Şimdi Ara

DH Diş Hekimleri ve Diş Hekimliği Öğrencileri Topluluğu (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
508
Cevap
40
Favori
42.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Monsieur Vincent

quote:

Orijinalden alıntı: armutyus

quote:

Çekilmiş dişleri nasıl sakliyorsunuz?

Su dolu kavanoza az bi şey çamaşır suyu kat, sonra da dişleri at içine.

Bunu dis hekimlerine verdiğim kavanoz içinde uygulayayim mi? Yoksa bos kavanoz mu veriyim onlara

Onu verdiğin yere sor bence. Sorun olacağını sanmıyorum gerçi ama yine de belli olmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Çekilmiş dişleri nasıl sakliyorsunuz?

Su dolu kavanoza az bi şey çamaşır suyu kat, sonra da dişleri at içine.

Bunu dis hekimlerine verdiğim kavanoz içinde uygulayayim mi? Yoksa bos kavanoz mu veriyim onlara

Onu verdiğin yere sor bence. Sorun olacağını sanmıyorum gerçi ama yine de belli olmaz

Tamamdır eyvallah

• Ben ktü diş hekimliğindeyim ödev yapmaktan kafayı yicem teoriklerde zor zaten 90 kişiden 76 kişi sadece biyokimyadan büte kaldı kızın biri 4.Sınıfta bırakmış okulu iyikide bırakmışım diyomuş ben bu okulu biterene kadar yeminlen psikolojim bozulur kesin bırakcam itü ye veya ytü geçcem bu yaz kesin ben böyle bölümün........... türkiyenin en zor bölümü olduğunu iddia ediyorum ben itü ye geçicem bu yaz çok büyük ihtimalle

• quote:

Orijinalden alıntı: emiroglu_dt

Ben ktü diş hekimliğindeyim ödev yapmaktan kafayı yicem teoriklerde zor zaten 90 kişiden 76 kişi sadece biyokimyadan büte kaldı kızın biri 4.Sınıfta bırakmış okulu iyikide bırakmışım diyomuş ben bu okulu biterene kadar yeminlen psikolojim bozulur kesin bırakcam itü ye veya ytü geçcem bu yaz kesin ben böyle bölümün........... türkiyenin en zor bölümü olduğunu iddia ediyorum ben itü ye geçicem bu yaz çok büyük ihtimalle

Kaçıncı siniftasin sen ?

• quote:

quote:

Ben ktü diş hekimliğindeyim ödev yapmaktan kafayı yicem teoriklerde zor zaten 90 kişiden 76 kişi sadece biyokimyadan büte kaldı kızın biri 4.Sınıfta bırakmış okulu iyikide bırakmışım diyomuş ben bu okulu biterene kadar yeminlen psikolojim bozulur kesin bırakcam itü ye veya ytü geçcem bu yaz kesin ben böyle bölümün........... türkiyenin en zor bölümü olduğunu iddia ediyorum ben itü ye geçicem bu yaz çok büyük ihtimalle

Kaçıncı siniftasin sen ?

2 deyim kalcam gibi neden sordun ki diğer seneler daha mı zor ?

• quote:

quote:

quote:

Kaçıncı siniftasin sen ?

2 deyim kalcam gibi neden sordun ki diğer seneler daha mı zor ?

Hiçbir zaman kolaylaşmayacak buna emin ol. Ayrıca kimseye de anlatamazsın bu bölümün zorluğunu herkese laylaylom geliyor bu bölüm, anca başka bir dişhekimi anlar.

• quote:

Hocam herkes ayni durumda. Ben Ataturk disteyim 2. Sinifim.

134 kisiden 127 si bute kaldi bu sene bir dersten. Diger agir derslerden de 90-100 kisisi kaliyor zaten. Hal boyle olunca okul temmuz sonuda bitiyor. Stres - zaman kaybi - yorgunluk ... İnsani gercekten yoruyor bu bolum ama okulu birakipta tekrar universite sinavina hazirlanmak bence hepsinden daha zordur, daha yorucu ve streslidir...

Okulu birakma konusunda bence egitim donemini degilde meslek donemini dusunerek karar ver. Eger meslegi yapamam ben diyorsak birak ama sadece okumasi zor diyorsan bence biraz daha sık disini kardesim.

Hepimize kolay gelsin

• quote:

Orijinalden alıntı: Johnson22

quote:

Hocam herkes ayni durumda. Ben Ataturk disteyim 2. Sinifim.

134 kisiden 127 si bute kaldi bu sene bir dersten. Diger agir derslerden de 90-100 kisisi kaliyor zaten. Hal boyle olunca okul temmuz sonuda bitiyor. Stres - zaman kaybi - yorgunluk ... İnsani gercekten yoruyor bu bolum ama okulu birakipta tekrar universite sinavina hazirlanmak bence hepsinden daha zordur, daha yorucu ve streslidir...

Okulu birakma konusunda bence egitim donemini degilde meslek donemini dusunerek karar ver. Eger meslegi yapamam ben diyorsak birak ama sadece okumasi zor diyorsan bence biraz daha sık disini kardesim.

Hepimize kolay gelsin

Mesleğide sevmiyorum görüyorum mesela asistanları hastalarla uğraşıp duruyolar hastanın ağzına eğilip uğraşıyolar bi asistan dusla bu sene geldiydi dik yürüyordu eğilmekten şimdi kambur yürümeye başladı mesela verilen emeğe çekilen sıkıntıya değmiyor emin ol buna vereceğim emeği mühendisliğe versem çok daha iyi konuma gelebilirim teyzemin oğlu itü elektrik mühendisliğini bitirdi ondan biliyorum

• Çok geç kalmadan geç bence. En iyi günlerin bu günlerin olacak.

• Ben bu sene tutarsa yazmayı düşünüyorum ama yorumlara bakınca için kararıyor. İsteyerek yazacağım tabi parası da cazip geliyor ama istekte var içimde. Tıptaki kadar ezber fazla mı?? Pratik kısmını hariç tutarsak çok mu zor teorikler???
  • quote:

Orijinalden alıntı: karpuz suyu

Ben bu sene tutarsa yazmayı düşünüyorum ama yorumlara bakınca için kararıyor. İsteyerek yazacağım tabi parası da cazip geliyor ama istekte var içimde. Tıptaki kadar ezber fazla mı?? Pratik kısmını hariç tutarsak çok mu zor teorikler???

Şöyle söyliyim sana isteyerek gelirsin ilk 2-3 ay falan farketmezsin bişey önlüktür anatomidir falan hoş gelir ilk başta bi hevesle gelince iyi gibi gözükür herşey sonradan sabaha kadar uyumadan sabundan ödev yaparsın prekilinikte 1 2 kişi konuştu diye bidahaki haftaya 8 tane diş yaptırırlar ayrıca bunların telafiside olur falan sonra hala hevesliyim çok güzel bölümmüş diyen kendini kandırır 5-6 aya kimsede heves kalmaz işin içine girmeden kesinlikle bilemezsin

Kendimden ve diğer arkadaşlarımdan biliyorum

Teorikleri zor mu diye sormuşsun temel tıp derslerini aynen alırsın ayrıyeten pratik derslerin varken bir dönemde 11 12 dersin olur diğer fakülteler 5 6 tane varken ayrıca ciddi söylüyorum bunu tek bir biyokimyayı veya anatomiyi geçene kadar harcıyacağım enerjiyle çalışmayla o 5 6 ders olan normal bir bölümü çok rahat bitiririm bu bölümde sürekli kalma durumun olur sürekli ödevin olur

Not:bende gelmeden önce çok araştırmıştım senin gibi, yorumları falan okumuştum forumlarda sözlüklerde falan ömür törpüsü falan yazıyordu yorumlarda ben dediydim ben hallederim ya nolcak sanki demiştim şimdide bu dediklerimi diyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ricky_Martin -- 11 Haziran 2015; 19:52:46 >

• Tamam zor onu herkes söylüyor zaten ama ilerisi içinde en iyi meslek tıp okusak doğu görevi var uzmanlık yapmak zorundasın yoksa ömür boyu acilde çalışırsın vs. Dişte uzmanlık yapmasan bile iyi bir işin olacak nöbetin yok doğu görevin yok yani 3-4 sene zorlanıp sonradan rahat olmak mantıklı geliyor bana ayrıca işi de seviyorum. Küçüklükten beri hep dişçilere gittim tel taktım vs. Gidip mühendislik okumaktansa çok daha iyi geliyor diş haksızmıyım????
  • quote:

Orijinalden alıntı: karpuz suyu

Tamam zor onu herkes söylüyor zaten ama ilerisi içinde en iyi meslek tıp okusak doğu görevi var uzmanlık yapmak zorundasın yoksa ömür boyu acilde çalışırsın vs. Dişte uzmanlık yapmasan bile iyi bir işin olacak nöbetin yok doğu görevin yok yani 3-4 sene zorlanıp sonradan rahat olmak mantıklı geliyor bana ayrıca işi de seviyorum. Küçüklükten beri hep dişçilere gittim tel taktım vs. Gidip mühendislik okumaktansa çok daha iyi geliyor diş haksızmıyım????

bende lise4 te senin gibiydim araştırıyordum herşeyi sonuçlar açıklanınca demiştim mühendislik okuyacağıma gider tıp yada diş hekimliği okurum demiştim puanıma tıp yetmedi bende diş hekimliği okurum demiştim diş hekimliğiyle ilgili çok şey araştırdım zorsa zordur hallolur bişekilde demiştim en azından tıptan kolaydır heralde diye düşünüyordum tıptanda zor hatta türkiyenin en zor bölümü olduğunu düşünüyorum sen şuanda bişey görmeden yorum yapıyorsun mesela şöyle söyliyim ben ve sen şuanda boğaziçi elektrik-elektronik hakkında ne biliyoruz ben görmediğim için bilemem belkide çok kolaydır boğaziçi elektrik elektronik orasını ben görmeden bilemem aynı şekilde sende şuanda bu durumdasın yorumlarını görmeden yapıyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ricky_Martin -- 11 Haziran 2015; 20:20:32 >

• Tercih donemleride bas bas bagırdık arkadaslar bu meslek oyle rahat bi meslek degil , parayi da içmiyosun aldigin maas 4-5 bin.. 2 senede mezun olan polis bile 2800 aldigi hemsirenin 3 bin aldigi bi yerde 4-5 bin almak para degil , verdigin emegin yaninda karinca kalir.

Tekrardan soyluyorum , muhendisligi kesinkez istemeyenler secsin bu meslegi. İkisi arasida kaliyorsaniz gidin muh e. Yapamazsiniz bakin bunalirsiniz burnunuzdan gelir.

Millet sizden 2 ay once yaz tatiline cikarken siz yurtta tek basina kalinca oturur aglarsiniz sonra ben birakicam dersiniz. Bu anlattiklarimiz hikaye degil lutfen dikkate alin bu yazdiklarimizi..

Milletin finalleri 10 gun surer sizinki 1 ay. Milletin vizesi 1 hafta surer gerisinde yatarlar siz 2 ay vize olursunuz. Sinavlar hic bitmez. Vizeler biter bir gun sonra finaller baslar. Toplamda nisandan haziran sonuna kadar sinav olursunuz bide but var. Etti temmuz. Nisan- Temmuz arasi ort 3 gunde bir sinav olursunuz. Bunlar sadece teorik sinavlar. Birde pratik iş teslimleri olur. Gelir iş yetistirirsiniz onca sinav arasinda ...

Yani kisaca diger bolumlerde okuyanlari gorunce insan ben napiyorum diyor. Resmen ÇİLE ... Bende bıktım artık , dusunmemeye kafaya takmamaya calisiyorum ama zor .. Sadece okumasida degil meslek hayatida çile. Hastaya iki ilac yazip gondermiyorsun ki.

Yol yakinken kendinize baska meslekler sevdirin. Sizlere abi tavsiyesi. Oturun dusunun bunlari ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Johnson22 -- 12 Haziran 2015; 13:25:11 >

• 3 aydan beri bitmeyen sınavlar icerisindeyim. Artik bunaldim. Milletin vizeleri 1 hafta sürer. Bizim vize ve final 3 ay. Sürekli çalışmak zorundasın. Sevmeden zor olduğunu düşünüyorum hatta çok zor.

• quote:

Orijinalden alıntı: DtHsn

3 aydan beri bitmeyen sınavlar icerisindeyim. Artik bunaldim. Milletin vizeleri 1 hafta sürer. Bizim vize ve final 3 ay. Sürekli çalışmak zorundasın. Sevmeden zor olduğunu düşünüyorum hatta çok zor.

Dostum harbi sıktı yaa her sene böyle. O 3 ay bir başlıyor allahım bitmiyor . 3 günde bir sınav nedir. Her gün sınava çalışıyorsun bitmiyor bide büte kalıyorsun . Etti mi temmuz ...

Ulan bu kadar çalışmaya 10 bin den aşağı almamız lazım. 10 bin belki kurtarır ...
  • 10 soru 5 dk protez teorik finali olduk soruları alayın gençler

• Uzun süreden sonra merhaba.Kolay diyip bu bölümü seçerseniz pişman olursunuz.nisandan hazirana kadar vizeler bitmedi.haziranın başından 25 ine kadarda finaller sürdü.ayrıca her hafta teslim edilmesi gereken dişler cabası.yurtta kalıyorum.tıpçılar gelip Allah kolaylık versin ,sizin iş daha zor diyorlar.Birde Katip Çelebi yi seçecekseniz yüz kez düşünün.Türkçe dersi dışında bütün dersler İNGİLİZCE (Inkılap tarihini bile ingilizce gördük).Seçim yaparken yüz kez düşünün
  • quote:

Orijinalden alıntı: suleyman6943

Uzun süreden sonra merhaba.Kolay diyip bu bölümü seçerseniz pişman olursunuz.nisandan hazirana kadar vizeler bitmedi.haziranın başından 25 ine kadarda finaller sürdü.ayrıca her hafta teslim edilmesi gereken dişler cabası.yurtta kalıyorum.tıpçılar gelip Allah kolaylık versin ,sizin iş daha zor diyorlar.Birde Katip Çelebi yi seçecekseniz yüz kez düşünün.Türkçe dersi dışında bütün dersler İNGİLİZCE (Inkılap tarihini bile ingilizce gördük).Seçim yaparken yüz kez düşünün

Altına imzami atarim ozellikle Tıpcilarin bile "sizin bolum daha zormus harbi " bolumune ...

İddia ediyorum ve kesinlikle abartmiyorum universitede okunacak EN ZOR - YORUCU bolum.

Aklinizda baska bolum varsa onu secin eger okumada zorlanirim diyorsaniz ... Sartlar bu haberiniz ola

• Arkadaşlar tıp isteyipte tutturamayan birinin sırf bir sene daha hazırlanmamak için diş yazması doğru mudur sizce

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.