Şimdi Ara

DH CEMİYYET-İ OSMÂNİYYE - [ 861 KİŞİ OLDUK ] - [ Yeni Bölüm Eklendi ] (58. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.035
Cevap
67
Favori
140.807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
150 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: CLOVEL

Yanlış anlaşılmasın,konu açacaktım ama buraya yazmak daha uygun geldi.
    Osmanlı'da Türklerin yeri hakkında beni bilgilendirecek (ciddi kaynaklar) var mıdır dostlar ?
    Kimisi Türkler değersizdi diyor,kimisi başka bir şey. İnternet yalan bilgi dolu malum.
    Teşekkürler.

en büyük sıkıntı burada işte. dilimizden koparılmanın bedelini tarihimizi bilmeyerek ödüyoruz. 6 milyon (belki daha fazla) Osmanlıca eser olmasına rağmen bunları okuyabilecek insan sayısı çok az maalesef. bu eserler mesela ekonomistlere ışık tutacak yazılar makaleler içeriyor olabilir. nasıl petrol, doğal gaz olmadan bu kadar büyük bir coğrafyayı uzun yıllar ayakta tutmuş anlamıyorum ama öğrenmek istiyorum. sonra dini ile yakından ilgilenenler için Arapça öğrenmek çok kolaydı. zaten birbirine çok yakın 2 dil.

• Arkadaşlar beni de eklerseniz sevinirim.
  • Ekle knka
  • Ekle benide usta
  • quote:

Orijinalden alıntı: umuuuut35

Ekle knka

Zaten varsın kardeşim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kediyeyolgösterenadam

quote:

Orijinalden alıntı: umuuuut35

Ekle knka

Zaten varsın kardeşim.

farkettim

• kardeşim benide ekleyebilir misin
  • Ekledim kardeşim.
  • Küçüklüğümden beri osmanlıya karşı sevgi besliyorum, konuyu ancak gördüm. İzninizle bende aranızdayım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Estağfirullah hocam ne demek.
  • Kediyeyolgösterenadam kullanıcısına yanıt
    Saolun imzayı da aldım

• quote:

Orijinalden alıntı: karakabus_

quote:

Orijinalden alıntı: CLOVEL

Yanlış anlaşılmasın,konu açacaktım ama buraya yazmak daha uygun geldi.
    Osmanlı'da Türklerin yeri hakkında beni bilgilendirecek (ciddi kaynaklar) var mıdır dostlar ?
    Kimisi Türkler değersizdi diyor,kimisi başka bir şey. İnternet yalan bilgi dolu malum.
    Teşekkürler.

en büyük sıkıntı burada işte. dilimizden koparılmanın bedelini tarihimizi bilmeyerek ödüyoruz. 6 milyon (belki daha fazla) Osmanlıca eser olmasına rağmen bunları okuyabilecek insan sayısı çok az maalesef. bu eserler mesela ekonomistlere ışık tutacak yazılar makaleler içeriyor olabilir. nasıl petrol, doğal gaz olmadan bu kadar büyük bir coğrafyayı uzun yıllar ayakta tutmuş anlamıyorum ama öğrenmek istiyorum. sonra dini ile yakından ilgilenenler için Arapça öğrenmek çok kolaydı. zaten birbirine çok yakın 2 dil.

Değiştirilmesi gereklimiydi değilmiydi tartışılır fakat değiştirilmeden öncede çok okunup , araştırılıp birşeyler öğrenildiği içinmi o durumdaydı ülke?

edit:Arapça öğrenmekde sanmıyorum, inanılmaz derece zor değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raweal -- 11 Temmuz 2014; 2:58:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: nigel gearsley

Değiştirilmesi gereklimiydi değilmiydi tartışılır fakat değiştirilmeden öncede çok okunup , araştırılıp birşeyler öğrenildiği içinmi o durumdaydı ülke?

edit:Arapça öğrenmekde sanmıyorum, inanılmaz derece zor değildir.

6 milyon ve üzeri eserden bahsediyoruz hocam. bunlar sadece bugünkü türkiyede. demek ki öğrenilmese bu kadar eser olmaz değil mi ? suriye'de yemende ummanda bir çok ortadoğu ve afrika ülkesinde hala osmanlı arşivleri duruyor. inanır mısınız bilmem ama orada görev yapan en düşük rütbeli askerin aldığı maaş bile defterlere yazılıyormuş.
    keşke osmanlıcayı kökten çöküp atmak yerine onun üzerine konulup gidilebilseydi. yani sıfırdan başlanmasaydı demek istiyorum.

bu zayıflama batı hayranı kafaların sayesinde olmuştur. ve hala bu kafalar var ülkemizde. bunlar herşeye karşıdırlar. onlara göre doğu kötüdür, cahilliktir. oysa güneşin doğudan doğduğunu hiç bir zaman akıllarına getirmezler. bunlar kul'a kul olmuşturlar. oysa ayet açık açık söylüyor. Hûd suresi 26. ayet.

birinci dünya savaşının diğer adı da, birinci PAYLAŞIM savaşı'dır. yani Osmanlı'nın topraklarını paylaşma savaşı.

size bir kitap tavsiyesi yapayım. belki okumuşta olabilirsiniz. İmparatorluk'tan Cumhuriyet'e Petropolitik

incelemek isterseniz ---> http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=131716

• ekleyin hocam
  • Var mıyım yok muyum bilmiyorum yoksam eklersen sevinirim kendimi bulamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kandorfeyta

Var mıyım yok muyum bilmiyorum yoksam eklersen sevinirim kendimi bulamadım.

Varsın kardeşim. Yalnız avatarını mı değiştirdin bir türlü çıkaramadım seni.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kediyeyolgösterenadam

quote:

Orijinalden alıntı: kandorfeyta

Var mıyım yok muyum bilmiyorum yoksam eklersen sevinirim kendimi bulamadım.

Varsın kardeşim. Yalnız avatarını mı değiştirdin bir türlü çıkaramadım seni.

Aynen 4-5 gün önce degistim.

• imzayi bi turlu koyamadim hepsini kopyalayip yapistirmiyormuyuz

• Selamlar akadaşlar. Aranızda olmaktan gurur duyarım lütfen benide ekleyiniz..
  • Adamsiniz acil ekleee

• 
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.