Şimdi Ara

Devletler Nasıl Meydana Geldi? İlk Devlet Başkanı Kimdi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Soru açık internette hep aynı cevapları alıyorum. Onlarla gelecekseniz hiç gelmeyin lütfen. Devletler ilk nasıl oluştu bu fikir birine mi aitti? Yeryüzündeki ilk devlet başkanı kimdir?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >



  • Bunun üzerinde çok fazla tartışılabilir. Mesela milliyetçilik nasıl çıktı. Uluslar ırklar nasıl çıktı. Yazılı tarih 5 bin yıl ve insaların bu kadar gelişmeside bu kadar yıl.

    Önceleri avcılık ve toplayıcılık vardı.

    İlk olarak bir grup insan vardı bunlar anlaşmadılar kavga ettiler herhangi bir konuda sonra ayrı yaşamaya başladılar toplumlar, kültürler ortaya çıktı. Sonra ihtiyaclar dolayısıyla göçler başladı. Mücadeleler oldu toplumlar arasında savaşlar çıktı. Bunun sonucunda kabileler, devletler çıktı. Bu bir insan ihtiyacı gibi düşünülebilir.

    Aynı kapitalizm gibi bu bir zorunluluktur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kingboy14

    Soru açık internette hep aynı cevapları alıyorum. Onlarla gelecekseniz hiç gelmeyin lütfen. Devletler ilk nasıl oluştu bu fikir birine mi aitti? Yeryüzündeki ilk devlet başkanı kimdir?

    Kardeş bu sorunu bende merak ettim ve internetten baktım şöyle yazıyor : Dünyanın ilk düzenli ordusuna sahip ilk devlet M.Ö 4000 yılında Sümerleri yenen imparatorluk sınırları ülkemizin doğu ve güney illerinide kapsayan Arap yarımadasında kurulan AKAD imparatorluğudur

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha detaylı ve kapsamlı bilgiler mutlaka olmalı

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1. Erken Devlet
    Henri Claessen ve Peter Skalnik
    İmge Yayınları

    2. Against The Grain
    "A Deep History of The Earliest States"
    James Scott

    Her iki kitap da akademiktir ve dili ağırdır. Okuması zordur ama aradığın tüm cevaplar bu iki kitapta bir şekilde karşına çıkacaktır.

    İnternetten hele Türkçe kaynaklardan böyle ayrıntılı ve kapsamlı bilgiye ulaşamazsın. Kitap okumadan olmaz!..
  • "Göbeklitepe, yıllardır tarih derslerinde öğretilen "göçebe toplulukların tarımı öğrenerek yerleşik hayata geçtiği" tezini de çürütüyor. Yerleşik hayata geçişin çiftçilik ve hayvancılığın ortaya çıkışıyla birlikte gerçekleştiği düşünülüyordu. Schmidt'e göre ise avcı ve toplayıcı toplulukların Göbeklitepe gibi dini merkezlerde sürekli olarak bir araya gelmelerinin sonucunda yerleşik hayata geçilmiştir. Kalabalık toplulukların ibadet merkezine yakın olma arzusu ve çevrede bu toplulukların ihtiyaçlarını karşılayabilecek düzeyde yeterli kaynak bulunmamasından dolayı insanlar tarıma yönelmişlerdir. Yani tarım yerleşik hayatı getirmemiş, dini mabetlerin etrafında kalma arzusu sonucunda yerleşik hayat tarımı getirmiştir."

    https://onedio.com/haber/dunyanin-ilk-tapinagi-gobeklitepe-hakkinda-bilmemiz-gerekenler-339697




  • Devlet ve ayrıksı oluş ve neticeden savaşlar nasıl oldu derseniz en kısa cevabı şöyle verebiliriz?



    Bir adam bir kadına birlikte oldu ve bir eril evlat dünyaya geldi. Bu yaratılış ilahın emrideğilse kutsal krallık oluştu ve ilahı olan ebeveynler bu işe sen neden oldun diyerek evladı suçladı ve sonra da kutsadı.



    Çocuk bu suçlamayı kabul etmedi ve ayrıldı. Ebeveyne savaş açtı.



    ...........



    Tanrinin kutsal devleti ve savaşların psikolojik kokeni budur denebilir.



    İlah pozisyonundaki babanın evladını ( kendini) bu işi sen yaptın demeyle suçlaması ve bu suçu ustlenmesini istemez hali savaş hukukunun başıdır. Devletleşme de bu şekilde insan kökenli başlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • avcılarınavcısı kullanıcısına yanıt
    Hocam burada daha kapsamlı bilgiler beklerken şaka gibi Onedio'dan link atmanız? 5 liralık devlet mi daha iyi 50 liralık mı? Diye sormadık ya umarım ironi yapmışsınızdır.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Verilen bilgiler kısmen doğru, sıradan bir eğlence sitesi olsa da içerik olarak her konuya hitap etmeye çalışıyor, neyse.
    -------
    Göbeklitepe arkeolojik alanı dahaca tamamlanamamıştır, yani çok az bir kısmı gün yüzüne çıkarıldı. Malüm kazı dönemleri yılın her zamanında yapılamıyor ve oldukça zahmetli, uzun iş. Bu nedenle tamamlanması daha çok sürecek, diğer yandan Göbeklitepe çok geniş bir alanı kapsıyor ki ileri de bizi şaşırtacağa da benziyor. Bununla ilgili yapılan belgeseller mevcut, izlemenizi öneririm keyiflidir.
  • Başlangıçlara dair tüm sorunlar metafiziktir der Nietzsche.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.