Şimdi Ara

Dexter (2006 - 2013) / New Blood (2021) (140. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
10 Misafir (1 Mobil) - 9 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19.080
Cevap
69
Favori
654.282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
13 oy
Giriş

Dex Trinity'i yakalarken arabasındaki bir parçayı almıştı ve araba bozuldu. Peki araba bozulduğu zaman Dex nereden çıktı? Orada bozulacağını nereden bildi? Bir şey mi atlıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Figure -- 15 Aralık 2009; 9:34:59 >

Orijinalden alıntı: Figure

Bu arada;

Dex Trinity'i yakalarken arabasındaki bir parçayı almıştı ve araba bozuldu. Peki araba bozulduğu zaman Dex nereden çıktı? Orada bozulacağını nereden bildi? Bir şey mi atlıyorum

kayıp parçalar var arada

ama biz diziyi 40 dakika izliyoruz birgün 24 saat mutlaka vardır bir açıklaması

hatta dexter arabanın parçasını koparmakla uğraşırken arthurda ritayı öldürmekle uğraşıyor bile olabilir.

birde dün şeyi merak ettim batista polis merkezinde arthuru görmedi mi diye

tek bir bakış atsa görecek ama arkadan görüyormuş sadece

Novitec Bravo 1.4 T-Jet 170PS Sport

• Orijinalden alıntı: Rietveld

bildiğimiz gibi trinity yani arthurun bir döngüsü var önce 10 yaşında bir çocuk kaçırıyor,sonra küvette bir kadını öldürüyor sonra bir kadının intahar etmesine neden oluyor en sonda da bir adamı çekiçle öldürüyor,
    gelelim can alıcı noktaya trinity gider ayak yine döngüsünü tamamladı şöyleki bir çocuğu kaçırmıştı ondan sonra ritayı küvette öldürdü,sonra dexter arthuru öldürürken christenin intahar ettiğini söylemişti yani bir kadının intahar etmesine neden oldu en sonda da dextera kendisini çekiçle öldürttü bence bölümün en can alıcı noktalarından biri de buydu,yani gider ayak trinity yani arthur döngüyü tamamlamış oldu.

Hakikaten şahane yakalamışsın Cem.
    Arthur bunu isteyerek yapmadı ama senaristler isteyerek yaptı muhtemelen seyirciye. Arthur kızının öldüğünü bilmiyordu, Dex'in katil olduğunu bilmiyordu çünkü. Sadece Dex'ten intikam almak için Rita'yı öldürdü.
    Gerisi senaristlerin seyirciye sürprizi olmuş. Arthur'un yine de döngüyü tamamladığını göstermek istemişler. Kaldı ki Dex kimseyi çekiçle öldürmemişti bugüne kadar. Arthur'a özel muamele yaptı.

Orijinalden alıntı: Superman *

!!! “Dexter” 4. Sezon Finali Showtime’a Rekor Getirdi" !!!

Dexter (2006 - 2013) / New Blood (2021)

Dexter

“Dexter“ın geçtiğimiz hafta yayınlanan bölümü 2.1 milyon kişi tarafından izlenmişti ve yayıncı kanal Showtime’ın 10 yıllık tarihindeki en çok izlenen yayın olmuştu. Bu durum, sezon finalinde yeni bir rekor kırılacağına dair bir beklenti oluşturmuştu. Bu beklenti boşa çıkmadı. “Dexter“ın 4. sezonunun final bölümü ‘Getaway’, ilk yayınında tam 2.6 milyon kişi tarafından izlenerek kanalın tarihindeki en çok izlenen yapım olma unvanını ele geçirdi. Şok edici sonuyla bir süre daha konuşalacağı kesin olan final bölümünün izleyici sayısı geçen sezonun final bölümüne göre %54 artış gösterdi. Bu başarıya, sayılara ve oranlara bakınca Dex’in daha uzun yıllar bizimle olacağını söylemek yanlış olmaz sanırım.

hala inanamıyorum muhteşem bir finaldi rita hadi diziden gitsin filan diyorduk bu kadar vahşet bize bile fazla geldi

Bu gazla bu reytingle Dexter bi 4 sezon daha gider.

Orijinalden alıntı: Figure

Bu arada;

Dex bence zaten arabadaydı. Arthur arabayı almaya gitmeden çok önce Dex gitmiş, parçayı sökmüş, arabaya saklanmıştı bile bence.
    Ben öyle tahmin ediyorum yoksa başka türlü çıkamazdı heralde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PHI -- 15 Aralık 2009; 9:44:16 >

• yarım saattir dinliyorum

Şurda da videolar var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PHI -- 15 Aralık 2009; 10:11:45 >

• şok oldum şok son sahnede
  • bence bu dizinin finali geldiği zaman felaket üzücü bi sonu olacak.. boğazımıza yumruk gibi oturacak, ayrıca hala iddia ediyorum dexter akıl hastası çıkacak, harry ile konuşuyorm ayağınaö yemesinler bizi..

Spoiler içerir.

arthur mitchell'in (john lithgow) sezon finalinde rita'yı kestikten sonra araba sahnesindeki yüz ifadesi, the dark knight'ta joker'in (heath ledger) polis merkezini patlattıktan sonra arabayla giderkenki surat ifadesi...

arkada$ım bizim türkler oyuncuysa siz nesiniz lan? uzaylı mısınız?

kusursuz!

dizinin başarısı şurdan geliyor, bakın rita 2. ve 3. sezonda tam bir baş ağrısıydı dexteri kapatmaya çalışan problemli bir kadın gibi sunuluyordu, şimdi yanlış anlaşılmasın rita iyi bir eş olabilir ama dexter bir seri katil, bir super kahraman onun tam olarak uyuz bir ev hanımıyla ne işi olur diye düşünmek mantıksız olmaz.

herneyse, 4. sezonda dexter aile sahibi olmak istediğini ve ailesine hep sahip çıkacağını o kadar çok tekrarladı ki biz artık uyuz ritaya alıştık. madem dexter istedi rita yenge başımızın tacıdır dedik.

yani sayın seyirciler bu ritaya ısıtma stratejisi 4. sezonun başında başladı ve biz mışıl mışıl uyuduk, sonra ritayı çekip alıverdiler... ve şok... onca çoluk çocuk ziyan olcak şimdi ne nine var ne dede kim bakacak, işte biz hassas türk seyircisi bunları düşündükçe kahrolduk. kahroluyoruz... yoksa amerikan seyircisinin umrunda olur mu, final sahnesini görür holy shit der kanalı değiştirir gossip girl açar onu izler, ama biz çoluğuna çocuğuna yanarız bir ananın kaybına yanarız...

dördüncü sezonu finali itibariyle arthur'un gideceğini herkes tahmin ediyordu. hatta herkes adı gibi emindi. bu sebeple bunun yanında farklı bir final olayı çok elzemdi. yapımcıların verdiği bilgiye göre iki farklı final düşünmüşler. ilki izlediğimiz idi. ikincisi ise dexter bir çocuk katilini kaçmadan yakalamak yerine rita'nın yanına gitmeyi tercih edip etmeyeceği finali olacaktı. hiç de heyecan verici olmayacakmış. şimdi her ne kadar üzülsek de rita'nın gidişi 9 aylık zorlu bir sürecin başlangıcı oldu. senaristler suçluluk duyan ve kesimlerine devam eden seri katile mi, 3 çocuklu dexter'a mı odaklanacaklar henüz belli değil. dexter babası gibi rita'nın hayaleti ile de yaşayabilir. hatta babası şeytan, rita melek olabilir benim fikrimce. çok da yakışır. gerçi çok da klişe olur.
    bu arada rita'yı oynayan hanım ablamız julie benz diziden ayrılmak zorunda kalmasına çok üzülmüş ancak her dizi oyuncusunun başına gelebilecek bir şey olduğundan profesyonelce karşılamış. ben de üzüldüm bak buna şimdi.

simdi cok sikintili bir durum var.
    dexter arthur'un evine gitti, o arada mustang'in on camini gordu, araba baglantisini cozdu. arthur 1-2 saat once evden ayrilmisti ve mustang'i boyatip yeni cam taktirmasi gerekiyordu, o zamana kadar da dexter arthur'un izini buldu. arthur'un arabasi bozuldugunda, arthur "yag kapagi nerde arkadas, deli oluciim" diyor, bir sonraki sahnede dexter'in elinde yag kapagini goruyoruz. demek ki dexter mustang'in boyanmasi esnasinda gitti yag kapagini aldi, zira baska yerde bulamazdi arthur'u da arabayi da. araba bozuldugu an dexter arthur'a saldirdi; yani ya arthur'u takip ediyordu (baska bir arac gormedik) ya da arabanin icine saklanmisti bir sekilde, pusuda bekliyordu. her halukarda arthur arabayla gidip rita'yi dogramis olsa dexter bu durumdan haberdar olurdu. bu rita'nin olumu ile ilgili uc secenek var:

1- ya arthur mustang'i sanayiye biraktiktan sonra bol kepce lokantasina gidip beklemek yerine eve gidip rita'yi kesti. e rita gideli 3-4 saat olmustu, ne zaman gitti ne zaman dondu ne zaman yakalandi diye dusununce bu olasilik pek guclu gozukmuyor. ote yandan arthur gibi bir adam rita'yi intikam/goz dagi gibi sebeplerle oldurmus olsa, olmeden once muhakkak bunu dexter'a soylerdi.

2- rita intihar etti. bu da pek olasi degil zira cocuklarini birakip boyle bir yolu deneyebilecek bir kadin degil rita.

3- rita'yi olduren elliott. artik yine yavsadi mi, ne yaptiysa bir sekilde oldurdu gul gibi hatunu. previously on dexter sekansinda elliott-rita yakinlasmasinin da neden hatirlatildiginin cevabini da veriyor bu ve bence en guclu olasilik.

son tahlilde, bir takim aciklar var. bilhassa dexter'in arthur'u takibi, mustang'i kurcalamasi buyuk soru isareti yaratiyor. bakalim nasil baglayacaklar kopuk noktalari, ya da baglayacaklar mi.

olaya bir de debra açısından bakmak lazım. daha önce sevgilisi az kalsın ölüyordu. sonra trinity'e yaklaştığı için larry öldü. şimdi de kardeşinin eşi ölüyor. debra suçluluk duygusundan konunun kardeşi ile ilgisini kolay kolay bulamayacaktır. herşey onunla ilgili çünkü!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PHI -- 15 Aralık 2009; 11:14:09 >

• Daniel Licht - Deborah Loves Rudy
    Daniel Licht - I Can't Kill

çok fena melankoliğe bağladım burda. dexterın müzikleri çok fena gidiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: DXM06

Daniel Licht - Deborah Loves Rudy

Ben de 2 saattir Daniel Licht - Astor's Birthday Party'i dinliyorum. Winamp'ta dönüp duruyor tek başına.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PHI -- 15 Aralık 2009; 11:49:28 >

Orijinalden alıntı: PHI

quote:

Ben de 2 saattir Daniel Licht-Daniel Licht'i dinliyorum. Winamp'ta dönüp duruyor tek başına.

Daniel Licht - Astor's Birthday Party

Süperbabanın müziğinden bile dramatik valla

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: PHI

quote:

Ben de 2 saattir Daniel Licht-Daniel Licht'i dinliyorum. Winamp'ta dönüp duruyor tek başına.

Daniel Licht - Astor's Birthday Party

Süperbabanın müziğinden bile dramatik valla

"Daniel Licht-Daniel Licht" yazmışım yahu.
    Daniel Licht-Astor's Birthday Party olacaktı. Yanlış copy+paste olmuş.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rietveld

bildiğimiz gibi trinity yani arthurun bir döngüsü var önce 10 yaşında bir çocuk kaçırıyor,sonra küvette bir kadını öldürüyor sonra bir kadının intahar etmesine neden oluyor en sonda da bir adamı çekiçle öldürüyor,
    gelelim can alıcı noktaya trinity gider ayak yine döngüsünü tamamladı şöyleki bir çocuğu kaçırmıştı ondan sonra ritayı küvette öldürdü,sonra dexter arthuru öldürürken christenin intahar ettiğini söylemişti yani bir kadının intahar etmesine neden oldu en sonda da dextera kendisini çekiçle öldürttü bence bölümün en can alıcı noktalarından biri de buydu,yani gider ayak trinity yani arthur döngüyü tamamlamış oldu.

acaba herşey bitti derken bunudamı kastetmişti trinity diğerlerine benzemiyordu giderken götrüdü herkeside diğerlerinden daha dişli olduğunu söylemiştik hep.O çıcuktanda bişeyler çıkacaktır ileride kanlar içinde bıraktılar ama ..

Ayrıca cody ile astor bence bundan sonra ritanın anne-babasıyla kalır dex'in başına bırakmazlar harrison nolcak onuda bilmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur* -- 15 Aralık 2009; 13:08:08 >

• içimde çığlıklar kopuyor

dizi mideme oturdu ya ne olacak şimdi ya of ya 1 sene beklenir mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Death Note -- 15 Aralık 2009; 13:39:45 >

Evet küçük potansiyal seri katil dostlarım bir dexter sezonumuzu daha geride bıraktık son bölümüyle ilk3 listeme girmiş bulunmakta kan dolu yeni sezonlar görmek niyetiyle

Orijinalden alıntı: Superman *

Aynen bölüm sonundan beri boğazıma bişey oturdu içim karardı ya acaba 5.sezon nasıl devam edecek çok merak ediyorum

Evet küçük potansiyal seri katil dostlarım bir dexter sezonumuzu daha geride bıraktık son bölümüyle ilk3 listeme girmiş bulunmakta kan dolu yeni sezonlar görmek niyetiyle

ne ilk 3ünden bahsediyorsun ya
    ben dizileri dexter ve diğerleri olarak 2ye ayırırım

• quote:

Orijinalden alıntı: Death Note

ben dizileri dexter ve diğerleri olarak 2ye ayırırım

Yok belki o kadar değil. Ama Dexter kesinlikle farklı bir dizi. Sıradan değil. Müthiş derecede güzel gerçekten. Ama Dexter ve diğerleri dersek bence diğer dizilere hakaret etmiş oluruz.
    İlk 3'e kesin girer bence de arkadaşın dediği gibi.
    Bence ilk 3'te biri Oz, biri Dexter. Diğerini bilmiyorum. Henüz oraya gelecek bi dizi izlemedim :)

• Dexter yeni sezonda Ritanın yerine birini bulur heralde

Orijinalden alıntı: Samet.58

Dexter yeni sezonda Ritanın yerine birini bulur heralde

lila gibi bir kaşarı bulmasında

• olamaz, şoktayım.

yemin ederim ritanın mesajı geldiğinde dextere gelen korku, araması, telefonunu arayıp melodiyi duyması ve çocuğunu yerde kanlar içinde bulması. ordaki aynı şeyleri yaşadım, olmasın olmasın diye içinden geçirir ya insan. etkisinde kaldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MetalWave -- 15 Aralık 2009; 18:58:17 >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.