Şimdi Ara

dfvgdfgd

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • vhnghnhghng



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lath.Crusader -- 8 Mart 2017; 2:9:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yaş ve eğitiminizi merak ediyorum, KB'de göründüğünüzden bu yana ilginç konular açıp, kimi zamanda açılmış konularda ilgi çekici ve bilgi içeriği iyi görüşler öne sürüyorsunuz?
    Yaklaşık 30 bakanınızın en az 7-8 tanesi benim giriş çıkışım, ilk sayfada adet olarak en düşük bu konu olmuş! Dilerim aradığınızı bulursunuz!
  • üzügüm, ben hiçbirisi değilim. sadece düşüncelerimi aktarma ihtiyacımı gidermeye ve yeni şeyler öğrenmeye çalışan birisiyim.

    neommy'nin dediği gibi umarım aradığını bulursun. 3-4 kişi çıksa yine yeter.
  • Aradığınız şayet akademik anlamda matematik-felsefe-mantık okuyan kişilerse bence asıl aradığınızı onlarda bulamayacaksınız. Çünkü güzel memleketimin hiç bir branşında neredeyse kimse gerçekten isteyerek ve düşünerek çalışmıyor. Yani neredeyse hiç kimse yapması gereken asıl işi yapmıyor, tutkulu olduğu işi yapmıyor.

    Forumu takip ettiğim bu kadar seneden sonra gerçek branşı olmadığı halde o kadar üst seviye matematik bilen, o kadar ince felsefi tezler çıkartabilen ve o kadar mükemmel mantıksal örgüler kurabilen insanlar tanıdım ki matematik-felsefe-mühendis diploması olan milyonlarca kişiye taş çıkartacak cinsten.

    Velhasıl; sizin derdiniz diplomalı eleman bulmak değil. Forumda bunları düşünecek insan bulmak. Aslında şu an bile onların içindesin. Ama şu an burda olanlar ve bir zamanlar burda olanların senin arzu ettiğin gibi yazmamalarının sebebi uğraş verip samimiyetle yazdıkları mesajlarının hoyratça silinmesi.

    E sen bir düşünür, yazar olarak yazdıklarının kıymet görmediği, silindiği, güven ortamı olmayan bir yerde yazar mısın?

    Cevap "tabi ki hayır"sa o zaman artık problemi nerde bulup çözebileceğini anlamışındır. :)

    İyi forumlar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El-Cezeri -- 17 Haziran 2012; 15:56:58 >




  • @neommy
    Eyvallah. Standart TM ciyim

    @El Cezeri
    Haklısınız kolay olmayacak fakat konuyu ilerletirsem gerisi gelir umarım.
    Uğraştıracak biraz. Bakalım...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlköğretimdeki 8 yılımı tam bir matematik özürlüsü olarak geçirdim, karnelerimde matematik en yüksek " 3" idi.Öyle ki ben bile kendimi geri zekalı hissetmeye başlamıştım herkes formülleri anlıyordu ama ben o formüllerin nereden geldiğini düşünmekten dersi anlayamıyordum. En basitinden geometride pisagor bağıntısı var. Ben bunun nasıl ortaya çıktığını düşündüğüm sırada matematikçi sınıfta sorular çözüyordu, haliyle ben kafamda pisagor denen adamın dönemini düşünürken soruların nasıl çözüldüğünü kaçıyordum. Lise yıllarımda iyiden iyiye matematikten anlamadığıma kanaat getirmiştim.Kendi kendime uğraşmanın, zorlamanın anlam yok diyordum. Sonra bir gün nasıl oldu bilmiyorum trigonometride formulleri ezberlemeye çalışırken bana birşeyler oldu sanki bir ampul yandı kafamda . cos^2x+ sin^2x=1 formulunun nasıl ortaya çıktığını merak edip araştırdım. Kendi kendime öyle güzel şeyler yaptım ki anlatamam. Daha önce gördüğümüz tüm formülleri çember kullanarak çıkarabildim. Hatta o zaman birşey daha öğrendim hemen hemen tüm geometrik formüller çemberden çıkarılabiliyordu. Hemen hemen diyorum çünkü çemberden çıkmayan vardır belki diye ama benim uğraştığım tüm formullerin çemberden çıktığını gördüm.Kendime nasıl güvenim kendi anlatamam. Benim ihtiyacım olan "ya bu formül nereden geldi, nasıl ortaya çıktı" sorusuna cevap vermekmiş.Bu merağımı köreltmeden kendimi veremiyordum matematiğe.Daha sonraları türev integral ve trigonometiride bayağı iyi duruma gelmiştim. Hatta dershaneye gittiğimiz dönemde çözemediğim bazı geometri sorularını trigonometri ile çözüyordum hocalar şaşırıp kalıyorlardı. Bana ne oldu bilmiyorum ama adeta matematik çakralarım açılmış gibiydi.
    İlk öğretimde yaşadığım sıkıntıların aynısını üniversite 3. sınıfa kadar yine yaşadım. Zira matematikçi formulleri veriyor ama nereden geldiğini nasıl ortaya çıktığını söylemiyordu. 4. sınıfa geldiğimde 3 farklı matematik dersini alttan alıyordum.Umudum kalmamıştı kesin uzatacaktım okulu. Bunun rahatlığı ile ben ders çalışmayı bıraktım ve "mathmatical economics" kitabı alıp yavaştan çalışmaya başladım. Nasıl olsa bu tempoyla bir daha seneye yetişirdim. Ve yine ilginç birşey oldu benim kafamı kurcalayan bazı formullerin nasıl ortaya çıktığını kitaptan öğrendim.Bana öyle bir şevk geldi ki anlatamam.O şevk ile alttan aldığım 3 farklı matematik dersini 4. sınıfta geçerek okulu uzatmadım.
    Peki ben bunları neden anlattım. bizim lanet bir eğitim sistemimiz var. Bu lanet sistem içinde öğretmenlerdede bir usanmışlık bir bıkkınlık içinde sadece formülleri yazıp geçiyorlar. Bizim ihtiyacımız olan Felsefe. Çocuklara 1. sınıftan itibaren her branşın felsefesi öğretilmeli. Çocuklara düşünmeyi öğretmek zorundayız. En öenmlisi sorgulamayı öğretmeliyiz. Daha da önemlisi bu sorularına cevap olunmaya çalışılmalı. En azından çocuğun kafasındaki soruların farkında olunmalı. Ben kendimi hep anormal hissettim öğretim hayatım boyunca.Çünkü sadece ben merak ediyordum o formüllerin nereden geldiğini kimse sormuyordu nasıl böyle oldu diye. Şimdi biliyorum ki ben çok normalim sisteme boyun eğip sorgulamayanlar anormalin en önde gidenleriymiş.
    Çocuklara rakamları öğrettikten sonra matematik felsefesi öğretilmeli. Sizce bu sayılar nasıl ortaya çıktı diye sorulmalı. Matematiğin felsefesi ve tarihi en az kendisi kadar önemlidir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lath.Crusader

    Ne bileyim arkadaş. Biraz kuramsal konuları tartışalım..
    Memlekette zaten doğru düzgün matematik felsefesi, mantık felsefesi kongreleri falan yok.
    Fakat ülkede bu konulara girmek isteyen pek çok kişi var.
    İnternette görüyorum. Tartışmak isteyen pek çok kişi var fakat bir türlü buluşamıyorlar.
    Bu konuyu onlar için açtım. İllaki birbirimize verebileceğimiz bilgiler vardır.

    Lafa gelince hepimiz felsefeciyiz. Ama bu felsefecilik bilinen akımlar üzerinden değil tamamen uydurmasyon

    Dolayısı ile beklentinizde haklı olmanıza rağmen, hayal kırıklığıda yaşamanız gayet normal. Aslında her konuda bilgili birçok arkadaş var. yakından takip ederseniz farkına varırsınız. Eğer imkanınız varsa bazı arkadaşlarla yüzyüzee görüşün derim.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.