiye ederim. Rastgele takılan sadece soketten ibaret bi parça değil. Yanlış sıkılması durumunda daha çok iş açar. Bence önemli bi parça, direk servisin yolunu tut derim

Tecrübesine güvendiğim bir ustam var. Parça fiyatı aldım 150 tl dediler parçacılar.Çok para bence.Baysal otoda bosch marka 80 tl felan.Lancia ise 110 lira felan.Aracım 60 kuruş felan yakıyor.Bunaltıyor beni.Yarın parça değişimine gideceğim müsait olursam bakalım ne olacak?

• Iyi aksamlar sevgili mareacilar. An itibariyle elektronikcideyim ve su meshur audio cd usb aux taktirma pesindeyim. Umarim uyum saglar. Eger olursa fotoyla pascam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi or~han -- 21 Nisan 2014; 20:08:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: or~han

Iyi aksamlar sevgili mareacilar. An itibariyle elektronikcideyim ve su meshur audio cd usb aux taktirma pesindeyim. Umarim uyum saglar. Eger olursa fotoyla pascam

forumdakı gibi bir sey mı yoksa satılanlardan mı aldın hayırlısı olsun bende bulucam bı yolunuda du bakalım
  • quote:

quote:

quote:

Tecrübesine güvendiğim bir ustam var. Parça fiyatı aldım 150 tl dediler parçacılar.Çok para bence.Baysal otoda bosch marka 80 tl felan.Lancia ise 110 lira felan.Aracım 60 kuruş felan yakıyor.Bunaltıyor beni.Yarın parça değişimine gideceğim müsait olursam bakalım ne olacak?

o parçayı alırsan orjinal al derim. Lancia iyidir. Ustan sıkma torkunu biliyorsa ve onda alet varsa sorun değil yapar. Yanlış hatırlamıyorsam 25 tork mu öyle bişey var birimi hatırlayamadım tam. Araçta düşük devirde tekleme silkeleme falan da var mı peki? 600 kuruş çok çok, max 230 kuruş yakmalı. Yani 100 km'de şehir ıçi 11 - 13 lt arası normal.

• quote:

quote:

quote:

quote:

o parçayı alırsan orjinal al derim. Lancia iyidir. Ustan sıkma torkunu biliyorsa ve onda alet varsa sorun değil yapar. Yanlış hatırlamıyorsam 25 tork mu öyle bişey var birimi hatırlayamadım tam. Araçta düşük devirde tekleme silkeleme falan da var mı peki? 600 kuruş çok çok, max 230 kuruş yakmalı. Yani 100 km'de şehir ıçi 11 - 13 lt arası normal.

Hocam pek sirkeleme felan hissetmedim.Var yada ben bilmiyorum ilk arabam ve 2 aydır şoförlüğüm var :/ Bu parçanın değişim ücreti nedir hocam ortalama?

• 
Sayfa: önceki 19711972197319741975
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.