Şimdi Ara

Devletin dogum politikasi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • BURAYA ilk gelince insan önce bir şeyler başarmak istiyor ve bütün olanaklarını zorluyor. Ancak bir süre sonra bütün isteğini kaybedip “Ben burada ne arıyorum?” diye sorgulamaya başlıyor. Malzeme temini yerel firmaların kontrolünde (ki hepsi siyasilerin). Hastane yönetimlerine baskı had safhada. Siyasiler hastane üzerinden resmen devleti soyuyorlar. 1’e mal olanı 4’e satıyorlar.
    İnsanlar doktorlara karşı büyük bir öfkeye sahip. Geldiğimden beri darp edilmeyen arkadaşım kalmadı.
    Burada halk aşırı şımartılmış. İnsanların işini halletmeyince ya kaymakama gidiyor, ya da “Ben PKK’lıyım, seni vururum” diye tehdit ediliyoruz. Can ve mal güvenliğimiz sıfır. Kimse vergi vermiyor, elektrik-su vb. faturalar ödenmiyor.
    Herkese ayda 150 TL çocuk parası (ki çocuk başına), çocuk ultrasonda görüldüğü andan itibaren de mama ve bez parası ödeniyor.
    Okula giden her çocuğa devlet harçlık veriyor, harçlık gecikince anneler okulu basıp çocukları okuldan almakla tehdit ediyor.
    O çocuklar ne yapıyor peki? Üzerlerinde üniformaları, ellerinde PKK bayrakları ile DTP mitingine gidiyor. Herkese, eksin ya da ekmesin, toprak yardımı yapılıyor (ki zaten kimse ekmiyor ya).
    Bu yardımda sadece beyana
    bakıyorlar. Adam 5’i 50 yazdırabiliyor. Van’da dağıtılan paraya bakınca, göl bile tarım arazisine sayılsa
    az gelir. Her cuma kaymakamlık elden nakdi para dağıtıyor.
    Buralarda tek vergi verenler devlet memurları... İnsan içinden ve de dışından lanetler okuyor.
    (Bu yazıyı herkese dağıtın, bilinsin. Neden terör de bitmiyor daha iyi anlaşılır sanırım. Terör biterse bu insanlar çalışmak zorunda kalabilir, devlet denetimini daha iyi yapabilir... İsterler mi bu rantın bitmesini!)
    Sevgiyle kalın!

http://www.hurriyet.com...ktorun-mektubu-15008240

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmudhudavendi -- 21 Aralık 2015; 19:04:20 >

• BURAYA ilk gelince insan önce bir şeyler başarmak istiyor ve bütün olanaklarını zorluyor. Ancak bir süre sonra bütün isteğini kaybedip “Ben burada ne arıyorum?” diye sorgulamaya başlıyor. Malzeme temini yerel firmaların kontrolünde (ki hepsi siyasilerin). Hastane yönetimlerine baskı had safhada. Siyasiler hastane üzerinden resmen devleti soyuyorlar. 1’e mal olanı 4’e satıyorlar.
    İnsanlar doktorlara karşı büyük bir öfkeye sahip. Geldiğimden beri darp edilmeyen arkadaşım kalmadı.
    Burada halk aşırı şımartılmış. İnsanların işini halletmeyince ya kaymakama gidiyor, ya da “Ben PKK’lıyım, seni vururum” diye tehdit ediliyoruz. Can ve mal güvenliğimiz sıfır. Kimse vergi vermiyor, elektrik-su vb. faturalar ödenmiyor.
    Herkese ayda 150 TL çocuk parası (ki çocuk başına), çocuk ultrasonda görüldüğü andan itibaren de mama ve bez parası ödeniyor.
    Okula giden her çocuğa devlet harçlık veriyor, harçlık gecikince anneler okulu basıp çocukları okuldan almakla tehdit ediyor.

O çocuklar ne yapıyor peki? Üzerlerinde üniformaları, ellerinde PKK bayrakları ile DTP mitingine gidiyor. Herkese, eksin ya da ekmesin, toprak yardımı yapılıyor (ki zaten kimse ekmiyor ya).
    bakıyorlar. Adam 5’i 50 yazdırabiliyor. Van’da dağıtılan paraya bakınca, göl bile tarım arazisine sayılsa
    az gelir
    . Her cuma kaymakamlık elden nakdi para dağıtıyor.
    Buralarda tek vergi verenler devlet memurları... İnsan içinden ve de dışından lanetler okuyor.
    (Bu yazıyı herkese dağıtın, bilinsin. Neden terör de bitmiyor daha iyi anlaşılır sanırım. Terör biterse bu insanlar çalışmak zorunda kalabilir, devlet denetimini daha iyi yapabilir... İsterler mi bu rantın bitmesini!)
    Sevgiyle kalın!

http://www.hurriyet.com.tr/dogu-da-gorev-yapan-bir-doktorun-mektubu-15008240

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmudhudavendi -- 21 Aralık 2015; 18:01:13 >

• Spheroidite S kullanıcısına yanıt
    Bu irkcilik degil..
    Devlet politikasina karsi bir elestiri..

Bende soyulmayi dogru bulmuyorum.. Ama devlet beni herhangi bir nedenden oturu soyup, bu paralarida felanca topluluga harcayinca kanima dokunmuyor degil..

Kimse vergi vermiyor, elektrik-su vb. faturalar ödenmiyor.

Guneydoguda gorev yapmis bir doktorun kaleminden...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmudhudavendi -- 21 Aralık 2015; 18:10:48 >
    Kimse vergi vermiyor, elektrik-su vb. faturalar ödenmiyor.
    az gelir. Her cuma kaymakamlık elden nakdi para dağıtıyor.
    Buralarda tek vergi verenler devlet memurları..

Su kisim hakkinda ne dusunuyorsun?

Ayrica ben korkmuyorum. Sadece rahatsiz oluyorum. Turkler, devlet islerinde korkmazlar. Bknz: Gazi Mustafa Kemal Ataturk.

Cok buyuk bir haksizlik var. Hemde devlet eliyle yapiliyor.
    Bati, guney, kuzey illerimizde ve ozellikle istanbul da asgari ucretle evini gecindirmeye, cocuklarini okutmaya calisirken, bir yandan da elektrik, su vs fatura ve vergilerini odeyen, kanunlara uyan ve ulkesinin yaninda yer alan milletimize karsi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmudhudavendi -- 21 Aralık 2015; 18:55:32 >
  • Nüfus artışı olmayan, hatta nüfusun azaldığı Avrupa ülkelerinde devlet doğum oranını artırmak için ailelere çocuk başına para yardımı yapar. Fakat bu yardım Türkiye için gereksizdir. Çünkü Türkiye nüfusu hala artıyor. Fakat eğer devlet illaki bir şehre çocuk yardımı yapacaksa, bu şehir doğum oranının düşük olduğu bir şehir olması gerekmez mi? Mesela, Afyon, Kırklareli, Edirne, Giresun gibi...

Muş ilimiz ülkemizdeki doğum oranının en yüksek olduğu illerin başında geliyor. Bu şehirde aile başına ortalama 8 çocuk düşüyor. Bir de bu sene çocuk başına para verilmeye başlandığına göre doğum oranı katlanarak artacaktır. Kaba bir hesapla Muş'ta 8 çocuğu olan ve bu çocuklarının yarısı ilk - orta öğretim öğrencisi olan bir ailenin çalışmaya ihtiyacı yoktur. Devletin verdiği parayla rahatça geçinir ve devletten alacağı paranın artması için her sene bir çocuk daha yapar. Hatta 12-13 yaşına gelen çocuklarını da hemen evlendirip mantar gibi çoğalabilirler. Hükümetimiz de çok memnun olur herhalde

Bu akıllara durgunluk veren uygulamayı başlatan Tayip Erdoğan ve arkadaşlarına soruyorum:
    Aile başına ortalama 23 çocuğun düştüğü Ege, Marmara, Karadeniz gibi bölgelere değil de; doğum oranının zaten çok çok yüksek olduğu, çoğunluğu Kürt kökenli nüfusun yaşadığı yerlere çocuk yardımı yapılmasının amacı nedir acaba?

Ben bu işte bir kasıt arıyorum. Türk devletinin yönetimini ele geçirenler resmen Kürt ırkçılığı mı yapıyor, yoksa bilmediğimiz başka bir nedeni mi var? 07.08.2005 VEDAT YENERER

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ergenekon sürecinde provokasyonlarıyla pek çok insanın başını yakan, şu sıralar cemaatçilerle takılmakta olan, lahmacun ve kebap yemeyerek Kürt sorununu çözmeyi öneren "Türk Solu" isimli saçma adamların saçma yazılarını burada paylaşmayın rica ediyorum.
  • Bill Russell kullanıcısına yanıt
    pekii, degistirdim.
  • Bunun dogum politikasi ile olan ilgisini henuz cozemedim.
    Devlet otoritesinin yetersizligi sebebiyle yeterince denetim olmamasi mevzusu. Bu durumda vergi veren insanlarda "ben enayi miyim" hissinin olusmasi dogal. Fakat bunun cozumu vergi vermemek, bu duzenin olusmasini saglayan sorunun temelini bilmek.
    Ben her ay gayet de yuklu bir miktar vergi veriyorum, fakat calistigim yer ile evim arasinda herhangi bir toplu ulasim guzergahi yok. Vergilerin bana yol - su - elektrik olarak donmediginden emin gibiyim : )
    Devletin politikalarini, insanlarin devlete olan bakis acilarini direkt etkiliyor; toplum bir sekilde vergi kacirarak tepki veriyorsa, tek kabahatli toplum olamaz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mephalay M kullanıcısına yanıt
    Baslikta, icerikte baskaydi.. Arkadas rica edince ikisinde degistirdim, o yuzden biraz tuhaf oldu konu..

Mesele sadece vergi sorunu degil.. Devletin cekindigindenmidir yoksa bilmedigimiz nedenlerdenmidir; malum bolge halkina asiri tolerans tanimasi ve maddi desteklerde bulunmasi... Tabii bu da malum bolgede teroru bitirmek bir yana terore sempati duyulmasinada neden oluyor.

Bu akıllara durgunluk veren uygulamayı başlatan Tayip Erdoğan ve arkadaşlarına soruyorum:
    Aile başına ortalama 23 çocuğun düştüğü Ege, Marmara, Karadeniz gibi bölgelere değil de; doğum oranının zaten çok çok yüksek olduğu, çoğunluğu Kürt kökenli nüfusun yaşadığı yerlere çocuk yardımı yapılmasının amacı nedir acaba?

Ben bu işte bir kasıt arıyorum. Türk devletinin yönetimini ele geçirenler resmen Kürt ırkçılığı mı yapıyor, yoksa bilmediğimiz başka bir nedeni mi var? 07.08.2005 VEDAT YENERER

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmudhudavendi -- 21 Aralık 2015; 19:35:43 >

• mahmudhudavendi kullanıcısına yanıt
    Bunun bir suru sebebi var bana gore.
    Teror orgutu silahi nereden aliyorsa, maddi kazanc kapilari kimler tarafindan destekleniyorsa oradaki terorun bitmesi o kisilerin isine gelmiyor. Bu isin uluslarasi ve icimizdeki hainler kismi.
    Isin bir de ic siyaset boyutu var.
    Bolge halkina sirin gorunup oy toplama cabasi icerisinde olan siyasi partiler var. Malum akimin temsil edildigi siyasi parti baraji gecemedigi durumda, verilen oylarin tamami 2. destekledikleri siyasi partiye yariyordu. Bu sebeple oraya ciddi bir askeri mudahale ile secmeni kusturmeyi kimse goze alamadi. Malum, koltuk sevdasi.
    Ayrica ulkenin batisi icin, oralar kimsenin bulunmak istemedigi bolgeler. Orada neler oldugu orada yasayanlar disinda cidden pek de umursayan yok. Uzun yillar boyunca da boyle olmus. Boyle bir etkiye karsi tepki olmamasi da mumkun degil.
    Bu problemi yalnizca askeri olarak ya da siyasi olarak cozmenin malesef bir yolu yok, artik tren kacti. Cok ciddi bir toplumsal orgutlenme + siyasi ve askeri hamleleri bir arada yapmak gerekiyor, fakat Turkiye gibi ekonomisi dis guclere gobekten bagli bir ulke icin bu intihar demek. Herhangi bir ilac ya da enerji ambargosu bizi ortacaga iter.

Mesele turk - kurt meselesi degil..
    Devlet, eger o bolgeye cocuk yardimi yapiyorsa diger bolgelerede yapmali. cocuk basi para vermeli.
    Daha kisa bir zaman onceye kadar elektrik faturalarimizda K.K bedeli diye bir tutar vardi. Kaldirildi.. Ogrendikki elektrik kayip kacak tutariymis..
    O bolgedeki kacak elektrik kullananlarinda, faturalarini odemeyenlerinde bedelini bizden almislar..

• Bu kaçak elektrik gibi devlete vergi vermeyen kişiler konusunda sana katılıyorum. Hatta şöyle söyleyeyim. Geçen köyden birileri bu konu hakkında bunlara küfür ediyordu. Burada Adıyaman'ın köylerinden gelen insanlar :) Yani bizim burası öyle değildir ama yine de Güneydoğu'da yer aldığımız için kürtlerin çoğunlukta olduğu bölgeye giriyoruz. Yani bizde kürtüz ama bilmiyorum bunlar ne çeşit kürt ? Biz vatanına milletine bağlı kürtüz ama bunlar ne çeşit kürt ya da kürt mü ?

• Bunun Kürt olmakla bir alakası yok. Devlete vergi veriyoruz hepimiz. Devlet otoritesi olmasa sanki Türk ler elektrik kaçırmayacak mı ? Mesele devletin otoritesinin olmaması, devleti tanımama propagandasının olmasına izin vermesi, devletin yüz vermediği bölgede halkın sivil itaatsizlik yapması. Benim yaşadığım yere yol yapmasınlar, okul hastane vb şeyler yapmasınlar ben neden vergi vereyim ?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.