Şimdi Ara

|||>>>DH BİSİKLET KULÜBÜ<<<||| (..::26::..ÜYE ) (164. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.501
Cevap
31
Favori
313.659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 162163164165166
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ARroWCoLT

Sedona 321 almak gibi bir düşüncem var. Forumda Acera vites konusunda bazı arkadaşların sorunlar yaşadığını okudum. Bu sorunları hala devam ediyor mu? Sedona 321'i amortisörsüz alüminyum maşa ve nispeten hafif olduğu için istiyorum. Birde 19" kadro 900 lira 10 taksit fiyat nasıldır? Daha ucuza bulabilir miyim? Teşekkürler

Acerada ne gibi sorun varmış ki?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: pcwolf28

quote:

Sedona 321 almak gibi bir düşüncem var. Forumda Acera vites konusunda bazı arkadaşların sorunlar yaşadığını okudum. Bu sorunları hala devam ediyor mu? Sedona 321'i amortisörsüz alüminyum maşa ve nispeten hafif olduğu için istiyorum. Birde 19" kadro 900 lira 10 taksit fiyat nasıldır? Daha ucuza bulabilir miyim? Teşekkürler

yukarda yazılanlardan bahsediyorum, vites değiştirme sorunu, ayardan mı yoksa Acera'nın huyu mudur?
    "Orijinalden alıntı: pcwolf28

quote:

Orijinalden alıntı: icegray

Merhaba,
    Bir kac hafta once sedona 321 aldim. ben bisikleti kutulu aldim ve fabrikada ayarlandigini dusundugum icin ayarlarini hic kurcalamadim. vites donanimi schimano acera.
    vites gecisleri cok duzgun degil. bazen on vites disliyi degistirmiyor ve mudahale etmem gerekiyor. nadiren arka disli de degismiyor yada vites kolunun gosterdigi rakam ile disli ayni olmuyor. yokuslarda degismeyip, gurultulu bir sesle zincir atmis gibi degistigi de oluyor.
    vites koluna bastigimda hic sorunsuz ve hizlica degismesini bekliyorum. sizce yasadigim sorun bir ayar sorunu mu yoksa schimano acera icin normal bir durum mu? trafikte ve yokuslu yollarda kullandigim icin cok vites degistiriyorum.

ayrica on fren pabuc uzakliklarini da bir turlu esit ayarlayamadim. bisikletci denedi sonuc yine ayni. on freni sikinca on tekerde titreme oluyor.

tesekkurler

Benim acera setli bisiklette de pek ayar yapılmadı, ön aktarıcı vites yükseltsin diye abanıyorum resmen.
    Bisikletçi yeni felan dedi pek inanmıyorum da baktıracam bir ay sonra.

Vites atarken zincir çarpraz kalırsa geç geçer. Parale
    l olması lazım.
    "

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: pcwolf28

quote:

yukarda yazılanlardan bahsediyorum, vites değiştirme sorunu, ayardan mı yoksa Acera'nın huyu mudur?
    "Orijinalden alıntı: pcwolf28

quote:

Orijinalden alıntı: icegray

Merhaba,
    Bir kac hafta once sedona 321 aldim. ben bisikleti kutulu aldim ve fabrikada ayarlandigini dusundugum icin ayarlarini hic kurcalamadim. vites donanimi schimano acera.
    vites gecisleri cok duzgun degil. bazen on vites disliyi degistirmiyor ve mudahale etmem gerekiyor. nadiren arka disli de degismiyor yada vites kolunun gosterdigi rakam ile disli ayni olmuyor. yokuslarda degismeyip, gurultulu bir sesle zincir atmis gibi degistigi de oluyor.
    vites koluna bastigimda hic sorunsuz ve hizlica degismesini bekliyorum. sizce yasadigim sorun bir ayar sorunu mu yoksa schimano acera icin normal bir durum mu? trafikte ve yokuslu yollarda kullandigim icin cok vites degistiriyorum.

ayrica on fren pabuc uzakliklarini da bir turlu esit ayarlayamadim. bisikletci denedi sonuc yine ayni. on freni sikinca on tekerde titreme oluyor.

tesekkurler

Benim acera setli bisiklette de pek ayar yapılmadı, ön aktarıcı vites yükseltsin diye abanıyorum resmen.
    Bisikletçi yeni felan dedi pek inanmıyorum da baktıracam bir ay sonra.

Vites atarken zincir çarpraz kalırsa geç geçer. Parale
    l olması lazım.
    "

Merhaba,
    Acera ile ilgili bir sorun yok arkadaslar. Bisikletin ayarlarini youtube dan izledigim videolar ile yaptim. anladimki bisiklet sadece bir araya getirilmis hicbir ayar yapilmamis. su an hersey cok duzgun calisiyor. ben 2 iki haftadir yeni ayarlari ile kullaniyorum ve performansindan memnunum.

• full acera set ile 1000km devirdim. ilk ayardan sonra dokunmadım hala

eger cekis sistemi capraz kullanilirsa yukaridaki problemlerin hepsi dura-ace sistemde bile olur.

Bunlar tamamen ayarsızlık sorunu.

Benimkinde rampada giderken ve bazen düz yolda giderken 1den 4e kadar viteste saçma sapan şekilde vites atıyordu kendiliğinden.
    Onu düzelttim bu sefer de 7den 8e geçmiyor, bir kere daha atarsam direkt 9a geçiyor.
    Bende sorun varken bisikletçiye dedim, parçalar yeni otursun felan dedi, tabiki saçmalamış oldu.
    O yüzden dokunmamıştım ve dün dokunduğumda hiç bir sorun kalmadı 1 4 arasında.

• Ideal lastik basıncı hakkında fikriniz var mı? Bisikletimde 2.2x26 lastik var. Dün 33 km yaptım. Asfalt, toprak yol, çimen ve kayalık yollarda geZdim durdum. Yola çıkarken havası az gibi geldi. Benzinlikte 40 hava bastım. 20 hava varmış ilk. Asfaltta çok rahatladı bisiklet ama yol dışında sürünce 40 psi çok rahatsız etti. Dönerken yine bakayım dedim, ön 35, arka 30'a düşmüş. Bu düşme de normal mi 30 küsur km sürüşten sonra?

2004 Jeep Cherokee Liberty 2.8 CRD
    2013 salcano astro 241sv :)
    2005 daihatsu sirion 1.3 touring at
    2008 renault clio3 hb extreme 1.2 16v BVR
    2001 renault clio2 hb rxt 1.4 16v BVA (2007-2011)
    1988 renault 11 GTS (2001-2008)

uzaylı
  • Arkadaşlar merhaba.

Havalar ısındı ve boş zamanlarımda her akşam min. 1 saat bisiklet kullanan biri olarak sanırım benim 10 yıllık İTALYAN'ı tamamen elden geçirme zamanı geldi.

Yarın veya Çarşamba günü birkaç parça sipariş edeceğim. Ne çok pahalı, ne de çok ucuza kaçtım. Toplamda 158,96 TL harcayacağım.
    Benim için sizlerin yorumları da oldukça değerli.

Konu mankenimiz;

|||>>>DH BİSİKLET KULÜBÜ<<<||| (..::26::..ÜYE )

Öncelikle merak ettiğim, sipariş edeceğim parçalar rublenin 1. dişlisiyle uyum sağlayabilir mi ?

Parçalar;

Arka vites;

http://www.cinarbisiklet.com/Alivio-RD-M410-Arka-Vites,PR-31.html
    52,39 TL

Vites kolu;
    http://www.cinarbisiklet.com/Vites-Kolu-SL-M310-3x7,PR-21.html
    44,98 TL

Ön vites aktarma;

http://www.cinarbisiklet.com/Altus-FD-M310-on-vites-degistirici,PR-619.html
    18,61 TL

Aynakollar;
    36,61 TL
    http://www.cinarbisiklet.com/FC-M171-AYNAKOL-42T,PR-535.html

• quote:

Orijinalden alıntı: BmCpRo827

O bisiklete hiç masraf yapma. Giriş seviyesi alemünyum kadrolu salcano ng650 al. 2. El al. 350'den fazla verme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RegExp -- 20 Mayıs 2013; 16:42:22 >

Orijinalden alıntı: ilgooz

quote:

Orijinalden alıntı: BmCpRo827

O bisiklete hiç masraf yapma. Giriş seviyesi alemünyum kadrolu salcano ng650 al. 2. El al. 350'den fazla verme.

Evet, belki olabilir ancak ikinci el hiç bir ürüne sıcak bakamadım hayatım boyunca.
    Sıfırına da +500 TL, daha doğrusu bir bisiklete +500 TL vermeyi istemiyorum. 20'li yaşların başında olsaydık belki...

Şu an için kendime meşgale olması açısından böyle bir uğraş arıyorum.

Öneri için teşekkürler.
    Chainset: Suntour CW-XCT V2
    Exact Frame Size: 18"
    Forks: Straight blade steel fork
    Frame: Lightweight 6061 aluminium
    Frame Colour: Deep Satin Black
    Frame Material: Aluminium
    Frame Size: 17-18
    Front Brake: Tektro IO Mechanical disc brake
    Front Mech: Shimano FD-M191
    Gear Shifters: Shimano ST-EF51 EZ Fire Shifters
    Gears: 21+
    Handle Bars: Alloy oversize flat bars (31.8mm)
    Headset: Semi integrated
    Hubs: Alloy with QR
    Number of Gears: 24
    Pedals: Wellgo Alloy pedals
    Rear Brake: Tektro IO Mechanical disc brake
    Rear Mech: Shimano RD-M310
    Rims: Double wall alloy rims
    Saddle: Carrera
    Stem: Alloy
    Suspension: Rigid
    Tyre size: 1.95"
    Tyres: Kenda tyres
    Wheel Size: 26"
    Approximate Weight (KG): 13.4
    Geometry: City

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesberk -- 20 Mayıs 2013; 17:46:09 >

• 28 jant olanı varsa bakacaktım ama Türkiye'de Carrera marka bisiklet satışı yapan bir yer bulamadım. Yurtdışından mı satın aldınız?

28 jant olanı varsa bakacaktım ama Türkiye'de Carrera marka bisiklet satışı yapan bir yer bulamadım. Yurtdışından mı satın aldınız?

Evet,kadrodan pek anlamiyorum bu bisiklet 1,2 haftalik turlar yaptirirmi bana

Orijinalden alıntı: kesberk

quote:

28 jant olanı varsa bakacaktım ama Türkiye'de Carrera marka bisiklet satışı yapan bir yer bulamadım. Yurtdışından mı satın aldınız?

Evet,kadrodan pek anlamiyorum bu bisiklet 1,2 haftalik turlar yaptirirmi bana

Bende çok anlamam, ama sanki biraz daha büyük bir kadro ve 28" tekerlekler olsa şehirlerarası turlar için daha uygun olur gibi geliyor. Bu konuda uzman arkadaşlar daha net cevap verecektir.
  • Arkadaşlar aşağıdaki linkte Ümit marka bir bisiklet var. Vites pek iyi değil gibi, ama ürün özelliklerinde yazan alüminyum kadro ve maşa doğru ise plastik çamurluklarla 14-15 kilo geçmez gibi. Sanki fiyat performans olarak alınabilir bir bisiklete benziyor. Ne dersiniz?

http://www.bisikletcim.com/umit-velocity-m-28-bisiklet#Reviews
    Ayrıca bir sürü de aksesuar aldım.

Aklımda bir soru var . Şu maşa kilitleyen ve de sertlik ayarı yapan plastik parçalar değişiyor mu ? Renkli alüminyum görmüştüm bir yerde çok hoşuma gitti. Üstündekiler kırılacakmış gibi duruyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

2 marka arasında kaldım ıkisıde 570 tl....
    sızce hangısını tercıh etmelıyım... vaktınız olunca ıkı kelam edersenız çok sevınıcem teşekkur ederım..

GİANT 2012 SNAP 21

KADRO: Giant AluxX aluminium. Pressformed tubing. Integrated headset
    ÖN AMORTİSÖR: Zoom CH410E 60mm Travel.
    ARKA AMORTİSÖR: N/A
    GİDON: Steel 600x25,4mm 25mm rize
    BOĞAZ: Giant Sport alloy ahead 15dgr rize
    SELE BORUSU: Aluminum 30.9x300mm
    SELE: Giant Sport Trail
    PEDAL: VP896 resin cage pedal
    VİTES KOLU: Shimano ST-EF51 EZ Fire 21speed
    ÖN VİTES: SHIMANO FD-TY10
    ARKA VİTES: Shimano Tourney TX35
    FRENLER: Tektro 832AL
    FREN KOLLARI: Shimano ST-EF51
    RUBLE: Shimano MFTZ21 14-24t
    ZİNCİR: KMC Z72
    AYNAKOL: Lasco 24/32/42T
    ORTAMİL: VP B32 cartridge
    JANT ÇEMBERLERİ: Giant aluminium
    GÖBEKLER: MD-JS131F .MD-JS131R Steel
    JANT TELLERİ: Steel 14G
    DIŞ LASTİKLER: Kenda K847 26x1.75"
    ARKA BAGAJ: N/A
    ÇAMURLUK SETİ: N/A
    EKSTRALAR: N/A
    ---------------------------------------------------------------------------

Kron XC 250 V fren

VİTES SAYISI: 21 VİTES
    GÖVDE: 7005 ALUMİNYUM
    ÖN SÜSPANSİYON: KRON NEO PRELOAD
    ARKA VİTES: SHIMANO TOURNEY TX55
    VİTES KOLLARI: SHIMANO STEF40
    ÖN VİTES: SHIMANO FDTX50
    ARKA DİŞLİ: SHIMANO MFTZ21 7'Lİ
    AYNAKOL: SHIMANO FCM131
    FREN SETİ: LOGAN V-FREN
    GÖBEK SETİ: SHUNFENG 32 DELİK
    ZİNCİR: KMC-Z50
    GİDON: KRON NEO
    BOĞAZ: KRON NEO
    SELE BORUSU: KRON NEO
    SELE KELEPÇESİ: KRON NEO
    SELE: KRON NEO
    BOĞAZ YATAĞI: OVERSIZE YATAK
    ELCİK: VELO
    LASTİKLER: RUBENA SCYLLA SPORT
    JANTLAR: KRON NEO
    PEDAL: FEIMIN ALUMİNYUM

• 
Sayfa: önceki 162163164165166
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.