Şimdi Ara

.DH FIAT DoBLo' TAKIMI!! (1126. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24.923
Cevap
15
Favori
1.292.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş

Bizde aslen şirkette kullanmak üzere sıfır Doblo 1.3 Safeline aldık.Esasen şirkette kullanmak için aldık ama peder bey Avensisi şirkete bırakıp bununla gidip geliyor jip gibi geldi herhalde :) Bende de Tipo var bu arada.

Araçla ilgili bazı sorularım olacak size;

1-Bu araçlarda genelde yüksüz yada hafif yük kullandığımızı düşünürsek ön arka kaç hava vurmalıyız?Fabrikadan arkada nerdeyse 50 havayla geldi.
    2-Arkadaşımda 2005 hususi var onun arka makasları çok yumuşak bizimkiler çok zıplatıyor zamanla yumuşar mı(İki farklı makas olduğunu bilmiyordum bilsem yumuşak olanı tercih ederdim,bu arabanın dengesini de bozuyor)
    3-Hangi versiyonlarda yumuşak süspansiyon var?
    4-İşyerinde daha önce Combo 1.3 de kullandık,onu kullanan şoför arkadaş Combonun çok daha atak olduğunu iddia ediyor.Özellikle de tork farkını düşünürsek bu saçma değil mi(aynı arkadaş daha önce de 1.7 dti Comboyla Caddy'yi kıyaslıyordu,aslında sormam biraz mantıksız oldu ama kusura kalmayın)
    5-Aracın sürüşü şehir içinde düşük hızlarda çok güzel lakin hızlanınca rüzgardan az etkilenmesine karşın aracı yolda düz tutmak zor.Direksiyon mu hassas araçta mı sorun var yoksa hepsi mi böyle anlayamadım.
    6-Yakıtımız 6lt/100km.Bundan bir şikayetim yok ama yine de normal mi diye sorayım :)
    7-Aracın bakım fiyatları genel olarak hangi civarda?

Sorularımı yanıtlayabilirseniz çok sevinirim.

• quote:

Orjinalden alıntı: Mriya

Merhaba arkadaşlar,

Bizde aslen şirkette kullanmak üzere sıfır Doblo 1.3 Safeline aldık.Esasen şirkette kullanmak için aldık ama peder bey Avensisi şirkete bırakıp bununla gidip geliyor jip gibi geldi herhalde :) Bende de Tipo var bu arada.

Araçla ilgili bazı sorularım olacak size;

1-Bu araçlarda genelde yüksüz yada hafif yük kullandığımızı düşünürsek ön arka kaç hava vurmalıyız?Fabrikadan arkada nerdeyse 50 havayla geldi.
    2-Arkadaşımda 2005 hususi var onun arka makasları çok yumuşak bizimkiler çok zıplatıyor zamanla yumuşar mı(İki farklı makas olduğunu bilmiyordum bilsem yumuşak olanı tercih ederdim,bu arabanın dengesini de bozuyor)
    3-Hangi versiyonlarda yumuşak süspansiyon var?
    4-İşyerinde daha önce Combo 1.3 de kullandık,onu kullanan şoför arkadaş Combonun çok daha atak olduğunu iddia ediyor.Özellikle de tork farkını düşünürsek bu saçma değil mi(aynı arkadaş daha önce de 1.7 dti Comboyla Caddy'yi kıyaslıyordu,aslında sormam biraz mantıksız oldu ama kusura kalmayın)
    5-Aracın sürüşü şehir içinde düşük hızlarda çok güzel lakin hızlanınca rüzgardan az etkilenmesine karşın aracı yolda düz tutmak zor.Direksiyon mu hassas araçta mı sorun var yoksa hepsi mi böyle anlayamadım.
    6-Yakıtımız 6lt/100km.Bundan bir şikayetim yok ama yine de normal mi diye sorayım :)
    7-Aracın bakım fiyatları genel olarak hangi civarda?

Sorularımı yanıtlayabilirseniz çok sevinirim.

güle güle kullanın.sorularınıza dilimin döndüğü kadarıyla sırayla cevap vereyim.(ben 2008 model 1.9 mj premio sahibiyim)

1- Araç galeride iyi görünsün diye çok hava basıyorlar.normalde ağırlığına göre 36 olası gerekiyor.ben 34-35 gibi basıyorum.

2- Bendeki premio yani binek model.bildiğim kadarıyla vip ve premio modellerinde daha yumuşak.ama sizin lastik basınçlarından da kaynaklanıyor olabilir.basınçları düşürdükten daha rahat edersiniz tahminimle.

3- vip kesin premio şüpheli.premiodan emin değilim.bilen arkadaşlar cevaplarlar.

4- combodaki 1.3 motor doblo 1.3 motorla aynı.combo hakkında fazla bilgim yok ama tahminimce ağırlık ve aerodinamik yapıdan ataklık farkedebilir.10bin km sonra çekiş ve yakıtta biraz fark oluyor.

5 - yok tutuş için şunu söyleyebilirim.120 km den sonraki hızlar güven vermiyor.direksiyon yumuşak olduğundan yüksek hızlarda iki elle sarılmakta fayda var :) gerçi ben gerede den istanbul a 150-160 km hızla aralıksız geldim ve yol tutuşta sıkıntı yaşamadım.tabiki binek arabalar gibi değil.araca alıştıkça kullanmanız rahatlar.aracın sınırlarını iyi tanıyıp ona göre kullanırsanız sıkıntı yaşamazsanız.

6 - yakıt değeriniz yol bilgisayarı mı yoksa siz mi depoyu fulleyip hesapladınız.6 lt şehir içi gayet iyi.benim aracımın yol bilgisayarı 6.8-6.9 gösteriyor şehir içi ama depoyu her zaman fullerim ve hesaplarım.8 lt yakıyor istanbulda.şehir dışı 5.5-6 litre yakıyor.

7 - sınıfındaki araçlara göre en uygunu.10 binde bir yağ.yağ filtresi,hava filtresi,polen filtresi - 20 binde bir 10 bine ek olarak mazot filtresi ve periyodik bakım oluyor.10 bin 150TL , 20 bin 300 -350 arası gibi eğer fiyatlar değişmediyse.sınıfının diğer araçlarına göre avantjı periyodik bakımın 20 binde olması tasarruflu olmasını sağlıyor.

Yol tutuş ve zıplama olayını lastiklein basıncını normale indirdikten sonra test ederseniz belki iyileşme olur.bizlede paylaşırsanız seviniriz

• Cevaplar için teşekkürler.

Premio'da yumuşak süspansiyon olduğunu bilseydim Premio tercih ederdik herhalde.

Bakım fiyatları hiçte ucuz değilmiş,Opel daha uygun sanırsam.Gerçi o da 7500'de bir ama olsun.Doblonun avantajı daha çok parçada.O da garanti bittikten sonra belli olur.
  • merhaba team

nette gördüm doblo maketi satan bir kişi ar 60tl istiyor özellikle gremey siz soruyordunuz

bugün ttım dobloya cila pırıl pırıl oldu maşallah

mriya dobl da prmio ve vipde eski kasada gfüçlendirilmiş süspansiyon var yenierde alesef yok lastik basıçlarınız biraz yüksek

yakıt tüketiminde bi yanlışlık olsın fabrika verisi 6,3 çübkü boşa atıp mı kullanıyrsdunuz

ertandağan bizim bilgi ekekranı tam tamına doğru gösteriyor her hesapladığımızda aynı çıkıyor

iyi geceler doblo team
  • Arkadaşlar, bende 2-3 ay a kadar, doblo almayı düşünüyorum, (camlı olan) yakıt tasarrufu açısından hangi modelini tavsiye edersiniz? yani hem sürüşü iyi olmalı hemde az yakmalı (ortalama olarak)

ayıracağım para 13.000 TL.

edit:
    1.3 multijet 2004 ve 1.9 dizel 2003-2004 bunlar sanırım 13000-13500 civarında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi triptonix -- 27 Mayıs 2009; 0:35:52 >

Orjinalden alıntı: multijet

ertandağan bizim bilgi ekekranı tam tamına doğru gösteriyor her hesapladığımızda aynı çıkıyor

benim ne uzun yolda nede şehir içinde tutmuyor yol bilgisayarı ile yakıt harcaması.

geçen hafta sonu istanbuldan bursaya kara yoluyla gittim.260 km yaptım,14 litre yaktı.hemen hemen çeyrek kadar.
    yol bilgisayarı 4.5 gösterdi.ama 5.4 yaktı araba.bende hep 1 litre oynuyor

1.9 olduğundan olabilirmi.diğer 1.9 olan arkadaşlarda nasıl acaba

sakinleşmiş gene ortalık.

2006 Dobló 1.3 Multijet Dynamic Lux Ateş Kırmızısı
    Anamur/Mersin
  • iyi uykular.

yarın nöbette görüşürüm.
    (malum benden başka kimseler olmuyor)

2006 Dobló 1.3 Multijet Dynamic Lux Ateş Kırmızısı
    Anamur/Mersin
  • Multijet şu cümlenizden birşey anlamadım:

mriya dobl da prmio ve vipde eski kasada gfüçlendirilmiş süspansiyon var yenierde alesef yok lastik basıçlarınız biraz yüksek

Yeni kasalarda tek tip süspansiyon mu var yani?

Tüketim değerim yol bilgisayarı verisi.Lakin dur kalk trafiğine çok düşmüyorum.Birde yakıt tüketimi konusunda hem benim hem peder beyin biraz profesyonelliğimiz var :) Avensis 1.6 ile 7-7.5lt civarlarında gidiyorduk aynı yolu.

Ya işin açıkçası ben konfordan da ziyade arabadaki en sevmediğin yön arabanın 100km civarında gezmesi.Sanki rot ayarı bozuk bir arabaymış gibi hareket ediyor.Bunun da süspansiyon kaynaklı olduğunu düşünüyorum.Ve de birşey dikkatimi çekti arka kısmı biraz yüksek.Piyasada bazı dobloların arkası normal.Acaba yük vurdukça normalleşir mi bilemiyorum.

mriya kusura bakmayın klavyeye alışamadım hep eksik yazmışım

yenilerde tek süspansiyon var eski kasa vip ve premiolar yeni kasa kadar zıplatmıyoruş

triptonix 13000tl ye 2002 model doblo 1,9 jtd sxler var bunlardan bulasbilirsiniz 2004 1,3 multijette bulabilirsiniz fakat çok temiz olmayabilir birde size bi seçenek öneriyim

nette soradan açma ruhsata işlenmiş az kmli 50 60bin kmde bir çok 2005 2006 1,3 doblo var bunlardan da alabilirsiniz bunların fakat actual donanımında hiç bişey yok eko paketliler o yüzden active donanımına bakın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diabate -- 27 Mayıs 2009; 8:39:25 >

mustafasefa hoşbulduk

ertandogann bendede aldığımdan beri şaşmıyor yol bilgisayarındaki değere %10 ekledinmi gerçek sonuç çıkıyor
    5lt se tüketim depoyu fullediğimde hesaplıyorum 5.5lt çıkmış 6.0 lt ise gerçek değer 6.6 çıkıyor hiç şaşmadan

1.3 benimki

grande siz ışık yanana kadar depo full iken kaç km gidiyorsunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diabate -- 27 Mayıs 2009; 8:42:00 >

bizimki tam tamına gösteriyor 6 yakmış ise 6 litre

grande siz ışık yanana kadar depo full iken kaç km gidiyorsunuz

hiç belli olmuyor havalar ısındı 750 km den aşağıya düşmüyor genelde 750-800 km tamamı şehir içi olursa
    en son fullediğimde yarısı uzun yol olmak üzere 134 tl ye fulledim 905 km yol yaptım 54 lt kadar mazot aldı

grande bizimkide aynen şehir içi ışık yanınca 750 km filan gitmiş oluyor

doblonun marşına basalım ve yola çıkalım

iyi günler team

Bizim Doblolarda sanırım yük lastikleri var.Bayada gürültülü lastikler.Motor fln gayet sessiz ama baya lastik sesi geliyor.Artı sert hamur olduğu her halinden belli.İlk değişimde daha yumuşak normal araç lastiği alsak ne kötülüğü olur?Yani nede yük lastiği tercih ediliyor?

günaydın doblo team

mriya kusura bakmayın klavyeye alışamadım hep eksik yazmışım

yenilerde tek süspansiyon var eski kasa vip ve premiolar yeni kasa kadar zıplatmıyoruş

triptonix 13000tl ye 2002 model doblo 1,9 jtd sxler var bunlardan bulasbilirsiniz 2004 1,3 multijette bulabilirsiniz fakat çok temiz olmayabilir birde size bi seçenek öneriyim

nette soradan açma ruhsata işlenmiş az kmli 50 60bin kmde bir çok 2005 2006 1,3 doblo var bunlardan da alabilirsiniz bunların fakat actual donanımında hiç bişey yok eko paketliler o yüzden active donanımına bakın

ok teşekkür ederim,

umarım 2-3 ay sonra bende aranıza katılabilirim

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.