Şimdi Ara

Devlette psikolog olarak çalışanlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
7.248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • KPSS ile atanmış psikolog arkadaşlar merhaba, ben bu sene kpss'ye hazırlanıyorum ve açıkçası atamalar, atandığın yerde yapacağın işin tanımı ve maaşlar hakkında bilgi sahibi değilim. Tecrübeli arkadaşlardan bilgi paylaşımı istiyorum :)

• Yapay Zekanın Yanıtı

Devlette Psikolog Olarak Çalışmak

Devlette psikolog olarak çalışmak, toplumun ruh sağlığına katkıda bulunma fırsatı sunan tatmin edici bir kariyerdir. İlgilenenler, Devlette Psikolog Olarak Çalışmak için izleyebilecekleri çeşitli yollar vardır.

KPSS ile Devlette Psikolog Olmak

Devlette psikolog olmak için en yaygın yol, Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) girmektir. KPSS'de başarılı olan adaylar, Psikolog kadrolarına atanmak için mülakatlara davet edilirler. Atama süreci, ataması yapılan pozisyon ve kuruma göre farklılık gösterir.

Hastaneye Psikolog Olarak Atanmak

Devlet hastanelerinde psikolog olarak atanabilmek için de KPSS'de başarılı olmak gerekir. Sağlık Bakanlığı bünyesinde açılan Psikolog kadrolarına, KPSS puanı üzerinden atama yapılır.

Psikolog Olarak Devlete Atanmak İçin Gereksinimler

Devlette psikolog olarak atanmak için aşağıdaki gereksinimler aranır:

• Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
    • En az lisans derecesine sahip olmak (Psikoloji bölümü veya eşdeğer)
    • KPSS'den belirlenen puanı almak
    • Sağlık raporu almak

Atanan Psikolog Yorumları

Devlette psikolog olarak çalışanlar, genellikle işlerinden memnun olduklarını ifade ederler. Ruh sağlığı alanındaki çalışmaları sayesinde toplumsal fayda sağladıklarını ve insanlara yardımcı olduklarını belirtirler. Ancak, iş yükünün fazla olması ve bürokratik işlemler gibi bazı zorluklarla da karşılaştıklarını dile getirirler.

Devlette psikolog olmak, toplumun ruh sağlığına katkıda bulunmak isteyenler için anlamlı bir kariyer seçeneğidir. KPSS sınavına hazırlanarak ve atama şartlarını yerine getirerek, bu alanda çalışmak mümkündür.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • e.rusen E kullanıcısına yanıt
    İyi günler,
    Psikoloji bölümünü yazmayı düşünüyorum. Ege.
    İş imkanları nasıl,sizin mezun olduğunuz dönem şu an ne yapıyor ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba , benim kız arkadaşım psikoloji bölümü mezunu. özel sektörde büyükşehirlerde tatmin edici ücret vermiyorlar , doğu illerinde verilen ücretler ise harika.. ayrıca kpss ile ilk atamada gitmek istiyorsanız en az 80-85 arası puan gerekiyor diye biliyorum yani son atama dönemine göre ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: e.rusen

KPSS ile atanmış psikolog arkadaşlar merhaba, ben bu sene kpss'ye hazırlanıyorum ve açıkçası atamalar, atandığın yerde yapacağın işin tanımı ve maaşlar hakkında bilgi sahibi değilim. Tecrübeli arkadaşlardan bilgi paylaşımı istiyorum :)

bir çok iş alanı mevcut. saglık bakanlığı, emniyet, adalet, kredi yurtlar, iç isleri, aile sosyal politikalar, üniversiteler vs. gibi. ilgi alanınınız önemli. klinik alan olsun, çok evrak işi ile uğraşmayım derseniz sağlık bakanlgına bağlı hastaneleri tercih edin. eğer evrak işleri hoşunuza giderse aile sosyal politikalar olabilir iş tatmini en yüksek kurumlar bunlar. maaş açisindan en yüksek eğer hastanenin döneri tavandan dagitilirsa sağlık bakanlığı 3.000tl cvarıdır. diğer kurumlar 2.000-2.500tl arasında değisir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ortadirekmarksist

İyi günler,
    Psikoloji bölümünü yazmayı düşünüyorum. Ege.
    İş imkanları nasıl,sizin mezun olduğunuz dönem şu an ne yapıyor ?

psikoloji öneririm,ayrıca egede iyidir. dönemimizdeki mezunlar sağlık bakanlığına bağlı hastanelerde genellikle.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok geciktim kusura bakma :( umarım hayırlısı olmuştur.
    üniversiteye girdikten sonra ortalamanı yüksek tutarsan yüksek lisans yapma imkanın artar ve dolayısıyla iş imkanı da artar. ama bu ablan gibi yan gelip yatıp sadece ders geçeiym yeter diyip 2.45 ortalamaya tav olursan anca 1500lük iş bulursun parasızlıktan yüksek de yapamazsın çareyi kpssden beklersin :)
    o yüzden çok zevkli bölümdür, ege de benim hayalimdi izmir mükemmel bir şehir, ama çalışman gerekiyor bol bol :)
  • PhysicalEducation kullanıcısına yanıt
    çorum vb. yerler 63'le almış ilk atamalarda. listeyi görünce içim açıldı. ama tabii hastaneler yine yüksek. bu bahsettiğim puan aile ve sosyal politikalar bakanlığına bağlı yerler için geçerli.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DOKTOR MAAŞLARINDA SON DURUM
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ecrasniann kullanıcısına yanıt
    hastane hayalim aslında, maaşından çok psikologluk mesleğini tam anlamıyla icra edebileceğin tek yer hastane. diğer yerler anlattığın gibi evrak mevrak istiyorsa, üzülürüm çünkü mesleğimi seviyorum... ama tabii puanım yüzünden çok seçme şansım yok, anca bir önceki mesajımdaki bakanlık var, o bile kontenjan açılırsa olabilecek. 66 puan...

teşekkür ederim:)
  • quote:

çorum vb. yerler 63'le almış ilk atamalarda. listeyi görünce içim açıldı. ama tabii hastaneler yine yüksek. bu bahsettiğim puan aile ve sosyal politikalar bakanlığına bağlı yerler için geçerli.

umarım istediğiniz yere yerleşirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: PhysicalEducation

quote:

umarım istediğiniz yere yerleşirsiniz

pek imkanlı görünmüyor ama teşekkür ederim :) umarım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.