Şimdi Ara

DGS VE KYK HAKKINDA BİLGİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu sene Gedik Üniversitesi %50 burslu Dış Ticaret bölümünü kazandım. 2 sene bitirdikten sonra Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile 4 yıllığına geçiş yapmak istiyorum. Dgs sınavına girmiş kişiler yardımcı olabilir mi? Ne tip sorular çıkıyor, tercih nasıl yapıyoruz?

Birde Kredi ve Yurtlar Kurumuyla ilgili bir sorum var. Özel üniversitede okumam burs almama engel teşkil ediyor mu?
    Bilenler yardımcı olursa sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KG#5 -- 20 Ağustos 2011; 22:00:02 >

• KYK ile ilgili soruna yanıt vereyim. Vakıf üniversitesinde okuman, teorik olarak burs almana engel teşkil eden bir durum değil. Ama, Tam Burslu program olmadığı müddetçe, şansının yüksek olduğunu pek düşünmüyorum.
  • Eskiden dgs den sonra 2. Sınıftan baslıyordun simdi direk 1den baslatıyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

KYK ile ilgili soruna yanıt vereyim. Vakıf üniversitesinde okuman, teorik olarak burs almana engel teşkil eden bir durum değil. Ama, Tam Burslu program olmadığı müddetçe, şansının yüksek olduğunu pek düşünmüyorum.

Annem babam ayrı öncelik sırasında var. Annemle kalıyorum ve Annem özel bir şirkette çalışıyor maaşı asgari gözüküyor. Teyzemin yanında kalıyoruz.

Yalnız Babamın evide arabasıda var. Mesleği elektrik elektronik mühendisi ama görüşmüyoruz bana bir katkısı yada yardımı yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: shineon25

Eskiden dgs den sonra 2. Sınıftan baslıyordun simdi direk 1den baslatıyorlar

Ben dış ticareti 2 sene okudum ve bitirdim. DGS'ye girdim dış ticaretin 4 yıllıgı olan uluslar arası ticarete geçiş yaptım. 3. sınıftan başlamaz mıyım
  • quote:

Orijinalden alıntı: KG#5

quote:

KYK ile ilgili soruna yanıt vereyim. Vakıf üniversitesinde okuman, teorik olarak burs almana engel teşkil eden bir durum değil. Ama, Tam Burslu program olmadığı müddetçe, şansının yüksek olduğunu pek düşünmüyorum.

Annem babam ayrı öncelik sırasında var. Annemle kalıyorum ve Annem özel bir şirkette çalışıyor maaşı asgari gözüküyor. Teyzemin yanında kalıyoruz.

Yalnız Babamın evide arabasıda var. Mesleği elektrik elektronik mühendisi ama görüşmüyoruz bana bir katkısı yada yardımı yok

Annenin-babanın boşanmış olması burs için değil, yurt için bir öncelik. Ama annenin asgari maaşla çalışıyor olmasından avantaj kazanabilirsin. Başvur, sonucunu bekle; ama "Mutlaka çıkar." diye de çok fazla umut bağlamamanı öneririm yine de, belli olmaz çünkü.

• Tabikide hayır bu sene kazandıysan dgs yi 1. Sınıftan baslayacaksın bazı uni. Senin 2 yılda okuduğun bazı dersleri sayıp muhaf tutuyor ama şans coğu da yapmaz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DGS Hakkında Küçük Bir Soru
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

Annenin-babanın boşanmış olması burs için değil, yurt için bir öncelik. Ama annenin asgari maaşla çalışıyor olmasından avantaj kazanabilirsin. Başvur, sonucunu bekle; ama "Mutlaka çıkar." diye de çok fazla umut bağlamamanı öneririm yine de, belli olmaz çünkü.

Bende öyle düşündüm. Fakat KYK sitesinde başvuru formunu doldururken velayetin kimde olduğunu sormuyor.

• quote:

quote:

Eskiden dgs den sonra 2. Sınıftan baslıyordun simdi direk 1den baslatıyorlar

Ben dış ticareti 2 sene okudum ve bitirdim. DGS'ye girdim dış ticaretin 4 yıllıgı olan uluslar arası ticarete geçiş yaptım. 3. sınıftan başlamaz mıyım

İntibak sınıfı kaldırıldığı için, artık DGS'den sonra 1. sınıftan başlanıyor.
  • quote:

Tabikide hayır bu sene kazandıysan dgs yi 1. Sınıftan baslayacaksın bazı uni. Senin 2 yılda okuduğun bazı dersleri sayıp muhaf tutuyor ama şans coğu da yapmaz

Toplamda 2+4 olucak yani
  • quote:

quote:

Tabikide hayır bu sene kazandıysan dgs yi 1. Sınıftan baslayacaksın bazı uni. Senin 2 yılda okuduğun bazı dersleri sayıp muhaf tutuyor ama şans coğu da yapmaz

Toplamda 2+4 olucak yani

Evet toplam 6 sene :) senin okuduğun 2seneyi tanımadıkları anlamına gelir bu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

Toplamda 2+4 olucak yani

Evet toplam 6 sene :) senin okuduğun 2seneyi tanımadıkları anlamına gelir bu

ben biraz araştırdım şimdi bu 1. sınıftan başlama olayını. 1. sınıftan başladıktan sonra 2 yıllık eğitimde aldığın derslerden muaf olabiliyormuşsun deniyor ne kadar doğrudur bilmiyorum

• Kesinlik yok üni. Bağlı ister sayar ister saymaz bu olay yeni bu senekiler kobay durumunda
  • kys öğrenim ve katkı kredisi ne farkı var.ben burs, katkı, öğrenim kredisi üçünü de istiyorum işaretledim de
  • quote:

Orijinalden alıntı: HiPoKondRiyaK_07

kys öğrenim ve katkı kredisi ne farkı var.ben burs, katkı, öğrenim kredisi üçünü de istiyorum işaretledim de

Öğrenim kredisi bursun geri ödemeli şekli. Devlet sana okulunu bitirene kadar her ay yatırıyor, okulun bittikten 2 sene sonra da taksit taksit alıyor.
    Katkı kredisi ise, üniversite harçlarıyla alakalı. Yine devlet harçları senin yerine ödüyor, sen okulun bittikten sonra geri ödüyosun gibi bir durum Bu katkı kredisi ikinci öğretim okuyanlar için geçerli değil bu arada
  • o zaman katkı kredisini seçmeyim mi boşuna.yoksa dursa sorun olmaz mı
  • belki burs alırsında hakkını yediğin kişileri düşünüp o parayı yiyebilecekmisin o önemli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HiPoKondRiyaK_07

o zaman katkı kredisini seçmeyim mi boşuna.yoksa dursa sorun olmaz mı

kişisel tercihin
  • quote:

Orijinalden alıntı: cnryldz

belki burs alırsında hakkını yediğin kişileri düşünüp o parayı yiyebilecekmisin o önemli.

yukarıdaki yazılarımı ve durumu okumadın sanırsam, eğer burs çıkmazsa asıl bana haksızlık olur diye düşünüyorum.
  • Dgs'yi artık unutun son yönetmelikle herşeyi mahvettiler.Birçok fakültenin 2 yıllıkta geçilen dersleri sayacağını sanmıyorum.Kredisi tutmaz, içeriği tutmaz saymazlar.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.