Şimdi Ara

Dh Askeri Okullara Girmek İsteyenler Birliği (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • arkdaşlar konuyu açan arkadaş uçmuş yeni bi konu açalım imza falanda yapalım çoğumuz zaten lise öğrencisiyiz ve belkide kulelide elendik belki hiç kazanamadık ALS yi ben kulelide elendim mesela herkes yazsın işte herkes içini döksün soruyorum şimdi ben mi açam konuyu sizlerden biri açarmı ?*
  • Peki neden Askeri Lise öğrencileri yerine sivillere önem veriyorlar.? Sonuçta Askeri Lise öğrencileri 4 yıl boyunca belli bir disiplinle yetişiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Etkisizeleman

quote:

Orijinalden alıntı: NuTeRX

bende girmek istiyorum ama çevrem pek olumlu bakmıyor.Rahat bir hayat süremezsin diyorlar.Rütben ne olursa olsun bir üst rütbeli yanına geldiğinde hiç olursun diyorlar.

İşsiz bir hiç olmayı hiyerarşiye tabii bir hiç olmaya tercih ederim...Ayrıca hiç bir kurum dışardan göründüğü gibi değildir. Orada hiç bulunmamış kulaktan dolma bilgilerle insanları yanlış yerlere sevk eden yakınlarınıza pek kulak asmayın. Gidin görün, şansınızı deneyin.

Neden kulaktan dolma olsun hepsi askerliğini yapmış kişiler.

Ayrıca eğer gerçekten istersem giderim.Aldığım puana bağlı.

• Askeri liselere ve/veya harp okullarına girme niteliklerine sahip olan ve başvuru yapmayı düşünen arkadaşlar...

1980'li yıllarda Kuleli Askeri Lisesi'ne girmiş, orada okuyup, mezun olup diplomasını aldıktan sonra, tazminat ödeyerek ayrılmış bir kişi olarak sizlere bir hatırlatma yapmak istedim.

Ülkemizde gençlerin hayatında, orta okul ve özellikle de lise sonrası çok önemli iki dönemdir. Bu iki dönem, kariyer seçimi ve buna bağlı olarak da alınacak eğitimin seçildiği dönemlerdir. Dolayısıyla, kendinizi çok iyi tanımanız gerekir ve en ince ayrıntısına kadar düşünüp öyle karar vermeniz zorunludur. Çünkü, bizim ülkemizde Silahlı Kuvvetler'de bir kariyer seçmek, sadece işinizi seçmek değildir; aynı zamanda bir yaşam tarzı seçmektir. Yani, sadece profesyonel yaşamınızı değil aynı zamanda özel yaşamınızı da yazılı/yazısız bir sürü düzenlemeye uydurmanız gerekir.

"Ömür boyu emir altındasın", "daima üstünde senden daha yüksek rütbeli biri var" vb. klişeleşmiş laflara bakmayın. Ben şu anda sivil yaşamdayım ve diyebilirim ki, sivil yaşamın bazı alanlarında "disiplin" adı altında yapılan vahşi ve acımasız uygulamaların yanında Silahlı Kuvvetler'in disiplini çok masum kalır. Yani eğer kendi işinize sahip bir patron olmayacaksanız, bir kurumda ücret karşılığı çalışan bir profesyonel olacaksanız mutlaka bir şekilde emir veya kontrol altında olacaksınız; hiyerarşik yapının bir parçası olacaksınız. Üstelik sivil yaşamda işten atılmak, çoğu durumda askerlikte işten atılmaktan daha kolaydır.

Çevrenizde (ordudan) görevde olan veya emekli olan kişiler varsa, tanıdıklarınız varsa, onların tanıdıkları varsa, onlarla konuşun, gözlem yapın, kendi özelliklerinizi ortaya koyun. Bu konuda herkesi dinleyin, ama son kararı mutlaka kendiniz verin.

Ben şu anda 40'lı yaşların başındayım. Kuleli'de aldığım eğitimin kaymağını sivil hayatta hâlâ yiyorum; sefasını sürüyorum. Geçmişe dönme fırsatım olsa Kuleli'ye gene gidip okurdum. Ama mezun olduktan sonra gene ayrılırdım.

Son söz: Herkesi dinleyin ama kimsenin söylediğini (ben dahil) umursamayın. Kendi kararınızı kendiniz verin.

• sağolun verdiğiniz bilgiler için ben kararımı verdim artık
  • quote:

Orijinalden alıntı: RAM_BELLEK

Ee sonuç?
  • upda kalması gereken bi konu bence
  • Hava Astsubay MYO mülaktları için gittim. Ön sağlıkta dişten elediler. 3 tane çürük ve dişlerim ayrıkmış. Pehh
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.