Şimdi Ara

DGS ile Devlet Üniversitesi İng. Hazırlık ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
4.557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba. Az önce aklıma takılan bir soruyu sizlere sormak istedim belki bilginiz vardır diye. Ben seneye DGS sınavına hazırlanacağım. Hedefimde ODTÜ başta olmak üzere, İTÜ,Boğaziçi,Yıldız Teknik gibi üniversiteler var. Bu üniversiteler DGS ile alımlarda genelde ingilizce olarak almıyor. Yani İngilizce Bilgisayar Mühendisliği girişi olmadığı için, ve ya ben Türkçe olarak seçsem dahi hazırlık zorunlu olmadığı için, isteğe bağlı ingilizce hazırlık okumam mümkün olur mu? Genelde vakıf üniversitelerinde ingilizce şartı koşulmayan bölümlerde istğe bağlı ve bursa bağlı para vererek 1 sene ingilizce hazırlık okuma şansı veriyorlar. Devlet üniversitesi ücret almadığı için acaba bu hakkı biz tanımazmı ?

• Hazırlık okuma daha iyi.Zaten hazırlıkta iyi öğretilmiyor sadece zaman kaybı olur.
  • İTÜ Boğaziçi ODTÜ de yüzdeyüz türkçe bölümler yok.Ve hazirlik kabul edilen sinav sonucu veya universitenin muafiyet sinavlarindan başarili olmadigin surece isteyip istemedigine bakilmaksizin zorunlu.Geçemezsen DGS de nasildir bilmiyorum ama normal oss yle gelenler iki yil üst üste geçemedikleri taktirde öğrenci üniv den atiliyor.Ama YTÜ de bildiyim kadariyla türkçe bolümler var.Hazirlik zorunlu değilse isteye bağlıysa okuya bilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Mete

İTÜ Boğaziçi ODTÜ de yüzdeyüz türkçe bölümler yok.Ve hazirlik kabul edilen sinav sonucu veya universitenin muafiyet sinavlarindan başarili olmadigin surece isteyip istemedigine bakilmaksizin zorunlu.Geçemezsen DGS de nasildir bilmiyorum ama normal oss yle gelenler iki yil üst üste geçemedikleri taktirde öğrenci üniv den atiliyor.Ama YTÜ de bildiyim kadariyla türkçe bolümler var.Hazirlik zorunlu değilse isteye bağlıysa okuya bilirsin.

Lys sınavı ile yapılan başvurularda bilgisayar mühendisliği ingilizce gözüküyor fakat DGS ile ingilizce ve türkçe, hatta ODTÜ'de sadece türkçe var. Tabi üniversiteye sormak daha mantıklıdır fakat şimdi aklıma takıldı da bilen biri vardır diye sorayım dedim.

@Indigo - Bazıları seninle hemfikir fakat Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinde zaman kaybı olması pek olası değil gibime geliyor. Yani sonuçta İTÜ,ODTÜ,YTÜ gibi üniversiteler de vasat ingilizce hazırlık okutuyorsa, nasıl olurda ingilizce verilen derslerden geçebilir, öğrenebilir öğrenciler.

• Ben dgs ile dokuz eylüle geçip zor sayılan bir hazırlığı bitirdim oradan biliyorum.Bölümümde %100 olduğundan hazırlık mecburiydi.
    Okulu da bıraktım gibi birşey hazırlıktan sonra 2. sınıftan başlattılar 1. sınıftan bile ders verdiler.Oysa başka okula giden arkadaşım hazırlık okumadan 3'ten başladı 2 senede okulu bitirdi.Ben ise 2. sınıftayım.
    Dgslilere ders muafiyetinde sıkıntı çıkarıyorlar.Benim bir sürü dersim sayılmadı.Bölüme de gitsem dersleri anlar mıyım bilmiyorum.
  • İtü hazırlıktayım şuan sınıfımızda dgs ile gelip hazırlık okuyan var. Ayrıca muafiyeti vermedikten sonra itü de hazırlık zorunlu geldiğin sınavın adının bir önemi yok...
  • quote:

Orijinalden alıntı: rambocell

İtü hazırlıktayım şuan sınıfımızda dgs ile gelip hazırlık okuyan var. Ayrıca muafiyeti vermedikten sonra itü de hazırlık zorunlu geldiğin sınavın adının bir önemi yok...

Anlatamıyorum galiba. Şu linke tıkla:http://www.nkfu.com/2014-dgs-bilgisayar-muhendisligi-bolumu-kontenjanlari-taban-puanlari/

orda Bilgisayar Mühendisliği (İngilizce)
    bide sadece Bilgisayar Mühendisliği var.

İngilizce yazanda hazırlık mecburi. Fakat ben İngilizce yazmayana kabul edilip, isteğime bağlı ingilizce hazırlık okuyabilirmiyim diye soruyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: lenitolepe

quote:

İtü hazırlıktayım şuan sınıfımızda dgs ile gelip hazırlık okuyan var. Ayrıca muafiyeti vermedikten sonra itü de hazırlık zorunlu geldiğin sınavın adının bir önemi yok...

Anlatamıyorum galiba. Şu linke tıkla:http://www.nkfu.com/2014-dgs-bilgisayar-muhendisligi-bolumu-kontenjanlari-taban-puanlari/

İngilizce yazanda hazırlık mecburi. Fakat ben İngilizce yazmayana kabul edilip, isteğime bağlı ingilizce hazırlık okuyabilirmiyim diye soruyorum.

ingilizce yazmayana da girsen okuyorsun zaten isteğe bağlı diye bir şey yok kardeşim. ingilizce yazmayanda da en az %30 ing. ders alma zorunluluğu var. Bende %30um ve okuyorum Diğer bölüm %100 ing. yani tüm dersleri ingilizce almak zorundasın. (ingilizce) diye belirtilmeyen türkçe eğitim veriyor diye bir şey yok itü de durum böyle. Dolayısıyla muafiyet veya toefl gibi bir sınav göstermedikten sonra direkt hazırlık sınıfından başlatıyorlar. Sınıftaki dgs ile gelen arkadaş da %30 ing. bölümünde.

• quote:

quote:

quote:

ingilizce yazmayana da girsen okuyorsun zaten isteğe bağlı diye bir şey yok kardeşim. ingilizce yazmayanda da en az %30 ing. ders alma zorunluluğu var. Bende %30um ve okuyorum Diğer bölüm %100 ing. yani tüm dersleri ingilizce almak zorundasın. (ingilizce) diye belirtilmeyen türkçe eğitim veriyor diye bir şey yok itü de durum böyle. Dolayısıyla muafiyet veya toefl gibi bir sınav göstermedikten sonra direkt hazırlık sınıfından başlatıyorlar. Sınıftaki dgs ile gelen arkadaş da %30 ing. bölümünde.

İyi o zaman ingilizce istiyordum bende cevabın için teşekkürler. Bir soru daha sorayım sana, İTÜ'deki dersler yazılımdan çok donanım ağırlıklı mı? Öyle diyolar genelde, donanıma ağırlık veriliyormuş.

• quote:

quote:

quote:

quote:

İyi o zaman ingilizce istiyordum bende cevabın için teşekkürler. Bir soru daha sorayım sana, İTÜ'deki dersler yazılımdan çok donanım ağırlıklı mı? Öyle diyolar genelde, donanıma ağırlık veriliyormuş.

o konuda bilgim yok dostum teknikforum.com da direkt bölüm öğrencilerine sorabilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.