Şimdi Ara

DGS ile AÖF'e geçince sonraki DGS sınavın da puan kesintisi olur mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
9.907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2 yıllık makine mezunuyum. DGS ye girdim. Şansımı DGS de bir daha denemek istiyorum ama Açıköğretim'e yazılıp +2 yıl daha okuyup askerliği uzatmam gerek. Tecil yaptırmak istemiyorum çünkü bir sonraki DGS de kazanamazsam en azından 4 senelik diplomam olsun askerlik kısalsın istiyorum. Şimdi DGS ile aöf'e geçiş yaparsam, Açıköğretim de olsa bir yere yerleştirilmiş oluyorum. Puan kesintisi olur mu ? Açıköğretim için ayrı bir durum var mı bu konuda ? Bilen varsa lütfen yardım. Teşekkürler..



  • Aynı durumdayım up up up
  • %50 ÖBP kesintisi olur. Çünkü açıköğretim de olsa yerleştirileceğiniz bölümler kontenjanlı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nForcer

    %50 ÖBP kesintisi olur. Çünkü açıköğretim de olsa yerleştirileceğiniz bölümler kontenjanlı.
    Aynı anda örgün veya ikinci öğretim okuyabiliyoruz ama ? internette kesin bir yazı bulamadım. eminsiniz değil mi ? kesilmiyor diye çalıştım bütün sene, şimdi kesileceğini öğrendim acayip demoralize oldum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dean13 -- 2 Haziran 2018; 2:1:10 >
  • Aynı anda örgün ve AÖF okumaya engel yok. Ancak aynı sınava iki yıl üst üste girip iki yıl üst üste bir yükseköğretim kurumuna yerleştirilince (örgün-açık ayrımı yok) ikinci yıl olan yerleştirmede puan kesintisi uygulanıyor.

    Bunu öğrenmek için ÖSYM'nin yayınladığı DGS kılavuzunu açıp incelemeniz yeterliydi. İnternette yazı arayarak boşuna zaman ve emek harcamaya gerek yok.
  • hocam önce normal bölüme yerleş seneye aöf yerleşirsin puan düşük zatwn.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nForcer

    %50 ÖBP kesintisi olur. Çünkü açıköğretim de olsa yerleştirileceğiniz bölümler kontenjanlı.
    O İLK ÜNİVERSİTE SINAVINA GİRİŞTE OLUYOR KESİNTİ, DGS DE KESİNTİ OLDUĞUNU NEREDEN OKUDUNUZ BANA KAYNAK LİNKİ ATABİLİRMİSİNİZ.
  • evandevan5a1 E kullanıcısına yanıt
    Kaynak:https://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2018/DGS/KILAVUZ16052018.pdf

    Diyor ki:
    "2017-DGS’de bir yükseköğretim programına yerleştirilen adayların 2018-DGS’de ÖBP’leri 0,45 katsayısı ile çarpılacaktır. 2018-DGS’de bir yükseköğretim programına yerleştirilen adayların 2019-DGS’de ilgili ÖBP’leri 0,45 katsayısı ile çarpılacaktır."

    Normalde ÖBP'nin 0,6 ile çarpılarak sınav puanına yansıtılması gerekiyor. Yıl aralıksız 2 yerleştirme olduğunda %25'lik bir ÖBP kesintisi söz konusu yani.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lebendefrans

    hocam önce normal bölüme yerleş seneye aöf yerleşirsin puan düşük zatwn.
    Olan oldu artık, Puanım kesilecek. Rahat kazanabilecek durumdayken kazanamayacak duruma düştüm. Çünkü puanlar birbirine çok yakın. 10 puana tekabul ediyor. 10 puan seni Uludağ üniversitesinden alır Erzuruma veya uzak yerlere atar. Ki ben egede Isparta,Denizli,Afyon gibi yerlere razıyken şimdi bu durum beni iyice aşağı çekti. Böyle sistemede lanet olsun. DGS'de 192 alıp açıköğretime yazılan insanın kontenjanını dolduruyormuşum, yav 192 alan okumasın abi o adamın kontenjanını kaplasam ne kaplamasam ne :P Açıköğretim gibi dandik bir yerde kontenjan kaplıyorum diye puanım kesiliyor şaka gibi ya, Bir eğitim sistemi açıköğretime niye kontenjan koyar o ayrı salaklık




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.