Şimdi Ara

.::DH FİAT MAREA KULÜBÜ::.(266 üye)::. (1349. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46.961
Cevap
181
Favori
3.042.398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 13471348134913501351
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • heralde öyle oldu o kadar adamın içinde özlücek adam bulamadım da gittim seni özledim
    quote:

Orijinalden alıntı: hi-jackers

quote:

Orijinalden alıntı: ortmeNN

ben haycekırs abimi özledim

Niyeki sendemi sıyırdın

• quote:

Orijinalden alıntı: akayogullari

Özer Abi bana bi yolluk yap

Ne yolu len:)
    nereye gidiyoz:p
  • ivedik yolluğu istiyo bu tosun
  • quote:

Orijinalden alıntı: freedoom81

quote:

Orijinalden alıntı: setarkos

2004 marea liberty k.maraş ( bu arada abs + el freni ışığım bazen yanıyor diye sormuştum kimse bi cevap yazmadı bilgisi olan yokmu????

bende de aynı sorun vardı arac suan serviste gosterge paneli sokulup ist.e gitti abs unıtesi ile birlikte bi haftadır arac serviste yatıyor yarın yada salı cıkacak insallah

bu forumdaki hakanusta aynı valf rolesei sorunu yaptı, kendisine ABS arizalari basligindan bulabilirisiniz
  • slm marea dostları benim bir sorunum var kasise biraz sert girdigim de pedallarda bir titreme oluyor bunun sebebi ne olabilir fikri olan varmı
  • sanki bazen bende buna benzer bi durum hissediyorum sanki abs titremesi gibi oluyo
    quote:

slm marea dostları benim bir sorunum var kasise biraz sert girdigim de pedallarda bir titreme oluyor bunun sebebi ne olabilir fikri olan varmı

• iyi akşamlar arkadaşlar bende yeni üye oldum marea clübüne.aracım 2001 model fiat marea elx
  • quote:

Orijinalden alıntı: legendmarea

quote:

Orijinalden alıntı: setarkos

2004 marea liberty k.maraş ( bu arada abs + el freni ışığım bazen yanıyor diye sormuştum kimse bi cevap yazmadı bilgisi olan yokmu????

slm setarkos, aynı sorunla uğraşıyorum bu aralar abs ve el freni lambam arasıra yanıyordu elektrikçiye gittim akünün şarj dinamosu tarafından şarj edilmediğini dinamoda sorun olduğunu söyledi,söktük baktık,dinamo üzerinde cep telefonu büyüklüğünde bir parça,adı alternatör veya regülatör tam olarak aklımda kalmadı,bu parçayı ölçüp gördük çalışmadığını
    Eğer sorunun buysa akün şarj olmuyor ve gittikçe zayıflıyor bu şekilde kullanırsan kısa sürede yolda kalırsın,dikkat et benim başıma geldi
    Bu arada elektrikçi sorunun dinamoda olduğunu bir ara kabloyla hemen ispat etti,arabanın kontağını bir kere çevirdiğinde akü lambası sönüyorsa şarj oluyordur eğer sönmüyorsa şarj yapmıyordur,bu durumda ya dinamonun kömürleri bitmiştir,ya bendeki sorunun aynısıdır yada dinamonun diyotları gitmiştir,
    Sorun kömürde ise çok az bir parayla kurtulursun,alternatör-regülatör bu parçalarda ise servislerde satılmıyor birçok servisi arayıp görüştüm komple satıyoruz dediler 300-400tl.Piyasadakilerede güven olmaz ben taktırdım çalışmadı(çin malı olduğu için)orjinali bosch markadır,ancak komple değiştirir veya çıkmasını alırsın.ben hala bekliyorum sıfırını mı alsam komle 400 tl ye yoksa çıkmamı alsam 150 tl ye diye
    Akünede bir bak üzerindeki ışık ne renk? yeşil ise şarj tam,beyaz ise düşük,siyah ise bitmiştir,inşallah sorunun az maliyetle hallolur,saygılar.

sonunda benim gibi konjektor arızası yasan bir mareaci daha cıktı:)

Sarj dinamosu bazı modelllerde bosh bazılarında valeo imis, bendeki bosh olmasina ragmen nasil konjektoru yandı anlamadi adamlarda.

ilk ve tek sefer, tamirciye 200metre uzaklıkta yokda kalmıstım bu yuzden

onemli olan nokta, AKU isigi sadece bir kere yanıp sondu ve sans eseri minik bir silkeleme yaptıda kadranlara bakıp o yanıp sonmeyi gordum 1 gun once.

meger o andan itiabaren sarj etmezmis dinamo, akunun gitti yere kadar gidip stop edip kalmıstı aklınızda olsun

• quote:

slm marea dostları benim bir sorunum var kasise biraz sert girdigim de pedallarda bir titreme oluyor bunun sebebi ne olabilir fikri olan varmı

merhaba bu pedallardaki titreme ABS olabilir ama benim araçta ABS li olmasına rağmen karlı hava harici hiç titreme olmadı ayrıca ABS devreye girdiğinde lamba yanar ama gösterge ampülü patlamış olabilir en etkili yöntem abs devreye girdiğinde tak tak tak diye önde ses gelir, öyle bir ses yoksa abs den değildir disklerin çaplanmıştır ondan yapar eğer çok incelmemişse tornayla düzeltilir ama incelmişse ki hayati önem arz eder diskler değişmelidir çok pahalıda değil ben çiftini 120tl ye almıştım. ha bu arada pedallar demişsiniz bende sadece fren pedalı olarak düşüncemi yazdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fimarea -- 9 Ekim 2009; 10:22:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: fimarea

quote:

merhaba bu pedallardaki titreme ABS olabilir ama benim araçta ABS li olmasına rağmen karlı hava harici hiç titreme olmadı ayrıca ABS devreye girdiğinde lamba yanar ama gösterge ampülü patlamış olabilir en etkili yöntem abs devreye girdiğinde tak tak tak diye önde ses gelir, öyle bir ses yoksa abs den değildir disklerin çaplanmıştır ondan yapar eğer çok incelmemişse tornayla düzeltilir ama incelmişse ki hayati önem arz eder diskler değişmelidir çok pahalıda değil ben çiftini 120tl ye almıştım. ha bu arada pedallar demişsiniz bende sadece fren pedalı olarak düşüncemi yazdım.

Arkadaşlar ABS blokajı önleyen bir sistem, doğal olarak kasise girdiğinizde hissettiğiniz titremenin abs kaynaklı olduğunu sanmıyorum. Bu titreme bende de var, ben ebd kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Kasise giren lastikler doğal olarak yerle temas sürecinde diğer tekerlerle farklı değerler gönderiyor beyne. Bu durumda da ebd devreye girerek elektronik fren dağılımını ayarlıyor.

• Arkadaşlar merhaba.Bende aranıza yeni katıldım arkadaşlar.98 marea 2.0 20v hlx aldım.Sizinle bir sorunumu paylaşmak istiyorum.Aracımda bi problem mevcut.Yolda seyir halinde iken ABS + El freni ikaz ışığı yanıyor ve bu durumda abs devreye girmiyor.Bazende 2 ışıkta yanmıyor ve ABS düzgün bir şekilde görevini yerine getiriyor.Fakat çoğu zaman yanmakta ve moralimi çok bozuyor.Bir de aracıma tüp taktırıyorum ve atiker de karar kıldım.Sizlerinde düşüncelerinizi ve önerilerinizi bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 98hlx

Arkadaşlar merhaba.Bende aranıza yeni katıldım arkadaşlar.98 marea 2.0 20v hlx aldım.Sizinle bir sorunumu paylaşmak istiyorum.Aracımda bi problem mevcut.Yolda seyir halinde iken ABS + El freni ikaz ışığı yanıyor ve bu durumda abs devreye girmiyor.Bazende 2 ışıkta yanmıyor ve ABS düzgün bir şekilde görevini yerine getiriyor.Fakat çoğu zaman yanmakta ve moralimi çok bozuyor.Bir de aracıma tüp taktırıyorum ve atiker de karar kıldım.Sizlerinde düşüncelerinizi ve önerilerinizi bekliyorum.

Forumda senin sorununldan muzdarip arkadaşlar var, hakan usta isminde bir ustanın sorunu hallettiğini yazmışlardı geçenlerde. Bi araştır istersen. Benim 2003 marişte de Atiker takılı bi sıkıntım yok. Ama senin hlx 5 silindir, hlx kullanıcısı arkadaşlar seni daha iyi bilgilendireceklerdir. trmareaclub forumuna da bekleriz...

• sanırım şimdiye kadar hlx e atiker taktıran olmadı. abs ve el freni ışığı için fren hidroliğini kontrol ettiniz mi.
    quote:

Arkadaşlar merhaba.Bende aranıza yeni katıldım arkadaşlar.98 marea 2.0 20v hlx aldım.Sizinle bir sorunumu paylaşmak istiyorum.Aracımda bi problem mevcut.Yolda seyir halinde iken ABS + El freni ikaz ışığı yanıyor ve bu durumda abs devreye girmiyor.Bazende 2 ışıkta yanmıyor ve ABS düzgün bir şekilde görevini yerine getiriyor.Fakat çoğu zaman yanmakta ve moralimi çok bozuyor.Bir de aracıma tüp taktırıyorum ve atiker de karar kıldım.Sizlerinde düşüncelerinizi ve önerilerinizi bekliyorum.
  • quote:

kasis + çukurlara sert girince abs devereye girer. o bi problem değildir bütün absli marealarda aynırıdr..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ortmeNN

sanırım şimdiye kadar hlx e atiker taktıran olmadı. abs ve el freni ışığı için fren hidroliğini kontrol ettiniz mi.
    quote:

ürtmen aponun arkadaşına aldığı hlx atikerli ama sorun varmı yokmu bilmıyorum..

• arkadaslar yorumlar için sagolun bilgileri paylastıgınız için abs+elfreni lambası sorunu bir kac sebebten olabiliyor bende de aynı sorun vardı ben aracı birmottan almıstım ve onlar garanti kapsamında yaptılar arac bir hafta serviste yattı gosterge paneli komple sokuldu abs unıtesi ile birlikte ama garantiden yapıldıgı için fiyat konusunda bilgim yok bu arada bende tup taktırmayı dusunuyorum ama 5 silindir oldugundan sıkıntı yasayan cok olmus ben servisten alırken lpgli olan vardı bin lira fazlaydı ama lpgde arac sorun yapıyormus servis pek tavsıye etmiyoruz diyor ama asıl iş ustada bitiyor herhalde iyi bir usta bulmak gerekiyor bu işte bende suan o ustayı arıyorum izmirde hlx'e taktırıp mennun olan varsa gorusmek isterim
  • cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar,fren hidroliğini kontrol ettim bi problem yok yağında.Aracıma lpg takıldı ve yarın teslim alacağım.Sonucu sizinle de paylaşacağım.Yalnız benim lpg'yi takan ustam düz regülatör kullanmadı ve süper regülatör kullandı.Düz regülatör de problemler yaşanabiliyormuş.Ve bir de atiker in ilk ürettiği enjektörlerden kullandı.Yeni çıkan enjektörler bu arabalarda çok problem yaratıyormuş,hatta enjektörleri patlatıyormuş...Bakalım sonuç nasıl olacak ...... Bu ABS sorunu moralimi bozuyo..Ben Ankara'dayım.Hakanusta yı duymuştum,en yakın zamanda yanına uğrayacağım.
  • slm bond777
    bugün elektrikçide sorunu hallettim benim konjektörde bosch markaydı ve bi parçacıdan buldum ve getirttim 85 tl ödedim ustada 40 tl aldı toplam 125 tl ye bitti,elektrikçi konjektörün kömürleri bile bimemiş bunu büyük ihtimalle akün yapmış dedi,ben opar akü taktırmıştım 2 -3yıl oldu bu aküyü hiç tavsiye etmiyorum dedi bilmiyorum nekadar doğru,mutlu aküyü tavsiye etti,sonunda abs el freni,yağ lambası,akü ve airbag lambası söndü,banada iyi bir tecrübe oldu
  • selamın aleyküm mareadaşlar.
  • aleyküm selam sabah arabayı marş motor arızası için sanayiye bıraktım
  • 
Sayfa: önceki 13471348134913501351
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.