Şimdi Ara

Dexonic USB 2.0 SATA 3,5' ALÜMİNYUM HARD DİSK KUTUSU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar notebook bilgisayarimin hard diskine cok guvenmiyorum.o yuzden bi tane harici hdd alicam.
    ama amacim bu hddyi hem depolama hemde windows calistirma amacli kullanmak

oncelikle elimde bir adet 80gb sata 7200rpm hdd var bunu kullanicam.
    piyasada 36 ytlye everest bulunuyo.
    ama kaliteli bisey almak istiyorum.amac guvenlik ve performans olunca insan en ucuzununu almak istemiyo.

simdi harici kutya 7200 rpm sata hdd koyup buna win koysam daha hizli calsir mi notebookun 5400 rpm hdd sine gore
    vede vatan bilgisayardaki Dexonic USB 2.0 SATA 3,5" ALÜMİNYUM HARD DİSK KUTUSU hakkinda ne dusunuyorsunuz????paraya deger mi??
    http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=21861

• 2gün önce 400gb samsung fiyatlarını görünce hemen vatana koştum (: diski aldım birde harıcı dısk kutusu ararken gözüme dexonıcler carptı..

Malzeme kalıtesı olarak cok basit gözükdü gözüme..everest ise hiç alıncak gibi değil..

Tt muse serisi görnüş itibarıyle cok hosuma giddi..Öyle bişey düşünülebilir aslında..
  • Ben de Dexonic' in söz konusu ürününü almayı planlıyorum.

Bu SSC nedir? bilen var mı? Şu an PC' de kullandığım 250GB' lik SATA2 diski bunlara sorunsuz bir şekilde bağlayabiliyor muyuz?...

Yardim edin lutfen....
  • bende dün aynı samsung diski ve harici kutuyu alıcaktım hsbc ye taksit yapmadıkları için çıkmıştım
    yarın gidip alasm mı diordum
    400gb samsung sata 2 yi alıcam da

bu dexonik hakkında bilgisi olan varsa çok iyi olur
    60milyon fzla değil mi ya
  • quote:

Orjinalden alıntı: {PeGaSuS}

2gün önce 400gb samsung fiyatlarını görünce hemen vatana koştum (: diski aldım birde harıcı dısk kutusu ararken gözüme dexonıcler carptı..

Malzeme kalıtesı olarak cok basit gözükdü gözüme..everest ise hiç alıncak gibi değil..

Tt muse serisi görnüş itibarıyle cok hosuma giddi..Öyle bişey düşünülebilir aslında..

dostum sen bu kutudan bahsettin galibahttp://www.byte.com.tr/donanim/?Gorev=DonanimInceleme&Inceleme=142
    bunu dogrudan anakartin icindeki sata girise baglamak gerekiyo.ben notebook ile kullanicam.sekil olarak cok hos olmus tt.

• Harici HDD leri USB den bağlama büyük veri yığınlarını transfer ederken epey zaman harcadığından canınızı sıkabilir. SATA bağlantılı olanları tercih etmeli. Tabii PC de harici SATA yuvası da olmalı.

Ayrıca Chip Aralık sayısında piyasada bulunan harici HDD kutularını test etmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TuVNeRa -- 13 Aralık 2006; 22:49:46 >
  • Bugun gittim ve vatandan Dexonic i 70 ytl ye satin aldim.Sata hard diskim suan Bursada oldugu icin deneme yapamiyorum.Bayramda hard diski alinca performans testleri yapip.tum ayrintilari eklerim.

Eve gelip kutuyu acinca malzemesinin fena olmadigina sait oldum.(Surekli elime Everest tutusturuyolardi.Ona gore kiyas yapiyorum.)
    Kutudan usb kablo ,hdd kutusu icin ayaklik(masada dik durmasi icin),1 sayfalik sekillerle gosterilmis basit bi kullanim kilavuzu.Adaptor ve kutunun kendisi cikiyor.
    Arka kisminda fani acip kapama dugmesi var.ve on kisimda ise guc dugmesi var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @Dayi -- 15 Aralık 2006; 17:18:18 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • http://www.otuz.com/product_info.php?products_id=13898
    Burada 64YTL ye satıyorlar.

Bu kutular Usb üzerinden bağlandığı için Usb nin sağladığı veri transferinden fazlasını sağlayamaz. Yani 5400rpm notebook harddiskin bu kutuya takacağın hdd den daha hızlı olacaktır. Buna windows kurmak iyi olmaz, kursan dahi notebook bios unda usb den boot etme özelliğinin olması şart...
  • Ayrıca kutu kapalı bile olsa sürekli fişte takılı tutmamaya gayret etmek lazım. Sadece Kullanacağınız zaman fişe takmalısınız.
  • quote:

Orjinalden alıntı: yavuzeki

Ayrıca kutu kapalı bile olsa sürekli fişte takılı tutmamaya gayret etmek lazım. Sadece Kullanacağınız zaman fişe takmalısınız.

O niye ki?

Sonuçta düğmeden kapatinca, elektrik baglantisi kesiliyor, niye bir de fişten çekelim. Bu yaşlıların ne olur ne olmaz diye televizyonu fişten çekmesi gibi birşey sanki.
  • Bu arada Philips'in cok kaliteli hard-disk kutulari var, ben yeni aldim bir tane, icine de 300lük disk taktim, güzelce calisiyor. Sadece 59,5 ytl. Bir versiyonu daha var, o da 50ytl. Su anda ide versiyonlari var ama ben sirketin calisanlarinda biri ile sürekli msnden temastayim, bayram sonrasi gelenler sata olacakmiş. Hem kaliteli hem de fiyatları uygun. Ben şiddetle tavsiye ediyorum.

http://www.teknosit.com/urun_bilgisi.php?manufacturers_id=30&products_id=703

• Ben bunun mağduruyum arkadaşlar. Flexy marka kutum sürekli fişte duruyor sadece kullandıpım zamanlarda açıyordum. Ancak yüksek voltajdan dolayı maalesef kutunun kartı yandı. Çok şükür dikte bir arıza yok. Bir ups varsa sorun yok tabii. Ama direkt fişe takacaksanız mutlaka sadece kullandığınızda elektrikte takılı kalmalı.
  • Bu arada philips kasa çok güzelmiş. Bugün pegasus almaya Gold'a gideceğim. Umarım orada da philips kasa vardır. Hem fiyatı da uygun
  • philips kasayı kullandım gerçekten hem güzel hem de sorun çıkarmayan bir kasa

ama benim size bi tavsiyem daha olacak
    thermaltake in hard disk case i arkadaşlar
  • ben bunu oneririm süper bişi : 94 ytl sadece

THERMALTAKE MUSE 3.5” eSATA HARDDISK KUTUSU

# Tamamı Alüminyum Fansız Yapı
    # 3.5" SATA Harddisk Destekler
    # Ağırlık 745g
    # SATA ve SATA2 İle Uyumlu
    # eSATA Arabirim 3Gbps Transfer Hızı
    # eSATA Teknolojisi Sayesinde USB 2.0 ve IEEE1394’den 6 Kat Daha Hızlı
    # Boyutlar 219x125x40.5mm (H*W*D)
    # Vidasız Dizaynı Sayesinde Araç Gerektirmeyen Montaj
    # Mavi Işıklı Dijital Veri Transfer Göstergesi
    # Darbelere Karşı Anti-Shock
    # Metal Parlak Dizayn
    # Gövdede Siyah Kaplama
    # PC ve MAC Uyumlu
    # Ürün İçeriği: eSATA Kablosu, eSATA PCI Braket, Güç Kablosu, Kullanım Kılavuzu, Metalik Renkte Ayaklık

• Senin gonderdigin bildigim kadariyla dogrudan anakartin sata girisine baglaniyo.ben notebook ta kullanim icin aldim.
    quote:

Orjinalden alıntı: quicksand

ben bunu oneririm süper bişi : 94 ytl sadece

THERMALTAKE MUSE 3.5” eSATA HARDDISK KUTUSU

# Tamamı Alüminyum Fansız Yapı
    # 3.5" SATA Harddisk Destekler
    # Ağırlık 745g
    # SATA ve SATA2 İle Uyumlu
    # eSATA Arabirim 3Gbps Transfer Hızı
    # eSATA Teknolojisi Sayesinde USB 2.0 ve IEEE1394’den 6 Kat Daha Hızlı
    # Boyutlar 219x125x40.5mm (H*W*D)
    # Vidasız Dizaynı Sayesinde Araç Gerektirmeyen Montaj
    # Mavi Işıklı Dijital Veri Transfer Göstergesi
    # Darbelere Karşı Anti-Shock
    # Metal Parlak Dizayn
    # Gövdede Siyah Kaplama
    # PC ve MAC Uyumlu
    # Ürün İçeriği: eSATA Kablosu, eSATA PCI Braket, Güç Kablosu, Kullanım Kılavuzu, Metalik Renkte Ayaklık

• haklısın aynısı zaten o sadece usb girişli onu bulamadım piyasada bunu koydum..sonradan farkettm e-sata oldugunu..yalnız süper ürün ya..piraz pahalı ama ossun:D
  • Dexonic Sata Diskler İçin Hard Disk Kutusu HD343U2S

#  SATA DİSKLER İÇİN TAŞINABİLİR HARD DİSK KUTUSU 
    # Tüm SATA 3.5 HDD ler ile uyumludur
    # Hot-swap özellikli tak ve çalıştır (plug and play)
    # Daha yüksek soğutma için dahili fan
    # 3 parçalı dizayn. Üst ve alt kısımları plastik, dikey durabilen alminyum gövde.
    # Teknik Özellikler:Arayüz USB2.0,Plug and Play Özelliği
    # Dikey durması için ayak
    # Ön ve arka kısımları plastik kapaklı alüminyum gövde.
    # SATA HDD leri destekler.
    # Windows 98SE/ ME/ 2000 /XP ve Macintosh OS 8.6 veya daha yükseğini destekler.
    # Boyutları: ( B x G x Y) 138 x 84 x 20mm
    # Kutu içeriği : 12V 2A Power adaptör,USB kablosu,SATA kablosu (sadece SSC),Driver - CD ROM

Bende Bunun çalışmasını yapmak istedim gerçekten hızlı 1 ay boyunca kullandım.. hiç bir sorun yaşamadım..

http://www.hipernex.com/Pro.aspx?CID=605&IID=61764
    hipernex ten almıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Themagnificentboy -- 13 Ocak 2007; 12:00:49 >

• Ben Dexonic in icine 80gb sata seagate hdd mi yerlsetridim ve notebook taki verilerimi yedekledim.test etmeye firsat bulmadim.ama yapip buraya gondermek istiyorum en kisa surede.alacak arkadaslara yardimci olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.