Şimdi Ara

Dexter (2006 - 2013) / New Blood (2021) (493. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19.076
Cevap
68
Favori
614.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 491492493494495
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • müthiş bir bölümdü,burada yorum yapan arkadaşların birçoğu yanılmadı,helal olsun valla
  • Ağlamak istiyorum. Ne mükemmel bi bölümdü öyle. Tahmin ettiğim her şeyin de ucundan çıkıyor olması ayrı bi keyif verdi bu bölüm. Bayıldım bayıldım. Ve daha 3 bölüm var sezonun bitmesine. 3 bölümde neler olur neler.
  • sezon mükemmel gidiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Numan

6x9

Beyler Travis olayını çözüp zevkimizin içine ettiğimize göre şu bilgisayarcı eleman hakkında teori üretmeye başlayabiliriz Resmen kapağı kaldırdığında e ben biliyodum zati peh dedim

Hiç sorma ya ilk sezonlarda falan hıc gırmezdım bu konuya , sezon fınallerınde falan şaşırdım bi zevklı olurdu şimdi dexter galler ı donmuş gördü , benım tepki: ben zaten biliyodum oldu

• Bölümü yarın bir kez daha izlerim ama aklıma gelen bi kaç şeyi yazayım.
    Bi kaç mantık hatası olduğunu düşündüğüm yer var ama henüz toplayamadım. Onları da yarın eklerim.

Öncelikle söylemem lazım ki geçen hafta izlediğimiz bu bölümün promosundaki o kanlı sahnenin kurgusu çok iyiydi. Hiç beklenmedik bir şey çıktı gerçekten.

Masuka'nın asistandan bir şeyler çıkacağını söylemiştim. Ve ilk ipucu da çıktı. Bu elemanın Dexter'a tavsiye ettiği "kendi tasarladığı" web arama motorundan da büyük şeyler çıkacak. Eminim Dexter'ın aradığı her şeyi kaydediyor bu eleman. Bakınsanıza bu bölüm neler yaptı. Gitti kiliseyi buldu eliyle koymuş gibi IP'den. Geldiği günden beri az çok şüphe vardı zaten bunda. Sonunda çıktı ortaya. Bunun daha asıl bundan önceki sarı stajerle ilişkisi çıkacak. Daha o var.
    Travis'in şizofren olduğunu kesinleştiren bomba da bölüm sonunda geldi. Ve henüz 3 bölüm olduğuna göre ciddi şeyler bizi bekliyor olabilir.
    O dolaptan Gellar'ın çıkacağını tahmin etmişizdir eminim çoğumuz ama yine de o halde görünce hele de arkadan Travis'in kalkıp gelmesi müthişti bence.

Bu heyecanlar arasında öyle ince bir nokta vardı ki çok çok beğendim.

Dexter Harrison'un okulundayken şu diğer babayla konuşuyor. O sırada Harry diğer çocuklara kurabiye veriyor. Dexter da gülümsüyor bu duruma. İlk sezonda Dexter büroda "donut'cı adam" olarak biliniyordu malum. Büroya her gelirken elinde bir kutu donut, dağıtıyordu millete. Bu ince detay çok hoş olmuş.

Ayrıca yeni Debra çok farklı bi karakter olarak çıkacak gibi.

Gider ayak Laguerta'ya verdiği ayar, ardından Dexter'ı resmen afallatması.
    Sandalye-Masa muhabbetiyle Dexter resmen kalakaldı.
    Ayrıca Laguerta'nın amacını da anlamış olduk. Üstten birine yardım ettiği belliydi zaten ama direk müdür çıkması ilginç oldu.

Bir de uzun zamandır beklenen olay gerçekleşti.
    Batista ile Quinn girdi birbirine.
    Ordaki kadın seslenmeseydi de Batista Quinn'i iyi bi benzetseydi süper olacaktı.

Aklıma bir şey daha geldi.

Kaselerden ekibin tepesine dökülen kanın hepsi 1 adama ait olamaz, çok fazla kan vardı çünkü. O kanlar travis'in bizzat kendi kanı olabilir. Önceki bölümlerde kendi kanını aldığını ve dolapta sakladığını görmüştük.

Bence bölüm çok iyiydi. Eğer şu
    şizofren teorisini
    hiç düşünmemiş olsaydık bu bölüm Dexter tarihinin en iyi ara bölümlerinden biri olarak kalırdı bence. Çünkü bölüm gerçekten dolu doluydu. Boşa geçen sahne yoktu nerdeyse.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Bazı şizofren ya da kişilik bozulması vs hastaları farklı kişiliklerde farklı seslere sahip olabılıyordu diye bırsey hatırlıyorum ne kadar dogru bilemem , o kızın 2 farklı kışiler demesını bu sekılde açıklayabılırler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PHI

Travis ikilem içinde, kendi dilemnasını yaşıyor. Bırakmak istiyor bi tarafı ama diğer tarafı bırakamazsın diyor. Gellar muhtemelen 3 sene önce öldü, o öldüğünden beri belki de Travis onu yaşatıyor kendi zihninde.
    Şimdilik emin olamayız, senaristler ne yapar ne eder bilmiyoruz.

1,5 ay öncesinden.

quote:

Bir ara bölüm daha izledik ama finale hazırlıyor bu bölümler.

Sezonun en büyük gizemi hala sırrını koruyor.
    Travis şizofren mi? Cevabı halen yok ama bu bölüm yine ipuçları vardı. Tam Dexter arkasını dönerken Gellar'ın soğuk kanlı bi şekilde kenara geçmesi zor bi ihtimal. Yani Travis'in şizo olması ihtimalini güçlendiriyor.
    Ama bir de şu var, kendi kardeşini öldürecek derecede mi şizofren? Seviyordu çünkü onu. O kadar mı hasta? Henüz bilmiyoruz ama cevap evet gibi.
    Masuka'nın stajyerinde de var gizem halen. Dexter'a yeni arama motoru önerdi, kendi sahibi olduğu bir şey olabilir ve Dex'in aradığı şeylerin kaydını tutuyor olabilir. Bu elemandan çıkacak bi şeyler. Daha Buz Kamyonu Katili'nin kestiği el kayıp, o da muallakta.
    Laguerta da çeviriyor bi işler, kapattı davayı.

9. bölümün promosu etkileyici. Fena bölüm olabilir.

Geçen bölümden sonraki yorum.
    El direk stajerde çıktı. Bu çok beklenmedik bi şeydi işte.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Valla yorumları okuyamıyorum ama bu haftaki bölüm bomba herhalde. Bu gece size yetişiyorum inşallah.

6.sezon 5.bölüm bitti,

6.sezon baya hareketli başladı. 5.sezondan daha iyi olacağı ilk 3 bölümden anlaşılıyor. [

Din temalı başladı, öyle süregelecek gibi. Buda inancı olmayan Dexter'ı bir inanca doğru sürükler büyük ihtimal.
    Özellikle şu mahşerin dört atlısı olayı çok iyiydi. Bu arada Diş perisi amcamız ilerleyen bölümlerde karşımıza çıkabilir. Dexter'ın parçalayıp denize dökmediği nadir cesetlerden birisi. Aslında Dexter'ın kan örneklerini tuttuğu kutunun düşmesi ve camların saçılmasından sonra ''Düzen bozuldu'' demesi buna bi işaret gibi geliyor.

Şu Masuka'nın sarışın bombasında var bi iş ama çözemedim, yakında çıkar kokusu. Harrison baya büyüdü, keşke Rita da olsaydı.

Genel olarak güzel bir sezon diyebilirim. Oturup 5-6 bölüm, hatta dün gece olduğu gibi 10-11 bölüm izlemeler bitti artık. Son 4 bölümüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Güven -- 29 Kasım 2011; 2:44:58 >

• Vay be msjları okumaya bir hafta öncesinden başladım ve çok iyi tahminleri olan arkadaşlar gördüm...Bu hafta da tahmin üretmek gerikirse bence stajerle , travis okuldan arkadşlar :Dp

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dexter85 -- 29 Kasım 2011; 3:54:19 >
  • quote:

quote:

Travis ikilem içinde, kendi dilemnasını yaşıyor. Bırakmak istiyor bi tarafı ama diğer tarafı bırakamazsın diyor. Gellar muhtemelen 3 sene önce öldü, o öldüğünden beri belki de Travis onu yaşatıyor kendi zihninde.

1,5 ay öncesinden.

quote:

Travis şizofren mi? Cevabı halen yok ama bu bölüm yine ipuçları vardı. Tam Dexter arkasını dönerken Gellar'ın soğuk kanlı bi şekilde kenara geçmesi zor bi ihtimal. Yani Travis'in şizo olması ihtimalini güçlendiriyor.
    Ama bir de şu var, kendi kardeşini öldürecek derecede mi şizofren? Seviyordu çünkü onu. O kadar mı hasta? Henüz bilmiyoruz ama cevap evet gibi.
    Masuka'nın stajyerinde de var gizem halen. Dexter'a yeni arama motoru önerdi, kendi sahibi olduğu bir şey olabilir ve Dex'in aradığı şeylerin kaydını tutuyor olabilir. Bu elemandan çıkacak bi şeyler. Daha Buz Kamyonu Katili'nin kestiği el kayıp, o da muallakta.

tahminimce 7. sezon konusu stajer olucak.Sonuçta Dexter artık onun arama motorunu kullanıyor bunu boşuna göstermiş olamazlar.Arattığı adam ise ertesi gün ölü bulundu filan sonuçta.(Bunu spoiler içine almam gerekiyor mu bilmiyorum değil ise düzeltirsin)

10.Bölüm fragmanı için

Ben size olucaklar için tahminlerimi söyliyim.Sezon finalinde çok büyük ihtimal Debra ile çarpıcı bir şey yaşıcaz.Psikolok ablamız ona bu bölüm Dexter'ı seviyorsun dicek o da evet tabi ki seviyorum dicek ama psikolog ablamız onu daha farklı seviyorsun diyince Debra FU*K YOU diyip çıkıp gidicek.(neredeyse eminim).Quinn kopma noktasına geldi Debra da öyle bir nikah filan izliyebiliriz.

• Alışmışım tabi bi oturuşta 3-5 bölüm izlemeye şimdi takip edip yayınlandığı gibi izleyince
    ve 1 hafta bekleyince zor geliyor.
    Off sıkıntılı bir durum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ryan O'reily'

quote:

Orijinalden alıntı: Nicomedia66

quote:

Orijinalden alıntı: Ryan O'reily'

Arkadaslar gellari kafasindan uydurmuyor bence
    eger oyle olsa butun miami metro teskilati aramaz
    Ya da baglantisi olan kisiler dogrulamazdi.
    Bence biraz ucuk bir teori yaptiniz.
    Benim teoril sezon sonu gellar dexterin masasinda olur.

ehehe niye ısrarla aynı yanlışa düşüyorsunuz anlamıyorum

kimse Gellar gerçekte yok demiyor,Gellar diye biri var profesör bir okulda öğretim görevlisiyimiş v.s
    iyide biz bunların aksini inkar etmiyoruz ki!!!
    adam ölü diyoruz,artık hayatta değil diyoruz.
    sen bambaşka bi yerdesin hocam,biz geçtik oraları,Travis onu öldürmüş artık beyninde yaşatıyor diyoruz.
    ayrıca metro polisi Gellar dan yıllardır haber alınamadıgınıda söyledi dikkatini çekerim

6.sezon 9.bölümde haklı çıktınız.
    tebrik ederim.
    bölümün ortalarına doğru anlamıştım fakat açıklamazlar sanıyordum.
    bölümü izleyip ilk işim buraya yorum atıp haklı olabileceğinizi söylemekti.
    ki öylede oldu.
    tekrar teoriyi ortaya atanları tebrik ediyorum
    fakat halen kafamı karıştıran şey serbest bırakılan kızın 2 kişilerdi demesi...
    bakalım ona nasıl açıklık getirecekler.
    öylece kapanırsa saçma olur...

o sahneyi yada altyazıyı tekrar gözden geçirin,kız varsayımda bulunuyordu,gözleri baglıydı ve sadece travisin birine profesör dediğini duydu yani profesörü görmedi

mantık hatası

IP adresinin oldugu yere gittiler ve gün içinde geniş çaplı arama başlattılar o bölgede hesapta,ama kabak gibi gözüken o eski kiliseyi koskoca gün boyunca bulamamış yada uzaktan bile görüp gitmemiş olmamaları azda olsa mantık hatasıydı bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicomedia66 -- 29 Kasım 2011; 7:52:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: -JuDgE-

quote:

quote:

1,5 ay öncesinden.

quote:

tahminimce 7. sezon konusu stajer olucak.Sonuçta Dexter artık onun arama motorunu kullanıyor bunu boşuna göstermiş olamazlar.Arattığı adam ise ertesi gün ölü bulundu filan sonuçta.(Bunu spoiler içine almam gerekiyor mu bilmiyorum değil ise düzeltirsin)

10.Bölüm fragmanı için

Ben size olucaklar için tahminlerimi söyliyim.Sezon finalinde çok büyük ihtimal Debra ile çarpıcı bir şey yaşıcaz.Psikolok ablamız ona bu bölüm Dexter'ı seviyorsun dicek o da evet tabi ki seviyorum dicek ama psikolog ablamız onu daha farklı seviyorsun diyince Debra FU*K YOU diyip çıkıp gidicek.(neredeyse eminim).Quinn kopma noktasına geldi Debra da öyle bir nikah filan izliyebiliriz.

Stajer elemanı 7. sezona bırakmazlar bence. Çünkü Dexter dizisi öyle önceki sezondan yeni sezona konu bırakan bi dizi değil pek. Her sezon yeni olaylar.
    Bu demek değildir ki yapmayacaklar. Yaparlarsa da güzel olur bence.

Debra olayı ise "olur mu olur" tarzında. Debra zaten psikolojik bunalımlarda, yepyeni birinin ortaya çıkacağı besbelli.

quote:

mantık hatası

IP adresinin oldugu yere gittiler ve gün içinde geniş çaplı arama başlattılar o bölgede hesapta,ama kabak gibi gözüken o eski kiliseyi koskoca gün boyunca bulamamış yada uzaktan bile görüp gitmemiş olmamaları azda olsa mantık hatasıydı bence.

Aynen öyle. Kamera açısına girecek kadar yakın bir kiliseyi (ki kilise burası, olay mantığına da uyuyor) akşama kadar aramamış olmaları saçma.
    Gerçi bulundukları mesafeden internetin oraya kadar çekmeyeceğini düşünmüş olabilirler ama anten takılırsa kilometrelerce uzağa gidebileceğini de belirttiler zaten. Çevredeki her yere bakmalılardı.

• Burada o kadar çok tartışıldı ki,

Buzluğun içinden Gellar'ın çıkmasına hiç şaşıramadım. Artık konuyu takip etmeyip sezon sonunda yazarım. Bari kalan üç bölümde değişik şeyler olursa teoriler yüzünden psikopata bağlamayayım.
  • Herkes süper felan diyordu ben de birinci sezondan başlıyım dedim..İçim kaldırmadı yaaa
  • quote:

mantık hatası

quote:

Aynen öyle. Kamera açısına girecek kadar yakın bir kiliseyi (ki kilise burası, olay mantığına da uyuyor) akşama kadar aramamış olmaları saçma.
    Gerçi bulundukları mesafeden internetin oraya kadar çekmeyeceğini düşünmüş olabilirler ama anten takılırsa kilometrelerce uzağa gidebileceğini de belirttiler zaten. Çevredeki her yere bakmalılardı.

Zaten 10.bölümde kilisenin içine girdiklerini görüyoruz. Ayrıca olay dinle alâkalı diye bir kiliseye bodoslama giremezler civardaki evlere bakmışlardır. Güzel bir bölüm izledik, sezon harika ilerliyor 10.bölümü sabırsızlıkla bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dexter is a drug -- 29 Kasım 2011; 10:47:48 >

• valla ekşide yazmış biri,dibine kadar haklı adam

üzülerek söylüyorum ki son sezonda biraz çuvallamıştır gözümde. yani aklımda kalanları sayayım

-dexter başta travis i zincirden kurtarma şekli, adam orada bir zinciri kopardı bir anda ellerindeki zincirler çözüldü adamın. hadi bu neyse de
    -dexter ın aranan bir katille bir üniversiteye girmesi.
    -üniversitede biri öldüğünde güvenlik kameralarının kontrol edilmeme saçmalığı.
    -travisin o kadar kısa sürede o cinayeti işleyebilmesi.
    -polis merkezinde bilgisayardan anlayan bir allahın kulunun olmaması. lan stajyere mi düşüyor o işler.
    -sonda dexter gellar ı takip ederken o delikten kaçacağını düşünmesi. lan masayı yerine kim koydu oradan çıksa adam.

bakalım nasıl bitecek sezon. üç sezon daha sürecek, sanki dexter tadında bitirilmeyecek gibi geliyor ama umarım yanılıyorumdur

• quote:

valla ekşide yazmış biri,dibine kadar haklı adam

üzülerek söylüyorum ki son sezonda biraz çuvallamıştır gözümde. yani aklımda kalanları sayayım

-dexter başta travis i zincirden kurtarma şekli, adam orada bir zinciri kopardı bir anda ellerindeki zincirler çözüldü adamın. hadi bu neyse de
    -polis merkezinde bilgisayardan anlayan bir allahın kulunun olmaması. lan stajyere mi düşüyor o işler.
    -sonda dexter gellar ı takip ederken o delikten kaçacağını düşünmesi. lan masayı yerine kim koydu oradan çıksa adam.

bakalım nasıl bitecek sezon. üç sezon daha sürecek, sanki dexter tadında bitirilmeyecek gibi geliyor ama umarım yanılıyorumdur

Ona bakarsak her dizi içerisinde saçma şeyler vardır. Bende dikkat ederim küçük ayrıntılara ama sadece düşünerek geçiyorum her küçük detay için diziyi eleştirir veya çuvalladıgını düşünürsek her dizi çuvallamıştır o zaman gözümde

• quote:

Yazan 6 maddede de çok haklı büyük mantık hataları , ayrıca yukarda bır arkadasın dedıgı
    Kilisenin aranmamasıda ayrı bir olay

• quote:

Benim de yazmak istediklerimle aynı doğrultuda. Bugün tekrar izleyip toparlar yazarım demiştim, yerime yazmışlar

Zincir'den kurtulması açıklanabilir, çünkü sanıyorum zincir eline bağlı kelepçe gibi bir şeye geçmişti, zinciri kırınca elleri bir nevi serbest kalmış olabilir.
    Dexter'ın travis'le elini kolunu sallaya sallaya üniversiteye girmesi büyük saçmalık gerçekten. Hadi girdin hiç mi güvenlik elemanı yok buranın? Hadi yok kamera da mı yok? Sonraki bölümde Casey'in cinayetini ararlarken bu noktalara değinirlerse anca toparlarlar. Yoksa bu şekilde bırakırlarsa çok saçma olur.
    Travis kısa sürede cinayet işlemedi sanırım. Dex'le birlikte gittiğinde Casey'i etkisiz hale getirdi, sonra Dex bunu otele bırakıp gittiğinde Travis çıktı, işini halletti geri geldi. Bu şekildedir.
    Koskoca cinayet masasında bilgisayar kurdu bi eleman olmaması da dediği gibi çok saçma. Hadi orda yok başka bürodan istesinler, bilişim dairesi vardır ordan istesinler. Adam blogunu güncelliyor, stajer olmasa IP'ye bakacak adam çıkmayacak nerdeyse.

• 
Sayfa: önceki 491492493494495
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.