Bildirim
DGS NİN SAÇMALIĞI ?
Okey Kayganlaştırıcı Jel - Çilek Özlü 100 ml : Amazon.com.tr: Sağlık ve Bakım
https://www.amazon.com.tr/dp/B093PX1J27
5 ay önce paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
DGS süre bakımından yetiştirilmesi güç bir sınav. Fen edebiyat sorulmamasını ben eleştiremem, saçma olup olmadığına karar veremem ama süre/soru olarak bakarsak (120 soru/140 dk) DGS yetiştirilmesi güç, seçici soruların olduğu bir sınav. Kazananlar fen-edebiyat açıklarını kendi çabalarıyla kapatıyorlar. -
quote:
Orijinalden alıntı: semihozdurak
DGS süre bakımından yetiştirilmesi güç bir sınav. Fen edebiyat sorulmamasını ben eleştiremem, saçma olup olmadığına karar veremem ama süre/soru olarak bakarsak (120 soru/140 dk) DGS yetiştirilmesi güç, seçici soruların olduğu bir sınav. Kazananlar fen-edebiyat açıklarını kendi çabalarıyla kapatıyorlar.
soru düzeyi bizim mat1 ile hemen hemen aynı ve tyt de 80 soru 90 dakika olacak ne farkı var zorluklarının sadece tyt ile boğaziçi ankara hukuk kazxandığını düşün saçma değil mi -
Soru başına düşen süre aynı gibi gözükse de soru sayısı fazla olduğu için süre baskısı ister istemez oluyor, bu sene TYT'de ilk kez yaşayacaksınız bu stresi ve çoğu kişi yetiştiremeyecek. DGS'nin YGS'den ayrılan önemli noktası sözel mantık ve sayısal mantık soruları. Sayısal ve sözel mantık soruları ciddi zaman alıyor. DGS'yi TYT ile kıyaslayamam çünkü daha sınav yapılmadı. Bana kalırsa TYT soru tipleri DGS tarzı olacak ama şuan iki sınavı kıyaslamak için erken. -
quote:
Soru başına düşen süre aynı gibi gözükse de soru sayısı fazla olduğu için süre baskısı ister istemez oluyor, bu sene TYT'de ilk kez yaşayacaksınız bu stresi ve çoğu kişi yetiştiremeyecek. DGS'nin YGS'den ayrılan önemli noktası sözel mantık ve sayısal mantık soruları. Sayısal ve sözel mantık soruları ciddi zaman alıyor. DGS'yi TYT ile kıyaslayamam çünkü daha sınav yapılmadı. Bana kalırsa TYT soru tipleri DGS tarzı olacak ama şuan iki sınavı kıyaslamak için erken.
bilmiyorum hocam her ne kadar yetiştirememe falan bi etken olsa da 45 mat1 45 türkçe ile fizik kimya biyoljisiz boğaziçi pc kazanmak çok uç bir nokta ve adil değil diye düşünüyorum istediğin kadar sdüre ıskıntısı olsun
-
Bence de adil değil, sizin okul ve dershane ile hallettiğiniz dersleri o öğrenciler üniversite kazandıktan sonra kendi çabalarıyla öğreniyorlar. Dilerseniz 2 yıl AÖF okuduktan sonra siz de şansınızı deneyebilirsiniz. Sonuçta bu hak haksızlık olmaması açısından tüm önlisans mezunlarına tanınıyor. -
ülkede ne düzgün ki bu düzgün olsun ? -
Aynen katılıyorum. Ayrıca DGS'ye giren kişi sayısı ve kontenjanları da düşünmek lazım ki ona göre bir karşılaştırma yapılsın. Giren sayısı fazla ve kontenjan sayısı az diye duydum nekadar doğru bilemem. Ayrıca riskli olduğunu da düşünüyorum. 2 yıl önlisans okuyacaksın sonra DGS ile kazanıp devam etme durumun belirsiz, garantisi yok. Ama YKS ile en azında çok daha fazla bölüm/okul şansı var insanın. Birini kazanamazsan ötekine gidebilirsin gibi. -
Kontenjanlar 5-15 arası ve her üniversite DGS ile öğrenci almıyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supporters1963 -- 30 Ekim 2017; 16:26:37 > -
quote:
Bence de adil değil, sizin okul ve dershane ile hallettiğiniz dersleri o öğrenciler üniversite kazandıktan sonra kendi çabalarıyla öğreniyorlar. Dilerseniz 2 yıl AÖF okuduktan sonra siz de şansınızı deneyebilirsiniz. Sonuçta bu hak haksızlık olmaması açısından tüm önlisans mezunlarına tanınıyor.
ne alaka kardeşim yaşadığım şehirde en az 10 tane dgs dersanesi sayarım sana evde hallediyorlar falan diye konusmana gerek yok hepsi de dersaneye gidi,yor neredeyse nesi haksızlık bunun ? -
DGS dershanelerinde fizik ve mat 2 dersleri verilmiyor. Siz Fizik sorulmuyor, haksızlık dediğiniz için öyle bir örnek verdim. Sınav herkese açık, siz de girebilirsiniz. -
quote:
DGS dershanelerinde fizik ve mat 2 dersleri verilmiyor. Siz Fizik sorulmuyor, haksızlık dediğiniz için öyle bir örnek verdim. Sınav herkese açık, siz de girebilirsiniz.
evet bu dersler verilmiyor çünkü sınav bu konular sorulmadan odtüye boüne öğrenci alan saçma bir sınav. barajı geçemeyen adamı hukuklara mühendisliklere sokmak gerçekten adil bir sistemin işi zaten -
kaldırılması lazım -
"Barajı geçemeyen adamı hukuklara sokmak" cümleniz, DGS hakkında hiç bilginiz olmadığını gösteriyor. Eğer DGS hakkında araştırma yaparsanız başta öğretmenler olmak üzere bir çok branştan kişinin DGS ile istediği üniversiteye gittiğini göreceksiniz. Sizin "barajı geçemeyen" diye kendi çapınızda küçük görmeye çalıştığınız o insanların da sizin gibi hayalleri vardır. Son olarak karşınızdaki insanların görüşlerine kendi görüşlerinizi empoze etmekten çok ne anlatmak istediğini anlamaya çalışmalısınız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supporters1963 -- 30 Ekim 2017; 16:42:0 > -
YÖS denilen illetinde kaldırılması lazım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bence DGS'nin kaldırılmasına veya sistemine kafa yormaktan çok, DGS ve ALES çıkmış sorularına bakarsanız faydalanmış olursunuz. Bu sene özellikle sözel soruların DGS ve ALES tarzı gelme ihtimali var. -
quote:
"Barajı geçemeyen adamı hukuklara sokmak" cümleniz, DGS hakkında hiç bilginiz olmadığını gösteriyor. Eğer DGS hakkında araştırma yaparsanız başta öğretmenler olmak üzere bir çok branştan kişinin DGS ile istediği üniversiteye gittiğini göreceksiniz. Sizin "barajı geçemeyen" diye kendi çapınızda küçük görmeye çalıştığınız o insanların da sizin gibi hayalleri vardır. Son olarak karşınızdaki insanların görüşlerine kendi görüşlerinizi empoze etmekten çok ne anlatmak istediğini anlamaya çalışmalısınız.
söylediğim şeylerin hiçbirine mantıklı cevaplar verememişsin. kimseyi eziklediğim yok benim onu belirteyim öncelikle. verdiğin örnekteki bir öğretmenin hukukçu olmak istemesi başlı başına saçmalık zaten. bu ülkeye iyi öğretmenler lazımken bu adam hem girdiği sene belki yürekten öğretmenlik isteyen birinin hayalini elinden aldı şimdi de hukuk isteyen bir gencin hayalini alıyor çok mu normal bir şey bu dertleri sırf 3 5 kuruş daha kazanmak olan insanlar için değil bu sınav üni okumaya gücü olmayan 2 senelik gidebilmiş gençlere. onlara yönelik bir lafım yok zaten ama senin dediğin başlı başına sistemin saçmalığını gösteriyor zaten. iyi o zaman matematik öğretmenleri hukukçu olsun diye ayarlayalım tüm sınavları ne güzel.
-
quote:
Soru başına düşen süre aynı gibi gözükse de soru sayısı fazla olduğu için süre baskısı ister istemez oluyor, bu sene TYT'de ilk kez yaşayacaksınız bu stresi ve çoğu kişi yetiştiremeyecek. DGS'nin YGS'den ayrılan önemli noktası sözel mantık ve sayısal mantık soruları. Sayısal ve sözel mantık soruları ciddi zaman alıyor. DGS'yi TYT ile kıyaslayamam çünkü daha sınav yapılmadı. Bana kalırsa TYT soru tipleri DGS tarzı olacak ama şuan iki sınavı kıyaslamak için erken.
Hocam selamlar yorumlarınız hoşuma gitti fakat tyt nin kpss deki genel yetenek sınavı gibi kolay olacağını düşünmekteyim. Açıklamalar fazlasıyla buna işaret ediyor. Kesinlikle ygs ye benzemeyecek derken zorlaştıracaklarını hiç sanmıyorum. Keşke dgs gibi olsa
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Sosyal bölümünü kaldırmaları ve sınavda bilgiden çok muhakeme yönünün ön plana çıkarılması, analiz ve değerlendirme yetilerinin güçlendirilmesi amaçlandığı için DGS ve ALES tarzı geleceğini tahmin ediyorum. Tip olarak bahsediyorum, zorluk olarak nasıl gelir bilemem ÖSYM'nin sağı solu belli olmaz. Sınava kadar TYT ve YKS konuları cadı kazanına döner, Allah herkesin yardımcısı olsun. -
DSG diye okudum çıkıyorum hemen
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
|
Benzer içerikler
- 70 obp ne kadar geri atar
- solgar nero nutrients kullanıcı yorumları
- aktif metaller bazlarla tepkime verir mi
- yandal ne işe yarar
- tıp mı mühendislik mi
- telegram indirim kanalları
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X