Şimdi Ara

Devletin Verdiği Kitabı Nasıl Yırtarım Diye Feryat Figan Ağlayan Kız (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
1.497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: TinyAngel

quote:

Orijinalden alıntı: Hümiyettin

Bu çocuğun davranışı sağlıklı ve doğru değil. O kitabı vergilerimiz karşılığında alıyoruz. Devlet, bizim verdiğimiz vergileri hizmet olarak geri verir. Bundan dolayı devleti aşırı yüceltmeye ve bu tür çocuklar yetiştirmenin gereği yoktur.

Şu bizim vergilerimizle lafına hayranım.

Şimdi şöyle bir durum var; Sen devlete vergi verirsin devlette sana hizmet verir can ve mal güvenliğini sağlar seni korur.

Biz olmaz isek devlet olmaz ama aynı şekilde devlet olmazsa da biz olmayız.

Bundan sebep birbirini tamamlayan 2 olgu için bizim vergimizle alıyor diye birşey olmaz.

Ama sen buradaki bizimi devlet + insan olarak görmez isen bencillik alameti olarak bizi ben olarak görürsün.

Sen ilerde sakın evlenme. Eğer evlenirsen kendi kazandığın parayı sadece senin zannedeceksin ve çoluğuna çocuğuna parayı borç verme cihetinden vereceksin. Eşine hediye alırken bak bunu kendi paramla, benim paramla aldım hatun diye böbürleneceksin. Kendi zihnini bencillikle yakmışsın bari başkalarınınkini yakma.

Devlet, birlikte yaşayan insanların kendi düzenlerini sağlamak için insanlar tarafından kurulan bir kurumdur. Biz olmak isek devlet olmaz fakat biz yokken devlet yoksa devlet yokken bizim olmayacağımızı söyleyemeyiz. Yine biz oluruz ama farklı bir şekilde olur. Devletin bu kadar yüceltilmesine karşıyımdır.

Evlilik ile devlet-insan ilişkisi karşılaştırılamaz. Evlilikte karşılıklı sevgiye dayalı bir birliktelik vardır. Devlet-insan ilişkisi ise çıkar ilişkisidir. Devlete verilen verginin bu ülke için harcanması beklenir.

• Yani insan gercekten hayret ediyor. Bir forumdaki insanlar daha ne kadar anlayıssız olabilir?

Yahu bu kız cocugu daha küçüçük, minicil ÇOCUK!

Belli bir eğitim ile bilinçle büyüyor, ağac yaşken eğilir. Emanet esyaya nasıl sahip cıkması gerektiğini öğrenmiş. Emanetin sahibibe karsı mahcup olacagını düşünüp üzülüyor ki bu onun bu işi ne kadar ciddiye aldığının göstergesi.

Vatanını devletine karsı duydugu büyük saygının göstergesi. Cocuk böyle yetiştirilir.

Kimisi mangala atıyormus kimisinin kolejindeki öğretmen kullanmıyormus vs vs

Yahu siz ne kadar acayip değişik insanlarsınız? Şu cocuktaki bilincin sorumlulugun 10 da 1 yok sizde. Yazıklar olsun ya şuncacık cocugun yanında cocugun bile yapmadıgı cocuklugu akılsızlığı sergiliyorsunuz.

DEVLET SİZE KİTAP VERMEK ZORUNDA DEĞİL!

DEVLETİN KURULUS AMACI SENİN CAN GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMAKTAN BASKA BİR ŞEY DEĞİL! VERGİNİN ALINIŞ AMACI DA TEMELDE BUDUR.

EKSTRA VERGİLERLE EĞİTİME DESTEK ADI ALTINDA ÇOĞUMUZUN OKUDUGU DÖNEMDE BİZE BU KİTAP YARDIMI YAPILDI. SİZİN AKSİNİZE BİZ BU KİTAPLARDAN ÇOK YARARLANDIK, GÖZÜMÜZ GİBİ BAKTIK. DOĞUDA AYAKKABI ALACAK PARASI OLMAYAN BABALARI DEVLET BİR DE KİTAP PARASINDAN KURTARDI! TABİKİ KİTABINA İYİ BAKACAK, ONU KORUYACAK!

Çocuğu anormallikle beni de duyar kasmakla sucladınız. Resmen bu hayattaki hiçbir güzel şeye değmez insanlarsınız. daha doğrusu sizden insan olmaz çünkü insanlık bu videodan ders cıkarır, sorumluluğun ne oldugunu, vatandaşlığın ne oldugunu ve emanet edilen esyaya nasıl bakılması gerektiğini...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tüm çocuklarımız bu kadar bilinçli olsa Almanya falan yanımızda halt işler.
  • TinyAngel kullanıcısına yanıt
    Bizlere wn buyuk zarari bu veriyor ya aslinda. Devlet kavrami ne zaman cikmis? Insan kavrami ne zaman cikmis ? Bunlarin cevaplarini arastir. Insanlik ne zaman yerlesik hayata gecti o zaman sehirlesme devletlesme ihtiyaci dogdu. Akabinde savaslar, insanlarin katledilmesi, fetihler, cinayetler ... ortaya cikti. Dusun ki devletler olmasaydi savaslar olur muydu? Sehitler olur muydu, teror olur muydu , hatta iddia ediyorum tecavuzler cinayetler dahi olmazdi. Devlet kural koyar ve kuralin oldugu yerde kuralsizlik da olur. Kural kuralsizligi dogurur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Aswattha

Bizlere wn buyuk zarari bu veriyor ya aslinda. Devlet kavrami ne zaman cikmis? Insan kavrami ne zaman cikmis ? Bunlarin cevaplarini arastir. Insanlik ne zaman yerlesik hayata gecti o zaman sehirlesme devletlesme ihtiyaci dogdu. Akabinde savaslar, insanlarin katledilmesi, fetihler, cinayetler ... ortaya cikti. Dusun ki devletler olmasaydi savaslar olur muydu? Sehitler olur muydu, teror olur muydu , hatta iddia ediyorum tecavuzler cinayetler dahi olmazdi. Devlet kural koyar ve kuralin oldugu yerde kuralsizlik da olur. Kural kuralsizligi dogurur.

Sen ne kadar boş konuşan bir insansın? Hangi mantık hangi düşünürün fikri diye bakıyorum ama yok. Bol keseden sallanmıs boş bir yorum. Devletlerin ortaya cıkısı hakkınds gram bilgisi olmayan insan devletler olmasa daha iyi olurdu diyor. Devletler oldugu için savaslar varmıs. Sen bi git bak önce insanlar neden bir devlet kurmak istediker onu öğren.

Ağzı olan konuşuyor. Şu foruma belli bir seviye gelsin artık yahu. Bazı bölümlere lisans mezunları haric yorum yapma yetkisi kapatılsın. Gercekten böyle boş konuşan insanların yorumlarını okudukca sinirleniyoruz.

• Aklıma Atatürk öldü diye ağlayan küçük kız geldi:

Bir de bunları kullanarak polemiğe giriyorlar falan.

Boş.

• Mr.Wiggle kullanıcısına yanıt
    Bu yorumdan goruyorum ki lisans mezunu olmanin diplomanin hicbir seye yaramadigini. Sag ol hocam okuldan ayrilma arifesinde olan birisine yardim ettigin icin.

Arti olarak olayin mantikla ve felsefeyle alakasi yok. Git en azindan Alaeddin Senel falan oku.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.