Şimdi Ara

DH FIAT DoBLo TeAm!! (79) ÜyE) (145. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.872
Cevap
9
Favori
402.357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 143144145146147
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

1.4 DOBLO TÜP Taktırdım 110-120 gittinmi 22 Ykr yaktı bana çok geldi acaba 1.4 tüplü doblo kullanan arkadaşlar bilg verebilirmi. Araç 20.000 km de daha önce çok ağır kullanılmış. Benim taktırdığımdan bu yana lpg ile 1000 km yaptım. Brc marka sıralı sistem..
  • ben aracımı aldığımda her insan gibi orası çalışıyormu burası sağlammı diye kontrol ettim ederimde.sıra klimaya gelince düğmeyi maviye çevirdim düğmesine bastım havada 5 C civarı idi önden bir takırtı sesi geldi gibi oldu bende kapattım sonraları tekrar denemelerimde bu ses gelmedi havada soğuk olduğu için çalışıp çalışmadığını deneyemiyorum birde klimacılar kışın arasıra çalıştırın diyorlar bizim klimalar çalışmazmı kışın
  • quote:

Orjinalden alıntı: myrecep

Merhaba

1.4 DOBLO TÜP Taktırdım 110-120 gittinmi 22 Ykr yaktı bana çok geldi acaba 1.4 tüplü doblo kullanan arkadaşlar bilg verebilirmi. Araç 20.000 km de daha önce çok ağır kullanılmış. Benim taktırdığımdan bu yana lpg ile 1000 km yaptım. Brc marka sıralı sistem..

benimki daha 1000 km olmadı şehir dışı 80-100 arasında 0,220 ytl yakıyor şehir içi 0,300 ytl den aşağı inmedi.(bezinde)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geremy -- 12 Ocak 2008; 16:47:46 >
  • Bu nasıl iştir anlamadım gitti bir problem var ozaman... acaba neden böyle fark olabilir...
  • quote:

Orjinalden alıntı: murat6767

KLİMA AÇIK OLMASINA RAĞMEN; KOMPRESÖR, FAN HIZINA BAĞLI OLARAK, BELİRLİ SÜRELERDE OTOMATİK OLARAK DEVREDEN ÇIKAR VE YENİDEN ÇALIŞIR.
    FAN HIZI 1. KADEMEDEYSE, "KOMRESÖRÜN DEVREDE KALMA" (ÇALIŞMA) SÜRESİ KISA, FAN HIZI 4. KADEMEDE İSE, ÇALIŞMA SÜRESİ DAHA UZUN OLUR...
    BİR BAŞKA ŞEKİLDE ŞÖYLE AÇIKLAYABİLİRİM;
    ARACIN içinE GİRMESİ GEREKEN SOĞUK HAVA MİKTARI ÇOĞALDIKÇA KOMPRESÖRÜN ÇALIŞMA SÜRESİ UZAR. KLİMA PETEĞİNE DIŞARDAKİ SICAK HAVA GİRER VE PETEKTEN GEÇERKEN SOĞUTULARAK ARACIN İÇİNE GİRER. KLİMA PETEĞİNDEN GEÇEN HAVA MİKTARI AZSA (1. KADEME FAN HIZI), KOMPRESÖR KISA SÜREDE (START KISA STOP UZUN) BU HAVAYI SOĞUTABİLİR. EĞER HAVA MİKTARI ÇOKSA (4. KADEME FAN HIZI), KOMPRESÖR ARACI SOĞUTABİLMEK İÇİN DAHA UZUN SÜRE (START UZUN STOP KISA)ÇALIŞMAK ZORUNDA KALIR...

YANİ SONUÇ İTİBARİYLE;
    4. KADEMEDE ÇALIŞAN KLİMA, 1. KADEMEYE GÖRE DAHA FAZLA BENZİN TÜKETİMİNE NEDEN OLUR...

sanki bir yerlerde okumuştum 1 kademe ile 4. kademe arsında yakıt farkı yok deniyordu komp. çalışıyor sadece fan hızı değiştiği için yakıtı etkilemez deniyordu ama 4,kademede klima daha fazla çalışmak durumunda kalırsa orasını bilmiyorum ama kademe olayı bana mantıksız geliyor sadece e-lelktrik motorunun devri değişiyor.

• quote:

Bu nasıl iştir anlamadım gitti bir problem var ozaman... acaba neden böyle fark olabilir...

şehir dışı 0,220 ytl lpg yaktıysan bence fazla 0,180 ytl civarı olmalı bence şehir içi felakettir senin yol bilgisayarına göremi hesaplıyorsun
  • fotolarımı nasıl paylaşıma sunabilirm???
  • quote:

Merhaba

kaça taktırdın motor lpg ye uyumlu brc de güzel marka ustana göster ayarları ile ilgili olabilir lpg geçince yağı ne yaptın
  • 1,600 YTL brc son sistemmiş yağıda ya bp ya mobil öyle hatırlıyom...
  • dahaönce yazdım klima komporosörü devamlı çalışmaya göre dizayn edilmemiştir yani klimayı actığımız dan itibaren kapatanakadar sürekli yoculuk boyunca devrede kalmaz klima peteginden geçen sıcak hava kabine (aracın içine)soguyarak girer buda elektirikli fan sayesinde olur fan 1,kademede dahaaz sıcak hava geçtiği için kılima motoru daha az devrede kalır 4,kademede çalışırken daha fazla sıcak havayı sogutmak zorunda oldugundan daha uzun süre devrede kalır kışın belirli aralıklarla çalıştırmak ise içerideki yagın yoğunlaşış kalmasını önlemek ve kecelerin kurumasını önleyerek gaz kacagına sebep olmamak için hatta haftada 10dakika çalıştırmak gerekir

Orjinalden alıntı: geremy

KLİMA AÇIK OLMASINA RAĞMEN; KOMPRESÖR, FAN HIZINA BAĞLI OLARAK, BELİRLİ SÜRELERDE OTOMATİK OLARAK DEVREDEN ÇIKAR VE YENİDEN ÇALIŞIR.
    FAN HIZI 1. KADEMEDEYSE, "KOMRESÖRÜN DEVREDE KALMA" (ÇALIŞMA) SÜRESİ KISA, FAN HIZI 4. KADEMEDE İSE, ÇALIŞMA SÜRESİ DAHA UZUN OLUR...
    BİR BAŞKA ŞEKİLDE ŞÖYLE AÇIKLAYABİLİRİM;
    ARACIN içinE GİRMESİ GEREKEN SOĞUK HAVA MİKTARI ÇOĞALDIKÇA KOMPRESÖRÜN ÇALIŞMA SÜRESİ UZAR. KLİMA PETEĞİNE DIŞARDAKİ SICAK HAVA GİRER VE PETEKTEN GEÇERKEN SOĞUTULARAK ARACIN İÇİNE GİRER. KLİMA PETEĞİNDEN GEÇEN HAVA MİKTARI AZSA (1. KADEME FAN HIZI), KOMPRESÖR KISA SÜREDE (START KISA STOP UZUN) BU HAVAYI SOĞUTABİLİR. EĞER HAVA MİKTARI ÇOKSA (4. KADEME FAN HIZI), KOMPRESÖR ARACI SOĞUTABİLMEK İÇİN DAHA UZUN SÜRE (START UZUN STOP KISA)ÇALIŞMAK ZORUNDA KALIR...

YANİ SONUÇ İTİBARİYLE;
    4. KADEMEDE ÇALIŞAN KLİMA, 1. KADEMEYE GÖRE DAHA FAZLA BENZİN TÜKETİMİNE NEDEN OLUR...

sanki bir yerlerde okumuştum 1 kademe ile 4. kademe arsında yakıt farkı yok deniyordu komp. çalışıyor sadece fan hızı değiştiği için yakıtı etkilemez deniyordu ama 4,kademede klima daha fazla çalışmak durumunda kalırsa orasını bilmiyorum ama kademe olayı bana mantıksız geliyor sadece e-lelktrik motorunun devri değişiyor.

• araçlarda klimanın ısıtma özelliği yoktur yada ben hiç raslamadım lakin kışın buharlaşmayı önlediğini biliyorum okadar içerideki nemi krutuyor
    quote:

Orjinalden alıntı: rewhard

murat6767 ;4. KADEMEDE ÇALIŞAN KLİMA, 1. KADEMEYE GÖRE DAHA FAZLA BENZİN TÜKETİMİNE NEDEN OLUR

verdigin bilgiler için çok sagol ben klima herzaman aynı yakıtı harcar diye biliyordum.

araçlardaki klimanın ısıtma özelliği var mı_? hava çok soguk oldugu zaman klimayı açıyorum ama aynı soguk hava geliyor. motor ısınıncada kaloriferin verdigi hava klimayı açıncada degişmiyor.

• sağol yaz gelsede bir deneseydik
  • quote:

araçlarda klimanın ısıtma özelliği yoktur yada ben hiç raslamadım lakin kışın buharlaşmayı önlediğini biliyorum okadar içerideki nemi krutuyor
    quote:

Orjinalden alıntı: rewhard

murat6767 ;4. KADEMEDE ÇALIŞAN KLİMA, 1. KADEMEYE GÖRE DAHA FAZLA BENZİN TÜKETİMİNE NEDEN OLUR

verdigin bilgiler için çok sagol ben klima herzaman aynı yakıtı harcar diye biliyordum.

araçlardaki klimanın ısıtma özelliği var mı_? hava çok soguk oldugu zaman klimayı açıyorum ama aynı soguk hava geliyor. motor ısınıncada kaloriferin verdigi hava klimayı açıncada degişmiyor.

iklimlendirme özelliği olan araçlarda direk ısıtma var ama pahalı bir sistem olduğu için bizikilerdeyok lüks araçlarda var hatta dijital olduğu için istenilen sıcaklığa gelip ısıyı muhafaza ediyor

• doblo takım arkadaşları araçlarınızın klimalarını haftada veya 10 günde bir 5-10 dk çalıştırın gaz çökmesin keçeleriniz kurumasın yaza girerken masraf açmayın
  • fırçayla yıkatmayın özellikle makina fırçası boyanıza zarar veriyor süngerle yıkatın.lastiklerinize ve ön göğüse kimyasal madde sürdürmeyin erkenden çatlıyor.
  • kalite cilayla bir kaç ayda bir cila yapın aracınız değerini korusun
  • mtv ilk taksidinizi garanti internetten yatırın çekiliş ve %50 sonaks indirimi var
  • -akünüze kesinlikle asit ilave etmeyin eksikse saf su koyun
    -ilk çalıştırdığınızda motora yüklenmeyin
    -kaliteli ve bildik yerden yakıt alın
    -cam suyunuzu camsil koyun geç donuyor ekomomik oluyor
  • geremy foto paylaşımı hakkında bilgi verirmisin??
  • iterek çalıştırmayın başka aküden takviye yapın.
  • 
Sayfa: önceki 143144145146147
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.